RASVAPROSENTTINI TÄLLÄ HETKELLÄ

Kuka haluaa mennä rasvaprosenttimittaukseen juuri ennen jouluaattoa? No minäpä tietenkin. Ajattelin vetää vuoden pakettiin ja käydä vielä kerran BioSignature-mittauksessa tsekkaamassa millä mallilla hormonitasapaino on. Kävin siis kyseisessä mittauksessa ensimmäisen kerran tämän vuoden maaliskuussa ja toinen mittaus tehtiin kesäkuussa ennen juhannusta. Molemmat tekstit voit lukea täältä:

BioSignature-analyysi tehdään 12 pisteen ihopoimumittauksena ammattilaiskäyttöön soveltuvilla rasvaprosentin mittauspihdeillä. BioSignatureen kuuluu myös laaja taustatietojen kartoitus. Tämän jälkeen BioSignature-valmentaja analysoi tuloksia yhdistämällä saamaansa tietoa elämäntavoistasi, hyvinvointisi tilasta ja BioSignature-ohjelmiston antamista mittaustuloksista. Saat tietoa kehosi hormonaalisesta tilasta ja suosituksia elämäntapamuutosten tekemiseen.

BioSignature-analyysissä tärkeää ei ole rasvan absoluuttinen määrä kehon eri osissa. Myös silmämääräisesti hoikilla ihmisillä BioSignature heijastaa rasvan suhteellisen kertymisen perusteella elimistön hormonaalista tilaa. Jos rasva tuntuu kertyvän joka puolelle vartaloa, kertoo myös tämä omaa tarinaansa kehon sisäisistä tapahtumista. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen vuoden aikana oppinut lukemaan kropan tilaa aika hyvin ja tunnistan myös muutokset, kiitos näiden aiempien mittaustuloksien. Aloin pari viikkoa sitten lisäämän sinkin määrää, sillä huomasin kynsissä pitkittäisiä valkoisia viiruja, jotka viestivät sinkin puutteesta. Ravinnosta sinkin parhaat lähteet ovat liha, maito- ja viljatuotteet, ja koska en käytä edellä mainittuja kuin harvoin, ei sinänsä ihme että puutosta oli syntynyt, vaikka olin syönyt sinkkiä lisäravinteena. Määrä oli vain liian pieni, koska ruokavalio oli muuttunut. Aiemmin söin runsaasti lihaa, joten tämä muutos on melko selkeä. Tämän päiväinen mittaus varmisti mun aavistuksen, kun Eero teki mulle sinkkitestin.

Sinkki on erittäin tärkeä mineraali ja vaikuttaa elimistössä erittäin moneen eri asiaan, sillä se osallistuu noin 90 entsyymin toimintaan ja auttaa solujen muodostumisessa. Sinkkiä tarvitaan myös testosteronin muodostuksessa, joka taas edesauttaa esim. rasvanpolttoa. Runsas treenaaminen ja esim. vegaaniruokavalio lisäävät sinkin tarvetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä kertaa koko kehon rasvaprosenttini oli 12%, mikä on siis parin pykälän nousu edellisestä mittauksesta. Tulos on edelleen alhainen, joten ei haittaa yhtään, vaikka nousua oli tapahtunut. Tiedän nousun johtuvan voimatreenien lopettamisesta. Luultavasti tulos putoaisi takaisin sinne 9,5 % paikkeille, mikäli aloittaisin jälleen salitreenit, mutta toisaalta, miksi rasvojen pitäisi olla niin alhaiset, kun en huomaa ulkoisesti mitään eroa kesän tuloksen ja nykyisen välillä. Painoni oli tippunut pari kiloa viime mittauksesta myös. Sain vinkiksi kokeilla fosfoseriini – nimistä lisäravinnetta, mikä on kuulemma yksi tehokkaimpia stressiä ja stressihormonia laskevia ravinteita. Teen paljon pitkäkestoisia suorituksia (monta jumppaa peräkkäin) jonka vuoksi kortisolitasot nousevat myös ja tämän pitäisi auttaa rauhoittumaan jumppien jälkeen. Raportoin myöhemmin miten aine toimii.

Liikun siis melko matalissa rasvoissa, mutta kehoni on ilmeisesti adaptoitunut tällaiseen elämäntyylini vuoksi. Olen treenannut hyvin aktiivisesti koko ikäni ja syön myös terveellisesti. En joudu tekemään hirveästi mitään työtä pysyäkseni tässä tilassa, tai ei se ainakaan tunnu työnteolta, vaan se on ikään kuin mun normaali tila. Asia olisi varmasti ihan eri, jos en treenaisi näin paljon, eli tää on myös ikään kuin työetu. :D Hormonitoiminta skulaa hyvin edelleen, eikä mikään piste noussut liian korkeaksi, mikä vaatisi jotain toimenpiteitä. Voin siis tyytyväisenä jatkaa samaan malliin tätä rennompaa eloa ja syödä mitä mieli tekee ja treenailla maailman hauskimmalla urheilumuodolla, eli ryhmäliikuntaa harrastaen. :D

Kuvat: Eve


6 Responses to “RASVAPROSENTTINI TÄLLÄ HETKELLÄ”

 1. Avatar Anni sanoo:

  Biosignature oli kyllä hyvän tuntuinen ohjelma tai ajattelutapa, miten sitä nyt kuvaisi, itsellekkin. Tuki omaa ajattelua tosi vahvasti ja pienillä oikein suunnitelluilla muutoksilla ollut iso vaikutus. Fosfoseriini kuulosti mielenkiintoiselta, mitä tuotetta oot hankkinu ja millaisella annostuksella/ajoituksella? Aamulla vai illalla vai treenin päälle? Luin että olisi myös urheilusuoritusta tehostavia vaikutuksia… Alkoi kiinnostaa kun olen itse pikajuoksija ja kovaa intervalli ja voimatreeniä tulee viisikin tuntia päivässä, omassa biosig mittauksessa tuli myös juurikin kortisolit aikanaan esille ja toistaiseksi ollu vaan kalaöljyt isoina annoksina käytössä

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Joo näin on. Oon saanut paljon apuja kiitos biosignaturen! =) En oo siis vielä hankkinut tota fosfoderiinia, mutta katselin että Solgarilta ainakin löytyy sitä, täytyy hakea heti kun pyhät on takana. Mun ohjelmassa oli että se otettaisiin aina illalla just rauhottamaan jumppien jälkeen. :)

 2. Avatar Liisa sanoo:

  Sinulla on ihanan alhaiset rasvat:) On tosi kivaa olla hyvässä, vähärasvaisessa kunnossa, tuntuu ja näyttää nii ihanalta:) Hyvää Joulua vielä:)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos. Onhan se ihan kiva fiilis kropassa kun on kevyt ja hyvä olo =) Mukavaa joulua myös sinne!

 3. Avatar A sanoo:

  Ei liity nyt tähän aiheeseen, mutta pakko kysyä mistä toi ihastuttava pipo on ? :D ja saman syssyyn olisin kysellyt noista tän päivän postauken valopallo-valoista, mistä ne mahtaa olla, kun juuri tuollaisia oon etsinyt !

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Pipo on Zalandolta, katselin että tuota väriä ei ollu enää mutta muita oli vielä =)
   Valot ovat happy lightsit ja niitä saa useista sisustusliikkeistä tai ihan vaan googlaamalla ”happy lights” .. Itse ostin Vaasasta Säde – liikkeestä! :)

Kommentoi