TOP 3 ARKIRUUAT

Ruokailut ovat kokeneet pienen muutoksen viimeisen kuukauden aikana ja jo viidessä viikossa uudet tavat ovat rutinoituneet melko helposti. Oon kokeillut uusia reseptejä ja usein sitten käy niin että ne helpot ja parhaat jäävät juuri suurimpaan arkikäyttöön. Yritän valmistaa aina suuren määrän ruokaa, jotta sitä olisi valmiina kun tulee nälkäisenä kotiin treenien jälkeen. Mua itseä ei haittaa syödä samaa ruokaa useampana päivänä putkeen, oon sitä mieltä että jos on tarpeeks nälkä niin silloin kaikki menee! Jos ruokaa ei ole valmiina, on hyvä että tietää jonkun hyvän ja nopean reseptin päästä. Pienellä suunnittelulla tekee nimittäin itselle suuren palveluksen. Olin esimerkiksi valmistautunut viime viikonloppuna niin, että tein sunnuntaille pellillisen kuitupizzaa, jolloin turhat mätöt jäivät syömättä, vaikka oli käynyt juhlimassa edellisenä iltana. Nälkäisenä ja suolan himoissa kun on vaikea tehdä hyviä päätöksiä. :D

PB261272_Fotor_Collage

Tässä mun eniten käytössä olevat safkat at the moment:

1. Kikhernepata:

Todella nopea ja helppo, mutta silti mielettömän hyvää!

 • 2 purkkia GoGreen Ready in 5 Pika-kikherneitä
 • 1 silputtu sipuli
 • 1 prk(400g) paseerattua tomaattisosetta (mutti)
 • 1 prk Go Green Salsa Mexicana
 • 3 rkl maapähkinävoita
 • purkillinen ananaspaloja/tuoretta ananasta
 • n. 200 g herkkusieniä viipaloituna
 • n. 200g parsakaalia (keitettynä/sulatettuna)
 • suolaa, valkosipulimaustetta, oreganoa, chilipippuria, pippuria maun mukaan
 • (halutessaan vielä kourallinen cashevpähkinöitä)

Silppua sipuli ja paista se yhdessä kikherneiden ja herkkusienien kanssa, lisää tomaattimurska, salsa mexicana, loraus vettä, ananakset ja maapähkinävoi. Lisää mausteet, sekoita. Anna padan kiehahtaa ja sen jälkeen hautua hetki. Kaada halutessasi pähkinät vielä lopussa. Tarjoile salaatin kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Quornpasta

Kokeilin ensimmäistä kertaa quornia ja se oli kelpo kamaa, kunhan muistaa maustaa hyvin! Quorn on siis hyvin proteiinipitoinen (14 g proteiinia per 100g) valmiste ja sopii hyvin lihan/kanan/kalan korvaamiseen kasvisruokavaliossa. Kokeilin myös noita chilin makuisia kikhernenuudeleita ja se oli menoa sen jälkeen, niin herkkua! Nuudeleissa on 21 g proteiinia per 100g kohden.

 • 1 pussi quorn kuutioita (pakastealtaassa)
 • n. 200 g herkkusieniä
 • 1 prk ananasta
 • 1 prk paseerattua tomaattisosetta (mutti)
 • 100 g kikhernenuudeleita
 • mausteita

Keitä kikhernenuudelit ohjeen mukaan. Sulata quornkuutiot ja sekoita kaikki aineet pannulla, lisää nuudelit ja mausta huolella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PC101408_Fotor_Collage

 

3) Kaurapizza kasvistäytteillä

Nyt edellään kunnon pizzakautta, mutta koska pizza on vaan niin hyvää ja tämä pizza tekee ainoastaan hyvää, niin mikäs siinä. Mun mielestä Kotipizzan pitäis ostaa multa tää ohje ja laittaa valikoimiin! ;D

Kaurakuitupohja:

 • 2-3 dl lämmintä vettä
 • 1 pussi kuivahiivaa
 • 3-4 rkl fibrex sokerijuurikaskuitua
 • 2 rkl psylliumkuitua
 • 1 rkl kookosöljyä/oliiviöljyä
 • 150 g Provenan täysjyväkaurajauhoja
 • mausteita (suola, chili)

Sekoita veteen kuivahiiva, fibrex, psyllium ja mausteet, anna imeytyä hetki. Lisää öljy ja kaurajauhot. Vaivaa taikinaksi käsin. Kauli kaulimella leivinpaperille ja esipaista pohjaa n. 5 minuuttia 220 asteisessa uunissa. Esipaiston jälkeen lisätään täytteet.

Täytteet:

 • 1 prk Salsa mexicanaa
 • 2 suippopaprikaa (luomu)
 • 200 g tuoreita herkkusieniä
 • 1 sipuli
 • 3-4 valkosipulinkynttä
 • 200g tuoretta ananasta paloina/ 1 prk ananaspaloja
 • mausteet
 • n. 50-75 g Violife for pizza juustoa (vegejuusto)

Käytä Salsa Mexicana tomaattipyreen tapaan ja sivele se pohjan päälle, jos salsaa ei ole riittävästi, lisää tomaattipyreeta. Raasta puolet juustosta salsan päälle, ennen täytteiden lisäämistä. Paista pannulla suikaloitu paprika, viipaloidut herkkusienet, sipuli ja valkosipuli. Lisää loppuvaiheessa myös ananas. Mausta suolalla, valkosipulilla ja chilillä. Levitä täytteet pohjalle ja raasta loput juustosta vielä päälle. Paista 220 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. (uunin tehoista riippuen)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


5 Responses to “TOP 3 ARKIRUUAT”

 1. Anitta sanoo:

  Kilot kuriin keho kiinteäksi!

 2. Linda sanoo:

  Kiiiiitos paljon ohjeista! Etenkin tota nuudelia haluan kokeilla :) (ps. ekan reseptin ohjeista taisi unohtua parsa)

 3. momo sanoo:

  ihania reseptejä, kiitos näiden jakamisesta! treenaan todella, todella kovaa ja keliaakikkona varsinkin riittävän energian ja proteiinin saaminen kasvisruokavaliosta tuntuu välillä erittäin haastavalta. monet peruskasvisruoat tuntuvat liian hankalasti sulavilta tai liian proteiiniköyhiltä joten niitä syömällä kun treenikausi on kova, on olo useimmiten täysin nuutunut. kuitenkin mielelläni olisin kasvisruokavaliolla. näistä sai paljon uusia ideoita ja inspiraatiota tasapainoisen kasvisruokavalion ylläpitämiseen!

 4. veera sanoo:

  Miten tai millä tota quarnia voisi maustaa? :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Mä oon laittanu ihan perus suolaa, chiliä ja valkosipulijauhetta =)

Kommentoi