KUIN SALAMA KIRKKAALTA TAIVAALTA

Kävi kyllä niin kummallinen juttu eilen, että en oikeen vieläkään ymmärrä mitä tässä on tapahtunut. :D Aamuisen body-tunnin puolivälissä siirryttiin lattialle tekemään kickabackeja ja etunojapunneruksia, jonka aikana huomasin, että vasen polvi oli hieman herkkä. Samanlainen tunne, kuin olisi mustelma polvessa ja sitten menee polvilleen. Mullahan on vähän väliä polvet auki ja lommoilla, kiitos kovalla alustalla tehtyjen burpee-liikkeiden ynnä muiden.

Tunnin jälkeen polvi tuntui hieman hassulta, mutta en kiinnittänyt siihen huomiota sen kummemmin. Kotiin tullessa istahdin koneelle ja tein töitä pari tuntia ja sitten kun yritin nousta, huomasin että polvi oli aivan paisunut ja punainen. Siis wtf? En ollut loukannut jalkaa millään tavoin, mutta se oli todella kipeä, koska neste kiristi niin paljon, että kaikki liike sattui. Siinä sitten ihmettelin hetken ja pyysin kamuja tuomaan kylmäsprayta, jotka suihkuttelinkin pitkin iltaa. Otin pari buranaa ja yön aikana turvotus oli hieman laskenut. Päätin kuitenkin lähteä tänään aamusta päivystykseen tsekkaamaan, ettei jalassa ole mitään vakavampaa. Tiesin ettei polvessa voi olla mitään ”rikki” , koska en ole sitä tosiaan loukannut millään tavoin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lääkäri totesi, että polvessa on rasituksesta tai bakteerista johtuva tulehdus, eli polvi on rasittunut kun olen kolautellut sitä sen verta paljon lattiaan. Toinen vaihtoehto on, että haavan mukana on mennyt pöpö, joka on aiheuttanut tulehduksen. Ei muuta kuin antibioottikuuri kouraan, kylmähoitoa kehiin ja toivotaan parasta.

Lähdin päivystykseen heti herättyäni, ajatuksella että syön aamiaisen kun tulen takaisin kotiin.. Oli muuten todella huono idea, sillä eipä tullut mieleen, että siellä joutuu jonottaa yli kaksi tuntia. :D Kun vihdoin pääsin kotiovelle, huomasin että olin unohtanut kotiavaimet sairaalan vastaanottohuoneeseen. Kaiken lisäksi sairaala sijaitsee ihan toisella puolella kaupunkia, kuin missä itse asun. Voin kertoa että oli hieman lanttu jumissa, kun ajelin kauheessa nälässä pitkin kaupunkia edes ja takas! :D

No nyt olen saanut taas energiaa kroppaan ja kaikki tuntuu taas hieman paremmalta. Elättelen tässä kovasti toivoa, että olen huomenna treenikunnossa, saa nyt nähdä! :D Mietin jo että voisin ainakin polkea spinningin yhdellä jalalla, jos muu ei onnistu. :D Haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuten kulunut treeniviikko on sujunut paremmin kuin hyvin ja jokainen treenikerta, alkuviikon nestevajetta lukuunottamatta on ollut mahtava nautinto! Perjantain Bikini Bootcampissa sain kyllä sellasetkin poltteen keskivartaloon ettei ikinä. Teemana oli tosiaan ylävartalo&core ja mielestäni keskivartaloon on haastavampaa saada poltetta ja todellista väsymistä, niin että tunne lähtee syvistä lihaksista saakka. Viimeisten toistojen aikana, alkoi tuntua että korsetti on niin tulessa ettei vaan pysty kohta enää. On ollut ihan kivat lihaskivut koko yläkropassa since that.

MA: bodyattack, spinning, core

TI: salitreeni, bodycombat, rpv

KE: bodyattack, core, TBC

TO: rpv, salitreeni, bodystep

PE: bikini body bootcamp

LA: spinning, body

SU: LEPO


13 Responses to “KUIN SALAMA KIRKKAALTA TAIVAALTA”

 1. Yvonne sanoo:

  Voi ei… paranemisia! Yritäppä ottaa hieman iisisti <3

 2. Oona sanoo:

  Millasia tunteja noi body, tbc ja rpv on? :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Ne ovat siis mun itse suunnittelemia tunteja. Bodyssa ja RPV:ssä tehdään esin 20 minuutin pituinen liikkuva lämmittely, jonka jälkeen tehdään toiminnallista lihaskuntoa käsipainoja tai kuminauhaa apuna käyttäen. TBC taas on intervall-tunti, jossa käytän steppilautaa. Siinä tehdään vuorotellen sykepiikkejä ja lihaskunto-osuuksia. =)

 3. Helia sanoo:

  Hei,
  kovasti olisin kiinnostunut Bikini paketista, kuulostavat hyviltä kaikki mutta kotona tehtävät treenit sopivat parhaiten tällä hetkellä. On muutenki mahtavaa tietää, että paketit on tehty ajatuksella ja intohimolla, kiitos siitä. Ennen kuin tilaan haluaisin kuitenkin kysyä, ovatko bikitreenit samantyyppisiä kuin kayla itsinesin treenit? Mitään merkittäviä eroavaisuuksia? Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Kiitos paljon! Itse en ole koskaan tehnyt kaylan treenejä, mitä nyt nähnyt pätkiä instagramissa, joten siinä mielessä liikkeet ovat ainakin erilaisia. Veikkaan myös että nämä ovat hieman rankempia (?!). Tietääkseni treenisysteemi on sama, eli molemmissahan tehdään 7 minuutin pituisia circuitteja x 4. =)

 4. Tuleva lääkäri sanoo:

  Kai siitä turvonneesta polvesta otettiin neulalla nivelnestenäyte ennen antibiootin aloitusta,jotta tiedetään,onko kyseessä bakteeritulehdus? Paranemisia!:)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Päivystyksessä lääkäri otti piikillä nestettä polvesta ja totes katsomalla että se on sameeta joka viittaa tulehdukseen?

   • Tuleva lääkäri sanoo:

    Kyllä on samea neste aikalailla varma merkki tulehduksesta,mielenkiinnosta kysyin. Kannattaa rauhassa parannella polvi kuntoon ennen jumppia. Eiköhä polvi tule pian kuntoon kun malttaa levätä ja syö antibioottikuurin:)

 5. Jonnaajon sanoo:

  Moro! Mulla on pari kertaa käynyt noin. Ikinä en oo mitään lääkettä niihin saanu ja menny itellään ohi.

  Viimeks itseasiassa sillon The Onen aikaan tai oikeastaan noin viikkoa sitä ennen jumpassa kesken punnerrusten tuli sellanen tunne, jonka jälkeen se tosiaan turposi hiukan ja oli aika arka. Näin jälkikäteen ajateltuna itseasiassa aika pahakin, vaikka silloin sitä muistan vähätelleeni. Onen maratonin jälkeen se oli pahiten turvoksissa ja ihan paiseessa ja nesteessä. Kaikki vaan hoki mulle sen jälkeen, että mee nyt herranjumala lääkäriin. Siellä mä seuraavana päivänä kävin, mutta ei ne päivystykseen mua huolineet, joten annoin sit parantua itsellään.

  Sama on tapahtunut kerran tai kaks aiemmin, mutta huomattavasti lievemmin. Tuolloin viime syksynä meni sellanen ehkä 2 viikkoa niin se oli kunnossa, mutta musta tuntuu, että sinne on vieläkin jäänyt jotain muljumaan, vaikkakaan se ei millään tapaa oireile (tuntee vaan jotain siellä olevan, kun poiveen koskee). Mulla ei muutenkaan omasta mielestäni ole mitkään maailman parhaat polvet ja oon halunnut mennä jo pitkään niitä tutkimaan (koska ne nyt muutenkin ruksuu ja raksuu), mutta aina se on sitten jäänyt.

  En sit tosiaan tiedä onko sama vaiva kuin mulla on ollut, mutta vähän siltä se kuulostais. Toivottavasti menee ohi ja pääset jumppaileen taas, mutta tosiaan anna ihmeessä sille lepoa pari päivää, jos mahdollista niin se rauhoittuu nopeammin :)

  -J

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Onpa jännä..tää juttu tuntuu vaan niin hullulta just sen takia että ei oo ollu mitään kipuja tai ongelmia ja sit menee nelinkontin ja polvi turpoo siitä :D Pakko kai se on levätä ainakin tänään, ettei homma mene pahemmaksi.

   • Jonnaajon sanoo:

    No sepä just, kun se tulee otsikon mukaisesti kuin salama kirkkaalta taivaalta :D Se oli pumpin hartiabiisin punnerrukset, kun viimeksi tuli se tunne, jonka jälkeen se turpoaminen, punotus ja kuumottelu tosiaan alkoi. Se tunne itsessäänkin on jollain tapaa sellainen, ettei sitä osaa edes selittää.

    Kai sitä tarvis itekin mennä lekuriin, ettei oikeesti vielä jonain päivänä olla jossain leikkauspöydällä :D Itse vielä huomaan, että ei se ehkä täysin normaali oo ja ihan kun siellä sisällä olis jotain, vaikka se ei ole kipeä tai varsinaisesti oireillut sen jälkeen. Jotenkin sitä varoo just nelinkontin tehtävissä liikkeissä, eikä varaa painoa tasaisesti ja joskus harvoin siinä huomaa pientä punottelua painellessa iltaisin. Jään sitten automaattisesti odotteleen sitä kuuluisaa seuraavaa kertaa, kun jotain merkittävää ilmenee. Mäkin oon vähän tällainen, että kun näitä jotain tyyliin päivän kestäviä pieniä tuntemuksia aina tulee ja menee niin ei sitä oikein osaa ottaa mitään (mikä ei liikkumista estä) vakavasti ennen kuin on oikeesti liikuntakyvytön :D Lisäks viime aikojen kokemukset julkisesta on tuonu traumoja ja yksityiselle taas ei oo varaa, kun syön kaikki rahani ;D

    • Roslyn sanoo:

     Minulla ihan samat oireet toisessa polvessa! Pari viikkoa sitten kaaduin lenkillä ja iskin polven (olen myöskin aika altis iskemään polvia joka paikkaan) ja sen jälkeen turposi + ruma mustelma. Vieläkin tuntuu välillä ikään kuin painetta jossain kohtaa polvea ja kuin jotain liikkuisi polven sisällä. Joskus käytin lääkärillä samanlaisen vaivan vuoksi, mutta sanoi vain, että voi siellä olla jokin luunsiru hiertämässä polvea, mutta ettei sille voi mitään.. Nyt en ole lääkärissä en käynyt, kun ajattelin että paranee itsekseenkin. Jumpat ja hyppytreenit kuitenkin jätin ja olen käynyt vain kävelemässä ja salilla, mikä on selkeästi auttanut.

Kommentoi