UUSI RUOKAVALIO & TREENIOHJELMA

Piti tulla jo eilen kirjoittelemaan, mutta tuntui että kaikki tekniikan lait oli sitä vastaan. Mun kone huutaa jatkuvasti, että muisti on täynnä. Ulkoinen kovalevyni oli huollossa (joulun aikaan :D:D) ja kun sain sen takaisin, se oli ilmeisesti formatoitu (?!) väärään muotoon ja nyt sekään ei toimi. En saa siirrettyä uusia kuvia, enkä pysty editoida uuden treeniohjelman videoita. Lähtee järki kun aina joku tällainen keissi estämässä hommia. No, edelleenkään en saa niitä uusia kuvia siirrettyä, mutta mennään vanhoilla/ rakeisilla puhelinkuvilla tällä kertaa.. :D

IMG_2295

Aloitin eilen uuden ruokavalion sisäänajon ja snäpissä tulikin höpistyä aiheesta jonkun verran. Mä oon aikamoinen ruokahifistelijä ja odotin kaikista eniten uutta ruokavaliota, sillä mun mielestä on jotenkin tosi kivaa pohtia ruokavalioon liittyviä juttuja. Mulla on siis kolme erilaista ohjelmaa, joita pyöritän treenien mukaan eri päivinä. Ruuat ovat hyvin pitkälti sitä mitä olen aiemminkin syönyt, mutta makrot ovat erilaiset ja on siellä jotain muutakin uutta. Vaikuttaa näin ensituntumalta tosi hyvältä.

Alkuvuoden agendana on ollut nostaa hiilarimääriä ja vaikka oon sitä tehnyt aktiivisesti, niin nyt ne nousivat jälleen. Hiilaria tulee siis melko suurella kädellä, mutta ainakin pysyy kone käynnissä. Mulla on kaikkien aterioiden makrot, joten pystyn soveltaa aika paljon erilaisia juttuja ja ruokia halutessani. Lisäksi kaloreita tulee paljon, joten skaala eri ruokalajeille on aika laaja. Hyvä puoli on tietysti se, että nämä asiat ovat itselle erittäin tuttua juttua ja sen vuoksi tekee kaikesta helpompaa. Uskon, ettei tässä tule olemaan mitään ongelmia, kun oon jo aiemminkin syönyt aikataulutetusti ja suhteellisen tarkasti niin, että oon tiennyt suunnilleen syömieni annoksien määrät yms. Lisäksi omaan aika hyvän tatsin juuri siihen miten tietyillä makroilla saa hyvinkin erilaisia settejä aikaiseksi, joten ei muuta kun testailemaan!

IMG_2310

On hassua, että tällainen pieni asia tuo uutta motivaatiota. Kun sulla on selkee suunnitelma mitä tulee tapahtumaan, ei sitä edes mieti muita vaihtoehtoja. Jos ohjelmassa lukee että maanantaina aamulla treenataan niin silloin treenataan, eikä mielessä ehdi arpoa, että meniskö vai eikö menis. Ihmismieli on kyllä jännä kapistus!

Tästä onkin kätevää siirtyä aiheeseen nimeltä treeni. Treenirintamalla lähden tekemään kolmea omaa treeniä viikkoon. Mulla on tietyt tavoitteet tämän osalta ja painopiste on sitten näissä jutuissa. Käytiin tosiaan torstaina liikkeet ja tekniikat läpi ja olipa taas hyvä muistutus, että vaikka olisit kuinka pro tahansa, on tekniikan tarkistus toisen toimesta aina hyvä idea. Pieneillä jutuilla löytyi parempi kontakti etenkin tuonne takaketjun lihaksistolle, jonka aktivoinnissa mulla on ollut eniten haasteita. Tällaiselle jumppapirkolle ja supersarja-sankarille tekee tiukkaa hyvää opetella tekemään sarjat rauhallisemmin ja pitämään taukoja. Keskityn siis treenaamaan lihasta, enkä hinkkaamaan liikettä. Toki oon tehnyt tätä aiemminkin, mutta nyt focus on vielä hieman eri jutuissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Treenimotivaatio on siis huipussa ja kroppa tuntuu palautuvan hyvin, koko ajan paremmin. Tämän vuoden puolella oon nukkunut yötkin jo yhteen putkeen ilman ärsyttävää heräilyä. Uni on mun mielestä aika hyvä hyvinvoinnin mittari, sillä kun sillä alueella alkaa näkyä ongelmia, kannattaa pysähtyä ja miettiä mikä on pielessä. Päivärytmikin on muuttunut tässä viimeaikoina niin, että nukahdan usein siinä 23 maissa ja herään 7-8 aikaan. :D Kiva näin sunnuntaiaamuna, kun kerrankin saisi nukkua niin heräsin tietysti seiskalta pirteenä! Ollaan menossa kohtapuoliin Riikan kanssa kävelylle ja infrapunasaunaan. Tänään on siis luvassa lepopäivä ja nuo aktiviteetit sopii siihen paremmin kuin hyvin, unohtamatta henkistä palautumista, jota saa aina kun pääsee jauhamaan kamujen kanssa ilman kiirettä!

Mainostelen vielä tähän loppuun kun kerrankin muistan! Tulevana tiistaina 14.2 ohjaan ylimääräisen spinning-tunnin WSC – Ladies Clubilla kl. 6:45 (aamulla!!), jonka jälkeen tarjoamme kaikkille aamutreenaajille ystävänpäivä aamiaisbuffeen! <3

Mukavaa sunnuntaita kamut ja jos haluatte seurata tätä mun projektia tarkemmin niin päivittelen aika ahkerasti snäppiä ja instaakin nykyään!

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi siis seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


4 Responses to “UUSI RUOKAVALIO & TREENIOHJELMA”

 1. Avatar Jenniina sanoo:

  Hei,
  kysymys menee hieman aiheen vierestä mutta oot useessa postauksessa maininnut käyväsi infrapunasaunassa, niin olisitko voinut pikaisesti kertoa mitä hyötyä siitä on/ mitä hyötyä oot kokenut saavasi? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mä en tiedä onko mulla mitään uutta tietoa mitä ei esim googlaamalla löytäisi, mutta itse siis käyn ihan vaan siksi että sen jälkeen on aina tosi hyvä ja rentoutunut olo. :)

 2. Avatar Jh sanoo:

  Hei! Olisi kiva jos voisit laittaa tänne blogiin tarkemmin sun ruokavaliota eli mitä ja kuinka paljon syöt eri treeni päivinä.

 3. Avatar Sue sanoo:

  Heips! Ihan sama homma, tosi vaikeeta opetella himmaamaan sarjojen välissä (kun ei se puhelinkaan ole salilla mukana) ;D Mutta nyt kun sitä on tehnyt kohta 4kk niin alkaa pikkuhiljaa tottua siihen ettei pää kolmantena jalkana touhota koko ajan menemään. Otin voimapainotteisen ohjelman aerobisten lisäksi ja pakotettuna olen nyt pitänyt 2 lepopäivää viikossa sekä tehnyt PK-lenkkejä niin kyllä alkaa tehdä kropalle ja mielelle hyvää =) Tsemppiä sun projektiin, odotan innolla mitä tuleman pitää ;D

Kommentoi