PIIITKÄ BRUNSSI JA MANGORAAKAKAKUN RESEPTI

Ajattelin ilostuttaa teidän iltaa herkullisilla ruokakuvilla ja raikkaalla mangokakun reseptillä. Meillä oli tosiaan Pitkäperjantaihin sopiva, noin 7 tunnin mittainen brunssi. Ollaan siis istuskeltu, syöty ja juteltu koko päivän keittiön pöydän ääressä ja voin kertoa, että on hieman vatsa täynnä tällä hetkellä! :D Huomenna pitäisikin olla kunnolla virtaa aamun jumppiin.

P3250417

P3250415 P3250419 P3250418 P3250420

P3250428 P3250430 P3250427 P3250429 P3250409

Valmistin eilen mangon makuisen raakakakun ja koska kakku oli onnistunut, ajattelin jakaa reseptin eteenpäin. Kakussa yhdistyy siis mun lemppari, makean ja suolaisen yhdistelmä! Valmistus oli hyvin helppo ja nopea prosessi, mitä nyt pähkinöitä piti liottaa etukäteen. Käytin reseptissä Anydayn päkinäsekoitusta, mutta halutessaan voi tietysti käyttää mitä tahansa pähkinöitä.

Pohja:

 • 140 g (1 pussi) Anyday suolattuja pähkinöitä (sekoitus eri pähkinöistä)
 • 2 rkl maapähkinävoita ”crunchy”
 • 0,75 dl kauraleseitä

Sekoita aineet tehosekoittimessa niin, että koostumuksesta tulee rouheinen. Painele sormin irtopohjavuan pohjalle. Mulla oli käytössä isokokoinen vuoka, onko se nyt sitten 27 cm halkaisijaltaan.

Täyte:

 • n. 2 dl liotettuja cashewpähkinöitä (liotin noin 4 tuntia)
 • 1 prk kookosmaitoa (käytetään vain jähmeä osa)
 • 600 g mangoa (jos käytät pakasteesta niin sulata ensin)
 • n.3 rkl kookosnektariinia
 • n. 1 rkl raakahunajaa
 • aitoa vaniljaa oman maun mukaan

Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Makeutusta voi säätää oman maun mukaan lisäämällä tai vähentämällä. Mangot tuovat itsessään jo makeutta, joten loppu on ihan omasta makumieltymyksestä kiinni. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa/pakastimessa kiinteäksi.

kakku

Viime aikoina on kerääntynyt sen verran paljon kommentteja, että ajattelin koostaa niistä erillisen kysymys-vastaus postauksen. Laittakaahan kyssäreitä, jos sellaisia liikkuu mielessä niin lisään nekin mukaan.


14 Responses to “PIIITKÄ BRUNSSI JA MANGORAAKAKAKUN RESEPTI”

 1. Avatar Henna sanoo:

  Keksin vaan yhden kysymyksen :)
  Mikä on treenaavalle ihmiselle paras hetki vuorokaudesta syödä (rasvainen) herkkuateria ja miksi?

 2. Avatar nina sanoo:

  Ihanan näköistä! Mitäs kaikkea muuta ihanaa siellä pöydässä on? Onko vielä joku kinder kakkukin? Slurps :P

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Siel on vaikka mitä; munavoita, karjiksia, sämpylöitä, salaattia, pekkoni-taateleita, pizzaa, hedelmiä … :D

 3. Avatar Emilia sanoo:

  Oi nam mitä ruokia, täytyy kyllä laittaa kakku testaukseen :) mulla on nyt niinkin hölmö kysymys kun että ruoka suunnitelma.. lounas kotona syötäväksi 4 ruoka-aineesta, terveellinen ja epäterveellinen. Sekä lounas mukaan otettavaksi, terveellinen ja epäterveellinen versio :) mulla lyö vaan aivot tyhjää kun pitäs funtsia noita..

 4. Avatar Marie sanoo:

  Mulla olisi pari kysymystä:
  Paljon on puhuttu reverse-dieetistä, kun kroppa on ollut säästöliekillä, ja aletaan nostetamaan pikku hiljaa kalorimääriä korkeammiksi. Jos kuitenkin otetaan esimerkkitilanne, että innostuisin käymään vaikka hiihtolenkillä joka päivä, jolloin kuluttaisin vaikkapa 300 kcal/lenkki, voinko silloin syödä heti tuon määrän lisää ilman pullahtamisen pelkoa? Tavallaan niin, että pysyykö tilanne plus-miinus-nolla, jos tekisin noin, vai koskeeko reverse ihan kaikkea kalorien nostamiseen kannalta?

  Entä kannattaako mielestäsi jättää sarjan tekeminen kesken, jos tekniikka alkaa mennä niin rumaksi, että liike ei tunnu enää kokonaisvaltaisesti kohdelihaksessa? Onko siis parempi jättää sarja kesken, jolloin saadaan kokonaan tyylipuhdas sarja, vai vääntää esimerkiksi vajaalla liikeradalla sarja loppuun?

  Luin myös sun aiemmista blogiteksteistä, että olet joskus murtanut käden/olkapään/tms? Itsellä myöskin yläkropassa murtuma, ja treenaamaan tekisi kovasti mieli. Onko sulla jotakin vinkkiä, miten toteutit treenin tuolloin, ja kauanko sulla kesti päästä takaisin samanlaisten treenien pariin kuin ennen murtumaa?
  Kiitos, mielenkiinnolla odottelen kysymyspostausta! :)

 5. Avatar Viltsu sanoo:

  Mikäs tuo kakku on jossa näkyy olevan koristeena Kinder patukoita? Näyttää hyvältä ja olis kiva saada ohje :)

 6. Avatar Enmmk sanoo:

  Onko tuohon kinderkakkuun myös reseptiä? :)

 7. Avatar Anni sanoo:

  Nam mikä brunssi :) Mitä tuo vihreä ”levite” on?

 8. Avatar Nelli sanoo:

  Moi aino :)
  Voisikohan tossa mango raakakakussa käyttää vaniljan sijasta vaniljaheraa? Jos voi niin kuinka paljon sitä kannattaisi laittaa?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Juu voi käyttää, olisin varmaan itekin laittanut jos en testaisi herattomuutta parhaillaan. Laittaisin noin kauhallisen, eli 30g =)

Kommentoi