DIEETILLÄ – MUIDEN KOKEMUKSIA

Tässä kahdeksan viikon aikana olen saanut paljon positiivista palautetta suunnittelemistani ravinto-ohjelmista. Ohjelman ostaneilla on mahdollisuus lähettää kysymyksiä/ajatuksia, joihin annan aina henkilökohtaisen vastauksen suoraan kysyjän sähköpostiin. Tällä tavoin ohjelmia on pystynyt myös hiomaan enemmän henkilön tarpeiden mukaan. Pohja on tietysti sama, mutta olen antanut vinkkejä, miten rytmittää ruokailuja oman aikataulun mukaan tai miten muuttaa esim. ruoka-aine, joka ei sovi henkilölle. Koen, että tämä on hyvää palvelua ohjelman ostaneille, eikä mennä vaan meiningillä rahat tänne ja onnea matkaan. ;D Kysymysten lomassa olen saanut kivasti palautetta, mikä on ollut oikeastaan ainoastaan positiivista. Kaikista palkitsevinta on tietysti kuulla, miten ruokavalion käyttäjät ovat saaneet tuloksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

On hauskaa huomata, kuinka eri tavoin ihmiset kokevat samoja asioita. Kun toisen samaa ruokavaliota noudattavan mielestä ruokaa on hirvittävän paljon, niin samaan aikaan toinen tuntee nälkää. Tässä on muuten taas tullut huomattua, että usein ruokaa syödään liian vähän, jonka vuoksi aineenvaihdunta ei toimi optimaalisesti –> tuloksia ei tule. Yksi yhteinen tekijä on myös ollut ensimmäisen viikon haastavuus, moni on kokenut ensimmäisen viikon hieman vaikeana, jonka jälkeen homma on lähtenyt rullaamaan jopa helposti. Joskus, kun ruokavaliota muokkaillaan mahdollisimman optimaaliseksi, aineenvaihdunta ottaakin spurtin, joka aiheuttaa nälkää. Tämä taas tasaantuu ajan kanssa.

Moni on myös kertonut tiivistyneensä huomattavasti, vaikka puntarin luku ei olisikaan tullut alas suuria lukuja. Tämä kertoo mielestäni vain siitä, että asiat on tehty juuri kuten kuuluu, sillä etenkin salitreeniä tehtäessä ja oikein syödessä käy niin, että kehonkoostumus muuttuu ja keho tiivistyy. Olen myös saanut todistaa ihan omilla silmillä yhtä hienoa muutosta. Elina on aina ollut sporttinen ja hyvässä kunnossa, mutta halusi silti viilata kuntoaan hieman paremmaksi ja tyttö on kiristynyt ihan silmissä!

13608265_10157007915590577_1162027593_n

Tässä Elinan tarina dieetin ajalta:

Aloitin dietin kokeilumielessä. Ei ollut sinänsä mitään tarvetta laihduttaa, mutta kuitenkin halusin kokeilla jotain mikä voisi saada aineenvaihdunnan ja selluliitin liikkeelle, sekä kropan vähä timmimpään kuntoon.
Aloitin siis bikini body bootcamp ruokavalion, koska liikun kuitenkin paljon ja tässä ruokavaliossa oli hyvin  hiilareita.
Ensimmäinen päivä oli tosi helppo, opettelin punnitsemaan ensimmäistä kertaa ruokani..Hämmästelin kuinka oma silmämääränen oliki ihan eri määrä mitä oli kuvitellu. 
Eka viikko oli kuitenki tuskaisin, sillä tunsin nälkää ja olokin tuntui väsyneeltä. Huomasin miten omat ajatukset vaikuttivat olotilaan. Kirosin viikon aikana tuhannesti,että lopetan koko dietin, etten kestä tälläistä kärsimystä. :D 
Onneksi kuitenkin vain jatkoin, sillä sain lisätsemppausta kavereilta,jotka olivat myös dietilä. Helpotti jutella niille jotka ymmärsi omia olotiloja. 

Kun toinen viikko alkoi, helpotti kaikki. En tuntenut enää väsymystä, enkä kärsinyt samalla tavalla nälästäkään. Dietti tuntui hyvältä ja siitä asti se onkin rullannut eteenpäin ihan itestään. Kiloja lähti ekan viikon aikana 2 kg. Sen jälkeen pudotus sitten tasottui ja kiloja on nyt kuudennen viikon alussa lähtenyt 3 kg. Senttejä on sen sijasta karissut huima määrä joka puolelta. Yläkroppassa on lihaserottuvuus ihan eri luokkaa, kuin ennen. Alakroppa on aina ollu ongelma-alueeni, mutta ilokseni olen huomannut kuinka sentit ovat karisseet myös sieltä. Takareisien selluliititkin on lähteny hyvin pois. Uskomatonta!

Viikonloput ja sellaiset hetket, kun olen joutunut olemaan poissa kotoa ovat tuoneet haastetta. Kuitenki hyvä suunnittelu ja ruokien valmistaminen etukäteen on ollu avain selviytymiseen vaikeina hetkinä. Peilikuvassa näkyvä muutos on motivoinut myös eteenpäin.

Olen oppinut itsestäni ja kehostani paljon uutta dietillä.esim.Mitä kehoni tarvitsee,  ja mihinkä pystyn kun vain itse päätän niin. 
Olen energinen ja minulla on hyvä olla. Ei turvota tai ole tukalaa oloa. Ihoni on voinut paremmin. Olen oppinut panostamaan ravintoon, esim vihreän määrää olen lisännyt paaaljon täyttämään lautastani. Olen oppinut herkuttelemaan eri tavoin, nykyään protskupannari on päiväni kohokohta! 
En koe, että olisin jäänyt mistään paitsi, vaikka näin kesällä olenkin diettaillut, vaan päinvastoin. Olen päässyt lähemmäksi unelma kroppaani ja saanut hyvän, energisen ja tasapainoisen olotian, joka vallitsee joka päivä. Eikä se ollut loppujen lopuksi edes ison muutoksen takana.


2 Responses to “DIEETILLÄ – MUIDEN KOKEMUKSIA”

  1. Avatar Emma sanoo:

    Kuulostaa niin hyvältä että olisi kiva päästä itsekin kokeilemaan. Oletkos jo ehtinyt suunnittelemaan kasvisruokavaliolle sopivaa dieettiä? :)

  2. Avatar Kaija.N sanoo:

    Jännä miten jollakin on sitä itsekuria, olisi ihana kun sitä saisi ostettua mikstuurana. Minulla dieetit loppuu 9. päivänä, painoa tullut +20kg 2,5 vuodessa.

Kommentoi