VIIME AIKOINA SYÖTYÄ

Kerroin muutama postaus taaksepäin, että mun tavoitteena olisi alkaa syödä taas monipuolisemmin, sillä oon jostain syystä jumittunut pahasti samoihin raaka-aineisiin ja tässä on tullut syötyä yhtä identtistä annosta päivittäin. Yksinkertaisuudessa ei sinänsä ole mitään väärää, mutta huomasin myös että aloin hieman kyllästyä samoihin makuihin, joten oli aika ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa valmistaa muutakin kuin kaalia, possunsuikaleita ja riisinuudeleita. :D

Nyt voisinkin sanoa, että oon aika ylpeä siitä miten monipuolisesti on tullut valmistettua erilaisia annoksia viimeisen viikon aikana. Vaikka raaka-aineet ovat hyvin yksinkertaisia, niin vaihtelu on virkistänyt ja oon taas innostunut suunnittelemaan uusia reseptejä. Treenirintamalla mulla on käynnissä uusi kokeilu, sillä treenailen pakarat/alavartalon läpi kolmesti viikossa ja jotta sitä kehitystä tulisi, on myös saanut syödä ihan huolella. Tällä hetkellä en siis juurikaan laske kaloreita, enkä punnitse ruokia kuin satunnaisesti. Näen nykyään aika hyvin myös silmämääräisesti minkä kokoinen annos on soppeli ja syön silloin kun on nälkä (= aina nälkä :D).

Tavallisen päivän aikana syön 4-5 annosta. Kaksi annoksista on aina runsaampia ja kolme muuta hieman kevyempiä. Suurimmat annokset ajoitan aina treenien jälkeen syötäväksi. Valmistan lähes kaikki ruuat mahdollisimman simppelisti, eli esim. lihamurekkeessa on vain luomulihaa, sipulia ja mausteita, lohkoperunat ilman öljyjä jne…Viimeisen viikon aikana onkin tullut syötyä…

lihamureketta sekä valkosipulibataatteja salaatilla

lihamureketta, lohkoperunoita, parsakaalia ja salaattia

maidoton ja gluteeniton lohi-sienipasta parsakaalilla ja salaatilla

jauhelihaa, jasminriisiä, vihanneksia ja salaattia

uunilohta ja lohkoperunoita salaatilla

pappardelle bolognese

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


6 Responses to “VIIME AIKOINA SYÖTYÄ”

 1. Avatar Sue sanoo:

  Voi vitsit että on niin maukkaan näkösiä annoksia, että HUH =D
  T. diettiläinen ;)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitti, on kyllä ollut maistuvia settejä! Tsemit dieettiin! :D

 2. Avatar Suvi sanoo:

  Kiinnostaako sua muuten ruoanlaitossa koskaan ekologinen/eettinen näkökulma?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hyvä kysymys, kyllä mua sinänsä kiinnosta. Pyrin ostamaan lähituotettua safkaa ja myös luomua, pidän välillä kasvisruokapäiviä ja olinhan tuossa pari kuukautta kokonaan ilman eläinperäisiä tuotteita. Jos tästä näkökulmasta katsoo niin olisi kuitenkin varmaan paljon parannettavaa tai mitä voisi tehdä enemmänkin. :)

 3. Avatar Helmi sanoo:

  Hei! Tutkailin noita sun bikinibody bootcamp ruokavalioita ja olisin kiinnostunut ottamaan mallia siitä. Mietin vain kun sielä oli että 150-200 g kanaa/vaaleaa kalaa, 100-120 g lohta, 150 g vähärasvaista lihaa (esim. paistijauheliha) kaikki proteiini sellaisenaan ilman marinadeja yms. nii osaisitko sanoa paljonko esim kasvisprodeja tulisi käyttää raakapainona (härkis, soijasuikaleet, kananmuna ja mitä muita näitä nyt onkaan :D) oon yrittänyt vähentää lihaa, kiitos vastauksesta!

 4. Avatar Linda sanoo:

  Nää ”viime aikoina syötyä” -postaukset on ihanan inspiroivia! Itekin jämähtää niin helposti samoihin hyväksi havaittuihin safkoihin. Ite en syö lihaa, mutta näistä sun ruokakuvisa tuli mieleen jo pari kivaa ideaa joita vois kokeilla lähiaikoina :)

Kommentoi