VITAMIINIT JA LISÄRAVINTEET JOITA KÄYTÄN TÄLLÄ HETKELLÄ

Toivepostausta pukkaa! Mitä kaikkea vitamiineja ja lisäravinteita menee meikäläisen suusta alas tällä hetkellä ja miksi? En tiedä oletteko huomanneet, mutta mulla on vähän sellainen kausi menossa, että kaikki hifistely ja liian tarkka meininki tuntuu hölmöltä. Oon alkanut kyseenalaistaa monia juttuja ja huomannut, että oon itsekin laittanut paljon aikaa ja rahaa turhiin asioihin. Oon siis ylipäätään vähentänyt vähän kaikkea tässä vaiheessa ja huomannut että eipä ne asiat ihan kamalaksi ole menneet vaikka en ole optimoinut jokaista suupalaa tai treeniä.

Tästä tulee siis siinä mielessä melko lyhyt postaus, että tällä hetkellä mulla on säännöllisessä käytössä vain yksi mineraalilisä sekä yksi lisäravinne. En todellakaan kumoa kaikkea aiemmin sanomaani ja kirjoittamaani ravinnon ja lisäravinteiden osalta. Voi olla että voisin paremmin jos pitäisin tarkempaa huolta, että saan kaiken tärkeän ravinnon ja lisäravinteiden kautta, mutta tällä hetkellä voin kyllä ihan hyvin siinä mielessä, että näillä mennään.

Vakkarikäytössä on siis magnesium sekä heraproteiini, jota käytän lähinnä sen monikäyttöisyyden vuoksi, en siksi että saisin muuten liian vähän proteiinia. Hera on kätevä lisä smoothiessa (maku!) sekä leivonnassa! Magnesiumia otan aina suuriakin määriä ja käytän valmistetta, jossa on useampi magnesiumin laatu.

En käytä mitään burnereita, latausjuomia, treenijuomia, aminohappojuomia enkä palautusjuomia. Vettä menee siis noiden kaikkien tilalla ja ihan hyvin kulkee. Joskus oon tykännyt juoda treenin aikana hyvänmakuisia treenijuomia ihan vaan raikkaan maun vuoksi –> tulee juotua enemmän, mutta jos multa kysytään suurin osa kaikista noista on ominaisuuksien ja lupauksien perusteella huuhaata ja rahan tuhlausta! :D

Hei nyt muistin, onhan mulla noita C- ja B- vitamiiniporetabuja, joita tykkään käyttää ihan vaan maun vuoksi, kun hörpiskelen nestettä päivän aikana! Laitan muuten aina 2 tablettia isoon kuppiin, yhden ceen ja yhden been! D-vitamiinia alan ottaa luultavasti tässä syksyn mittaan. Mulla oli tosi hyvät D-vitaminiinitasot kun kävin ottamassa labrat Synlabilla keväällä.

Vaikka monia asioita olen vähentänyt niin yhdestä en luovu ja se on runsas kasvisten, vihannesten ja marjojen käyttö. Jokaisella aterialla menee jotain edellä mainituista ja suosin etenkin vihreitä vihanneksia, kuten parsakaalia. Syön riisiä eri muodoissa (nuudelit, pasta) ja esimerkiksi kauraleipää aika paljon. Vähärasvaista lihaa menee useimmiten, mutta rasvaa syön kuitenkin esim. avocadojen, kookosöljyn, oliiviöljyn, pähkinöiden, lohen ja oivariinin (:D) muodossa!

Kannustan aina kuuntelemaan tässäkin asiassa omaa kehoa, jos olo on vetämätön tai esim. hiukset ja kynnet huonossa kunnossa kannattaa tietysti aina miettiä, saako oikeasti ravinnosta kaiken tarvitsevansa vai olisiko vitamiini -ja ravintolisällä tarvetta. Yksilöllisiä hommia myös nämä!

Siinäpä ne tällä erää! Energistä uutta viikkoa!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


11 Responses to “VITAMIINIT JA LISÄRAVINTEET JOITA KÄYTÄN TÄLLÄ HETKELLÄ”

 1. fossiili sanoo:

  Tuo heraproteiini nyt on ainakin ihan täysin päänsisäistä mekkalointia :)

  Magnesium? Mikäli yhtään tajuan, niin sen puutostilat on äärimmäisen harvinaisia. Keliakiaa sairastavilla voisi tulla kyseeseen.

  Syöt kirjoitustesi perusteella todella monipuolisesti. Ja vieläpä katsot mitä suuhusi laitat.

  Suorilta voisin heittää, että mitään lisiä et tarvitse. Siis mitä kehon terveyteen tulee.

  Mielestäni ravinnon yksi tehtävä on mahdollistaa terveelle ihmiselle lisätöntä henkistä nautintoa.

  Mutta onhan myös niin, että kehollinen hyvinvointi on yksi asia. Toinen asia on sitten psykologiaa.

  Plasebovaikutus ei ole tuulesta temmattu. Plasebossa vaan se etu, että siinä haittavaikutukset on äärimmäisen pieniä.

 2. fossiili sanoo:

  ”Oon siis ylipäätään vähentänyt vähän kaikkea tässä vaiheessa ja huomannut että eipä ne asiat ihan kamalaksi ole menneet vaikka en ole optimoinut jokaista suupalaa tai treeniä.”

  Arkijärki ja lääkäri riittää pitkälle.

  Tarkoitan sitä, että lääkäreitä vastaan käydessä on jo hyvä olla argumentit kunnossa. Arkijärki taas sitä, missä sen tarkemmin perustelematta toimimme, mutta hyvältä tuntuu.

  En tiedä minkä ikäinen olet, mutta tekstisi on mielestäni pätevää. Sunlaisia tarvitaan. Ajatuksentuojia. Herättelijöitä.

  Kiitos sulle. Ja anteeksi että tulin blogiisi päsmäröimään :) se vain yksi huono tapani.

 3. fossiili sanoo:

  ”Mitä kaikkea vitamiineja ja lisäravinteita menee meikäläisen suusta alas tällä hetkellä ja miksi?”

  Kyllä joudun sua torumaan tykkäsit tai et :)

  Se magnesium. Miksi? Sitä ei tekstistäsi lupauksistasi huolimatta löytynyt.

  Ps. Gin tonic tutkimusten mukaan ehkäisee hiukan suonenvetoja. Ja siitäkin voidaan gini poistaa, mikäli ihan tylsimyksiksi halutaan ryhtyä.

 4. fossiili sanoo:

  Yöuneni ei siitä kärsi vaikka rouhisit kaksinkäsin mitä tahansa. Tiedä se.

  Mutta pidin erityisesti siitä, missä sanoit että olet alkanut kyseenalaistamaan asioita.

  En tiedä, mutta veikkaan että jossain vaiheessa huomaat kykenevän suoritukseesi ilman mitään itse pääteltyjä ravintolisiäkin.

  Muistutan että lääkärinohjeet on taas ihan eri asia.

 5. fossiili sanoo:

  ”Hei nyt muistin, onhan mulla noita C- ja B- vitamiiniporetabuja, joita tykkään käyttää ihan vaan maun vuoksi, kun hörpiskelen nestettä päivän aikana! Laitan muuten aina 2 tablettia isoon kuppiin”

  Tuli mieleeni. Itse en siis lisäjutusta välitä, mutta yksi proo mainitsi esim. C-poreesta, että hän vetelee vain puolikkaita kerrallaan.

  Se määrä ei kuulemma kroppaan edes ehdi imeytyä, mikä yhdessä tabletissa on. Siksi puolikas 12 välein.

  En tiedä onko tuossa perää.

 6. fossiili sanoo:

  Mun yksi salainen haave on se, että kaltaisesi jolla on urheilullinen kroppa (syystäkin), ajatusta ravinnosta ja kannanottokykyä hyvinvoinnista yleensäkin, niin voisi joskus sanoa: tähän pääsee ilman lisäravinteitakin.

  Sulla se hera ja magnesium vielä on. Mutta mihin näin äkkiseltään suhteesi uskon, on se että et niitäkään tarvitse. Ellei lääkäri ole niitä määrännyt.

  Mun väittämäni on, että sinä olet todiste siitä kauneudesta mitä luonto ja arkijärki pystyy parhaimmillaan tarjoamaan.

  Tuohon kyetään ilman mitään lisiä. Tiedät sen itsekin.

  Ole hyvä.

 7. fossiili sanoo:

  ”En käytä mitään burnereita, latausjuomia, treenijuomia, aminohappojuomia enkä palautusjuomia. Vettä menee siis noiden kaikkien tilalla ja ihan hyvin kulkee.”

  Mutta varmaan proteiinia, eli valkuaisaineita, eli aminohappoja nautit. Protskut kun välttämättömiä treenasi tai ei.

  Mutta ilmeisesti kykenet proteiinisi ihan normiruosta hankkimaan, ettei siis mitään erillisiä aminohappojuomia tarvitse nautiskella. Ja se hyvä.

  Alleviivaat luonnollisuutta. Kyllä sen huomaat.

  Kyseenalaista se herasi ja magnesiumisi :) pienin askelin mikäli loikka tuntuu muutoin niin huimalta :)

 8. fossiili sanoo:

  ”Aminohapot ovat orgaanisia yhdisteitä, joissa on sekä amino- (-NH2) että karboksyyliryhmä (-COOH) liittyneenä samaan molekyyliin.[1] Aminoryhmä on emäksinen ja karboksyyliryhmä hapan. Aminohapot polymeroituvat polypeptideiksi. Polypeptidiketjun pituuden ylittäessä 50 sitä aletaan yleensä kutsua proteiiniksi”

  Kävin tuon hakemassa Wikipediasta.

  Jäin itse miettimään tuota polypeptidiketjua ja sen pituutta. Ja sitten toisaalta hiukan myös tulee mieleen se tyyppi, joka vain haluaisi hyvin voida ja terveellisesti elää.

  Lisämagnesium ja hera?

 9. fossiili sanoo:

  ”Voi olla että voisin paremmin jos pitäisin tarkempaa huolta, että saan kaiken tärkeän ravinnon ja lisäravinteiden kautta”

  Olen huono lupailemaan, mutta kohtalainen veikkailemaan.

  Veikkaan että voisit erittäin hyvin ilman yhtäkään lisää.

  Yksi kulma voisi olla se missä kysytään ravintoperehtyneisyyttä(kin) tyyliin: Koetko kykeneväsi olemaan onnellinen ilman ravintolisiä?

  Pallo on sulla.

 10. JM sanoo:

  Hehe, jollaki taisi jäädä vähän levy päälle.. :D

  Mutta hyvä kirjoitus minustakin. Lisäravinteet ja nykyään varsinkin kaikki treeniin liittyvät valmisteet on ihan järkyttävän iso bisnes ja on musta tärkeää, että ihmiset ymmärtäisi myös kyseenalaistaa niiden tarvetta omalla kohdallaan. Varmasti jollakin onkin tarvetta yhdelle sun toiselle valmisteelle, mutta väittäisin, että suurin osa ”peruspulliaisista” voisi liikkua ja treenata ihan ilmankin, eikä se muuttaisi mitään. Mutta kukin tyylillään toki.

  Mun arkeenpaluu taisi olla liian rankka, kun heti iski flunssa ja vuosien jälkeen ihan korkea kuumekin. Tässä kaiken paranemisen toivossa on kyllä tullut vedeltyä kaikki ”perinteiset” c- ja d-vitskut, sinkit, valkosipulit ja inkiväärit. Auttoi tai ei! :D

 11. fossiili sanoo:

  ”Hehe, jollaki taisi jäädä vähän levy päälle.. :D”

  Pyydän toistojani anteeksi.

  Se mitä itse mietin on se, että tapahtuiko virhe kun tämän palstan löysin. Tai tähän törmäsin.

  Sen myönnän että jatkoni mielekkyyttä tällä palstalla olen miettinyt ensimmäisestä viestistäni lähtien.

  Taidan olla hiukan liikaa. Se vain yksi tapani.

Kommentoi