RASKAUSAJAN RUOKAVALIONI

Ruokajuttuja, jee! Tänään ajattelin kertoa mitä kaikkea tässä on tullut syötyä viime aikoina ja millaiseksi tämä raskausajan ruokavalioni on muodostunut toisella kolmanneksella. Kaikki ällötykset alkavat olla historiaa ja enää ei tarvitse olla niin varovainen ruuan suhteen ja miettiä aina tarkkaan, että mitä nyt saisi suusta alas.

Mulla ei ole ollut mitään varsinaisia ruokahimoja, mitä nyt hedelmiä on alkanut tehdä enemmän mieli. Viime aikoina oonkin syönyt hyvin samankaltaisesti kuin ennen raskauttakin, ehkä silti aavistuksen monipuolisemmin. Ruokavalioni sisältää suurissa määrin vihanneksia, kasviksia, hedelmiä ja marjoja ja oon tosi tyytyväinen, että oon syönyt näin monipuolisesti ja terveellisesti.

Se mikä eroaa ajasta ennen raskautta on parempi ruokahalu, etenkin aamuisin. Mä oon tottunut syömään tosi kevyesti aamulla tai sitten oon vaan juonut kahvia ja syönyt ensimmäisen kerran lounaalla. Nyt aamulla herätessä on nälkä ja oonkin syönyt tosi runsaita aamiaisia. Aika vakio on ruis/kauraleipää, kanamunia ja/tai puuroa höysteillä!

Tein muuten sunnuntaina aivan ihanan kaurapataleivän, josta tuli sekä maulta että koostumukseltaan täydellinen. Jaoin reseptin mun instagramissa, joten kannattaa käydä sieltä bongaamassa (ainorouhiainen)! Sieltä löytyy myös tuon kevyemmän, mutta todella herkullisen punajuurisalaatin resepti!

Joku kyseli tuon avocadotahnan perään ja siinä on siis avocadoa soseutettuna, seassa 1 valkosipulinkynsi pilkottuna, tuoretta persilijaa, pilkottuja tomaatteja, loraus sitruunamehua sekä mausteena yrttisuolaa.

Mä syön joka päivä kaksi lämmintä, reilun kokoista ateriaa ja näiden suhteen olen ollut aika luova viime aikoina. Sen sijaan, että olisin syönyt päivästä toiseen samaa safkaa, olen pistänyt hieman enemmän aikaa ja vaivaa ja valmistanut erilaisia ihania kotiruokia, nam! Jaoin aiemmin noiden siemennäkkäreillä leivitettyjen kalapuikkojen reseptin ja niitä ollaan syöty itsekin aika paljon. Puikkojen kanssa oon tehnyt peruna-pinaattimuusia, bataattimuusia ja ihan uunissa paistettuja lohkoperunoita. Itse tehty tzatziki kruunaa aterian.

Muusin kanssa on tullut syötyä myös jauhelihaa. Sekoitin jauheliha-sipuliseoksen muusin sekaan. Aika perus safka, mutta hitto miten hyvää! 😀 Edelleen teen myös paljon noita sekoituksia, missä on runsaasti erilaisia vihanneksia mukana.

Perus lounas!

Välipalaksi oon syönyt pääosin joko puuroa raejuustolla/heralla, marjoilla tai bonne-soseella tai sitten erilaisia smoothieita marjoista, hedelmistä, avocadosta ja herasta valmistettuna.

vanha kuva. 🙂

Syön toisen lämpimän ruuan aika myöhään illalla, mutta useimpinä päivinä syön vielä iltapaa vaihdellen leivästä puuroon ja itse tehtyyn hedelmä/marja-pehmikseen. Mitä nyt sattuu tekemään mieli!

 

Viikonloppuisin tulee tehtyä hieman erilaisia sapuskoja. Viime viikonloppuna tein uunifetapastaa ja voi jösses miten hyvää se on. Itse triplaan aina tomaattien määrän (alkuperäiseen reseptiin verrattuna). Tää vuoka meni meillä yhdessä illassa, haha! 😀

Myös täältä blogista tuttu kaurapizza ja lasagne on aika vakiota meillä! Kaurapohja siis käytössä edelleen, siitä saa samalla tosi paljon kuitua mikä tekee hyvää vatsan toiminnalle.

tämänkin resepti instagramissa!

Kaikenlaista hyvää on siis tullut syötyä! Tänään ajattelin leipoa porkkanakakun (jonka resepti myös instassa #ainonviikonloppuresepti – tagin alla), joten siitä saa väli- ja iltapalalle hieman vaihtelua!

Olen aika aktiivinen instagramin tarina-osiossa näiden ruokahommien suhteen, että kannattaa tulla seuraamaan jos kaipailee ruokainspistä vähän useammin! 🙂

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


4 Responses to “RASKAUSAJAN RUOKAVALIONI”

  1. lolly sanoo:

    Hei,
    onko tuo spagetti gluteenitonta? On niin hyvän näköistä:)

  2. Miisa sanoo:

    http://mbody.info/tukilihakset/vatsalihasten-erkauma/
    Vinkki vitonen tähän raskausteemaan liittyen. Hyvä sivusto 😊👍

Kommentoi