(TERVEYS)TAVAT JOISTA EN LUOVU

Kaikilla meillä on varmasti niitä hyviä sekä huonoja tapoja, joita tulee toistettua automaattisesti päivästä toiseen. Hyvä tapa voi olla se, että käy liikkumassa säännöllisesti ja huono tapa taas vaikka venyttää nukkumaanmenoa turhan pitkälle iltaisin. Itselläni on vakiintunut muutamia terveystapoja, joista en halua enää luopua. Kyseessä saattaa olla joku tosi pienikin juttu, mutta toistan sen silti päivittäin, sillä olen huomannut sen hyvän vaikutuksen omassa olossa! Pidemmittä puheitta, here we go..

_MG_1161

  1. Aloitan jokaisen päiväni juomalla 0,5 litraa kylmää raikasta vettä heti herättyäni. Tämän tavan oon ottanut käyttööni jo varmaan 15-vuotta sitten ja tästä en luovu, vaikka olisin missä. Veden avulla kroppa käynnistyy ja tulee otettua heti päivän alkuun hyvä nestetankkaus, jonka avulla vältetään vajeen syntyminen. Juon muutenkin paljon vettä päivän aikana. Mulla on tapana käydä kulauttamassa iso lasillinen vodaa kurkkuun ihan vähän väliä, oli jano tai ei.
  2. Enää en pärjää ilman päivittäistä annosta viherjauhetta. Tämä on myös vakiintunut tapa jo usean vuoden ajan. Viherjauhe matkaa usein mukana myös reissuihin, sillä sen avulla myös vatsa tykkää matkustaa, eikä turvotukset tai inhottavat olot iske kesken reissun. Yksi annos viherjauhetta vastaa suurta annosta vihreitä vihanneksia, joten mielestäni todella helppo tapa lisätä hyvien ravinteiden saantia päivän aikana.
  3. Mitä rentoutumiseen tulee, piikkimatto on tärkein työkalu mikä toimii mulla. Käytän piikkimattoa päivittäin, sillä nukun sen päällä päiväunet. Päikkärini kestävät useimmiten 30-45 minuuttia ja toimivat hyvänä palauttavana hetkenä aamu- ja iltatreenien välillä. Pyrin nukkumaan mieluiten ennen kello kolmea, jolloin päivikset eivät vaikuta yöuniin. Ilman piikkimattoa en pysty rentoutua riittävästi keskellä päivää, joten tämä on ihan must!
  4. Laadukkaat vitamiinilisät ovat myös päivittäinen tapa. Vaikka syön terveellisesti, koen että tarvitsen tietyt lisät hyvinvointini vuoksi. Laadun lisäksi oikeanlaisella määrällä olen saanut huomattavia vaikutuksia energiatasoihin, palautumiseen, aineenvaihdunnan toimintaan ja yöuniin. Omalla kohdallani näillä on merkitystä myös siksi, että suuret treenimäärät kuluttavat ravinteita enemmän kuin normaalisti.
  5. Lisäksi tähän voi toki lisätä esimerkiksi riittävän yöunen, säännöllisen ruokarytmin ja liikunnan. Nuo edellä mainitut ovat kuitenkin omalla kohdalla aika peruskauraa ja kuuluvat meikäläisen toimintaan yhtä lailla kuin vaikka hengittäminen.

Mitkä on sun terveystavat, joista et luovu?

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.

kuva: Anna Riska / Annmarias


5 Responses to “(TERVEYS)TAVAT JOISTA EN LUOVU”

  1. Suvi sanoo:

    ”Mulla on tapana käydä kulauttamassa iso lasillinen vodaa kurkkuun ihan vähän väliä, oli jano tai ei.” Varmaan aika mennä nukkumaan, kun toisenkin lukukerran jälkeen ihmettelin, miten juot vodkaa aamusta iltaan. 😀

    Mutta tosiaan voin samaistua tuohon runsaaseen vedenjuontiin aamulla ja suosittelen kaikille! 🙂 Nesteyttää ja herättää kropan heti yön kuivumisen jälkeen.

  2. Elisa sanoo:

    Hahahah mäki mietin eka että hetkinen, iso lasillinen vodkaa. :DD Mullakin on aamu alkanut jo vuosien ajan puolen litran vesilasillisella. En osais olla ilman!

  3. Laura sanoo:

    Moi! Oisko sulla vinkata tännepäin joku tietty viherjauhe? Blendailetko muuten smoothien, vai missä muodossa sulla on se päivittäisessä käytössä?
    Kivaa viikkoa sulle 🙂

    -Laura

    • ainorouhiainen sanoo:

      Mä vaihtelen viherjauhetta aina silloin tällöin, nyt mulla on Feel Vividin super green mix, sekoitan sen useimmiten smoothien joukkoon, joskus vaan veteen ja kulautan alas. =)

Kommentoi