TREENIMEININGIT TÄLLÄ HETKELLÄ

Moikka maanantaihin! Istuskelen tässä keittiön pöydän ääressä ja katselen samalla kuinka ulkona pauhaa jäätävä räntäsade ja myrsky. Oikea maanantai keli, jos niin voisi sanoa! :D

Mulla on kuitenkin niin hyvä fiilis, että ei paljon kelit paina tällä hetkellä. Toki harmittaa, että suunniteltu pitkä kävelylenkki koiran kassa lyhenee pelkäksi ulkona käynniksi, sillä Obelixin tuntien, tiedän että saisin raahata tyyppiä perässä tällaisella kelillä. No mutta, mennääs aiheeseen. Multa on nimittäin kyselty, millaisella jaolla treenaan tällä hetkellä salilla ja muutenkin treenikuulumisia luvassa tässä tekstissä.

Kuten vakkarilukijat tietää, mulla on päivittäin tietyt ryhmäliikuntaohjaukset, joita teen tällä hetkellä noin 11-13 / vko. Noiden lisänä oon tehnyt 4-5 salitreeniä vkoon, mutta jotta tuo määrä ei hämäisi niin täytyy heti mainita, että kaikki treenit eivät ole raskaita ja pitkiä. Muutama noista on tosi lyhyitä, ~ 30 minuutin treenejä, jotka teen ennen tai jälkeen aamupäivän jumppien.

Jakoni menee siis tällä hetkellä seuraavasti:

 1. Selkä + olkapäät
 2. Pakarat + takareidet
 3. Selkä + olkapäät
 4. Reidet + pohkeet
 5. (Reidet + pakarat)

Focus on siis pääosin vartalon takaosassa sekä jaloissa yleisesti. Tuon viidennen teen sen mukaan, miten jalat ja keho on ehtinyt palautua. Selkä + olkapää – treeni sisältää vain kolme liikeparia, eli kolme liikettä kummallekin lihasryhmälle. Esimerkiksi tänään ohjasin jumpat ja sen jälkeen tein:

 • kulmasoutu + leveä leuanveto x 4
 • pystypunnerrus tangolla + vipunostot sivuille x 3
 • Kapea ylätalja vastaotteella + yhden käden vipunosto eteen x 3

Tällä hetkellä teen kauden, etten treenaa rintaa erikseen, sillä se dominoi selkälihaksia, sekä jumpissa tulee tehtyä paljon punneruksia. Pidän tämän jaon nyt 6 viikkoa putkeen ja katson mikä tilanne tavoitteiden suhteen ja teen sitten uusia muutoksia.

Mulla on viikossa kaksi arkipäivää, jolloin ei ole ohjauksia aamulla/aamupäivällä, joten panostan nuo aamut jalkatreeneille. Tiedän, että jalkojen kehittäminen vaatii multa aika paljon, sillä tuo aerobisen määrä ei suoranaisesti tee hyvää lihaksien kehitykselle. Mun tavoite on lähinnä saada jonkinlainen lihastasapaino kehoon, tai ainakin kuroa sitä kiinni, sillä kuten monesti ennenkin on tullut mainittua, oon siinä mielessä poikkeuksellinen nainen, että mun ylävartalo on alavartaloa vahvempi. Useimmiten naisilla kun on toisinpäin. :D

Tällainen selkeä suunnitelma on auttanut tosi paljon siinä, että rytmi on pysynyt kasassa. Myös treenien sisällöt oon suunnitellut tarkasti, eli treenaamaan mennessä tiedän aina mitä teen ja kuinka paljon. Pääliikkeissä pyrkimys on myös kasvattaa treenipainoa jatkuvasti suurempaan.

Kuten kuvasta näkee, suurin kuormitus tulee alkuviikkoon ja kolme viimeistä päivää ovat iisimpiä. Jos teen viisi salia, oon tavannut tehdä sen lauantaisin. Viime viikolla tuli kaivettua myös pyörä esiin ja keskiviikkona ajelinkin töihin ja takaisin. Tosin kotimatka ei mennyt ihan putkeen, kun pyörän kumi tyhjeni täysin ja sain kävellä pari kilometria ylimääräistä pyörää taluttaen ja huoltoasemaa etsien. :D

Hyötyliikuntana pyrin tekemään kevyitä kävelylenkkejä ihan päivittäin, sillä koen että se pitää kropan vetreänä ja piristää kivasti päivällä kun on tuijottanut tätä koneen näyttöä monta tuntia putkeen.

Toivottavasti tämä vastasi teidän kysymyksiin. Jos on jotain mitä haluatte kysyä treeniin liittyen, niin kommenttiboksi on auki. :)

Ihan huikeeta uutta viikkoa kaikille! :)

kuvat: Anna Riska / Annmarias

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


2 Responses to “TREENIMEININGIT TÄLLÄ HETKELLÄ”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Mä ite kyllä välillä toivon, että mun koira olisi valikoiva kelin suhteen, jolloin huonolla säällä voisi hyvin heittää lyhyempää lenkkiä. Mutta ei, hän on iloinen ja onnellinen joka säällä ja ulkona on aina kivaa! :’D

 2. Avatar Annina sanoo:

  Mikä tuo ohjelma on, jolla suunnittelet treenisi? :)

Kommentoi