VIIKKORAPORTTI – LUOPUMISEN TUSKAA

Moikka! Luvassa pientä viikkoraporttia mun hyvinvointihaasteen tiimoilta sekä muutenkin yleisiä fiiliksiä ja kuulumisia pitkästä aikaa. Tänään tulee täyteen kaksi viikkoa siitä, kun päätin pistää omia rutiineja parempaan uskoon. Minun kohdalla se tarkoitti ruokarytmin tarkistamista, treenien laadun tsekkausta ja herkuttelun vähentämistä. Ensimmäisen viikon jälkeen hehkutinkin kuinka oli jälleen kerran hyvä idea aloittaa. Edelleen ollaan samoilla linjoilla ja olo on ollut ennen kaikkea todella aikaansaava. Mä oon jotenkin sellainen tyyppi, että kun pistän yhden projektin käyntiin, oonkin samalla todella reipas kaikessa muussakin tekemisessä. Elämä ja asiat tuntuu olevan hyvässä järjestyksessä tällä hetkellä, eikä mieltä paina roikkuvat asiat tai muu stressi.

Jotta kaikki ei olisi pelkkää hattaraa, täytyy myös muistaa, että aina kun haluaa jotain tilalle, tulee myös pystyä luopua jostain vanhasta. Se, että pystyn tehdä laadukkaita treenejä kaikkien jumppien ohella, vaatii suunnittelua, aikataulutusta ja esimerkiksi palautumiseen panostamista. Ruokarytmissä pysyminen vaatii välillä ruokien suunnittelua, valmistelua ja etukäteen valmisteluja. Herkuttelun vähentäminen vaatii ennen kaikkea psyykkistä muutoksen hyväksymistä. Viikonloput ilman mässypussia ja jäätelökulhoa saattavat tuntua tylsiltä, etenkin jos muut ihmiset ympärillä syövät eri ruokia. Sekin vaatii hieman selkärankaa, kun kaikki kaverit lähtevät baanalle ja itse tekee päätöksen jäädä kotiin ja mennä ajoissa nukkumaan.

Ja ei, en tarkoita että elämän tulisi aina olla kieltäytymistä ja sääntöjen alla elämistä. Ei todellakaan. Liputan suuresti tasapainon puolesta nykyään, mutta silti joskus, kun haluaa jotain uutta ja erilaista, täytyy myös pystyä luopua joistain vanhoista tavoista, ainakin hetkellisesti. Jos mikään ei muutu, mikään ei nimittäin muutu. :D

ID

Multa on kysytty usein, että miten löytää motivaatio tehdä elämäntapamuutoksia, jos läheiset eivät tue, tai elävät täysin erilaista elämää. Miten jatkaa omaa terveellistä ruokavaliota, jos toinen vieressä mussuttaa pizzaa ja karkkia? Vastaan tähän taas sen saman vastauksen, kuten kaikkiin motivaatioon liittyviin kysymyksiin. Eli jos jokin asia on itselle tärkeä, motivaatio on olemassa. Sitä ei tarvitse etsiä tai kaivaa. Tällaisissa tilanteissa kannattaa aina katsoa hieman pidemmälle ja punnita onko vaihtoehto sellainen, josta tulee pidemmällä tähtäimellä hyvä olo.

Jos ongelmana on vaikka liiallinen roskaruuan syönti, jonka haluaa lopettaa, onko silloin hetkellinen nautinto sen arvoista, että palaa aina takaisin lähtöruutuun kun joku toinen ehdottaa pizzalle lähtöä? Oma hyvinvointi ja terveys ovat asioita, joita tulisi kunnioittaa niin paljon, että pystyy seistä sen takana mitä haluaa itse tehdä, miten syödä ja elää omaa elämäänsä.

Vaikka postauksen otsikko kuulostaa hieman dramaattiselta, oma viikkoni sujui sen verran hyvin, ettei tunnu edes siltä että olisi joku projekti käynnissä. Viikonloput nyt ovat sellaisia, että vaativat hieman modausta siitä ”loju sohvalla ja vedä karkkia” – moodista, mutta ainakin on saanut paljon muuta aikaiseksi. Oon leiponut paljon terveellisiä herkkuja ja eilen nautiskelin keleistä niin paljon kuin vain kerkesin, pesin auton ja vedin viikon viimeisen treenin. Tänään kävin Pohjanmaan suurmessuilla, pistäydyin jäsenkorjaajalla ja poistuin messuilta painopeiton kera. :D

TT-PAINOPEITTO™ on pehmeä, myötäilevä ja painava peitto jonka avulla rauhoitut ja tunnet olosi turvalliseksi. Peitteessä on 180 kappaletta taskua* jotka ovat täytetty tasaisesti therapygrain (rPet elintarvikelaatu) rakeilla, joka takaa miellyttävän ja tasaisen painontunteen kehoa vasten. Painopeitto aktivoi mielihyvähormonin tuotannon ja viestii kehollesi että on aika rauhoittua.

Oottelenkin innolla, että pääsen hyppäämään vällyihin ja testaamaan peittoa. Oon aika levoton nukkuja, eli pyörin paljon, joten toivon että tästä löytyisi apu siihen. Oon kuullut niin paljon hyvää näistä peitoista, että odotukset ovat ainakin korkealla! :) Onko teillä kokemuksia? Saa jakaa kommenttiboksiin!:)

PS. Kuvissa esiintyvä terveellinen & herkullinen mustaherukkapiirakka vanilja-valkosuklaa twistillä resepteineen mun IG-profiilissa! :)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


3 Responses to “VIIKKORAPORTTI – LUOPUMISEN TUSKAA”

  1. Avatar Elisa sanoo:

    Olen jonkun verran lueskellut noista painopeitoista ja harkinnut itsekin hankkimista. Laitahan jossain vaiheessa kommentteja kun olet ehtinyt testailla!

  2. Avatar maikki sanoo:

    Mä sain tollaisen painopeiton joululahjaksi, oon kyllä tykännyt käyttää. Tosin nyt alkaa olla vähän liian kuuma, kesällä ei varmaan pysty käyttämään

  3. Avatar Laura sanoo:

    Mulla on kanssa aina jokin projekti tai henkilökohtainen haaste päällä! Saa aina paremmin asioita aikaan kun järjestää itselleen pikkuprokkiksia :D

Kommentoi