APUA UNIONGELMIIN JA RENTOUTUMISEEN

Ne, jotka seurasivat Olympialaisia ja etenkin uimari Michael Phelpsiä, muistavat että hänen ihonsa oli usein täynnä punaisia laikkuja, joita ihmeteltiin ihan mediassa saakka. Phelps ei ollut ainoa urheilija, jonka ihosta näkyi kuppauksen jäljet, vaan kyseiseen hoitomuotoon luottivat myös esimerkiksi useat voimistelijat. Kyseessä on hyvin vanha ja ikiaikainen maailmanlaajuisesti tunnettu hoitomuoto. Kuppauksen ideana on poistaa elimistöstä kuona-aineita kuppaussarvien imun vaikutuksesta kudosnesteen ja pintaveren mukana. Imusuoniverkosto puhdistuu ja lihasten aineenvaihdunta elpyy. Kuppauksen jälkeen tulisi olla kevyt ja rentoutunut olo.

kuva lainattu täältä

kuva lainattu täältä

Syy miksi kirjoitan aiheesta on se, että pääsin itse kokeilemaan tätä hoitoa pari viikkoa sitten Hoitolakeskus Layassa, joka sijaitsee Laihialla. Ennen hoitoa, en tiennyt koko asiasta juurikaan mitään ja saatoin olla hieman skeptinenkin. Olen kuitenkin kiinnostunut kaikenlaisista hoidoista, joilla voidaan parantaa omaa olotilaa ja näin ollen halusin kokeilla miltä kuppaus tuntuu.

Kuppauksen avulla voidaan vaikuttaa mm. päänsärkyyn, migreeniin, astmaan, niska- ja hartiavaivoihin, lihasjännityksiin, selkäkipuihin,verenkiertohäiriöihin, kylmiin- ja levottomiin jalkoihin, verenpaineeseen, paksuun vereen, aineenvaihduntaongelmiin, turvotuksiin, vaihdevuosioireihin ja hormonaalisiin ongelmiin. Itseäni kiinnosti lähinnä nuo hormonaaliset ongelmat, sillä olin kokenut ongelmia rentoutumisen ja nukkumisen suhteen, jotka viestivät juuri siitä että hormonitasapainon kanssa saattaa olla ongelmia.

collage_fotor

Kerroin ongelmistani Tarulle, joka suunnitteli kuppauksen mulle sopivaksi. Homma toimii siis niin, että ennen kuppausta käydään saunassa, jossa saunan lämpö avaa pintaverenkierron samalla, kun hikoileminen käynnistyy.

Saunasta siirrytään kuppauspöydälle, jossa kuppari asettelee kuppaussarvet kuppauspisteiden päälle. Pisteet ovat paljolti samoja, kuin mitä akupunktiossa käytetään. Kuppien alle tehdään pienet pintahaavat, joista kuppiin valuu hieman kuonaista pintaverta ja hapanta kudosnestettä. Haavat eivät hoidon jälkeen enää vuoda ja paranevat muutamassa päivässä.

Mun mielestä tuo haavojen teko ei juurikaan tuntunut miltään, eikä hoidon aikana kokenut mitään sen kummempaa. Makoilin pöydällä ja Taru vaihteli aina välillä kuppien paikkoja. Hoidon jälkeen kävin vielä relaamassa saunassa ja sen jälkeen koko homma oli valmis. Jo hoidon jälkeen olo tuntui rennolta, mikä saattoi toki johtua myös saunomisesta. Jotain tässä kuitenkin oli, sillä seuraavana yönä nukuin kuin tukki 10 tuntia putkeen, eikä tätä ollut tapahtunut pitkään aikaan. Tästä käynnistyi muutenkin mukavanlaatuinen oravanpyörä, sillä unen johdosta myös treenit alkoivat rullata ihan mielettömän hyvin. Mulle jäi siis tästä ehdottomasti tosi positiivinen fiilis. Kuppausta ei myöskään tarvitse tehdä useita hoitokertoja, vaan kerta riittää ja kuppausta voi tehdä esimerkiksi puolen vuoden välein ylläpitääkseen vaikutuksia.

Olisi tosi mielenkiintoista tietää onko joku teistä testaillut tätä ja oletteko saaneet vastaavanlaisia kokemuksia?


5 Responses to “APUA UNIONGELMIIN JA RENTOUTUMISEEN”

 1. Avatar Anitta sanoo:

  Kiinteytys

 2. Avatar Hele sanoo:

  Hei! Luin vanhoja postauksiasi ja haluaisin kysyä, oletko jatkanut Swiss Clinicin mikroneulausrullan käyttöä? Millaiset vaikutukset rullan käytöllä on ollut pitkällä aikavälillä? Ja etenkin onko käytöllä ollut jotain haittavaikutuksia?

 3. Avatar Kata sanoo:

  Hei, anteeksi postaukseen liittymätön kommentti :D Sä kun tiedät maidottomasta ruokavaliosta paljon, ootko käyttänyt maidon korvikkeena Alpron kookosmaitoa? Mites sen käyttö juomana muuten, oon ymmärtänyt et kookos ei välttämättä oo niin terveellistä?

 4. Avatar Biret sanoo:

  Postausidea; Olisi mielenkiintoista lukea mielipiteitäsi ruokapuolen eettisyyteen ja ekologisuuteen liittyen. Tuontihedelmät ja ulkomaiset ruoka-ainekset, liha- ja maitoteollisuus, luomu. Millä kotimaisilla ruuilla voisi korvata ulkomaiset vastaavat kuten taatelit, avokadot yms.

 5. Avatar Zri sanoo:

  Hienoa, että postaat kuppauksesta :) äitini on toiminut kupparina kohta 30 vuotta Jyväskylässä :) moni sanoo että se vaan toimii, eikä tarvii välttämättä hierojaa enää. Suosittelen!

Kommentoi