KEVENTÄJÄN HERKKUHETKI x 2

Voiko dieetillä herkutella? No totta kai voi, mikäli valitsee sopivan kevyitä hyviä vahtoehtoja. Itse olen kehitellyt muutamia juttuja joiden avulla selviän helposti, jos makeanhimo iskee. Myös mun sivuston ruokavalioissa on mahdollista herkutella esimerkiksi tässä postauksessa olevien juttujen avulla. Sivustolla on myös mm. dieettipizzan ja hamppari-aterian ohje. Ei käy tylsäksi, vaikka olisikin ruokavaliolla. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla on tapana laittaa snäppiin (ainopaino) videomateriaalia kokkailuista ja resepteistä ja näistä tulee kyselyjä tooooosi paljon! Viime viikolla tosta pannarin reseptivideosta otettiin melkein 600 näyttökuvaa ja edelleen siitä tulee snäppejä, että mitä siihen tulikaan. Toinen, josta kysellään on tuo proteinfluff, jonka reseptin oon ennenkin jakanut täällä. No, kertaus on opintojen äiti, eivätkä kaikki teistä tietenkään lue jokaista postausta, jonka laitan ulos!

Kahden ainesosan pannari (tästä tulee pellillinen pannaria):

 • 250 g valkuaista
 • 30 g heraproteiinia

Kaada valkuainen puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella (ei tehosekoitin) kovaksi vaahdoksi ja sekoita hera joukkoon lusikalla varoen ettei vaahto lässähdä. Kaadan seos uunipellille ja paista 170 asteisessa uunissa 5-7 min. Tämän voi vetää yksin napaan, sillä koko satsissa on vain pari sataa kcal.

Päälle:

 • 1 luomu omena
 • kanelia & kardemummaa
 • kookosöljyä

Pilko omena lohkoiksi, paista lohkot kookosöljyssä ja mausta kanelilla & kardemummalla. Tuo nestemäinen siirappi on Walden Farmsin kaloritonta vaahterasiirappia. Vaahto taas on pannarin valkuaisvaahtoa, jota jätin hieman säästöön pannaria tehdessäni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Myös proteiinivaahto valmistuu muutamaa ainesosaa käyttäen. Koko homman punainen lanka on tehdä koostumuksesta ilmavaa. Seoksesta tulee siis suuri määrä kuohkeaa, pehmeää ja kermaista herkkuvaahtoa, nam nam! Vie makeannälän ja täyttää kivasti. Tähän tarvitaan myös suhteellisen hyvä tehosekoitin.

 • 200 g jäisiä marjoja (mustikat toimii hyvin)
 • 30 g heraproteiinia (kannattaa käyttää esim. vanilja/marjapohjaisia makuja, sillä mielestäni suklaa + marjat eivät sovi kovin hyvin yhteen)
 • tilkka vettä

Kaikki aineet tehosekoittimeen ja annetaan sekoittua niin pitkään että seos alkaa ”kasvaa” moninkertaiseksi. Itselläni on tehosekoitin jonka ylöosasta pystyn sekoittaa ylimääräisellä sekoittimella. Seos on sen verran jäykkää, että alkuun sitä täytyy sekoitella myös itse aina välillä, vaatii hieman kärsivällisyyttä. Itse tapaan sekoittaa joukkoon vielä ripauksen raakalakritsipulveria, joka tuo kivaa twistiä tähän makucomboon!

Snäppiin on tosiaan kaikista helpoin lisätä resepti-videoita, sillä valmistuksen idea on helpompi ymmärtää videon avulla, kuten esimerkiksi näissä molemmissa resepteissä. :)

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi siis seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


10 Responses to “KEVENTÄJÄN HERKKUHETKI x 2”

 1. Avatar enni sanoo:

  oii näyttääpä namilta! ihailin jo snäpistä tota sun proteinfluffia :) Ohjaatko muuten tänä lauantaina tai sunnuntaina mitään ryhmäliikuntaa? Oon tulossa viikonlopuksi Vaasaan ja olisi niin siistiä päästä käymään sun tunnilla!!

 2. Avatar Silja sanoo:

  Mitä oot mieltä noista waldens farmersin tuotteista? Maistuuko hirveä esanssi vai meneekö välillä herkkuhammasta kolottaessa? :D Jos siis unohdetaan terveys ja eaineet

 3. Avatar J sanoo:

  Hei, kuinka monta valkuaista tuo 250g suunnilleen on? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mä käytän sellasta Eggo valkuaisvalmistetta niin en osaa sanoa, 250 grammaa on noin 2,5 dl joten voithan rikkoa valkuaisia desimittaan niin että on tuo 2,5 dl täynnä. :)

 4. Avatar viivi sanoo:

  Minkä makusta heraa oot käyttänyt tossa pannarissa?

 5. Avatar Niina sanoo:

  Olen usein tehnyt fluffia itsekin, usein tosin jääpaloja ja jäistä banaania marjojen tilalla käyttäen. Huomaan isoja eroja jauheissa lopputuloksen kannalta, esimerkiksi koen että isolaatti vaahtoutuu konsentraattia paremmin. Nyt löysin vähän liian myöhään mannisen pro max 5:sen, joka on sekoitus eri proteiineja ja sillä tulee todella pehmoista smoothieta. Kyseinen tuote ilmeisesti häviää markkinoilta, onko sinulla neuvoa minkätyyppinen proteiinijauhe parhaiten muovautuu juurikin näihin välipaloina käytettäviin smoothieihin? Mitä esimerkiksi on kaseiini? Kiitos avusta!

 6. Avatar Diana sanoo:

  Moi. Kokeilin tehdä pannaria, mutten saanut valkuaisia vaahdotettua kovaksi. Voiko syy olla se, ettei valkuainen ollut huoneenlämpöinen? (suoraan jääkaapista) vai sauvasekoitin? ( mulla ei ole tavallista vatkainta).

  Pannari maistui silti hyvältä :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mä vaahdotan aina jääkaappikylmällä valkuaisella. Vika oli varmaan sauvasekoittimessa, en usko että sillä saa vaahdoksi. :)

 7. Avatar Satu sanoo:

  Palaan näihin resepteihin aina uudestaan. Hyvällä omallatunnolla saa herkutella ja makuvariaatioita on vaikka kuinka monta. Kiitos kun jaat näitä.

Kommentoi