TURVALLISESTI NETISSÄ

Yhteistyössä Indiedays ja F-Secure SAFE

Yksi inhottavimmista asioista mitä voisi tapahtua on puhelimen hukkaaminen/varastaminen. Pelkän laitteen menettäminen ei sinänsä haittaa niin paljon, mutta kaikki mitä se sisältää on arvokasta, mitä mikään vakuutus ei pysty korvaamaan. Nykyään siellä luurissa kun on ihan kaikki, kalenterit, muistiinpanot, sähköpostit ja tärkeät tiedot. Mulla on kerran varastettu puhelin ulkomailla ja se oli kyllä todella pelottava fiilis. Sainkin nyt tämän yhteistyön tiimoilta käyttööni F-secure SAFEn, johon liitin heti tietokoneen ja puhelimet. F-Securen avulla pystyy siis suojata laitteen ja sen sisältämät tiedot, sillä sen avulla pystyy paikantaa kadonneen puhelimen tai tabetin. Sillä voi myös tarvittaessa poistaa kaikki tiedot puhelimesta, mikäli luuri joutuu vääriin käsiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shoppailen nykyään lähestulkoon kaiken netissä ja ei ole vain yksi tai kaksi kertaa, kun on tullut näpyteltyä oman pankkikortin tiedot nettiin. Omalla kohdalla ei ole onneksi vielä käynyt mitään ikävää sen suhteen, mutta esimerkiksi kaveri huomasi juuri, että Dubai matkan jälkeen hänen kortiltaan oli vedetty useampi satanen hänen huomaamattaan. Nuo on aina ikäviä juttuja, vaikka kyseiset menetykset korvattaisiin, vaatii se aina aikaa ja vaivaa selvitellä asioita ja yrittää saada rahoja takaisin.

F-securen avulla myös nettishoppailu on turvallisempaa ja tähän tietoturvapalveluun voi siis lisätä myös muiden perheenjäsenten laitteita viruksia ja tietoturvauhkia vastaan. Sen avulla pystyy myös turvata ja rajoittaa lasten internetin käyttöä, sillä F-secure tarkistaa esimerkiksi onko sovelluksissa haitallista sisältöä tai liikaa mainoksia. 

P3270431 P3270433

Tämä paketti sisältää siis virustentorjuntaa, selaus- ja verkkopankkisuojauksen, verkkosuojauksen ja muun perheen laitteiden suojauksen. Sovelluksen voi asentaa omaan puhelimeen ja hallinnoida eri laitteita ja lapsilukkoa sovelluksen avulla. Ohjelman asennus oli erittäin helppo homma.

F-Secure tarjoaa nyt tähän palveluun 4kk ilmaista kokeilua, ja sen saa itselleen täältä! Kommentoimalla kommenttiboksiin, miksi juuri sinä tarvisit tämän palvelun, voit myös voittaa F-secure SAFEn vuodeksi käyttöösi. Arvonta päättyy viikon kuluttua 3.4.2016 kl. 12:00.


21 Responses to “TURVALLISESTI NETISSÄ”

 1. Avatar Myy sanoo:

  Mulla on läppärilläkin jo F-Secure nii kauan ku on koneita ollu! Paras! :)

 2. Avatar riikka sanoo:

  Tällä hetkellä käytössä on vain puhelin ja tabletti, eikä ollenkaan konetta. Koneella aikoinaan oli fsecure, mutta nyt kun kone vanhuuttaan tuli tiensä päähän, ei ole saanut aikaiseksi hommattua turvaa laitteille. Kaikki laskut kuitenkin maksan jommalla kummalla, joten varmasti pitäisi.

 3. Avatar Laura sanoo:

  Puhelimessa mulla ei oo mitään suojausta, mutta koneessa onneksi on. Pitäis kyllä puhelimeen hommata!

 4. Avatar Carpo sanoo:

  Mua pelottaa hirveästi tän tyyppiset uhat, joita en itse ymmärrä ja sitä myötä koe pystyväni oikein estämään itse. Opiskelijana on varaa vain siihen välttämättömimpään, ja näin lukuvuoden lopussa ei oikeastaan mihinkään ekstraan. olisi siksi aivan mahtavaa saada vuodeksi kyseinen suojaus! :)

 5. Avatar Katja sanoo:

  Olisi kätevä seurata lasten netin käyttöä ja tietenkin parantaa omaa turvallisuutta,kun tekee ostoksia/maksaa laskuja netissä.

 6. Avatar Essi sanoo:

  Pelottaa kyllä älyttömästi minä päivänä käy omalle kohdalle, että pankkikortin tiedot kopioidaan tai joku hakkeroituu mihin nyt vaan missä omat henkilökohtaiset jutut. Käytän puhelinta KAIKKEEN siis puhelimessa on kaikki työ, koulu kuin myös henk. Koht asiat, talous jne. (Ja nyt muuten pelottaa mikä taho saa jo tuonkin tiedon itselleen ja tajuaa potentiaalisen hakkeroinnin kohteen) tietokoneessa on jokin virustorjunta vaikka Applen laitteisiin ei sitä muka tarvitse, puhelimessa ja iPadissa ei ole mitään… Aika vähän on tietoa aiheesta millainen suojaus olisi paras ja mihin laitteisiin…

 7. Avatar Annu sanoo:

  Itselläni ei ole puhelimessa mitään suojausta, syynä juurikin rahan kuluminen näin opiskelijana kaikkeen välttämättömään. Itseä pelottaa se, että puhelin sisältää niin paljon tärkeitä asioita ja tietoja. Olisi mahtavaa jos olisi mahdollisuus suojata oma luuri tietoturvaohjelmalla. :)

 8. Avatar Jonna sanoo:

  Tulee paljon netissä shoppailtua, niin olisihan se kiva että tietoturva olisi parempi (:

 9. Avatar jenny sanoo:

  Mä oon aatellu ennen etten haluu ”tuhlaa” rahaa virustentorjunta ohjelmiin, niin ollu joku ilmaisohjelma aina käytössä. Viruksia varmaan on kun kone käy niin hitaalla mut ainakaan ei oo rahat tililtä hävinny!

 10. Avatar Krista sanoo:

  Oma meni hetki sitten umpeen, ja uudelle olisi tarvetta!

 11. Avatar mirvukka sanoo:

  Koska tällä hetkellä suojausta ei ole (tainno nyt tuo SAFE kunhan latautuu) ja sellainen tosiaan olisi enemmän kuin tervetullut!

 12. Avatar Janita sanoo:

  Opiskelijan budjetilla on pakko priorisoida eikä tietoturva valitettavasti ole listalla kärjessä. Tietokone ja kännykkä ovat kuitenkin päivittäin aktiivisessa käytössä ja tietokoneella tuleekin maksettua laskut ja nettishoppailua tulee harrastettua välillä. Usein olen kyllä mietiskellyt että onkohan tietokone tarpeeksi suojattu, joten kyllä tänne kelpaisi F-secure vuodeksi!

 13. Olisipa kyllä kätevä puhelimessakin suojaus! Nykyään tulee käytettyä puhelinta enemmän kaikkeen kuin läppäriä… ja olen mestari hukkaamaan tavaroita, muun muassa viimeisimpänä taisin jättää tielle tuntemattomille vahvuudelliset aurinkolasini, tosin puhelinta en ole vielä (kopkop) hukannut kertaakaan.

 14. Avatar Maria sanoo:

  Tarvitsen safen, koska käytän nykyään puhelinta melkeinpä kaikkiin verkossa suoritettaviin asioihin ja nuo virukset ym. ovat alkaneet mietityttää kovasti!

 15. Avatar Arttu sanoo:

  Reissaan paljon, joten safe toimisi hyvänä turvana, mikäli kävisi niin ikävästi, että puhelin kaikkine tietoineen ja kuvineen katoaisi.

 16. Avatar Laura sanoo:

  Oon kuullut tästä paljon positiivista palautetta! :)

 17. Avatar pums sanoo:

  Tietoturva jännittää, safelle olisi käyttöä!

 18. Avatar ipe sanoo:

  Nyt tulisi F-secure tarpeeseen! Käytössä päivittäin kannettava tietokone, tabletti sekä älypuhelin, eikä missään mitään suojaa. Kannettava takkuaa jo sen verran että varmasti löytyy virus jos toinenkin. Lisäksi nettishoppailua tulee harrastettua, eli olisi kätevä senkin puoleen! Harkinnassa on ollut hankkia jokin tietoturvaohjelma, mutta opiskelijabudjetilla kuitenkin priorisoinut aina jonkun muun asian, vaikka onhan tietoturvakin tärkeää. :)

 19. Avatar Halejo sanoo:

  Kunnollinen suojaus olisi kyllä tarpeen, kun itsekin teen nettiostoksia aika usein. Osallistun siis mielelläni arvontaan. :)

 20. Avatar Juhtimus sanoo:

  Uuteen tietokoneeseen olisi mukava saada hyvä virustorjunta alusta lähtien!

 21. Avatar Salla sanoo:

  Läppärilläni on käytössä F-Secure, johon olen tyytyväinen, mutta se taitaa mennä kohta vanhaksi. Puhelimessani ei ole mitään suojausta, joten olisi hyvä saada joku suojaus siihenkin. Näin osa-aikatyöläiselle tulisi todellakin tarpeeseen :)

Kommentoi