AINA EI VAAN MENE PUTKEEN

Mä en normaalisti ole millään tavoin häslääjä, tai ihminen jolle sattuu paljon kaikenlaisia kömmähdyksiä, mutta mitä autoihin tulee, jostain syystä joku luonnon laki pistää aina tapahtumaan kaikenmoista. Osaan siis ajaa autoa suhteellisen hyvin, mutta muu tietotaito on sellaista perus naisen tasolle jäävää settiä. Tätä voisi havannoida seuraavalla tavalla. Kerroin kaverille, että saan käyttööni farmari auton ja hän kysyi ihan vakavalla ilmeellä, että jaa, onko se sellainen pitkä? :D 

Ajoin kerran pilkkopimeään talviaikaan Maxmosta Vaasaan ja luulin käyttäväni pitkiä valoja, mutta todellisuudessa mulla oli vaan ihan tavalliset valot päällä. Aina kun vastaan tuli auto, napsautin kaikki valot pois päältä. Tämä tosin selvisi vasta myöhemmin perillä. On vastaantulijoilla ollut ihmettelemistä. :D 

_mg_0087

Mun tulee käytettyä autoa paljon ihan vaan jo työn vuoksi – Siirryn päivän aikana useasti paikasta toiseen, jonka vuoksi auto helpottaa liikkumista. Lisäksi asun tällä hetkellä sen verran kaukana keskustasta, ettei näillä keleillä hirveästi hiuo polkea pyörällä kaikkien treenien päälle. Kesällä toki eri asia. Oon aina ajatellut, että auto kuin auto, eikä sillä ole sen väliä mitä vuosimallia kulkupeli on, kunhan se kulkee tai on edes hienon värinen. ;) Täytyy sanoa, että tällä hetkellä ajatukset ovat kuitenkin kokeneet muutoksen. Kun on kerran kokeillut hyvää, ei haluaisi tyytyä enää vähempään.

Meillä on yhden kaveriporukan kanssa tapana käydä yhdessä Prismassa kaupassa aina silloin tällöin. Erään kauppareissun jälkeen ihmettelin kaverin hyvin likaista autoa ja ehdotin, että mentäiskö autopesuun sellaiseen paikkaan mikä toimii puhelimella, niin ei tarvitse edes nousta autosta ylös. Päätettiin suunnata kyseiseen mestaan, jonne saapuessa huomattiin että pari muutakin oli tullut pesemään autoaan. Parkkeerattiin jonon hännille ja odoteltiin omaa vuoroa. Jossain vaiheessa alettiin pohtia, että pitääköhän antenni irrottaa pesun ajaksi (se taisi jopa lukea jossain ohjeessa seinällä). Käytiin sitten vuorotellen jokainen(meitä oli siis neljä) irrottamassa antennia huonolla menestyksellä ja lopulta päätettiin vaan antaa sen olla. Kun oltiin jonotettu 40 minsaa, oli vihdoin meidän vuoro ja kaveri maksoi pesun puhelimella. Hän yritti ajaa pesulaan, jonka ovi ei sitten auennutkaan. Samaan aikaan joku random mies alkoi hakata meidän auton ikkunaa ja huitoi käsillä antennia kohti. Avattiin ikkuna ja mies melkein huusi että ette voi mennä pesulaan antennin kanssa, se hajottaa koko auton. Lopulta päätettiin lähteä vähin äänin paikalta edelleen likaisella autolla. Seuraavana päivänä mun silloinen poikaystävä lähti pesemään meidän autoa, joka on täysin samanlainen kuin kaverilla. Pesun jälkeen kysyin, että miten hän sai antennin irti, johon tyyppi totesi vaan ettei sitä saa irti, eikä sitä edes tarvitse irroittaa pesun ajaksi…Sillä lailla. :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sovimme muutamia viikkoja sitten Vaasan Rinta-Joupin kanssa yhteistyöstä, jonka tiimoilta oon siis saanut testailla kahta erilaista autoa. Ensimmäisenä mulla oli käytössä Kia Optima Sportswagon, joka on siis sporttinen farkku (sellainen pitkä;D). Kävin autolla Kokkolassa saakka, joten menopeli tuli testattua myös hieman pidemmällä matkalla. Ajaminen tuntui todellakin turvalliselta ja mukavalta, etenkin kun miettii kaikkia näitä mulle sattuneita keissejä. Suuresta koosta huolimatta autoa oli todella helppo ajaa ja kaikki pienet hienoudet nostivat auton pisteitä huomattavasti. Autosta löytyi kaikenmoisa herkkuja, esimerkiksi ratinlämmitin tuntui kivalta luksukselta kun lähti ajelemaan aamulla -10 asteen pakkasella. Muista lisävarusteista mainitsemisen arvoisena takaluukun avaus, eli riittää kun menee seisomaan hetkeksi auton takaluukun viereen ja luukku avautuu. Todellakin kätevää tällaiselle tyypille, jolla on aina kädet täynnä tavaraa kun lähden jonnekin, tai etenkin kun tulen illalla kotiin sadan eri laukun ja pussin kera.

Muutama viikko sitten sunnuntaina päätettiin kaverin kanssa käydä pesettämässä mun auto tuossa samaisessa pesulassa ja homma sujui ihan kivasti aina siihen saakka kun ajoin pesuhuoneeseen sisälle. Ovet sulkeutuivat, mutta mitään ei tapahtunut. Kone ei siis lähtenyt päälle ja ovet eivät enää auenneet. Siellä sitten pohdittiin että mitäs nyt. :D Löysin seinältä päivystävän numeron johon soitin ja kysyin apua. Päivystäjä kysyi, että ootteko siellä käyttöauton pesulassa, johon totesin vaan että ei kuule mitään hajua. :D Lopulta selvisi missä ollaan ja mies lähti hieman vastointahtoisesti tulemaan paikan päälle. Kun hän pääsi paikalle, totesi vaan mulle että ajappa kuule vähän eteenpäin. Ajoin noin 30 cm eteenpäin ja koneet lähti käyntiin. Täytyy sanoa, että tyypin ilme oli aika ”priceless”. :D 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisena testailuun pääsi ihan ylimmässä kuvassakin vilahtanu ŠKODA Octavia RS, sporttinen farmari sekin. Skodalla käytiin ihan Tampereella saakka ja auto sai myös miespuoliselta seuralaiselta hyväksynnän. Itsehän en tiedä autoista niin paljoa, että voisin lähteä tässä vertailemaan ominaisuuksia sen kummemmin, mutta plussana ainakin tilavuus, eli meidän jäätävä IKEA kuorma mahtui autoon helposti. Ajaessa pystyi laittaa päälle tutkan, joka piti edellä ajavaan autoon vakio matkan. Tuo tutka oli tosi kätevä, etenkin pidemmällä ajomatkalla. Lisäksi pakko sanoa, että näitä kahta vertaillessa, Skoda vei kyllä multimedia ominaisuuksillaan. Ihan loistava toiminto tällaiselle musafriikille. Tuli luukutettua musiikkia ihan huolella ajaessa ja myös kertailtua jumppia läpi aina ajaessa, kun sai musat soimaan suoraan puhelimesta yhdellä klikkauksella.

Ajettiin kerran kaverin kanssa Helsinkiä kohti. Oltiin matkalla erääseen blogigaalaan. Oltiin lähdetty hyvissä ajoissa liikkeelle ja todettiinkin useaan kertaan matkan aikana, että kerrankin ei ole kiire mihinkään. :D Tampereen ja Helsingin välisellä motarilla meillä sitten räjähti aivan yllättäen rengas. Kaveri sai seivattua tilanteen hyvin, mutta jäätiin keskelle motaria täydellisesti räjähtäneen renkaan kanssa. Siinä sitten mietittiin taas, että mitäs nyt… Paras oli kun kaverin äiti totesi, että voisitteko yrittää paikata renkaan jollain tavoin. :D Se oli siis täydellisesti säpäleinä, joten alappa siinä sit paikkailemaan. Lopulta odotettiin useampi tunti huoltojoukkoja ja saatiin sykkiä blogigaalaan kauheella kiireellä.

_mg_0082

Paluu oman auton rattiin ei sitten ollutkaan niin mukava. Olin tottunut jo automaattivaihteistoon, joten meinasin mm. lähteä ajamaan manuaali vaihteilla niin, että pidin vain jarrua pohjassa. :D Tällä hetkellä kutkuttaisi siis kovasti auton vaihto uudempaan ja parempaan, mutta täytyy tässä vielä hieman tutkiskella ja laskeskella budjettia.

Seuraavalla reissulla, sama kaveri, eri auto. Ajettiin Helsingistä kohti Vaasaa ja keli oli todella sateinen ja kurainen. Vettä tuli kuin saavista ja rapa roiskui. No meiltä hajosi tietysti tuulilasin pyyhkijät. Voin kertoa, että oli melkoinen matka. Huoltoa ei saanut tuona päivänä (sunnuntai) enää mistään, eikä kukaan osannut auttaa, vaikka käytiin kyselemässä jokaisesta mahdollisesta paikasta. Lopulta ajettiin aina tyyliin 15 minuuttia, jonka jälkeen oli pakko pysähtyä ja käydä pyyhkimässä auton ikkuna pyyhkeellä. Onneks ei ollut kuin sellanen 450 km matkaa ajettavana. :D

_mg_0179

Ehkä nämä mun ja autojen yhteentörmäyksetkin vähenisi jos alla olisi kunnon kulkupeli. Kyllähän se niin on, että auton pitäminen on melko kallista puuhaa ja vielä kalliimpaa on pitää vanhaa ja helposti rikki menevää menopeliä.

Yksin asumisen huonoja puolia on tietysti se, että pitää hoitaa myös kaikki sellaiset asiat, jotka ei niin sanotusti kuulu omalle mukavuusalueelle. Yksi tällainen asia on talvirenkaiden vaihto. Päätin viedä autoni erääseen autokorjaamoon (?) jossa pyysin renkaiden vaihdon. Tyypit ottivat auton ja lähtivät vaihtamaan renkaita. Odottaessa tekstailin frendille, että vitsi kun hyvä fiilis, kun vihdoinkin sain tämän tehtyä. Minuutti tämän jälkeen mies tulee takaisin sisälle ja toteaa, että noi sun renkaat on sakkorenkaat eivätkä he suostu laittaa niitä. Noniin, siinäpä sit taas oltiin. Mietin, että pitäiskö vaan jatkaa kesiksillä pari viikkoa, mutta lopulta sekään ei tuntunut enää kovin järkevältä. Lopulta lähdin mestoilta 350 € köyhempänä, neljän uuden renkaan kera. Lähtiessäni mies huikkasi vielä, että on muuten sama juttu kesärenkaiden kanssa kun vaihdon aika tulee…Jess! Se on onneksi sen ajan murhe sitten…:D

_mg_0175

kuvat 1,4,5,6: Anna Riska / Annmarias

Yhteistyössä Rinta-Jouppi Vaasa


8 Responses to “AINA EI VAAN MENE PUTKEEN”

 1. Avatar Maija sanoo:

  Hahhahah!!!! Ihan parhaita :DDD

 2. Avatar Myy sanoo:

  Motonet on järkänny ihan uuden mototurva palvelun. Maksaa 39e/ vuosi ja tekee falckin kanssa yhteistyötä. Kaikki palvelut ovat ilmaisia ja jos vaikka tarvitset uudet sulat tai akun niin maksat vaan tarvikkeista.
  Näin naisena itseäni ainakin helpottaa tieto,jos jää tienpäälle niin tietää ainakin mistä saa apua☺
  https://www.motonet.fi/fi/sivut/mototurva

 3. Avatar Susanna sanoo:

  Hahhah! :DD No pakko kommentoida, tämä oli illan piristys! Sattuu niitä näköjään muillekin – mä olen kokenut myös tuon ”tuulilasin pyyhkijät rikki rapakelillä”-meiningin. Oli lopputalvea ja sellainen kurainen lumivesisohjo lensi jatkuvasti ikkunaan kun tultiin Tampereelta kotiin. Rehellisesti meinasi kyllä itku päästä. Meiltä loppui nenäliinatkin – muista että otin sukat jalasta, joilla jatkoin pyyhkimistä puolen kilometrin välein, että päästiin seuraavaan kaupunkiin…
  Toisen kerran oon mokaillut kun ajoin vain tyynesti poliisin heiluttelusta piittaamatta eteenpäin (puhallusratsia). Pillit vilkkuen ne tietty perään lähti ja sitten mulla vasta välähti, että mitä se poliisi oikein vilkutteli sillä vihreällä valopampulla – piti vissiin vetää tien sivuun. :D Poliiseilla ei kyllä hirveesti huumoria ollut asiassa, mutta eivät sentään sakottaneet. Kysyivät kyllä, että ”luuletko että me vilkutella huvin vuoksi ihmisille tuolla tien poskessa?” :D Vissiin luulin!

 4. Avatar Annnnnii sanoo:

  Audi? Bmw? Mersu? Noista ehdottomasti skoda… miten päädyit noihin vaihtoehtoihin? Jotenki näkisin sut ajamassa valkoista audia tai bemaria :D

 5. Avatar Myy sanoo:

  Haha :D Mun isä opetti musta omatoimisen auton suhteen. Vaikka en enää ajokortin ja auton 18-vuotiaana hommattuani asunutkaan vanhempieni luona, yritin alussa soittaa isälleni, jos auton kanssa tuli jotain ongelmia. Hän neuvoi kyllä puhelimessa, mutta ei suostunut tulemaan apuun vaan käski opetella itse tekemään pikkuhommat. Aluksi suorastaan v…tti seistä räntäsateessa sammuneen auton kanssa liikenneruuhkassa, mutta nopeasti opin miten yleisimmistä pulmista selviää. Huom, silloin siis autoille pystyi vielä tekemään jotain itse, toisin kuin nyt. Jälkeenpäin olen hyvin kiitollinen isälle, ettei hän tullut apuun vaan opetti selviytymään itse. Eipä mene sormi suuhun autojen kanssa eikä kyllä juuri muutenkaan. :)

 6. Avatar Alma sanoo:

  Ääh, en jaksanu lukee ees alkuun. Niin täysin sun tyylin vastasta postausta. Ja just minkä takii luen blogeja ni on joku tietty tyyli joka sit on joko treeni tai hyvinvointi tai meikki tai tyyli. Ja sit ku tietyltä osa-alueilta poistutaan ni ei yhtään jaksa lukee alkuu pidemmälle ja tulee vaan mieleen et pelkkä
  Sponsorointipostaus. Voin olla väärässä mut ite toimin näin ja ku lueskelinki paljon blogeja ni pienestä vaihtaa muualle. Muuten oon jo vuoden seurannut sua enemmän ka vähemmän ja mahtavaa meininkiä Voimia kaikkeen, muista nauttii myös vapaa-ajasta, muutakin ku treenausta välillä

 7. Avatar Jenna sanoo:

  :D Pakko sanoa että naureskelin kyllä ääneen. Itselle kans sattuu ja tapahtuu autojen kanssa, vaikka osaan kyllä ihan yleisimmät asiat tehdä ihan itse. Varmaan yksi parhaimmista ”sattumista” on ollut eräällä huolto-asemalla kun tarkastin autoa ennenkuin lähdin pidemmälle ajamaan. Ihan normaalisti tarkistin öljyjä, ilmanpaineita yms. ja sattumalta kuulin kun rekkamiehet takana ihmetteli ääneen. ”Oho! Kato toi likka osaa tarkistaa auton ihan ite.” :DD

  Tuulilasin pyyhkijät sanoi mulla myös sopimuksen irti erään kerran ja piti pari viikkoa ajella ilman. Voin sanoa että siinä vaiheessa pänni kun ruuhkassa ajat kaatosateessa Oulu-Kokkola väliä. Kaatosade sitä luokkaa että näin juuri ja juuri edellä ajavan auton takavalot. Totesin kyytiläiselle että kerroppas mulle nopeusrajoitus ja mä katon viivoista että ollaan oikealla kaistalla. Paluumatkalla vaihtui kuski. :D

  Mulla on myös pakoputki pudonnut autosta kesken matkan. Öljyvalo alkoi palamaan, lähimmälle huoltiskalle tunnin matka, jännitti vähän pääseekö sinne asti. Ynnä muuta kaikkea ”kivaa”. :D Jälkeenpäin osaa jo nauraa.

Kommentoi