VAIKKA LÄPI HARMAAN KIVEN

Pohdin joitakin viikkoja aiemmin, että tuli oikeen huono fiilis siitä, että en tunnistanut enää itseäni lainkaan. Olin negatiivinen, epämotivoitunut, enkä saanut mitään aikaiseksi. Normaalisti olen kaikkia noita ominaisuuksia päinvastainen tyyppi. Yritän aina ajatella positiivisesti ihan viimeiseen asti ja kun ryhdyn johonkin, olen todella päättäväinen ja aikaansaava. Voitte kuvitella, että tuossa tilassa olotilat menivät vaan entistä huonommaksi. Päätin kuitenkin antaa noiden fiiliksien tulla ja ette tiedäkään minkälaista itsetutkiskelua oon ehtinyt tehdä viimeisien kuukausien aikana. Oon pohtinut miksi tunnen mitä tunnen ja miksi käyttäydyn tietyillä tavoilla ja mistä ne johtuvat. Asioita on loksahdellut paikoilleen ja nyt tuntuu, että pikkuhiljaa oon palaamassa takas raiteilleen. Se, mitä yritän sanoa on, että alamäet ja vaikeudet eivät ole huono asia, vaikka se sillä hetkellä siltä tuntuukin. Ne voivat parhaimmillaan singota sut johonkin ihan uuteen ja mahtavaan juttuun!

_MG_0102

Rehellisesti sanottuna, mä olin kai jo pitkään alitajuntaisesti kaivannut jotain muutosta elämään, mutta en vaan tiennyt mitä. No, tämä ”romahdus” antoi jonkinlaisen uuden sysäyksen kaikelle ja tällä viikolla muhun on iskenyt jokin ihmeellinen motivaatiopuuska. Mielessä on paljon erilaisia suunnitelmia ja ideoita ja musta tuntuu, että pystyn ihan mihin vaan! Meen vaikka läpi harmaan kiven jos tarvitsee. Jos viime vuosi oli sellainen, että en halunnut uusia haasteita, vaan olin tyytyväinen tilanteeseen, niin nyt taas oikeen hamuan uusi haasteita ja myös sitä muutosta.

Yksi asia minkä olen päättänyt on se, että elän itselleni ja teen just kuten itse haluan. Huomaan, että tässä vuosien aikana oon jostain syystä ikään kuin sopeutunut ja muokkaantunut sellaiseksi millainen mun pitäisi olla. Oon kai yrittänyt jollain tavoin miellyttää muita; teitä lukijoita, tuttuja ja tuntemattomia jne jne. No, nyt voin kertoa, että se on loppu. Tässä elämässä ei pitkälle pötkitä, mikäli elää vain muita varten. Ihan hullua, että oon jättänyt tekemättä asioita, koska se on muiden mielestä paheksuttavaa tai olisin esimerkiksi huono ”esikuva” sen vuoksi.

_MG_0096

Tämän ylirasituskeissin tiimoilta oon yrittänyt miettiä, että alkaisin tehdä jotain ihan uutta juttua, mutta lopulta päädyin siihen että hitto vie mä rakastan tätä mitä teen. Treeniä, ravintoasioita, ryhmäliikuntaa, kehon muokkausta, tuloksia, haasteita, valmentamista, bloggaamista ja kaikkea edellä mainittuihin liittyvää. Miksi mun pitäisi väkisin yrittää tehdä jotain muuta? Tiedostan, että kaiken voi vetää yli ja olen kyllä muuttanut ajatustyyliäni. Nykyään kaikkea ei tarvitse tehdä 120%, vaan vähempikin riittää. Elämässä voi olla myös muita asioita, vaikka panostaisi johonkin tiettyyn tavoitteeseen.

Tänä vuonna aion kirjoittaa rehellisemmin aiheista joista haluan, aion aloittaa projekteja jotka saavat jotkut paheksumaan päätöksiäni, haastaa itseäni ja olla parhaassa mahdollisessa kunnossa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Jos siitä sataa kuraa niskaan niin so be it!

_MG_0098

”Sitä saa mitä haluaa, se kuuluu suunnitelmaan tai sattuman kauppaan”

Nyt olisi luvassa viikon viimeinen ohjaus, eli Bikini Body Bootcamp ja mikäs muukaan kuin LEG DAY! Kovaa rääkkiä edessä ja sen jälkeen saankin hypätä saman tien junaan, jolla matkaan Tampereelle. Tampereelta matka jatkuu vielä Helsinkiin illemmalla. Taidan jättää koneen kotiin, joten seuraavaa päivitystä saa odotella aikaisintaan sunnuntaina vasta. 🙂

kuvat: Anna Riska / Annmarias


10 Responses to “VAIKKA LÄPI HARMAAN KIVEN”

  1. Jaana sanoo:

    Jee, juurikin näin! Loppujen lopuks itteään vartenhan täälllä eletään 🙂

  2. Ems sanoo:

    Moi Aino! Olen näköjään innostunut kommentoimaan sulle tämän viimeisimmän tilanteen myötä. Halusin vaan vielä jatkaa aiempia kommenttejani ja pyytää anteeksi jos olen pahoittanut mieltäsi. Aiemmin siis suosittelin sinulle psykologia tms. henkistä tukea. Halusin nyt vaan korostaa, etten tehnyt sitä sen vuoksi, että ajattelin sinun olevan sekaisin vaan rehellisesti sen vuoksi että mielestäni kaikki ihmiset hyötyisivät siitä että esim. kerran vuodessa juttelisivat ammattilaisen kanssa.
    Minua on ilahduttanut muutaman viime postauksesi positiivinen vire, hienoa jos tuntuu että olet päässyt jaloillesi taas. Muista tuo voittajafiilis ja lue vaikka tämä kirjoittamasi sitten kun seuraava surkeampi hetki iskee (ainakin itselle niitä tulee säännöllisesti). Pystyt kyllä mihin vain, kuten sanoitkin! Tsemppiä kevääseen!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! Musta on kiva että oot innostunut kommentoimaan, kommentit on koko bloggaamisen suola! 🙂

      Ei todellakaan tarvitse pyydellä mitään anteeksi. Teidän kommentit sai ajattelemaan paljon, mikä on aina hyvä juttu! Mä oon ihan samaa mieltä että ihan jokaiselle tekisi silloin tällöin hyvää käydä juttelemassa ammattilaisen kanssa. Oon menossa lääkärin tarkastukseen ja tsekkaillaan mun fyysinen kunto ja tarkoituksena on kartoittaa myös se, että tarviiko pääkoppa vielä toisenlaista apua. 😀

      Tsempit myös sinne!

  3. Midetude sanoo:

    Hyvä sinä! <3
    Täällä on tekoisilla sinun terveellisempi pizzaresepti. Kun tiedät niin paljon ravinnosta, ajattelin kysyä että voihan sitä syödä myös raskaana ollessa? Psylliumia ja sokerijuurikaskuitua? En kyllä löytänyt mitään että miksei 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kiitos! 🙂 En näkisi mitään syytä miksei niitä voisi käyttää myös raskaana. 🙂

  4. ulla sanoo:

    Moikka Aino. Oho miten osuva kirjoitus mun tämän hetkiseen elämään- muutos, iso muutos mun elämässä tapahtui vuodenvaihteessa. Ja siitä oppineena olen tehnyt itsetutkiskelua ja oho, kuinka voinkaan tuntea juuri noin kuin kirjoitit.
    Nyt ei ole miellyttämisen tarvetta mihinkään suuntaan. Saan melkein ajatella vain itseäni :).

    • ainorouhiainen sanoo:

      Varmasti samanmoisia fiiliksiä tällaisissa muutoksissa aina. Ihan paras tunne kun pääsee eroon siitä että pitäisi elää miellyttääkseen 🙂

  5. Feministipuolue sanoo:

    Hienoa GIrl POWERII !! Nyt neiti tykität itsesi maailmanhistoriaan!!

Kommentoi