HAASTE – RAIKAS JA ENERGINEN OLO TAKAISIN!

Viime kuukausina mun focus on ollut aika pitkälti muissa asioissa kuin omassa hyvinvoinnissa. Toki perusasiat on aina kunnossa, mutta tämä ajatus on kypsynyt mielessä jo hetken. Ensin ajattelin, että eipä tästä tarvitse tehdä mitään numeroa, mutta sitten tuli mieleeni, että jospa saisin tartutettua pienen innostuksen myös muihin! Liian usein omat tarpeet ja hyvinvointi unohtuu kiireen ja hektisen arjen keskellä. Tämän haasteen tarkoitus olisi siis alkaa panostaa asioihin, jotka ovat jääneet hieman roikkumaan. Omalla kohdalla se tarkoittaa ruokarytmin tarkistamista, omien treenien laadun tsekkausta ja herkuttelun vähentämistä.

Mä en tiedä mitä tässä on tapahtunut, mutta oon lipsunut ehkä jopa liian huolettomaan meininkiin ruokailujen suhteen, joka on johtanut pikkuhiljaa esim. aamiaisen skippaamiseen tai pelkän hera drinkin imaisuun ennen jumppaa. Ruokahalu on ollut välillä ihan kateissa ja näin ollen ei ole ollut hirveästi intoa panostaa riittävän terveelliseen ja monipuoliseen ruokaan. Jonkun toisen mielestä mun nykyinen ruokavalio voisi olla todella terveellinen ja hyvä, mutta itse en ole tyytyväinen. Tiedän, että pystyn parempaan ja haluan voida paremmin! Näiden lisäksi haluan vähentää herkuttelua jo ihan vain siksi, että saisin ruokahaluni takaisin!

Omalla kohdalla liikuntaa tulee määrällisesti ihan riittävästi. Jumppaohjauksien lisänä oon käynyt salilla 1-3 kertaan viikossa ja alkuvuodesta mulla oli ihan hyvä meininki päällä. Nyt taas viime aikoina treenaaminen on ollut sellaista hieman väkinäistä, enkä ole oikeen löytänyt punaista lankaa koko touhulle. Tiedän itsekin, että syy on siinä ettei mulla ole ollut loogista suunnitelmaa ja sehän menee niin, että ilman suunnitelmaa ei touhussa ole mitään järkeä. Välillä tällaiset iisimmät ajanjaksot ilman suunnitelmia ovat ihan jees, mutta nyt on taas tunne, että tarvitsen tarkemman tavoitteen ja suunnitelman!

Näiden lisäksi aion raivata kalenteriin tilaa myös pienemmille jutuille. Ensi viikolla mulla on kampaaja ja suunnitelmissa olisi myös joku ihana kasvohoito ja muuta kivaa hemmottelua aina aika ajoin! Kokonaisuudessaan voisi siis sanoa, että nyt lähdetään hakemaan freshiä, hyvää oloa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Jos nyökkäilit tätä lukiessasi niin ota tästä tarvittava kipinä ja lähde messiin. Mä oon sellainen henkilö, että tarvitsen konkreettisen aloitus ja lopetus päivän projekteille. Tämähän ei tarkoita sitä, että tietyn ajanjakson jälkeen kaikki lopetetaan ja palataan takas niihin tapoihin, minkä vuoksi koko homma aloitettiin. Usein tällaisilla valmiiksi suunniteltuilla ajanjaksoilla pääsee vain takaisin parempiin tapoihin ja rutiineihin ja siitä onkin sitten helpompi luisua sellaiseen kivaan tasapainotilaan, missä itsekin oon jo pitkään ollut.

 • Ruokavalio – mikä on just sun tavoite? Mitä asioita täytyy korjata? Itsellä tosiaan selkeästi kaksi asiaa; herkuttelu minimiin ja ruokarytmi säännölliseksi. Oon tehnyt itselleni ruokavalion tätä varten ja tarkoitus olisi siis syödä suunnitelman mukaan seuraavat 4 viikkoa. Ongelma on siis se että nuo köyhemmät ruuat ovat vieneet multa ruokahalun ja vaikka herkuttelenkin vain viikonloppuisin, saattaa alkuviikko mennä ihan liian vähäisellä ravinnolla, koska ei tee mieli syödä. Tiedän, että ongelma ratkeaa, kun laitan rytmin kuntoon ja jätän ylimääräiset hetkeksi aikaa syömättä. Silloin ihan tavallinen safka alkaa taas maistua maailman parhaalta ja varmasti treenikin tuo sellaista tulosta mitä haluaa.
 • Treeni – Täytyykö sun lisätä tai ehkä vähentää liikuntaa vai tehdä vain järkevämpi suunnitelma? Mikä on liikkumisen tavoite? Tee toimintasuunnitelma joka tukee tätä tavoitetta. Itse haluan saada motivaation ja innostuksen omiin treeneihin takaisin. Tuntuu, että olen menttänyt myös lihasta, joten sitäkin aletaan rakentaa takaisin. Tätä varten olen tehnyt selkeän suunnitelman tuleville viikoille. Joka päivä tiedän tasan tarkkaan mitä tulen tekemään ja mihin kellonaikaan mulla on aika panostaa omaan treenaamiseen. Tähän asti oon mennyt metodilla, että meen kun kerkeen ja jos en kerkee, meen joku toinen päivä. Tästä tulee helposti jatkumo, jossa vain siirtää asioita seuraavalle päivälle ja lopulta jää kokonaan tekemättä. :D
 • Muut jutut – Tarvitseeko unen määrään tai laatuun panostaa enemmän? Onko kehonhuolto jäänyt ihan liian vähälle? Onko omaa ulkomuotoa tullut laiminlyötyä jo pitkää? Omalla kohdalla korjausta vaatii juuri tuo oman ulkomuodon huolto. Olkoon sitten pinnallista, mutta mulla on ainakin paljon parempi fiilis silloin kun peiliin katsominen tuntuu kivalta ja ne asiat jotka on itselle tärkeitä, on kunnossa! Tänään aion ensi töikseni tehdä kunnon Home Spa – hetken ja kuoria sekä rasvata koko kehon kunnolla läpi.

Kokemuksesta tiedän, että lyhyessäkin ajassa saa jo paljon muutosta omaan oloon, joten haastan mukaan kaikki, jotka kaipaavat samaa ryhtiliikettä!

Ootteko messissä? Haluatteko, että postaisin esimerkiksi viikottain yhteenvetoa omista meiningeistä tai jotain vinkkejä tiettyihin aiheisiin liittyen? :)

PS. Kuvat ajoilta, jolloin fiilis omissa nahoissa oli hyvä ja muutenkin todella motivoitunut ja energinen!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


14 Responses to “HAASTE – RAIKAS JA ENERGINEN OLO TAKAISIN!”

 1. Avatar n sanoo:

  Jep, itselläni on jo hetken ollut niin ettei ole kiinnostanut noudattaa mitään tarkkaa ruokavaliota ja treeneistäkin on vähän innostus kadonnut. Nyt olisi siis hyvä aika skarpata itsekin näissä asioissa ja laittaa ruokavalio kuntoon ja herkut minimiin! Mielestäni olisi kiva jos laittaisit viikottain yhteenvetoa omista meiningeistä, siitä voisi olla apua oman motivaation ylläpidossa. :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Nyt vaan sitten mukaan tähän! Voin kertoa näin kahden päivän kokemuksella (:D) että kun vaan päättää aloittaa niin motivaatio nousee heti ja hommat alkaa rullata! :)

 2. Avatar Ellu sanoo:

  Ehdottomasti kiinnostais viikottainen kooste ”projektista”!👌👌 Vois lähtee sun messissä tekeen muutoksia omassaki arjessa!

 3. Avatar Heidi sanoo:

  Mukana!! Vaikka ei hommat täälläkään ihan retuperällä ole, mutta pieni kunnostautumimen ei ole pahitteeksi :)

 4. Avatar Matilda Mi sanoo:

  Mahtava haaste! Mulla lähti ryhdistäytyminen liikkeelle jo tämän viikon alusta, kun sain vihdoinkin flunssan jälkeen aloitettua puolimaraton-treeniohjelman, ja siitepölytiedote rupesi näyttämään sellaiselta, että aloitan vehnättömän, sokerittoman ja maidottoman ruokavalion kevääksi pitääkseni siitepölyallergian poissa. Näin ollen pystyn hyppäämään mukaan haasteeseen seuraavilla tavoitteilla:

  Ruokavalio: Huolehtia proteiininsaannista edelleen nytkin, kun ruokavaliomuutoksen takia useimmat proteiinipatukat, -juomat sun muut eivät onnistu. Sokerilakon kanssa on aika helppoa olla herkuttelematta, kun kuulun niihin sokerihiiriin, jotka herkuttelevat varsinkin makealla turhan paljon. Nyt se ei kevään aikana onnistu, mikä on ihan hyvä juttu!

  Treeni: Käytössäni on tosi hyvänoloinen puolimaraton-treeniohjelma, jota lähden tosi innolla nyt toteuttamaan. Kolme eriteemaista juoksulenkkiä viikossa tuo kivasti rakennetta treeniviikkoon, minkä lisäksi menen johonkin lihaskuntoa hyödyttävään ryhmäjumppaan joka viikko ja power-joogaan kerran viikossa. Palautumispäiviä unohtamatta. Tällä mennään toukokuun puolimaratoniin asti, vitsit kun on hyvä fiilis kun on tavoite ja selkeä suunnitelma treenaamisen suhteen!

  Muuta: Bloggausenergiaani voisin taas vähän nostaa, pari viime viikkoa on ollut hiljaista – tosin uskon, että blogipostauksiinkin riittää taas paremmin inspiraatio, kun puolimaratontreeni (mikä on oikeastaan koko blogini pointti hyvin pitkälle yleisen elämäntaparempan seuraamisen lisäksi) pääsee kunnolla vauhtiin.

  Itse tykkään ainakin kirjoittaa viikoittaisia yhteenvetoja treeneistä ja niiden fiiliksistä, joten varmasti myös lukisin vastaavanlaisia muissa blogeissa! Ahaa-elämykset liittyen oman hyvinvoinnin parantamiseen ovat aina tosi mielenkiintoisia kirjoittaa ja myös lukea, oli kyseessä sitten joku isomman linjan yleinen elämäntapajuttu tai joku ihan yksittäinen, arkinen pikku muutos.

  Tsemppiä haasteeseen, täällä seuraillaan! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kuulostaa hyvältä myös sun suunnitelma! Tsemppiä sinne ja päivittelen tänne omia kuulumisia myös :)

 5. Avatar Riina sanoo:

  Ehdottomasti kiinnostaa! Itsellä ollut ihan samoja fiiliksiä ja joku tämmöinen ryhtiliike olis paikallaan. Konkreettinen Haaste tämän tiimoilta olis kova, niinku joskus aiemmin aina oli keväisin täällä blogissasi :-)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No sellaista mä aluksi mietin, katsotaan jos keksin jotain kivaa! :)

 6. Avatar Sue sanoo:

  Viikottaiset postaukset ”projektistasi” olisi ilman muuta mielenkiintoista luettavaa! =)

 7. Avatar Johanna sanoo:

  Hei!
  Kiva olisi kuulla kuulumisia projektista!
  + Yleinen haaste kaikille aivan kuten yllä joku mainitsi:).

Kommentoi