TOIVEPOSTAUS – RUOKAPÄIVÄKIRJA

Piiitkästä aikaa ravintopuolen juttuja! Aihe on edelleen lähellä sydäntä ja melkein päivittäin tulee jaettua jotain ruokahommia instagramin puolella (tarina). Eihän nämä mun ruokatouhut edelleenkään ole mitään maata mullistavia erikoisuuksia, mutta silti aihetta kohtaan näyttäisi olevan kiinnostusta, joten sitä saa mitä tilaa!

Kerroin viime viikolla mun tämän hetkisestä ruokasysteemistä, jota vois kai kutsua hienosti ”hiilarisyklittelyksi”. Suosittelen lukemaan tekstin, sillä se pohjustaa pitkälti myös tätä postausta! Haluan painottaa kuitenkin, että kyseessä ei ole mikään tarkkaan laskettu ruokavalio, eikä mulla oikeestaan ole mitään muuta tavoitetta kuin viihtyä omissa nahoissa, voida hyvin ja jaksaa päivän askareet energisesti. No, onhan tossakin jo saavutettavaa, mutta ehkä nappasitte ideasta kiinni.

En siis laske, punnitse saati stressaa syömisiä tällä hetkellä! Maanantaista torstaihin syön pääosin proteiinia, kasviksia, marjoja, pähkinöitä, turkkilaista/kreikkalaista juguu, heraa, avocadoja jne..VHH voisi tässä tapauksessa tarkoittaa, että tärkkelyshiilarit jää aika lailla minimiin. Perjantaista sunnuntaihin syönkin sitten hiilaripainotteisesti ja ns. tankkaan varastot täyteen.

Jaan tänään ruokapäivistä siis tästä vhh-päivästä ja seuraavassa osassa tuosta hiilaripainotteisesta! :)

Aamupala on jo vuosia ollut sama ja mitäs sitä hyvää vaihtamaan. Joskus on toki ollut puurokausia, mutta tiedättekö mitä! En ole tainnut syödä ainoatakaan puurolautasellista puoleen vuoteen. Oon huomannut että proteiini- ja rasvapainotteinen aamupala sopii mulle parhaiten, sillä jos syön paljon hiilaria heti aamusta, tunnen itseni helposti väsyneeksi uudelleen syömisen jälkeen. Mun smoothie koostuu lähestulkoon aina herasta, marjoista, avocadosta ja jostain vihreästä. Joko heitän sekaan lehtikaalia, baby pinaattia tai sitten viherjauhetta. Joskus molempia. Smoothieen sekoittuu helposti myös erilaisia jauheita kuten kuituja tai lisävitamiineja.

Mulla sellainen rytmi, että syön useimmiten neljästi päivässä. Saatan syödä ensimmäisen aterian vasta 10-12 välillä, joten siitä kun lähtee syömään kolmen neljän tunnin välein ja lisää sekaan vielä pari treeniä niin ei edes välttämättä ehdi syödä useammin. Pääaterioilla mun ruuat on arkisin hyvin massiivisia ja yksinkertaisia…

Yleisin kaava on noin 500 gemmiä vihanneksia per annos, siihen sieniä (tällä hetkellä fiilaan täysillä kanttarellejä!), jotain proteiinia, vihersalaattia ja rasvanlähteenä joko öljyä, avocadoa tai molempia. Teen usein ruokaa suuremman määrän kerralla ja syön siitä sitten pari kolme kertaa ja yleensä tällaiseen pataan uppoaa 1,5 kg vihanneksia. :D Kiitos Ikean megasuurille kannellisille wok-pannuille, joita meiltä löytyy jopa kolmin kappalein. :D

kalkkunanakki-pannu

Noita isoja annoksia vetelen 2-3 kertaa päivään. Syön aina ison annoksen suhteellisen myöhään illalla, joten mulla ei edes jää hirveästi aikaa pienemmille ”välipaloille”. Päivästä riippuen syön joko välipalan, iltapalan tai molemmat ja ne ovat useimmiten turkkilaista jugurttia johon sekoitan hieman mansikka-valkosuklaa heraa, päälle paleo granolaa / pähkinöitä ja itse tehtyä chia-hilloa! Siis piru vie tuo on niin hyvää, en kestä! :D

Hillo on niin helppo valmistaa, että täysin tumpelokin onnistuu siinä! :D Tarvitaan ainostaan pakastemarjoja, chia-siemeniä, vettä sekä stevia sokeria.

Chia-siemenet (4-5 rk) laitetaan veteen (2-3 dl ) geeliytymään hetkeksi, jonka jälkeen blenderiin kaadetaan geelitynyt massa, pakastemarjat (200 g)  ja makeutus. Ei muuta kuin masiina surraamaan ja hetken kuluttua hillopurkkiin kaadetaan valmis hillo, joka on mielettömän hyvää, eikä sisällä mitään ylimääräistä! Oon testaillut tätä mustikoilla, seka marjoilla (vadelma, mustikka, mansikka) sekä mansikoilla. Kaikki toimii älyttömän hyvin.

mustikkahillo

Myös päivisin tulee surauteltua smoothieita. Päivällä mun smoothiet ovat yleensä vihersmoothieita. Tykkään juoda smoothieita myös siksi, että se on hyvä välipala ennen treeniä. Yhteen lasilliseen saa mahtumaan paljon hyviä raaka-aineita, eikä juoma paina vatsassa vaikka pitäisi hyppiä, pomppia ja heittää pari burpeeta!

avocado, kurkku, naapurin puusta saatu pieni omena, viherjauhe, hera, pinaatti!

Kiireessä saatan syödä proteiinipatukoita silloin tällöin. Oon pyrkinyt vähentämään näiden käyttöä, koska välillä mulla lähti ihan keulimaan niiden suhteen ja patukat korvasivat liian usein kunnon ruuan. Lemppari patukkani on kuitenkin edelleen Nutraminon oranssin värisessä pakkauksessa oleva chunky peanut & caramel. 

Myös jäätelömarkkinoille on tullut ihania uutuuksia ja aina silloin tällöin tulee herkuteltua niiden voimin. Uusi suosikkini on tuo ProPud Salty Caramel – jäätelö. En käsitä miten lähes sokeriton jäätelö voi olla näin hyvää!! :)

Iltahiukoon saattaa jugun lisäksi upota esim. noita aiemmin nähtyjä kalkkunanakkeja ihan sellaisenaan tai vaikka uunissa nauratettuna! :)

 

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


11 Responses to “TOIVEPOSTAUS – RUOKAPÄIVÄKIRJA”

 1. Hanna sanoo:

  Kiva kun nyt teit tän! Olettamuksella luulen että sulla jää kalorit alle kulutuksen arkena, kun ei niistä vihanneksista sitä energiaa juuri saa, vaikka lykkisikin satoja grammoja menemään, mutta mielenkiintoista olisi myös nähdä ne sun hiilaripäivät!
  Toki riippuu sitten rasvojen lorauttelusta mutta mutta, omasta kropatahan sitä tietää mikä toimii ja mahtavaa, jos oot löytänyt sen itselle sopivan tavan!

  PAitsi että… Aamupuuro kunniaan :D! <3

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiva kuulla! Joo saattaa toki välillä jäädäkin alle, mutta kokonaiskalorit ovat kuitenkin varmaan plus miinus nolla. Noilla rasvanlähteillä saa kyllä hyvin energiaa myös, etenkin jos lorauttelee öljyä avokätisesti. :D haha.

   Aamupuuro on kyllä hyvää, mutta tällä hetkellä smoothie pitää olon virkeempänä niin sillä mennään. :D

 2. Rige sanoo:

  Moi!

  Pakko kysästä että mistä noita uusia jätskejä voi saada? En oo aiemmin kuullukkaan! : )
  ja hei, pakko sanoo sama huomio aamupalasta! Söin ennen puuroa, mutta nykyään vedän kans smoothien ja ei hiilaria, niin aamut toimii paljon paremmin!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Citymarketista oon ostanut!

   Jep, huomannut saman virkeystasossa, ainoa miinus smoothiessa on talvisin että tulee kylmä sen juomisen jälkeen. :D

 3. ala sanoo:

  Hei, kertoisitko vielä hiilarien määriä? Paljonko hiilareita syöt silloin, kun ne on matalalla ja paljonkon silloin, kun ne on korkealla? Täytyypä itsekin kokeilla, mitä tapahtuu, jos niitä syklittelee.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No kun en laske hh määriä tai muutakaan tällä hetkellä, joten ei ole heittää mitään lukuja valitettavasti. Silloin kun olen ollut dieetillä on korkeana päivänä hh ollut 200 g luokkaa ja matalana noin 70 g. (Huom nyt en ole dieetillä niin syön enemmän kaikkea) :)

 4. Maarit sanoo:

  Mistä noita uusia jäätelöitä saa?

 5. ida ihana sanoo:

  Mä taas en vois kuvitellakaan aloittavani aamuani ilman puuroa :D Noi jäätelöt on menneet multa ihan ohi, täytyypä maistaa!:)

  https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 6. Jaana sanoo:

  Kiva postaus! Millaisia nuo kalkkunanakit ovat? Onko niissä protskua? Kiinnostaa, kun en ole itse niitä syönyt.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ne muistuttaa ihan tavallisia nakkeja, mutta vähemmän rasvaa/kaloreita ja hyvin proteiinia! :) Menee nimellä Atria kevyt kalkkunanakki.

Kommentoi