VIIKKORAPORTTI – ONNEKSI ALOITIN!

Tiedättekö sen tunteen, kun mielessä on pitkään jonkin asian aloitus. On fiilis, että huvittaisi, pitäisi tai haluaisi, mutta jostain syystä aloitusta siirtää vielä vähän tuonnemmas. Miten monta kertaa mäkin olen konkreettisesti huomannut, että usein motivaatioon tarvitaan vain päätös aloittamisesta, mutta silti jälleen kerran siirsin tätä projetkia tuonnemmas ja ensi viikolle ja seuraavan kuun alkuun. Kyseessä on siis hyvinvointi-projekti, josta kirjoitin teille viime sunnuntaina täällä. 

Kerroin, että omalla kohdalla ruokarytmini vaati tsekkausta, samoin kuin liiallisen herkuttelun tulisi vähentyä. Mainittakoon tähän väliin, että tuo viikonloppu herkuttelu oli siis alkanut viedä multa ruokahalua, joka johti siihen, että ruokarytmi epäsäännöllistyi ja yleinen motivaatio ruokaa ja syömistä kohtaan väheni.

Maanantaina aloin noudattaa ruokasuunnitelmaa, eli olen pitänyt kiinni rytmistä ja syönyt kaiken mitä suunnittelin. Kun on suunnitelma, jää myös ylimääräiset napostelut väliin ja esimerkiksi näläntunne on palannut takaisin. Ruoka maistuu ja olo on muutenkin ollut ihan pirun hyvä – vain yhden viikon muutoksen jälkeen.

Syön siis 4-5 kertaa päivässä ja koska en jaksa esimerkiksi punnita ruokia, niin mulla pyörii aika pitkälti hyväksi havaittu pohja ja syön hyvin samalla tyylillä päivästä toiseen. Toki kokkailen ja testailen välillä vähän erikoisempia juttuja, esimerkiksi perjantaina kehittelin alla näkyvän nachoplaten, joka toimi kuitenkin hyvin ruokavaliossani. Mun mielestä muutokset ja suunnitelmat tulisi aina palvella omaa elämäntyyliä niin, että niitä on suhteellisen helppo noudattaa.

Tein itselleni myös treenisuunnitelman ja ei varmaan tarvitse edes mainita, miten paljon enemmän motivaatiota ja järkeä koko harjoittelussa on kun kaikki on harkittua, sen sijaan, että kävisi silloin kun ehtii tekemässä sitä mitä huvittaa. :D

Mun treeniohjelman tavoite on saada hieman kadotettuja lihaksia takaisin, vaikkakin täytyy myöntää, että nykyään oma motivaationi ei tule enää niin vahvasti ulkoisesta habituksesta, vaan nimenomaan siitä, että on aikaansaava fiilis, jaksaa hyvin ja olo on muutenkin positiivinen. Mun salitreenit ovat lyhyitä, niissä menee aikaa vain 30-60 minuuttia, jolloin kynnys tehdä ne kaiken muun jumppaamisen lisänä on matala. Taisi yksi treeni viedä tuon 60 minuuttia, muut menivät alle ja keskimäärin salitreenin mulla on mennyt sellainen 45 minsaa. Salitreenejä tein jopa viisi, mutta osa niistä jumppien perään lyhyenä lisänä.

Nyt voisi siis oikeen hehkuttaa, että olo on oikeesti ihan törkeen hyvä just nyt! Näinhän se kuuluisi olla aina kun aletaan tehdä muutoksia, oli kyseessä dieetti, elämäntapamuutos tai mitä vain. Teet sellaisia valintoja, joista tulee niin hyvä olo, että janoat lisää. Ei niin, että odotat vain koska tämäkin kuuri loppuu ja pääset palaamaan entisiin tapoihin takaisin.

Aloitin tällä viikolla myös melatoniini-kuurin, josta kirjoitin perjantain postauksessa. Oon siis ottanut joka ilta kl 21:00 melatoniinia ja tällä viikolla nuo yöheräilyt (joista kerroin tarkemmin perjantain tekstissä) ovat loppuneet.

Tai no, tietenkin perjantain ja lauantain välisenä yönä heräsin, koska olin juuri kirjoittanut asiasta! :D Arvasin että näin käy, sillä mä oon jotenkin todella herkkä tuollaisiin psyykkisiin juttuihin. Jos alan miettiä, että heräänköhän nyt kun juuri hehkutin, että on mennyt hyvin, niin totta kai heräsin. Kaikki muut yöt ovat kuitenkin menneet todella hyvin ja senkin vuoksi olo on varmasti parempi.

Eka viikko paketissa ja kuten otsikkokin kertoo, onneksi aloitin! Mites teillä muilla on mennyt? Vielä ehtii haasteeseen messiin. Lue täältä tarkemmin mikä on siis koko homman juju!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


8 Responses to “VIIKKORAPORTTI – ONNEKSI ALOITIN!”

 1. Avatar Marine sanoo:

  Hei!
  Minulla on ongelmana liian vähäinen syöminen joka johtaa siihen että illalla tekee herkkuja mieli. Limsa on minun ehdoton heikkous jota kuluisi vaikka päivittäin jos olisi kaapissa.
  Yritin aloittaa yhden muutoksen tässä kerrallaan, eli syödä tukevan aamupalan. Se olikin tosi hyvä mutta homma kaatui jo lounaaseen joka on töissä syötynä aina liian kevyt.
  Tällä hetkellä syöminen on mitä sattuu ja herkuttelu usein toistuvaa.
  Mitä suosittelisit minulle? Olisiko alkuun hyvä edetä ruokavalion mukaan ja jättää herkut kokonaan pois.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Ja pahoittelut etten vastannut ekaan kommenttiisi, huomasin vasta nyt että se jäi vastaamatta. Uskon, että suunnitellusta ruokavaliosta voisi olla hyötyä, ehkä oppisit sopivat annoskoot ja ruoka-aineet jotka myös pitävät kylläisenä ja verensokerin tasapainossa. Sun tapauksessa voisi olla hyötyä syödä aamulla ja lounaalla proteiini&rasvapainotteisesti, jolloin nälkä pysyy paremmin hallussa ja mieliteot eivät yllätä. Toki hiilareitakin saa syödä mutta esimerkiksi mulla itsellä tuo toimii paremmin, sillä jos syön aamulla hiilaripainotteisesti, tunnen helposti itseni väsyneeksi ja nälkäiseksi heti aamiaisen jälkeen. :)

 2. Avatar Marsipaani sanoo:

  Olis tosi kiva tietää miltä sun saliviikko näyttää, millanen sulla on treenijako ja millanen sun jalkatreeni on? :) itse oon miettinyt että onko jalkatreeni mulla tarpeeks tehokas, siltä se siis tuntuu aina mutta tuntuu ettei toi lihas tartu jalkoihin millään.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jos tällainen kiinnostaa niin ehdottomasti voin kirjoitella tarkemminkin miten treenaan ja millä jaolla! Joskus nuo lihastalkoot vaatii hieman aikaa ja muistathan että tarvitaan myös riittävästi sapuskaa jotta se pihvi pääsee kasvamaan. :)

 3. Avatar Matilda Mi sanoo:

  Hyvin on mennyt ja odotan tosi innolla, millaiseen kuntoon tässä ehtii kevään aikana päästä! :) Sain juostua treeniohjelman mukaiset kolme lenkkiä ja kävin power-joogaamassa. Ruokavalioni on järkevämmällä tolalla kuin koskaan ennen ja hämmästyinkin kamalasti, kun onnistuin laihtumaan aika reippaasti viikon aikana, eikä missään kohtaa kuitenkaan ole ollut nälkä tai muutenkaan sellainen olo, että olisi millään kamalalla dieetillä. Sokerin poisjättäminen siitepölykauden ajaksi tekee tietysti herkuttelusta aika vaikeaa, joten se varmasti vaikuttaa paljon. Eikä muuten harmittanut yhtään, kun olin auttamassa kaverin muutossa eilen ja söin muuttoporukalle tarjotun pizzan sijaan salaatin, koska en allergiakaudella syö myöskään maitotuotteita tai vehnää. Oli vaan ihan mielettömän hyvä olo siitä, että pystyn omilla valinnoillani tekemään itselleni näin hyvän ja energisen fiiliksen!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jee! Kuulostaa hyvältä! Mä en oo pyrkinyt mitenkään tietoisesti laihduttamaan, lähinnä syömään vaan hyvin ja monipuolisesti, mutta on silti kyllä jotenkin sellanen timmimpi olo kropassa – Saattaa johtua myös siitä että on psyykkisesti niin hyvä fiilis ja yleensä silloin on myös vartalossa hyvä olla. :)

   Tsemppiä tähän viikkoon, toivotaan yhtä hyvää menestystä kuin viime viikolla! <3

 4. Avatar A sanoo:

  Mistä nuo ihanat vaatteet ???

Kommentoi