I HAVE A NEW DIET AND IT’S CALLED SUMMER

Mitä tapahtuu kun himotreenaaja vetääkin jarrut pohjaan ja lopettaa urheilun? Tässä on viime aikoina tullut treenattua pyöreät nolla kertaa ja voin sanoa, että mitä kauemmin on tekemättä mitään, sitä vähemmän kiinnostaa mennä hikoilemaan. Tai no, on tässä hikoiltu kyllä, mutta jostain muusta syystä kun treenistä! :D Nyt pystyn samaistumaan siihen, että kun ne treenailut jää, ne jääkin helposti pidemmäksi aikaa. Omalla kohdalla en ole ottanut asiasta paineita, vaan lähinnä ollut tyytyväinen siihen, että myös minä osaan ottaa iisisti ilman stressiä. Tämä on siis ensimmäinen kesä (ja vaihe muutenkin), kun olen oikeasti urheilematta sitä jatkuvasti ajattelematta! Hyvä minä!

Collage_Fotorpiha

No mitä sitten tapahtuu fysiologisesti kun yhtäkkiä onkin tekemättä mitään? Ensimmäisenä ainakin lihaspaineet katoaa ja kroppa ei ole jatkuvasti ”pumpissa”. Huomaan myös, ettei nestetasapaino heittele yhtä lailla kuin normaalisti. Normaalisti huomaan heti, jos syön esimerkiksi liian paljon suolaista. Kroppa on niin herkässä tilassa, että se reagoi vahvemmin paljon treenatessa. Yksi selkeä asia on myös unen tarpeen väheneminen. Oon useasti kertonut, että nukun todella suuria määriä, kun taas nyt mulle riittää aika hyvin se normaali 8 h. Toki välillä tulee vedettyä pidempiäkin unisettejä, mutta eron huomaa yleisessä energisyydessä.

Collage_Fotor

Aiemmin oon huomannut, että kun en treenaa, tulen ärtyneeksi, mutta nyt jostain syystä en ole kokenut tätäkään ongelmaa. Asiaa auttaa ehkä se, että tiedän tämän olevan väliaikaista ja viimeistään töihin mennessä asia korjaantuu! Monestihan yhdistetään terveellinen ruokavalio ja urheilu, sitten kun toinen uupuu, on vaikea ylläpitää toistakaan. Mä taas koen niin, että kun en treenaa, täytyy ruokavalioon kiinnittää enemmän huomiota. Kaikki on aina kiinni tasapainosta ja siitä, että löytää oikean tyylin kuhunkin elämäntilanteeseen, jolloin ei tuu ylilyöntejä mihinkään suuntaan. Kuten aiemminkin mainitsin, on ollut tosi vapauttavaa kun ruoka ei pyöri jatkuvasti mielessä, mikä taas johtaa siihen, että ruokavalio pysyy tasapainossa paremmin. Kiloja ei ole kertynyt yhtäkään, vaikka olomuoto on ehkä aavistuksen pehmeämpi kuin normaalisti.

Tiedätte, että oon kova testailemaan kaikkea ja nyt on sitten testattu tämäkin asia. Vaikka mustakin saa helposti kuvan, että oon kova tekemään ja suorittamaan, niin tämä olkoon esimerkki myös siitä, että asiat menee aina tilanteen mukaan.

Hyvää viikonloppua ja Lidlin mainoksen sanoin – Elä kuin viimeistä kesäpäivää! ;)


8 Responses to “I HAVE A NEW DIET AND IT’S CALLED SUMMER”

 1. Avatar sari sanoo:

  Hyvä dieetti. :) Jostain syystä tänä kesänä itsekin siirryin kesädieettiin ja muutenkin vain elämästä nauttimiseen. Teki hyvää. Nyt taas mielenkiinto alkaa herätä uudestaan syksyn treenejä varten ihan erilaisella innolla :)

 2. Avatar Anitta sanoo:

  Kiinteytyminen tai lihasten kasvaminen

 3. Avatar Lotta sanoo:

  Täällä toinen treenikesälomaa viettävä :D En oo koskaan oikeen ite ottanut tämmöstä pidempää taukoa, mutta nyt jo kolmatta viikkoa treenaamatta voin sanoa että tuntuu hullulta miten riittää aikaa kaikkeen muuhun ja miten palautunut sitä varmasti ainakin on nyt kun syksyllä polkasee treenit uusiks käyntiin.

 4. Avatar Lotta sanoo:

  Moi Aino!
  Kiitos jo valmiiksi jos jaksat vastata. Eli olen nyt todenteolla innostunut polkemaan spinningpyörällä, mutta en oikein tiedä kuin usein tälläisia puolentunnin rutistuksia kannattaa viikkoon ujuttuu. Eli kuinka raskasta spinning on palautumisen kannalta? Voinko harjoittaa sitä joka, tai joka toinen päivä intensiteetistä riippuen? Toinen kysymykseni liittyi itse spinningpyörään. Jossain vaiheessa uusi spinningpyörä olisi hankintalistalla ja toivoisin jos osaisit auttaa mitä sen hankinnassa tulisi ottaa huomioon (millaiset ominaisuudet pyörässä tulisi olla ym.).
  Ja viimeiseksi heittäisin tästä sinulle postaustoiveen: spinningtreenit!
  Toivon sinulle Aino rentouttavaa ja ihanaa loppukesää. Nauti!

 5. Avatar Kati sanoo:

  Nivelten ja selän kremppojen + useiden flunssien jälkeen e oo paljoa liikkunut tammikuun jälkeen. Pyöräilen kyllä ja koirujen kanssa tulee liikuttua. Kuitenkaan ei lihakset ole suuremmin hävinneet – olen kyllä tällainen kuikelo, mutta ne kuikelolihakset siis :) Nyt olen taas alkanut painojen nostelun yms. Oli muuten ihana tutkimus tehty, ettei tarvitse nostella painavia painoja vähillä toistoilla, vaan kevyemmillä ja useilla toistoilla saa saman hyödyn (ainakin tällainen tavallinen kuntoilija varmaankin). Sai oikein luvan olla rikkomatta selkää ja olkapäitä!! Tuli ihan uusi into asiaan.

 6. Avatar nimetön sanoo:

  Hei! Mitä mieltä olet vähärasvaisesta, hiilihydraattipainotteisesta (kasvis)ruokavaliosta?

 7. Avatar Sanna sanoo:

  Hei, mistä tuo bikiniyläosa on peräisin? :)

Kommentoi