TOP 3 RUOKA-AINEET ATM

Huhheijaa mikä vuoden lopetus! Viimeiset viikot on sisältäneet enemmän töitä kuin ”laki sallii” (he he) ja tässä vaiheessa alkaa pääkoppa olla jo melko finiitto. Tällä viikolla on tullut painettua hommia vuorokauden ympäri ja voin kertoa, että odotan tulevaa joulua ja muutaman päivän lomaa jo oikeen kovasti. Kiireessä pidän kuitenkin vielä tiukemmin kiinni siitä, että teen tarvittaessa päivän ateriat valmiiksi mukaan ja syön säännöllisesti! Huonot ruokavalinnat johtaa energiatasojen heittelyyn ja niissä fiiliksissä ei paljon jumppia huvita vetää. Maanantaina tuli vedettyä pitkästä aikaa kunnon kova kolmen jumpan putki ja hyvin sitä vielä jaksaa tollasia rykästä. Tosin unen tuloa sai odotella kyllä tovin jos toisenkin, sillä kroppa ja pää oli pienillä kierroksilla kun sykkeet oli 3 tuntia putkeen jossain maksimin rajoilla! Tervettä? Ei todellakaan! :D

Noniin, mitenkäs tuo juttu lähti taas seilaamaan omille teilleen. Tarkoitus oli siis puhua ruuista ja niiden valmistamisesta. Vakkarilukijat muistaa, että oon kausi-ihminen. Eli mulla on ruokakausia, jolloin suosin jotain tiettyä ruokaa tai ruoka-ainetta joka päivä ja melkeen joka paikassa! Tämän hetken TOP 3 ruokatouhut kaikessa yksinkertaisuudessaan näyttävät tältä..

 1. AVOCADO – Oon aina tykännyt avocadosta, mutta kuukausi takaperin tarkistelin hieman makrojakaumaani ja huomasin, että rasvan saanti hipoo siellä minimin alalaidassa, joten oli aika tehdä ryhtiliike. Syön avocadoa melkein kaiken kanssa, sillä se sopii niin suolaisen kuin makeankin kaveriksi. Avoo menee smoothiessa, pääruokien kyljessä, riisikakkujen päällä, terveysherkkujen valmistuksessa jne..Mun päivän yksi huippuhetki (okei, ehkä hieman värikynää tuossa:D) on välipala, jolloin muussaan avocadoa, sekoitan sinne herbamarea, grillimaustetta sekä valkosipulimaustetta ja levittelen tahnaa Friggsin chiasiemen+merisuola maissikakkujen päälle, ah ja nam! :D
 2. KUKKAKAALI – Aikaisemmin tuli jaettua proteinfluffin ohje, johon käytin kukkakaalia, mutta tämän lisäksi tämä vihannes taipuu todella moneen! Tosi monissa resepteissä käytetään banaania ja banskun voi korvata hyvin kukkakaalilla, joka omaa samanmoisen koostumuksen ilman yhtä suurta määrää sokeria. Kannattaa kokeilla laittaa kukkakaalia smoothieen, sillä se tuo smoothieen kivan koostumuksen! Kukkakaalista valmistuu myös pizzapohja tai risotto! Itse tosin suosin pizzapohjana edelleen kaurakuitupohjaani. :)
 3. KIKHERNEPASTA – Ei mikään uusi juttu, mutta pienen tauon jälkeen oon taas alkanut käyttää enemmän kikherneestä valmistettua pastaa. Itse en käytä vehnästä valmistettua pastaa lainkaan, joten tällä saa vaihtelua ainaisen riisipastan syömiselle, lisäksi hiilarimäärä on suhteessa hieman pienempi ja proteiinipitoisuus suurempi. Helpottaa esimerkiksi makrojakauman ylläpitoa, jos proteiinin saanti meinaa jäädä alhaiseksi ja hiilarit nousee liian suureen rooliin. Kikhernepasta sopii kaikille viljavammaisille, valmistuu nopeasti ja maistuu todella hyvältä!

Mainostellaanpa vielä loppuun, että tulevana lauantaina 23.12 ohjaan Spinningin kl 10:15 poikkeuksena 60 minuuttisena, eli höystän normaalia 45 minsan tuntia pienellä joulu-editionilla. Tulkaapa kaikki paikalle pääsevät hakemaan vähän joulufiilista ja tehdään tilaa niille joulusafkoille. Lupaan että treenin jälkeen anabolinen ikkuna ja akkuna ammottaa auki niin, että sinne mahtuu monta suklaakonvehtia! :D

Huppari & housut blue Sportswear

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


7 Responses to “TOP 3 RUOKA-AINEET ATM”

 1. Avatar Jenni sanoo:

  Mun ootetuin ja yks parhain tapa lopettaa tää viikko, ootan niiiiin.‍♀️

 2. Avatar nn sanoo:

  ihan *avokado suomeksi…
  ja olisin mielelläni nähny bloggarin kommentteja kuntosalin hinnoitteluun liittyvään postaukseen… aika ärsyttävää jättää keskustelunavaus (”Olisi hyvin mielenkiintoista kuulla teidän mielipiteitä asiasta ja syyt minkä perusteella valitsette kuntosalin?”) jutun loppuun, muttei sitten itse palata kommentoimaan.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Katos vaan, näköjään alkaa vaikuttaa tää kiire jo aivotoimintaankin. :D No avocado tai avokado, saa mennä noin!
   En ole tosiaan ehtinyt vastata muutaman postauksen kommentteihin vielä, koska halusin tehdä sen hyvällä ajalla!

   Mukavaa joulua! :)

 3. Avatar Sara sanoo:

  Moikka!

  Käytätkö kukkakaalia keitettynä vai raakana smoothieissa ja fluffeissa?

  Leppoisaa joulua! :)

Kommentoi