RUTIINIT UUSIKSI

Noniin nyt sitä ollaan ihan virallisesti lomalla, mikä tarkoittaa että rytmit ja rutiinit menee hetkeksi aikaa uusiksi. Nyt saa elää taas hetken ilman aikatauluja ja tarkkaa suunnitelmallisuutta. Oon ennenkin maininnut, että kun treenaa määrällisesti paljon, vaatii se aina tarkempaa otetta myös ravinnon ja levon puolelta. Nyt voi höllätä myös sen suhteen. Valitettavasti treenimäärien tippuessa ei enää voikaan syödä niin paljon, ellen halua palata lomalta + 5 kg:n kanssa. :D Meinaan toki treenata, mutta määrällisesti vähemmän ja eri tavalla kuin muuten. Suurin haasteeni on kuitenkin oppia relaamaan, en siis tarkoita fyysistä rentoutumista, vaan ihan siellä ajatuksen tasolla. Huomaan ajattelevani ja analysoivani asioita aina liian paljon ja tarkkaan. Olisi kiva vaan oppia tekemään asioita myös hieman vapaammin, eikä kaiken tarvitse aina olla niin järkevää. Nyt pitäisi siis opetella lopettamaan suorittaminen! :)

Unknown

Treenirintamalla ajattelin koostaa treenit niin, että teen 2-3 salitreeniä, mäkivetoja/hiit- treenejä. Sellanen neljä viisi treeniä viikkoon voisi olla aika sopiva määrä, panostetaan nyt laatuun! Ajattelin myös että nyt olisi hyvin aikaa ottaa huoltaviakin settejä mukaan ja jos saisin vihdoinkin tehtyä jonkun laajemman kehonhuolto-jutun tänne, kun sitä ollaan pyydetty paljon. Tulen varmasti jakamaan myös enemmän treenijuttuja, sillä nyt kun treenaa itsekin hieman eri tavalla, tulee ehkä enemmän uusia ideoita. Teillä on usein hyviä toiveita ja ideoita, joten jos on jotain mistä haluaisit lukea, laita ajatuksia kommenttiboksiin, niin otan niitä taas toteutukseen heti tällä viikolla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ravintopuolella jatkan vielä dieetin pohjalta, eli syön samoja ruokia ja samalla rytmillä, mutta rennommin. Tärkkelyshiilarien määrää tätyy hieman pudottaa nyt kun kestävyystreenin määrä vähentyy huomattavasti, onneksi nyt saa niin mahtavia kasviksia ja vihanneksia, joilla voi täyttää lautasen huoletta! Oon myös ihan koukussa kotimaisiin marjoihin, joita on hyvin saatavilla. Marjat ovat vaan aika hyvissä hinnoissa, mutta on ne niin hyviä että hintakaan ei estä ostamista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt lähdetään hauvan kanssa piitkälle kävelylenkille metsään ja loppupäivän otan vaan iisisti! :)


9 Responses to “RUTIINIT UUSIKSI”

 1. Avatar Anitta sanoo:

  Miksi minä en saa kapea vyötäröä?

 2. Avatar Maija sanoo:

  Tosi hyvää lomaa Aino!! <3

  Mä oon nyt pitkään harrastanu juoksulenkkejä, mutta usein samalla kaavalla eli sama matka ja suht sama nopeus. Ois kiva saada vinkkejä miten saada vaihtelua juoksuun. Toki mäkivedot sekä maisemanvaihdokset tuo vaihtelevuutta, mutta onko tehokasta myös kokeilla vaikka joku päivä 30min nopeella tahdilla ja sitten toinen päivä vaikka vähän höllentäen vauhtia ja hölkätä 50min putkeen? Vai onko sillä kehitykseen merkitystä jos vaan tykkään juosta aina sen saman matkan 40min samalla tahdilla? :D
  Miten muuten jos lähdet juoksulenkille niin käveletkö aluksi ollenkaan vai pystytkö lähteä heti jolkottelemaan ulko-ovesta astuttua?

 3. Avatar Kysymys sanoo:

  Moikka! Kirjottelit joskus estrogeenidominanssista, mutta jäi epäselväksi. Että, jos kaikki naishormoonitasot ovat todella matalat niin onko silloin kyse siitä?

 4. Avatar Sanna sanoo:

  Hauskaa lomaa Aino!
  Oon miettiny semmosta, kun itsellä alkaa työt aina 06.00. Syön aamupalan n. klo 4.30 ja sitten töissä seuraavan kerran 08.00, eli tavallaan 2aamupalaa joka aamu. Mitä itse söisit, jos pitäisi syödä kaksi aamupalaa?

 5. Avatar Pauliina sanoo:

  Millaisia liikkeitä voi tehdä taljassa painottaen alakroppaa? :) uusia ideoita kaipaisin..

 6. Avatar sari sanoo:

  Hei Aino ja ihanaa lomaa!
  Mulla kans tänään toka lomapäivä ja en ole koskaan ennen älynnyt olevani näin rutiinin ystävä :) mulla vähän vielä dieettiä jäljellä….syömisten kanssa ihan ok, mut treenien kans alkoi heti onnahdella! On ollut niin selvät sävelet/kuviot arkena töitten jälkeen. Nyt on monet lemppari ohjaajat lomalla (ei pitäisi antaa vaikuttaa mut, mut) onneks Janna on vielä kuviois! Täs nyt vaan pitää järjestäytyä uudestaan ja vois kans enemmän keskittyä salitreeneihin ja compattia pari kertaa viikkoon, eli ei muuta ku salille mars :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Lomalla on aina vähän erilaiset rutiinit, eikä siitäkään kannata ottaa stressiä. Välillä palauttavat ajanjaksot tuo sit taas motivaatiota treenata tavoitteellisemmin muun ajan vuodesta :)

 7. Avatar Sanni sanoo:

  Moikka! Sanotaan, että aina välillä tulisi pitää löysempiä liikuntaviikkoja kovien/normitreenien välissä. Miten kestävyysliikkujan tulisi tällaiset palauttavat viikot muodostaa? Tarkoittaako se matalammilla sykkeillä liikkumista vai esim. kehonhuoltotunteja?

  Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa! :)

Kommentoi