JOULUISET PÄHKINÄPATUKAT

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Anyday Nuts kanssa.

Enää alle viikko jouluun! Voi pojat että sitä onkin odotettu tänä vuonna! Kuluneet kuukaudet ovat vieneet hieman enemmän voimia kuin normaalisti, koska raskaus ja sen vuoksi onkin aivan ihanaa, että pääsee rentoutumaan hyvän ruuan ja kiireettömyyden äärelle. Kaikki jouluun liittyvät ruuat ja maut ovat mun mieleen, joten väsäilin jääkaappiin herkullisia suklaapatukoita, joita voi myös proteiinipatukoiksi kutsua.

Raskauden vuoksi tavanomaiset proteiinipatukat eivät ole uponneet kovin hyvin, joten nämä itse tehdyt olivat nappivalinta. Kiva kun jääkaapista löytyy hyvän makuista ja terveellistä välipalaa tarvittaessa. Patukat voi muuten valmistaa joko uunissa tai ilman sitä. Kokeilin molempia variaatioita ja jos tykkää enemmän keksimäisen rapeasta sisällöstä kuin pehmeydestä, suosittelen silloin uunia!

Taikina:

 • 4,5 dl Anyday Nuts pähkinöitä (puolet Dry Roasted Nut Mix suolattuna ja puolet Dry Roasted Nut Selection ilman suolaa)
 • 1 dl kookosjauhoja
 • 1 dl kaurajauhoja
 • 1 rkl agavesiirappia
 • 2 rkl steviasokeria
 • 30 g heraproteiinia (vaniljapohjaiset maut toimii)
 • 1 rkl kanelia
 • 1 tl kardemummaa
 • TAI vaihtoehtoisesti 1 rkl piparkakkumaustetta
 • 3 rkl pehmeää kookosöljyä

Sekoita tehosekoittimessa matalalla teholla pähkinät, kookos- ja kaurajauhot. Lisää muut aineet ja painele lopuksi käsin massaksi. Jos paistat uunissa, painele taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen uunivuokaan tai esim leipävuokaan. Paista 150 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia ja anna jäähtyä.

Ilman uunia: Muotoile taikinasta patukoita ja laita jääkaappiin/pakkaseen jähmettymään.

Suklaakuorrute:

 • 3 rkl kookosöljyä
 • 2 rkl raakakaakaojauhetta
 • 2 rkl steviasokeria
 • ripaus piparkakkumaustetta (tai kanelia + kardemummaa)
 • (15 g heraproteiinia makua tuomaan)

Sulata kookosöljy vesihauteessa niin että koostumus on kirkasta ja juoksevaa. Lisää loput aineet ja sekoita huolellisesti. Jos käytät heraproteiinia, varmista että maku miellyttää. Vanilja/suklaapohjaiset maut toimivat hyvin! dippaile valmiit patukat seoksessa ja aseta leivinpaperille. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa.

Näistä patukoista saa hyvää energiaa niin rasvojen, hiilareiden kuin proteiinienkin muodossa ja toimivat loistavasti myös makean nälkää taltuttamaan! Anyday Nutsin pähkinäsekoitukset ovat loistava valinta tähän reseptiin, sillä kun käyttää monipuolisesti erilaisia pähkinöitä, saa myös monipuolisemmin erilaisia ravintoaineita, joita nämä pähkinät ovat pullollaan. Esimerkiksi käyttämissäni sekoituksissa oli cashewpähkinöitä, manteleita, hasselpähkinöitä sekä pekaanipähkinöitä, jotka ovat kaikki todellista super-ruokaa omilla vahvuuksillaan!

Kaikki pähkinät sisältävät runsaasti hyviä rasvoja, mutta niissä on paljon muitakin tärkeitä ravinteita!

Cashew: magnesiumia ja kuparia. Kuparia tarvitaan mm. raudan imeytymiseen!

Manteli: E-vitamiini, magnesium, foolihappo, kalsium

Hasselpähkinä: Sisältää runsaasti kuitua, rautaa, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, B-ryhmän vitamiineja, E-vitamiinia sekä antioksidantteja.

Pekaanipähkinä: Sinkki, lisäksi pekaanipähkinä sisältää kolesterolia alentavaa kasvissterolia ja on hasselpähkinän kanssa yksi runsaskuituisimpia pähkinöitä.

Meneekö testiin?

Instagram: ainorouhiainen 

Facebook


Kommentoi