TREENIBLOGGAAJAN TYÖPÄIVÄ

Postaus tehty yhteistyössä UKKO.fi:n kanssa.

Millainen on treenibloggaajan työpäivä? En tiedä löytyykö tästä maasta vielä kovinkaan montaa hyvinvointiblogilla itseään elättävää, mutta koska ala on ollut nosteessa vime vuosien aikana, on jokunen meistä bloggajista tehnyt tästä ihan ammatin. Itse olen yhdistänyt kaksi ammattia yhteen ja blogin ohella ohjaan ryhmäliikuntaa ja toimin salimme vastaavana ohjaajana. Viime keväänä avasin myös verkkokaupan, jossa myydään ravinto- ja treenivalmennuksia. Verkkokauppa linkittyy vahvasti tähän blogiin, sillä ilman blogia ei olisi asiakkaita.

Tällä hetkellä teen yksilövalmennuksia hyvin harvoin, ainoastaan mikäli sattuu sopiva tila tällaiselle. Mun päivät koostuvat siis usein monesta eri palasesta ja voin sanoa, että jokainen päivä on erilainen. Välillä on päiviä, kun oon menossa aamusta iltaan ja toisina päivinä on sitten rennompia settejä. On kivaa, että saa suunnitella itse omat aikataulut ja ottaa vapaata jos tarvitsee, mutta toisaalta takaraivossa kolkuttaa aina tietyt asiat, jotka täytyy hoitaa, oli sitten arki tai pyhä.

_mg_0121

valokuvaus-keikat ovat osa bloggaajan työtä

9:00 Herään ilman herätyskelloa ja oon onnellinen, että nukuin näinkin pitkään. Viime aikoina oon herännyt tosi aikasin ja nukkunut vähän huonosti ja nyt ongelma alkaa olla selätetty, jess! Keitän kahvit ja istahdan koneelle. Spotify soimaan ja selaamaan läpi blogin kommentit, sähköpostit ja muut somet. On yllättävää miten paljon aikaa menee kaikkeen blogin oheistyöskentelyyn. Itselläni ei olisi tässä vaiheessa aikaa hoitaa yksin kaikkea, sen vuoksi olen todennut parhaaksi blogata portaalissa, jossa on loistavat taustajoukot hoitamassa tällaisia asioita mun puolesta.

11:00 Kirjoitan päivän postauksen valmiiksi. Mulla on tapana kirjoittaa aiheita ylös joko vihkoon tai puhelimen muistiin, näin mulla on usein valmiita aiheita aina muutamalla päivälle. Syksyn alussa oli jäätävä kuiva kausi bloggaamisen suhteen, enkä meinannut saada mitään aikaiseksi, mutta nyt kipinä on taas alkanut löytyä. Saan usein hyviä ideoita silloin kun olen treenaamassa salilla. Bloggaaminen on kaiken tuottamisen lisäksi jatkuvaa aivotyöskentelyä. Itse ainakin mietin jatkuvasti sopivia aiheita ja juttuja kirjoitettavaksi.

12:30 Valmistan päivän ruuan mukaan otettavaksi, käyn koiran kanssa kävelyllä ja lähden ajelemaan salille.

13:00 Päivän ensimmäinen treeni. Treenaan kädet, eli vuorossa on olkapää/ojentaja/hauis treeni. Teen pienempien lihasryhmien treenit usein supersarjoina, jolloin saa tehtyä aika paljon lyhyessä ajassa ja kädet ovat hapoilla tälläkin kertaa.

14:00 Palautusateria + palaveri, jossa ei meinata millään pysyä aiheessa. Palaverin muita osallistujia kiinnostaa enemmän mm. se miten mun eilinen auton pesu sujui. :D

15:00 Käyn palaveeraamassa eräästä blogiin liittyvästä yhteistyöstä ja haen samalla lisää vitamiineja LIFEstä. 

16:00 Käyn läpi illan jumpat. Les Mills – tunneilla on menossa miksaukset, joten kertaan edellisellä viikolla combattiin mukaan otetut biisit ja vaihdan lisäksi pari uutta. 

17:45 Bodycombat – tunti alkaa, paikalla on kivasti jengiä ja vaikka mua väsyttää ennen tuntia, se karisee pois heti kun heitän mikrofonin päähän. Nyt lähtee!

18:45 RPV – tunnin ohjaus. Tänään treeni kulkee ja tuntuu ettei pahimmatkaan syväkyykkyhypyt hapota samoin kuin yleensä!

20:00 Lähden kotiin ja haen matkalla Obelixin, joka on usein tällaisina pitkinä päivinä toisella ”huoltajalla”. :D

21:00 Ruuanlaittoa, suihku ja vielä iltakävely Obelixin kanssa. Vastailen kommentteihin ja selailen somet läpi. Päivä alkaa olla paketissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamiaisen nautin lähes poikkeuksetta töiden parissa

Perjantai:

7:00 Herään ilman herätyskelloa ja muistan että on perjantai, jee! Aikaisin heräämisen hyvänä puolena on se, että saa heti aamusta paljon aikaiseksi. Keitän kahvit, laitan pyykkikoneen päälle ja siivoilen joululaulujen soidessa.

8:00 Sain lukijalta hyvän postaustoiveen ja aloitan kirjoittamaan tekstiä, mutta päätän julkaista sen toisena päivänä. Perjantai ei ole paras postauspäivä treeniblogeille. Tällaisiin päivin sopii vähän kevyemmät aiheet, kuin mitä tämä kyseinen teksti käsitteli. 

9:00 Miksailen parit uudet kappaleet Bikini Body Bootcamp – tunnille. Tunnilla tehdään siis seitsemän minuuttia pitkiä circuitteja ja miksaan siis eri biiseistä aina sopivan pitkiä, jolloin ei tarvitse käyttää ajanottokelloa. Tuolla tunnilla soi useimmiten ysärit, eli teen vanhoista hiteistä kunnon luukutuksia. :D 

11:00 Bikini Body Bootcamp – tunti alkaa

12:00 Suihkun jälkeen suuntaan vastapäiseen kauppahalliin ja syön katkarapusalaatin, koska en ehtinyt ottaa eväitä mukaan.

13:00 Menen ensimmäistä kertaa kokeilemaan osteopaattia. Hoito on hyvin miellyttävä ja osteopaatti taitava. Hän keksii syyn mun ajoittain kipeytyvään jalanpohjaan ja puutuvaan vasempaan jalkaan. Ei ole muuten ollut vaivoja enää hetkeen! Hieronnan jälkeen hän avaa lukot, joita mulla ei ollut kovinkaan paljoa. Silti olosta tulee jollain tavoin hyvin kevyt.

14:00 Ajelen Vaasan Rinta-Joupille, jonka kanssa ollaan sovittu erittäin mieleinen yhteistyö. Saan käyttööni tuliterän menopelin ja lähden kotiin.

15:00 Kotiin päästyessä alkaa jo hämärtää ja pohdintaan Riikan kanssa toteutetaanko sovittu kuvauskeikka. Päätetään lähteä nappaamaan muutamat valokuvat ja valmistelen itseni (jonkinlaiseen) kuvauskuntoon. 

16:00 Nappaan Riikan kyytiin ja pohdintaan, että ehditäänkö saada auringonlasku mukaan kuviin, mutta tällä kertaa oltiin vähän liian myöhässä. Käydään muutamassa paikassa kuvailemassa ja kun vien Riikan kotiin alkaa jo olla hyvin pimeää.

18:00 Kaupan kautta kotiin, jossa kokkailua ja kuvien läpi käyntiä. Kirjoitan päivän postauksen uusien kuvien kera.

_mg_0126

Bloggaajan tulot voivat koostua hyvin erilaisista palasista ja joskus on hyvinkin haastavaa pitää langat käsissä, kun tuloja tulee useammasta eri lähteestä. Mitä bloggaamiseen tulee, saan siis edelleen kuukausipalkkaa Indideaysiltä ihan perinteisesti verokortilla. Joskus on tullut tehtyä yhteistyötä yksittäisten yritysten kanssa, jolloin UKKO.fi on todella kätevä palvelu laskutukseen.

Kyseessä on siis kevytyrittäjyyspalvelu, jonka avulla voi laskuttaa yksityishenkilönä ilman yritystä. Kevytyrittäjyys yhdistää yrittäjyyden ja palkkatyön parhaat puolet. Palvelun avulla voi tehdä töitä vapaasti itse valitsemilleen asiakkaille ilman yrittäjän byrokratiaa. Itse olen aika laiska kaikenlaisissa paperihommissa ja hallinnollisissa jutuissa, tämän vuoksi onkin loistavaa, kun UKKO.fi hoitaa paperityöt tällaisissa tilanteissa. UKKO.fi:n hyvinä puolina on tosiaan se ettei tarvitse omaa y-tunnusta tai kirjanpitovelvollisuutta. Voi päättää itse milloin tekee työt ja mihin hintaan. Laskutus on helppoa ja vaivatonta, silti saa palkkaa ja kerryttää myös eläkettä. Tässä ei tarvitse sitoutua mihinkään, vaan laskutukset voi tehdä milloin itse tahtoo. Onko joku teistä käyttänyt tätä joskus?

indiedays-ja-brm-yhteislogo

kuvat 1,3: Anna Riska / Annmarias

 


6 Responses to “TREENIBLOGGAAJAN TYÖPÄIVÄ”

 1. Avatar Minä vain sanoo:

  Söitkö noin vähän noina päivinä?

 2. Avatar Minna sanoo:

  Hei, voisitkohan kertoa osteopaatin nimen, jolla kävit? Mulla puutuu aina välillä oikean jalan pohje omituisella tavalla, joten ehkä osteopaatilla käynti voisi auttaa siihenkin ongelmaan. En jaksaisi lähteä arpomaan, kuka olisi hyvä osteopaatti täällä Vaasassa, kun en sellaisella ole aiemmin käynyt:)

 3. Avatar Ekonomimmi sanoo:

  Just käytin Ukko.fi:tä ensimmäisen yhteistyöpostauksen laskutukseen. Toivottavasti kaikki sujuu asiakkaan päässä hyvin, Ukko.fi:n palvelu on ainakin loistavaa :)
  Harmi, kun nykymalli on niin jäykkä, että jos vaikka olisin työttömänä niin pienet blogitulot haittaisivat ansiosidonnaista tai muita työttömyysetuuksia.Toivon lisääkin yhteistyötä, mutta en tiedä pitäisikö sitä sitten lähteä itse ehdottamaan, vai miten saisi lisää tällaisia keikkoja.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Yhteistöitä kannattaa ehdottaa ihan rohkeasti itsekin jos löytyy asiakas joka sopii hyvin blogin teemaan ja tavoittaa oikeanlaisen asiakaskunnan. :)

Kommentoi