DIET MOOD

Mitä teille tulee mieleen sanasta dieetti? Monelle herää luultavasti mielikuvat rajoitetusta, rankasta ruokavaliosta, jossa saa syödä vain tylsiä juttuja ja joutuu kärisiä nälästä jatkuvasti, vaikka sen ei todellakaan tarvitse mennä niin! Dieettihän tarkoittaa periaatteessa ruokavaliota, jolloin jokaisella meillä on se oma dieetti jatkuvasti. Toisilla vaan tarkempi kuin toisilla. Rehellisesti sanottuna, oma mielipiteeni tähän asiaan on hieman kaksipiippuinen. Mielestäni ruoka ja syöminen ei saisi olla liian tiukkaa ”ohjeista lukemista”, mutta toisaalta, mikäli toivoo muutosta tai tuloksia, joutuu sen eteen myös tekemään työtä, jolloin suunnitelmallisuus on ihan avainasemassa. Joskus myös ruokailutavat ovat niin retuperällä, että on yksinkertaisesti aloitettava selkeistä ohjeista, joissa opetellaan rytmi kuntoon, sekä saadaan pikkuhiljaa niitä terveellisiä ruoka-aineita mukaan omaan ruokavalioon.

diet1

viime päivien ruokia

Itse olen ollut nyt pian kaksi viikkoa tarkemmalla ruokavaliolla ja täytyy sanoa, että on ollut yllättävän helppoa. Pari kertaa on käynyt mielessä, että piru kun tekisi mieli vetästä levy raakasuklaata tai iso saavi popparia (nuo on ne mun lemppariherkut viikonloppuisin normaalisti). Kyse ei ole siitä, että en voisi tehdä niin, vaan olen yksinkertaisesti päättänyt kokeilla olla tällä ruokavaliolla ja silloin kun jotain päätän, mun päähän ei edes mahdu muita ajatuksia/mahdollisuuksia. Olen voinut jopa paremmin nyt, kun on oikeasti syönyt 3-4 tunnin välein ja energiaa on tullut sopivissa määrin tasaiseen tahtiin. Lisäksi noudattamani ruokavalio on mielestäni hyvinkin monipuolinen, jolloin ei tule fiilistä että joutuu ”luopua kaikesta”.

Olen sellainen, että kun mulla on joku tapa mikä toimii, mun on ehkä vähän vaikee lähtee muuttamaan sitä. Oon pitkään syönyt vain 3-4 kertaa päivässä, suuremman satsin kerralla ja monesti täälläkin kertonut, että se sopii mulle parhaiten, koska vietän ison osan päivästä treenatessa. Tuo edellä mainittu tapa toimi kivasti, mutta toisaalta en ollut edes kokeillut muuta tapaa, ennen kuin nyt. Joskus kun vaan uskaltaa kokeilla uutta, voikin saada parempaa, vaikka sitä usein pelkää, että menettää jotain, tai saa huonompaa tilalle. Ollaan siis rohkeita, oli kyseessä mikä asia tahansa! Itse olen hyvä poistumaan mukavuusalueelta silloin kun treenataan, mutta mitä tulee omaan elämään ja siihen liittyviin asioihin, olen mukavuudenhaluinen, enkä uskalla/halua/jaksa kokeilla uutta, mikäli vanha toimii hyvin.

kuva: Eve

kuva: Eve

Tänään on taas jumpattu niin, että hyvä ettei keuhkot lentäny ulos kesken spinnin, joten onneksi loppupäivän saa pyhittää hengailuun. Hengailu suuntautuu kylläkin tähän koneen äärelle, mutta onneksi on sellaista työtä mitä tykkään tehdä. Aion myös kehitellä sivustolleni pizzareseptin, mitä ohjelman ostaneet voivat käyttää dieetillä ollessaan. Tehdään siis dieettiin sopiva, herkullinen pizza! Lyön reseptin Q&A-osioon heti alkuviikosta.

Mukavaa viikonloppua!


3 Responses to “DIET MOOD”

 1. Avatar sari sanoo:

  Heips!

  Mä en ajattele olevani dieetillä
  vaan hoidan/pidän huolta itsestäni sisäisesti puhtaalla,simppelillä ja ravintorikkaalla ravinnolla! En koe luopuvani mistään tärkeestä ja lähes kaikelle löytyy terveellisempi vaihtoehto ja tasainen ruokarytmi blokkaa tehokkaasti mieliteot unholaan. Voin siis erinomaisesti tällä tyylillä!! Liika rasva, sokeri ja hiilari elämä on niin nähty ja koettu…ei sovi mulle.

  Ps.Aino, muista levätä! Oot tehny ison ja hienon työn! ;)<3

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tuo on juuri oikeanlainen ajattelutapa! Mahtavaa että oot nyt jo saanut hyvän olon ruokavalion avulla. =)

 2. Avatar Yvonne sanoo:

  Minä olen tosiaan ajatellut ”dieetin” olevan ”tietty ruokavalio”, ei sen kummempaa. Minulla toimii tosi hyvin tällä hetkellä 5 x päivässä syöminen (ihan joskus tulee syöytyä 1 välipala lisää). BioSignature-valmennuksen suosima ”dieetti” on ollut/on aivan mahtava :) painan tosiaan enemmän kuin tavallisesti, mutta viime mittauksessa Eero totesi että kehostani on lähtenyt n. 4 kg rasvaa -enkä ole tarvinnut mitään suurta remonttia! Olen todella tyytyväinen, ja sinun ansiostahan minä Eeron löysin <3

Kommentoi