MITEN SYÖN TÄLLÄ HETKELLÄ?

Eipä ole tullut raapusteltua ravintohommia herranaikoihin ja näistä kun aina kysellään, niin ajattelin kertoa miten syön tällä hetkellä. Mulla oli tosiaan sellainen seitsemän viikon rupeama, kun laskin kalorit ja punnitsin ruuat, tavoitteena kiristella kesäkondista paremmaksi ja tuo menikin tällä kertaa ihan nappiin.

Tulokset tuli nopeasti ja helpolla, sen suurempia kärsimättä. :D Kun pääsin tavoitteeseen, otin ihan tietoisen asenteen, että nyt loppuu liika tarkkailu ja alan mennä enemmän fiiliksen mukaan. Mulla(kin) kun on tapana jäädä siihen moodiin, että jos nyt vielä vähän. Eli helposti sitä ei olekkaan tyytyväinen, vaan haluaa olla vielä enemmän sitä ja tätä. No tällä hetkellä mulla on tosi hyvä olo, treenit kulkee ja oon ottanut vähän iisimmin kaikilla elämän osa-alueilla jos niin voi sanoa. :) En punnitse, enkä laske kaloreita, vaan luotan kehon omiin tuntemuksiin!

Dieetin vedin ns. hiilarisyklittelyllä, joka sopi mun keholle tosi hyvin. Treenitehot säilyivät ja koin palautumisen hyvänä koko pitkän seitsemän viikon ajan. (Huomaa sarkasmi :D) Käytännössä syklittely tarkoittaa, että joka toinen päivä söin korkeilla hiilareilla ja joka toinen korkeammilla rasvoilla. Tämä ruokavalio toimii samalla periaatteella.

Koska en tietenkään halua vetää tuloksia pöntöstä alas, täytyy tässä olla jokin järki mukana ja oonkin ottanut nyt tähän kesän aikaan sopivaksi tyylin, että syön ma-pe tarkemmin ja relaan la-su tai jopa pe-su. Kyseessä on kuitenkin tasapaino ja kokonaisenergiansaanti, jolloin kaikki on vain matematiikkaa. Aiheesta olen kirjoittanut aiemmin otsikolla TEHOKKAAMPAA RASVANPOLTTOA KALORIEN SYKLITTELYLLÄ.

Mitä syön?

Aamiainen on aina joko kaurapuuro heralla ja kookosöljyllä tai smoothie koostuen avocadosta, lehtikaalista, mustikoista ja herasta.

Lounaalla syön useimmiten kuvassa näkyvän kokonaisuuden, eli wokvihanneksia, possun kinkkusuikaleita, salaattia ja avocadoa. Kuten oon monesti kertonut, tykkään sekoittaa kaikki sekaisin ja vedellä tuollaisia sekamelskoja. Toki vaihtelen lähteitä, mutta arkisin uppoaa tuollaiset nopeat setit. Tällä hetkellä mulla on kausi, että kaadan annoksen päälle eeppisen määrän ”perhesalaatti” sekoitusta, joka siis koostuu lähinnä jäävuorisalaatista. Se tuo mun mielestä kivaa tvistiä suolaiseen annokseen. Usein koko homman päälle lorahtaa myös Walden Farmsin salaatinkastiketta.

Välipalalla menee kiireessä protskupatukka tai riisikakkuja, riippuen mitä on luvassa seuraavien tuntien aikana. Ennen treeniä pyrin syömään enemmän hiilareita.

Illalliseksi samaa kuin lounaalla, tai päivän aktiivisuudesta riippuen pelkkä vihannes + proteiini + rasva – yhdistelmä. Rasvanlähteenä mulla on lähes aina avocadoa, sillä tykkään siitä hulluna ja se täyttää muita rasvoja paremmin, kun siinä on ihan sitä pureskeltavaakin.

Tällä hetkellä iltapalaksi uppoaa erilaiset fluffit. Oon ihan rakastunut näihin niiden maun takia ja siksi, että määrällisesti vaahtoa tulee niin paljon, että siinä menee tovi jos toinenkin kun köllöttelee sohvalla blenderin kannu sylissä, josta syön suoraan lusikalla yleensä joko tuplasuklaa-vanilja-fluffia, valkosuklaa-vanilja-laku-fluffia tai mansikka-vaniljajäätelö-fluffia. Nää on ihan älykevyitä, herkullisia ja täyttäviä. winwin! Teen fluffit lähes aina jäisestä kukkakaalista ja erilaisista heramauista sekä pulvereista, kuten vaniljapulveri & lakritsipulveri.

mansikka-vaniljajäätelö-fluff

Viikonloppuisin koko homma voi taas näyttää ihan erilaiselta, aamupala pysyy usein samana myös silloin, mutta muille aterioille mahtuu vaihtelua ja usein teenkin pizzaa, lasagnea tai käyn ulkona syömässä. Jäätelö, pannarit ja mansikat toimivat todella hyvin näin kesäaikana. Syön myös karkkia, suklaata ja joskus juon alkoholia, kuten muutkin ihmiset, eli kyseessä on vain tietynlainen balanssi kaiken kesken ja tämä tyyli sopii mulle parhaiten!

Nyt muistin taas, miksi en usein jaa näitä ruokajuttuja, koska nämä ovat jotenkin niin yksinkertaisia että en tiedä saako näistä kukaan mitään irti. :D

Mitäs sanotte? Kiinnostaako tällaiset postaukset vai olisko jotain muuta mistä haluaisitte lukea?

PS. Proteiinivaahdosta olen kirjoitellut mm. täällä!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


11 Responses to “MITEN SYÖN TÄLLÄ HETKELLÄ?”

 1. Avatar Satu sanoo:

  Mulla meni talven aikana yhteensä 14 viikkoa tolla syklityksellä. Ainoa pitkä miinus oli ihan jumalaton rahan meno. Perheelle omat ruoat ja itselle omat. Viisi ateriaa joka päivälle, isot määrät lihaa mikä on todella arvokasta vaikka yritin löytää tarjouksista. Ja kun en suostu syömään mitä tahansa tehotuotettua lihaa, tai missä on se neljäsosa rasvaa. Kun joku keksisi ruokavalion mikä olis kukkarolle sopiva, olisin taivaissa. Aina kun halus herkutella se oli protakupatukka, -vanukas tai -jäätelö, hinnat 2-5€/kpl. Marjat, kasvikset, protskujauheet… Pitkässä juoksussa nämä oikeesti tuntuu. Sori avautuminen, tämä pitäis ehkä ennemmin lähettää ihan johonkin muualle, mutta halusin tuoda tän näkökulman esiin. Esim. tuo viiden kilon painonpudotus kiinnostais ihan hitosti, mutta pelkään että rahaa palaa taas niin että vaikka kroppa olis timmimpi, on tili taas miinuksella.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No ymmärän kyllä täysin tuon pointin, monesti itsekin mietin että paljon menee rahaa ruokaan. Toki edullisestikin pystyy syödä terveellisesti ja esim, tässä ruokavaliossa patukat/jäätelöt tai vanukkaat eivät ole pakollisia, sillä niihin menee paljon rahaa, jos päivittäin käyttää!

 2. Avatar sanni sanoo:

  Tykkäsin ihan älyttömästi tästä postauksesta, koska tää jotenkin konkretisoi sen että ihminen voi treenata ja näyttää hyvältä ja silti syödä välillä pannukakkua ja karkkia.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Huippua! Kiva kuulla että tykkäsit. Kuten postauksessakin sanoin niin taitaa olla se balanssi kaiken A ja O. :)

 3. Avatar Ronja sanoo:

  Noista fluffeista kyselisin, että miten ihmeessä saat siitä koostumuksesta oikeasti tollaista kuohkeaa ja ”kermaisen” oloista? Itse, kun tänään jälleen yritin sinun ohjeellasi niin siitä tuli vain sellaista löysää ja vetistä sötkätystä eikä todellakaan kuohkeaa. Hmm…missä vika?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hitsi kun sitä on niin vaikea selittää kirjoittamalla. Mä otan nyt asiakseni ja teen video ”how to make proteinfluff” :D Voi tosin olla blenderistäkin kiinni jos koostumus ei onnistu?

 4. Avatar Hanna sanoo:

  Olin aika yllättynyt, että sulla ei ole hiilareita juurikaan, vaikka paljon treenaat. SUlla pitäisi sitten vissiin rasvan määrä olla aika suuri aterioilla? Ainakin jos hiilari pääosin tulee vihanneksista, niin ei kyllä juuri niitä ropise, vaikka kuinka ison kasan lappaisi.¨
  Mutta tosiaan, mikä kullekin sopii :) . Ja jos paino ei noilla tipu ja jaksaa niin go for it, mut olis hauska kuulla, että ns. missä riisit ja pastat, haha :D!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ai tuli sellainen vaikutelma? No en kyllä mitenkään tietoisesti välttele hiilareita ja nykytilanne siis se että vloppuna tulee tankkailtua enemmän sitäkin puolta. Mutta siis treenin ympärillä on kyllä myös hh lähde mukana! :)

  • Avatar Saara sanoo:

   Joo mäkin olin tosi yllättynyt siitä että vaikka jumppaa kymmeniä tunteja viikossa, tekee salitreenit ja pyöräilee joka paikkaan niin edelleenkin täytyy hiilareita syklittää ja miettiä niiden ajankohtaa :o Aika karua.

   • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

    hmm, en ole kyllä mielestäni sanonut että vältän hiilareita tai syklitän niitä enää mitenkään. Kun vedin 7 viikon dieetin, syklitin kyllä mutta postauksessa juuri kirjoitin etten laske kaloreita tai muutakaan, joten tätä revitään nyt vähän väkisin väärään suuntaan. :D Oon useaan kertaan maininnut että paljon liikkuvan on ihan turha karttaa hiilareita.

 5. Avatar Jenna sanoo:

  Mulla kans ongelmia saada fluffi toimimaan, toki voi olla blenderistäkin kiinni. Mutta olis kyllä kiva saada video aiheesta :)

Kommentoi