PUDOTA PAINOA SYÖMÄLLÄ KOTIRUOKAA

Painonpudotukseen liittyy paljon kummallisia myyttejä, joilla ei todellisuudessa ole paljonkaan merkitystä lopputulokseen. Olet ehkä joskus menneisyydessä saanut hyviä tuloksia karppaamalla, josta on jäänyt mielikuva että kun painoa halutaan pois, on aloitettava karppaaminen, koska hiilarit ovat syyllinen painon nousuun. Todellisuudessa syy on siinä, että olet syönyt liikaa.

Kuten oon niin monesti toitottanut, on energiatasapaino se mihin tulisi kiinnittää huomiota, kun toivotaan painon pudottamista tai pyritään painonhallintaan. Yhtä usein kun aletaan toteuttamaan kalorivajetta, ruoka-aineiden käyttö supistuu ja kaapista löytyy vain kanaa, riisiä, parsakaalia ja maitorahkaa. Enpä ihmettele lainkaan, jos tuollaisella kokoonpanolla hommaan kyllästyy vähintään pakollisen neljän viikon jälkeen.

Mua on aina kiinnostanut tämä aihe ja voisi sanoa että suurin osa mun asiakkaista on juuri sellaisia joilla on tarpeena painonpudotus, painonhallinta tai sitten se, että suhde ruokaan ja syömiseen vaatii hieman auttavaa kättä ja uusia näkökulmia. Oon tehnyt kyselyitä diettaamisen suurimmista haasteista ja oon myös pohtinut sitä, miksi tuloksien säilyttäminen on monille niin hankalaa. Ohjeiden noudattaminen sujuu useimmilta leikiten, mutta sitten kun pitäisi löytää pysyvä tasapaino, mennäänkin helposti metsään.

Halusin siis kokeilla hieman erilaista näkökulmaa koko diettaamiseen ja ottaa ehkä muutaman askeleen taaksepäin. Suunnittelin ruokavalion, joka perustuu resepteihin ja sen sijaan, että raaka-aineita punnittaisiin, valmistetaankin ruoka reseptin mukaan ja punnitaan ainoastaan valmis annos lautaselle. Haasteena tässä on se, että on mahdotonta saada täysin tarkkoja makro – ja kalorilukuja, mutta loppuepeleissä se ei ole edes olennaista heittääkö kokonaisproteiinin määrä viidellä tai kymmenellä grammalla. Ei se ole tasapainon kannalta oleellista, että jokainen makroravinne on täydellisesti mietitty.

Ruokavalio rakennetaan itse vaihtoehtoja käyttäen. Pienemmille aterioille (aamupala, välipala, iltapala) on 6 erilaista vaihtoehtoa aina puurosta, voileipiin ja munakkaaseen. Lisäksi 5 reseptiä, jos haluaa leipoa vaikka mutakakkua kahvin kaveriksi silloin tällöin. Listalta löytyy myös mm. herkkusalaatin ohje, joka on taas helppo mukaan otettava välipala!

Pääruuille (lounas, päivällinen) on 10 reseptiä, joista valita monipuolisesti ruokia eri päiville. Reseptien lisäksi ruokavaliossa on perinteinen ohje, jossa on grammamäärä proteiinille, hiilareille ja rasvalle ja pystyy näin ollen koota yksittäisen annoksen haluamistaan raaka-aineista.

Reseptejä on laidasta laitaan, useimmat helppoja ja nopeita valmistaa. Raaka-aineet ovat perus ruokaa, eli mitään ihmeellisyyksiä ei tarvita. Ruokavalion kokonaiskalorimäärä on sellainen, että 60-80 kiloa painavan henkilön paino putoaa noin -0,5 -1 kg viikossa, eli noin 2-4 kg kuukaudessa. Yksilöllisiä eroja on putoamisvauhdin ja kilomäärän suhteen, sillä oma aktiivisuus sekä geneettinen perimä vaikuttaa jonkin verran! Suosittelenkin aina lisäämään liikuntaa (ihan missä muodossa tahansa) noin 2-4 kertaa viikkoon.

Tää fiilis! Kun oot ihan loppu, mutta teit sen!

Ruokavalio on vielä tämän päivän alennuksessa ja hinta on vaivaiset 35 €! Pääset ostamaan sen TÄÄLTÄ.

Edellisessä postauksessa jaoin 4 treeniä, joita voit lähteä kokeilemaan ruokavalion apuna tai ihan ilman mitään dieettiä! Nyt on aivan loistava aika panostaa omaan hyvinvointiin ja tehdä muutoksia joiden aloittamista on odottanut jo liian pitkään. :) Jos jokin mietityttää, autan mielellään, eli saa kysyä.

Energistä uutta viikkoa tyypit!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


6 Responses to “PUDOTA PAINOA SYÖMÄLLÄ KOTIRUOKAA”

 1. Avatar viskularhe sanoo:

  Puoli kiloa viikossa, mutta neljä kiloa kuukaudessa?

 2. Avatar Jossu sanoo:

  Hei!
  55-58kiloiselle ei tämä ruokavalio sitten ”toimi”, jos haluaa muutaman kilon tiputtaa ja kiinteytyä?
  Hyvä idea kyllä on!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Kyllä varmasti toimii juuri muutaman kilon pudotukseen! Tuo 60-80 on sellainen suuntaa antava, mutta parin kilon heitot alle tai yli eivät oikeastaan vaikuta juuri yhtään. Haluan vaan aina laittaa tällaisen haarukan, mikä on se kohderyhmä yleisesti! :)

 3. Avatar ida ihana sanoo:

  Ihana otsikko ja idea ruokavaliolle!:) Kotiruoka on parasta, ja usein ravitseva ja terveellinen pohja ihan kenen tahansa ruokavaliolle. Kiitos kun loit tällaisen ohjelman ja toit tämän muistutuksen!:)
  Ida Kotona kuapungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! <3 Näinhän se on, ei se terveellinen elämäntapa ja hyvä olo vaadi mitään superihmeellisyyksiä! :)

Kommentoi