HYVÄN TREENIVIIKON AINEKSET

Jälleen olisi maanantai ja uusi viikko edessä. Mulla on ollut tässä viimeisen kuukauden aikana aika hyvä treenibuugi päällä, tuntuu että treenit on kulkeneet jotenkin erityisen hyvin. Pidin voimatreenistä useamman kuukauden tauon ja jotenkin odotin että voimatasot olisivat laskeneet tuona aikana, mutta siis ihan päin vastoin. Oon yrittänyt pohtia, että mistä tää johtuu, mutta melkein jokaista lihasryhmää treenatessa tuntuu että painoja saa lisätä jopa reilustikin. Ihmettelin itsekin kun tein maastavedossa 100 kilolla kahdeksan toiston sarjoja neljästi. Joskus tuo 100 kg oli mun maksiminosto ja nyt tuosta vaan 8 x 4! :D

Collage_Fotor2

En ole keksinyt oikeastaan mitään muuta syytä, kuin että nuo plyometriset treeni ja hiitit ovat saaneet aikaan jonkinlaista voimatasojen nousua ja siihen sitten lisätään riittävä ravinto niin on tullut tulosta. Tuo kuukausien tauko tuli kuitenkin tarpeeseen, sillä muistan keväällä jokaisen salitreenin olleen jonkinlaista pakkopullaa ja sellainen asia, mikä piti tehdä liian usein väkisin. Nyt on taas ollut ihan uudenlaista fiilistä nostella painoja ja tehdä treeniä ihan vaan itsekseen. Viime viikon aikana tuli tehtyä jopa neljä omaa treeniä ohjausten lisänä. Mulla on ollut nyt joka toinen viikonloppu kokonaan vapaa jumppailuista, joten senkin vuoksi on ehtinyt treenailla itsekseen viikonloppuna jos fiilistä on löytynyt. Alla tarkemmin viime viikon touhuja. Treenaan siis useimmiten kahdesti päivässä, eli treenit jakautuvat kahteen osaan.

MA: Salitreeni: jalat&pakarat, bodyattack, spinning, core

TI: salitreeni: olkapää/ojentaja/hauis, bodycombat, rpv

KE: bodyattack, core, tbc

To: Hiit, salitreeni: rinta/selkä, bodystep, sprint

Pe: Bikini Body Bootcamp

La: lepo

Su: salitreeni: rinta/hauis/vatsa

Eilen tuli testailtua kuntosalia kokkolassa ja vaikka tykkään käydä omalla salilla, niin olipahan virkistävää treenailla hieman eri ympyröissä kuin missä viettää tyyliin 24/7. :D Tehtiin myös vähän erilaista settiä, joten tänään tuntuu kivasti yläkropassa ja vatsalihaksissa. Muuten nuo salitreenit mitä oon tehnyt ovat pääsosin Beach Body – ohjelman treenejä ja lisäksi testailen uuden valmennuksen pepputreenejä, joilla on ainakin tähän asti saanut tosi hyvää tulosta.

IMG_5736

Tavoitteena tällä hetkellä mulla on oikeestaan nauttia kaikista treeneistä mitä teen. Tiedän, että määrällisesti tuo setti ei ehkä ole kaikkein järkevin, mutta toisaalta oon saanut aiemminkin tuloksia, vaikka aerobista tuleekin aika hurjat määrät. Jos tässä saisi hieman lihaserottuvuutta paremmaksi ja treenit kulkisi jatkossakin samalla tavalla niin olisin tyytyväinen. Ruokavalion puolesta oon toteuttanut nyt viimeaikoina sellaista 80/20 tyyliä, eli viikolla menee dieetin mukaan siististi ja viikonloppuna sitten hieman rennommin tankkaillen. En oo oikeen löytänyt sellaista supermotivoitunutta fiilstä mikä mulla on ollut aiemmin, mutta ehkä tässä talvella ei niin haittaa vaikka olisikin hieman enemmän fläsää lämmittämässä. :D

Yksi juttu mikä täytyy mainita on myös se, että sen lisäksi että treenit kulkee kivasti, oon huomannut että treenin jälkeinen fiilis on ollut ihan ykkösjuttuja tämän ”kaamoskauden” kannalta. Suosittelen siis kaikille muillekin, mikäli pimeys meinaa viedä voimat. Jos treeneihin lähteminen pistää vastaan, kannattaa miettiä sitä oloa mikä on vain tunnin tsemppaamisen päässä. :)


10 Responses to “HYVÄN TREENIVIIKON AINEKSET”

 1. Katja sanoo:

  Hei, mitä teit Kokkolassa? Ohjaatko jumppia täälläkin vai ihan muuten vain ;)?

  • ainorouhiainen sanoo:

   En ohjaa, vietin vloppua sielläpäin :) Olis kyllä kiva tulla joskus kokeilemaan ohjausta ihan vieraalla salilla!

 2. Minä sanoo:

  Näin sut kokkolan ksupermarketissa lauantaina :D

 3. Minä vain sanoo:

  Onko noissa sun ohjelmissa mitä voi ostaa ne liikkeet näytetty jossain muodossa? Tarvisin tähän siis apua

 4. riina sanoo:

  moikka!

  minua mietityttää palautusjuoma ja haluisin kysyä tähän siun mielipidettä: juot ilmeisesti itse pelkän heran palarina eikö? itsekin teen näin ja oon saanut kyselyitä, miksi vedän pelkkää proteiinia, se kun ei imeydy ilman hiilaria. vai imeytyykö? mitä oot mieltä :-)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Juon tosiaan pelkän heran, koska syön useimmiten aika pikaisesti treenin jälkeen ja saan hiilarit sitten aterian kautta. Kyllä se hera imeytyy ilman hiilariakin, mutta palautumiseen olisi toki ihanteellista saada molempia. :)

 5. Hellou sanoo:

  Moikka! Kiinnostais tietää sun ruokamääristä enemmän, kun sun liikuntamäärät on noin huikeita. Ootko koskaan laskenut paljon normisti syöt kaloreita päivässä keskimäärin (siis silloin kun et kiristele ym)? En muista, ootko nyt viime aikoina tehnyt mitään ruokapäiväkirjatyyppistä postausta, mut sellanen olis tosi mielenkiintoinen :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kalorimäärät vaihtelee aika paljon myös sen mukaan miten treenaan, joten en osaa sanoa mitään tiettyä lukemaa mutta kyllä ne siellä 3000 kcal paikkeilla pyörii ja ylikin. :D

   Täytyy ottaa tää idea toteutukseen jossain vaiheessa!

Kommentoi