BIOSIGNATURE-MITTAUKSEN TULOKSET

Mulla olis tässä pieni kiire, mutta sormet syyhyää kirjoittamaan, niin ei auta kun antaa mennä. Kerroin viime viikolla, että olen menossa hormonitasapainomittaukseen, joka tunnetaan myös nimellä BioSignature-mittaus.

BioSignature-analyysi tehdään 12 pisteen ihopoimumittauksena ammattilaiskäyttöön soveltuvilla rasvaprosentin mittauspihdeillä. BioSignatureen kuuluu myös laaja taustatietojen kartoitus. Tämän jälkeen BioSignature-valmentaja analysoi tuloksia yhdistämällä saamaansa tietoa elämäntavoistasi, hyvinvointisi tilasta ja BioSignature-ohjelmiston antamista mittaustuloksista. Saat tietoa kehosi hormonaalisesta tilasta ja suosituksia elämäntapamuutosten tekemiseen.

BioSignature-analyysissä tärkeää ei ole rasvan absoluuttinen määrä kehon eri osissa. Myös silmämääräisesti hoikilla ihmisillä BioSignature heijastaa rasvan suhteellisen kertymisen perusteella elimistön hormonaalista tilaa. Jos rasva tuntuu kertyvän joka puolelle vartaloa, kertoo myös tämä omaa tarinaansa kehon sisäisistä tapahtumista. Teksti ja kuva täältä.

hormonipisteet

 

Koska Vaasasta ei löydy Biosignaturen kouluttamaa valmentajaa, suuntasin lähimmän valmentajan luokse, joka löytyi siis Seinäjoelta. Olin lähettänyt Eero Hakalalle taustatietolomakkeen, toiveet ja tavoitteet sekä ruokapäiväkirjan etukäteen ja sain niistä heti alussa hyvää palautetta. Olin kuulemma loistava esimerkkitapaus hyvästä elämäntyylistä. Koska elämäntavoissa ja ravinnossa ei ollut suurempia ongelmia, aloitimme homman 12 pisteen mittauksella ja istuimme sen jälkeen alas miettimään mahdollisia parannuksia mun tavoitteiden pohjalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monipuolinen ruokavalio sai kiitosta!

Eero mittasi pisteet tarkoilla pihdeillä, jonka jälkeen tulokset lyötiin ohjelmaan, joka laski kehon rasvaprosentin ja sen lisäksi nosti esiin 3 suurinta ongelmakohtaa. Sain paljon kehuja, siitä että millimäärät olivat hyvin alhaisia (etenkin ylävartalossa) ja sain myös varmistuksen sille, että kehoni sietää hyvin hiilihydraatteja. Olen kirjoitellutkin aiheesta aiemmin ja todennut että hiilaripainotteinen ruokavalio sopii mulle parhaiten. Nyt mun kropalla on myös ”virallisesti” todettu hyvä hiilihydraattien sietokyky ja se sopii meikälle erittäin hyvin! :D

Olin kertonut aiemmin, että alhaisesta rasvaprosentista huolimatta koen alavartalon rasvanpolton haasteellisimmaksi. Ylävartalosta lähtee liiankin helpolla, mutta reisissä rasva on ja pysyy! Mainittakoon, että tiedostan hyvin ettei mulla oikeasti ole mitään ongelmaa tämän asian kanssa, halusin vain kertoa, mitkä asiat koen hankalimmaksi ja tämä oli yksi niistä. Mittaustulos oli kanssani samaa mieltä ja takareisien millitulos nousikin korkeimmaksi kaikista pisteistä.

Koska insuliinin kanssa ei ole ongelmia, viittaa tulos siihen että estrogeenin taso on korkea. Kyseessä ei ole mikään hälyttävä ongelma, sillä kokonaisuudessaan mittaustulos oli erinomainen! Kehoni rasvaprosentiksi kone laski lukeman 10,7 % (!!) Piti oikeen hieraista silmiä, että ootko tosissas? :D Kuulemma kaikkien aikojen toiseksi alin mitattu tulos (naiselta) alin oli mennyt bodyfitness-kisaajalle. Eero kysyi myös hormonitoiminnastani, joka siis toimii normaalisti ja todettiin yhdessä, että keho on luultavasti adaptoitunut matalampaan rasvamäärään, sillä olen urheillut kuitenkin koko ikäni.

IMG_4864

pienestä pitäen väärinpäin :)

Mainitsin, että kone nostaa kolme hälyttävintä pistettä esiin, mutta koska mulla jäi kaikki muut 10 millin alle (ihanne) niin ei ollut kuin tuo yksi piste mitä lähteä kehittämään halutessaan. Mittauksen jälkeen istuttiin alas ja käytiin läpi mun ruokavaliota ja lisäravinteita joita käytän. Koska syön jo valmiiksi aika hiilaripitoisesti, päädyttiin siihen, että viikonlopun tankkaukset syklittää hyvin tätä mun ruokailua. Olen tämän vuoden aikana tutkiskellut näitä vitamiini- ja mineraalijuttuja paljon ja lisännyt niitä ruokavaliooni. Olisi mahtavaa jos kaikki ravinteet voisi saada ruuan kautta, mutta se ei valitettavasti ole käytännössä mahdollista, ainakaan mun tapauksessa. Tällaiset urheilumäärät kuluttaa ihan hirveesti kehon vitamiini- ja mineraalivarastoja, joten niitä tarvitaan myös purkista. Käytän ainoastaan puhtaita, laadukkaita tuotteita, joissa ei ole täyteaineita tai muita lisäaineita. Magnesium on sitä itseään jne.

Koska oma ruokavalioni lisäravinteineen on sen verran hyvällä mallilla, pystyy tästä eteenpäin hifistelemään asioita ja viilaamaan esimerkiksi lisäravinteiden määriä ja ajoituksia paremmaksi. Sehän sopii mulle, sillä rakastan hifistellä ja kokeilla uusia juttuja! Sain paljon työkaluja, joiden avulla saadaan tuo estrogeeni tasapainoon ja tasapainoitettua myös alavartalon tilanne ideaaliin. Tulen kirjoittamaan näistä jutuista vielä erillisen postauksen. Olen nyt jo huomannut kehon toiminnoissa suuren muutoksen aiempaan, joten odotan innolla mitä pieni viilaus tuo tullessaan!

10637759_10155249620115577_1873680442_n_Fotor_Collage

Vaikka sitä tietää itsekin paljon asioista, on todella mukavaa kuulla tietoa oman kehon tilanteesta toiselta ammattilaiselta. Sain vahvituksen moniin juttuihin, mutta myös uutta tietoa ja näkökulmaa. BioSig-menetelmässä ei siis ole ideana mahdollisimman rasvaton vartalo, vaan mahdollisimman terve, energinen ja toimiva kroppa sekä mieli, mikä on myös oma ykkösprioriteetti näiden kaikkien pinnallisten juttujen yläpuolella. Tuntuu, että oon tämän vuoden aikana mennyt harppauksen eteenpäin tässä asiassa. Kun priorisoi siihen, että haluaa keholle hyvää ja pyrkii antamaan ravinnerikasta ravintoa, liikuntaa ja lepoa myös ne ulkonäölliset jutut seuraa mukana. Kun keho on tasapainossa, on painonhallinta ja timmin, voimakkaan kehon ylläpito yllättävän helppoa. :)

Jos joku täällä päin asuva kiinnostui tästä mittauksesta, mulla on teille erittäin hyvä tarjous. Laitan tarjouksen hintoineen ja infoineen huomenna/lauantaina ja myös Eeron yhteystiedot mukaan!

Nyt täytyy pistää Bodystep-DVD pyörimään ja opetella atleettinen versio. Sitä luvassa parin tunnin kuluttua Sports Gymillä. Vastailen avoinna oleviin kommentteihin vielä tänään illalla. :)


20 Responses to “BIOSIGNATURE-MITTAUKSEN TULOKSET”

 1. Avatar Keiju sanoo:

  Hei!

  Minua kiinnostaisi tietää, miten juurikin estgogeenin epätasapainoa voi korjata. Olisi mielenkiintoista käydä Biosignature-mittauksessa :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Pistän näistä mun toimenpiteistä vielä vähän infoa myöhemmin. Kannattaa käydä! :)

 2. Avatar a sanoo:

  Mukava kuulla hyvistä mittaustuloksista! Supermielenkiintoinen mittaus, haluaisin myös tuollaiseen, mutta ei täällä meillä päin ole tuollaista.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No voi harmi. Kokeile googlailla missä olisi lähin, mäkin jouduin ajella tunnin verran tätä tapaamista varten. :)

 3. Avatar Henna sanoo:

  Ihana toi *Pienestä pitäen väärinpäin” kollaasi. :D Muakin kiinnostaa mitä toimenpiteitä teet asian estrogeenitason optimoimiseksi. Kireät takareidet saa varmasti pakaratkin toivomallasi tavalla ”esiin”
  Laita vaan alennuskoodia tulemaan niin meen äitini kanssa mitattavaksi. Meillä on varmaan vatsa se ongelma-alue :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitti! :)
   Mä ajattelin että kirjotan siitä sitten ihan erillisen jutun kun on vielä vähän prosessoitavaa tästä päivän tapaamisesta niin ei saanut kaikkia ajatuksia kirjoitettua!

 4. Avatar Ina sanoo:

  Heippa Aino!
  Tää oli tosi mielenkiintoinen postaus, mutta halusin tulla tällä kommentillani ihan vain yleisesti kiittämään mahtavasta blogista! Aina kun olen koneella tulen innoissani tsekkamaan mitä olet kirjoittanut, (nykyään jopa ennen facebookia mikä kertoo jo jotain haha:D) joten kiitos! Olisi kiva lukea lisää ihan tavallisia reseptejä arkiruuasta ja idoista sekä eri vihannesten ja hedelmien terveysvaikutuksista vaikka reseptien yheydessä, ne on tosi mielenkiintoisia ja saa hyviä vinkkejä omaan arkeen!
  Oikein hyvää kevättä :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi Ina! Kiitos paljon, ihan huippua! :D Täytyypi laittaa taas ruokajuttuja pitkästä aikaa, mullakin vaan joksus jää pyörimään ne samat sapuskat ja tuntuu että tavalliset ruuat on liian tylsiä tai jo nähty, mutta ehkä ne sitten ovat kiinnostavia kuitenkin. :)

 5. Avatar sofia sanoo:

  Ei nyt millään pahalla, mutta haluan vain sanoa ihan yleisesti ihmiselle, että tällaisille hormonit-minnerasvamenee-korrelaatiolle ei ole mitään tieteellistä todistetta. Uskokoon kuka haluaa. :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Joo näin taitaapi olla! Mä olen itse kokenut niin hyviä juttuja tän pohjalta että sopii ainakin mulle ja uskon teoriaan, mutta jokainen saa tehdä omat päätelmät, tottakai!

  • Avatar Eero Hakala sanoo:

   Moi Sofia,

   Kiitos kommentistasi. Tarkoitus ei ole muuttaa kenenkään totuutta, jokainen on vastuussa itse omasta hyvinvoinnistaan. Valmentajan työ ihmisten terveyden parissa voi olla jokseenkin moniulotteista ja siksi olenkin lopettanut jo aika päiviä sitten kiistelyn siitä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Tarkoitus ja tavoite on keskittyä oikeisiin asioihin, joilla on merkitystä yksilön hyvinvoinnin tukena.

   Tässä linkki muutamiin tutkimusreferaatteihin,jos sinua kiinnostaa lueskella: http://eerohakala.com/wp-content/uploads/sites/89/Poliquin.pdf

   Peace out.

   -Eero

 6. Avatar Jenni sanoo:

  Pieni rasvaprosenttisi kyllä myös näkyy ulospäin riutuneena olemuksena :( Toivottavasti et pahoita mieltäsi tästä, mutta pakko sanoa että ainakin minun mielestäni näyttäisit paljon terveemmältä jos rasvaa olisi kokonaisvaltaisesti enemmän.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   En oikeen tiedä mitä tähän vastata, mutta asia ihan fine jos niin ajattelet. Itsellä on sen verran hyvä olo ja fiilis, että ei mua niin liikuta jos näytän jonkun silmissä siltä tai tältä. :) Mukavaa loppuviikkoa!

 7. Avatar Mikko sanoo:

  Mikäli ruokapäiväkirjastasi olet laskenut rasvojen määrää ruokavaliossa, kiinnostaisi tietää, kuinka paljon nautit rasvoja päivittäin :)? Ei ole pakko kertoa, mikäli sinusta tuntuu, että joku nuori tyttö / poika saattaisi alkaa sinua matkimaan.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Täytyy sanoa, että en ole laskenut tarkkaa määrää, mutta syön rasvaa aika monipuolisesti. Pääosin se tulee lihasta/kalasta, avocadosta, pähkinöistä ja sitten hieman pienemmissä määrin oliiviöljystä sekä kookosöljystä!

 8. Avatar Myy sanoo:

  Olipa mielenkiintoista! Mun rasvaprosentti on reippaasti alle 10, mutta se vähä kertyy nimenomaan reisiin. Kuvaus syystä tähän sopii kuin nakutettu. Tää on tosi kiinnostava blogi, kiitos! :-)

 9. Avatar Anniina sanoo:

  Wautsi mitkä tulokset! :) olis kiinnostavaa käydä tollasessa, tai ainakin perus kehonkoostumusmittauksessa, nyt kun paino on tippunut. Näkisi onko rasvaprosentti pienentynyt, eli onko kilot lähteny oikeasta paikasta :)
  P.s. Laitoin sulle kysymyksen vanhempaan postaukseen :)

 10. Avatar Roosa sanoo:

  Onko tohon mittaukseen menemiseen jotain ikärajaa? Saako esim. 17-vuotias mennä?

  • Avatar Eero Hakala sanoo:

   Moi Roosa!

   Itse olen tehnyt BS-mittauksia myös niille,jotka eivät ole täysikäisiä,mutta varsinaiseen valmennukseen otan vain 18 vuotta täyttäneitä. Tässä on varmaankin erilaisia toimintatapoja eri valmentajien keskuudessa.

   BS-mittausta ei suositella tehtäväksi:

   -treenin jälkeen
   -lentomatkaa seuraavana päivänä
   -naisilla kuukautisten aikaan

   Mittausolosuhteet olisi hyvä ylipäätään vakioida mahdollisimman tehokkaasti,että vertailu aikaisempiin mittaustuloksiin on järkevää.

   -Eero

   • Avatar Roosa sanoo:

    Kiitos vastauksesta! Oon siis 17-vuotias ja tää mittaus kiinnostaa kyllä kovasti, mutta jos ootan ens vuoteen ni pääsis ihan valmennukseen ja sais koko hyödyn irti!

Kommentoi