PITÄÄKÖ AINA OLLA TIKISSÄ?

Kirjoittelin eilisessä tekstissä, että nykyään vallitsee ajatusmaailma, ettei helpolla voi oikeastaan saada mitään. Kaikki arvostettava on kovan tuskan ja työn takana. Toki kovan työn ansiosta saatu palkinto tuntuu aina hyvältä ja mielestäni tavoitteet saa ja pitääkin laittaa korkealle, jotta motivaatio pysyy yllä.

Silti oon sitä mieltä, että aina ja jatkuvasti ei suorituskyvyn tarvitse olla huipussaan ja kaiken maailman #goalsit mielessä. Tuntuu siltä, että nykyään myös ihannoidaan vartaloita, jotka ovat vuoden ympäriinsä kisakunnossa, tai ainakin lähellä sitä. Lihomista (vaikka se tapahtuisi normaalipainon sisällä) pidetään laiskuutena ja jotenkin huonona asiana. Ei olla jaksettu treenata 10 krt viikossa ja syödä pelkkää puhdasta sapuskaa. Se on nimittäin niin, että ellei sinua ole siunattu mielettömillä geeneillä ja haluat pysyä kireenä kuin viulunkieli, ei silloin elämään mahdu paljon muuta kuin just se yksi asia; pysyä kunnossa.

Hieman erilainen ”ennen – jälkeen” otos. Ylemmässä kuvassa tiukkaa treeniä ja dieettiä alla 6 kuukauden ajan ja alemmassa taas parin kuukauden tauko treenistä, pääosin terveellistä sapuskaa ja paljon festareilla ravaamista. :D Tuon alemman nappasin siis kesän loppupuolella, kun oli aika palata takaisin arkeen ja treenien pariin. Ensimmäistä kertaa mua ei edes sen kummemmin stressannut se, että oli pötsi vähän löysemmässä kunnossa, sillä tuo ajanjakso oli kuitenkin antanut paljon muuta mukavaa, eli kokemuksia ja muistoja.

En tarkoita, että olisin keväällä ollut jotenkin onneton, en todellakaan. Nautin ihan kympillä tuosta projektista ja paneutumisesta siihen, mutta samalla voin sanoa nauttivani myös muista asioista, jotka eivät välttämättä tue sitä, että eläisin vuoden ympäriinsä healthylaiffii. Toki mun terveellisen elämän kulmakivet on niin sanotusti kunnossa aina, mutta mun mielestä tasapainoon kuuluu myös se, että uskaltaa relata välillä ja nauttia muistakin asioista kuin vain tavoitteista ja päämääristä!

Ihan vaan muistutuksena, kun seuraavan kerran selaat sitä IG:n feediä ja mietit, että pitäiskö itekin alkaa diettaamaan/treenaamaan/harrastamaan, niin älä tee sitä siksi, että koet paineita muiden puuhista. Tee se silloin, jos oikeasti olet siinä tilanteessa että nyt olisi hyvä hetki alkaa haastaa itseään ja panostaa uusiin tuuliin!

Muistetaan, että ne kuvat sosiaalisessa mediassa on viihdettä ja monien ammatti, johon kuuluu motivoivien peppuvideoiden tai herkullisten ruokakuvien esittely. Kuvan takana voi olla monta tuntia suunnitelmaa ja toteutusta, jotta se näyttää meidän silmiin siltä, että tuo on ton tyypin arkea 24/7  ja se näytttää oikeesti aina noin upeelta.

Vastaus otsikon kysymykseen? Ei tarvitse, eikä kannatakkaan. Joskus on ihan ok antaa itselleen vapaus olla tavoittelematta mitään ja olla tyytyväinen itseensä myös silloin kun ei ole panostanut kaikkea aikaa ja vaivaa siihen että olis ”paras versio itsestään”. ;)

PS. alemmassa kuvassa Anodynen asentoa korjaavat vaatteet! Nää on oikeesti tosi jees! Kerron myöhemmin lisää. :)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


6 Responses to “PITÄÄKÖ AINA OLLA TIKISSÄ?”

 1. Avatar susanna sanoo:

  Ei todellakaan tarvitse olla supertikissä voidakseen hyvin ja näyttääkseen hyvältä :) Usein tuntuu,että kovin kireässä kunnossa olevilla ihmisillä kiristää myös pääkoppaa ja pahasti..

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No totta! Siis kyllähän se on psyykkisesti rankkaa elää todella kurinalaista elämää liian pitkään. :)

 2. Avatar veegu sanoo:

  Molemmissa kuvissa oot upea :O !!
  Voitko kertoa miten treenaat sun abseja tällä hetkellä? IGssä näin kuvan missä oot nyt tosi tikissä, ihailen.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos ihana, mulla on aina näkynyt vatsalihakset melko helposti että ei tarvi olla edes missään supertikissä että ne näkyy jos jännitän niitä! Tuota niin, en siis treenaa nyt enkä oikeestaan koskaan vatsoja erikseen, vaan ne on hyvin mukana samalla kun tekee monipuolista treeniä ja etenkin voimaharjottelussa keskittyy tiukkaan korsettiin niin saa hyvän coretreenin kaupan päälle. Oon tästä aiheesta kirjotellut laajemmin –>

   http://a-rou.indiedays.com/2016/04/26/syvat-vatsalihakset-vatsalihaksien-treenaaminen/

 3. Avatar Minttu sanoo:

  On ollut mukava huomata, että ehdottomuutesi on karissut terveellä tavalla. Ääripäiden välissä on aika paljon tilaa :) Koko ajan ei tarvitse olla timanttisessa tikissä, mutta kun enimmäkseen elää terveellisesti, ei jokaisen muutoksen vuoksi tarvitse hitsata ja hermoilla. Kyllä se näkyy myös ulkoisesta olemuksesta, kun itsensä kanssa tulee toimeen ja on hyvä olla.

 4. Avatar Kati sanoo:

  Voi kun ois itekki samasa kunnosa kuin tuo alempi kuva. Ei todellakaan mitään löysää.

Kommentoi