VUODEN 2016 HAASTE?

Vuonna 2014 oli Bikini Body Bootcamp ja 2015 taas Beach Body – haaste. Blogin tapoihinhan kuuluu järjestää jokin haaste aina alkuvuodesta ja mä oon tässä alkanut pohtia, että mitä se voisi olla? Tarvitsen yleensä hieman aikaa pyöritellä ajatusta mielessä ja lopulta sitten sieltä (yleensä) syntyy jotain ihan kelpo juttua. Vuosien myötä myös oma ajatustyyli on muuttunut hieman ja esimerkiksi tiukkojen ruokavalioiden suunnittelu ei tunnu enää omalta jututlta. Haluaisin yhdistää haasteessa hyvinvoinnin, hormonitasapainon, vapauden ja tulokset, jossa tavoitteena on sporttinen ja timmi kroppa. 😀

6a00d8341bf67c53ef01901c2c0517970b-800wi_Fotor_Collage

Teiltä lukijoilta saa yleensä hyviä ideoita ja toiveita, joten sana on nyt vapaa ja aiheeseen pystyy vaikuttaa. Millaisen haasteen sinä haluaisit? Vai onko aiheelle edes enää kiinnostusta? Aiempina vuosina kiinnostus ja osallistuminen on ollut tosi aktiivista. Ohjelmia luetaan ja käytetään edelleen, mikä on tietysti tosi huippua. Mietin vaan, että jos tää alkaa olemaan jo vanha juttu, niin turha enää laittaa aikaa siihen. Kertokaa siis mitä mieltä te olette! 🙂

P1250249_Fotor_Collage

Viikko alkaa vedellä loppuaan ja täällä odotellaan jo ensi viikkoa kuin kuuta nousevaa. Tässä viime aikoina on ollut aika paljon kiirettä ja myös stressiä, mutta eiköhän tästä selvitä, kun tietää, että ensi viikolla saa hengähtää hetkeksi! Tuntuu myös hyvältä ottaa totaalilepoa treeneistä ja tehdä ihan muita juttuja. Ajattelin siis ottaa lomasta ilon irti ja antaa kropalle hieman ylimääräisiä lepopäiviä. Meidän kuntosali kun on melkein aina auki, niin nuo jumpat rullaa muuten vuoden ympäriinsä, joten välillä on ihan jees olla ilman kelloa ja aikatauluja. Jumppailen kuitenkin ihan normaalisti kaikki tuntini tuonne ensi viikon keskiviikolle saakka!

Mulla on muuten sellainen kutina, että tuleva vuosi 2016 tuo mukanaan jotain uutta ja isoa, mutta en tiedä vielä mitä! Mulla on myös paljon ideoita ja ajatuksia ja onkin jotenkin ihanaa aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä inspiroituneena. 🙂


66 Responses to “VUODEN 2016 HAASTE?”

 1. Laura sanoo:

  Ehottomasti jonkunlaista haastetta. Itse synnytän vuoden vaihteessa ja juuri jotain haastetta kaipaan sen jälkeen 🙂 nämä sinun ovat olleet hyviä!

 2. Moi sanoo:

  Jotain pilates/jooga tyylistä juttua tai venyvyys/liikkuvuus haaste!

 3. Emma sanoo:

  Mua kiinnostaisi ohjelma joka olisi suunnaattu semmoisille jotka ovat juuri aloittamassa treeniä (niinku monet ovat vuoden alusta). Eli jotain suht helppoa, ei liian raskasta, koko kehoa treenaavaa ohjelmaa, jota ehkä tuunauksilla sitten saisi myös rankemmaksi niille jotka sitä kaipaavat. Olen monesti halunnut näitä ohjelmiasi kokeilla mutta se on sitten jäänyt siihen, että kunto on ollut sen verran huono etten ole edes viitsinyt kokeilla (huono syy, tiedän ;)).

 4. Pipa sanoo:

  Bikini bootcamp/beach body -tyyppinen treeniohjelma, joka on toteutettavissa oman kehon painolla + pienessä tilassa(villit hypyt yms ei onnistu pienessä asuntolahuoneessa..) ja vegaaninen ruokavalio kylkeen niin jo nappais! 😀

  • Tea sanoo:

   Tämä Pipan ehdotus kuulostaa hyvältä! Juurikin tehokkaat oman kehon painolla tehtävät treenit ja kasvis/vegaaninenruokavalio kiinnostaa 🙂

  • Linda sanoo:

   Täältä myös yksi ääni tälle ehdotukselle!

  • Sanni sanoo:

   Kannatan 🙂 Itsekin haluaisin lähteä kokeilemaan kasvisruokavaliota, mutta kun en ymmärrä ravintoarvoista tarpeeksi, niin olisi hienoa jos olisi jonkunnäköstä valmista ohjetta siihen. Olisi kiva, jos ruokaohjeissa ei olisi ihan hirveästi lisäravinteita tai mitään ihmemömmöjä mitä ei löydä kaupasta millään ja mitkä ei oikeen sovi opiskelijabudjettiin 🙂

   Treenien suhteen tykkäsin kanssa hirveesti bikini bootcampista ja beach bodystä, samaan malliin vaan, ja videoiden kanssa!

  • pinni sanoo:

   Kannatetaan! Ja peruskuntoa kohottavaa harjoittelua ohjelmaan mukaan olisi hyvä ottaa, etenkään treenejä aloittelevien ei oo järkevää hypätä heti hiittien pariin, kun peruskunto on kumminki hyvän kunnon kivijalka.

  • Xira sanoo:

   Kannatan myöskin. Itselläni on maitoproteiini allergia ja haluaisin juuri tehdä ruokia ja välipaloja ilman maitoproteiinia!

 5. sini sanoo:

  Olis huippua saada jonkunlainen ohjenuora, miten syödä terveellisesti ja tavoitteita tukien kasvissyöjänä tai vielä parempi, täysin vegaanina! 🙂

 6. Meer sanoo:

  Täältä löytyy kiinnostusta haasteelle!

 7. Minttu sanoo:

  Ehdottomasti! Ei mitenkään kulunu idea, päinvastoin! Kiinnostaisi HIIT jutut, kokonaisvaltainen hyvinvointi, ei totaalikieltäminen vaan sellainen kultaisen keskitien löytäminen 🙂 Jotta tästä kaikesta tulisi elämäntapa. Ei vaan muutamien viikkojen rutistus, tavoitteena kuitenkin sporttinen kroppa.
  Voi apua, en jaksa oottaa! ihan kun joululahjan olisit antanut, innostuin niin!
  Ps. oot supermuija:)

 8. Tanja sanoo:

  Jokin treeniohjelma mikä olisi keskittynyt erityisesti takapuoleen. Mukavaa olisi, jos ohjelman voisi tehdä salilla vapaapainoilla ja toinen versio, minkä voisi tehdä kotona. Mukaan ruokavalio, jossa voisi olla kevyempi ja tiukempi versio.

 9. Lotta sanoo:

  Hei! Olisi mahtavaa saada joku ohjelma, joka keskittyisi liikkuvuuteen ja sen parantamiseen. Tää kun vaikuttaa siihen itse urheilusuositukseenkin ja motivaatio loppuunkin juuri siihen kun liikkuvuus ei anna myöten joihinkin liikkeisiin. Toki myös joku ihan treeniohjelma olisi kiva tai joku ravintoon ja rentoutumiseen keskittyvä! Oli se mikä hyvänsä niin täällä ainakin jo odotetaan innolla! Hyvää joulunodotusta sinne, tää on yksi lempiblogeistani!

 10. Sonja sanoo:

  Täällä on kiinnostusta!!! Olisi mahtavaa jos olisi taas treeniohjelma sekä ruokavalio. Toki ruokavalio voisi olla vähän enemmän vain suuntaa antava, mutta mä oon kyllä pitänyt näistä vähän tarkemmista 🙂

 11. Veera sanoo:

  Vegaanista ruokavaliota minäkin kannattaisin! Siihen lisäksi joku kotona tehtävä treeni.

 12. Ella sanoo:

  Olis tosi kiva jos olis erilaisia venyttely ja jumppaohjeita. Ja sit jotain semmosia kotitreenejä mitkä ois nopee tehdä illalla työpäivän jälkeen jos ei salille kerkiä. Tottakai jonkinlainen haaste pitää olla.

 13. Oona S. sanoo:

  Haastetta kehiin ! Aikasemmat ovat olleet nimittäin todella hyödyllisiä 🙂 Oisko mahdollista saada joku crossfit tyylinen/vaikutteinen treeni mukaan, sekä liikkuvuutta/kehonhuoltoa.

 14. Elisa sanoo:

  Ehdottomasti haastetta kehiin!

  Haasteen treeniosuus voisi olla mun mielestä niin aloittelijoille kuin jo ennestään kuntoilijoille sopivia, eli olis kehonpainotreeniä kotona tehtäväks ja kertoisit millä sarjoilla esim.aloittelijat tekee ja millä jo kokeneemmat konkarit tekee. 🙂

  Ruokavaliossa voisit tuoda vegaanisia vaihtoehtoja esille, itse en ole kasvissyöjä mutta välillä kasvisruokia teen (lähinnä kasvissosekeittoa 😀 joten olisi kiva kokeilla uusia reseptejä!)

  Kehonhuollon ja joogan joku mainitsikin, niitä voisi painottaa ja tehdä esim.oma ohjelma niihin pari kertaa viikossa tehtäväksi, sillä kaikki aina sanoo että pitää venytellä, mutta miten, onkin eri juttu 😀

  No joka tapauksessa mä ainakin odotan haastetta innolla vastaan! 🙂

 15. Annanen sanoo:

  Ehdottomasti kyllä haasteelle! :DDD Tykkäisin suhteellisen simppelistä hiit-tyylisestä setistä. Ei haittaisi, jos olisi peppu-painotus! ;D

  Kiitos Aino sulle huippuhyvästä blogista! Tämä on kyllä niin hyvä inspiraation lähde, ja reseptinurkkaus ja paljon muutakin. 🙂

 16. Marim sanoo:

  Messissä ollaan ihan sama mistä haasteesta on kyse! 😉
  Itseänikin kiinnostelisi joku liikkuvuus/kehonhuolto-haaste.

 17. Anna sanoo:

  Tuolla aiemmin mainittu: pienessä tilassa suoritettavia liikkeitä -> hypyt yms ei onnistu. Kannatan! Tehokkaita perusliikkeitä oman kehon painolla + kuminauha/painot/kahvakuula yms. Samaan tyyliin kun 2014 vuoden haaste, mutta ilman tilaa vaativia temppuja 😀

 18. Puh sanoo:

  Ehdottomasti liikkuvuus/ketteryystyyppinen haaste olisi hauska! Yksi kuukausi mindfullnes-hengessä, toinen vaikka siltakaartoon, kolmas spagaatiin ja neljäs käsilläseisontaan tähdäten. 😀

 19. Jansku sanoo:

  Löysin vasta sun blogin ja tykkään kyllä kovasti Katsoin aiempia haasteita ja ajattelinkin, että toivon mukaan tulee uutta. Itse kaipaan suht nopeasti toteutettavia treenejä (1/2h), useampi jakoiset saa mukavasti tuntumaan ja kotitreeninä toteutettavat jees, vaikka käsipainojen tai kahvakuulan kera. Mikä ettei myös vastuskuminauhalla, tms. Tätä odotetaan!

 20. Annika sanoo:

  Pääosin vapailla painoilla tehtävä salitreeni ja vegaaninen ruokavalio ois aikamoinen lahja:*

  Mielummin ehkä jaettu ohjelma kuin koko kroppa, jotta pääsisi useammin puntille(koska minä ja varmaan useammat muutkin liikunnan elämäntapoihinsa sisäistäneet haluaisimme treenata useammin kuin 1-2 kertaa viikossa) Liikkeistä voisi rakentaa eri kokonaisuudet aloittelijoille ja kokeneemmille niin sopisi kaikille! Tai esim. aloittelijoille yksijakoinen ja kokeneemmille 2- tai 3-jakoinen.

  Oot Aino ihan huippu, kun jaksat järkätä tällasia haasteita lukijoilles❤

 21. ems sanoo:

  muistan, kun joskus kirjoitit vaihtoehtoisesta ”dietistä”, jossa sai syödä mitä halusi. se oli joku postaus syksyn mittaan, jossa tyyliin oli, että paljon kasviksia yms aamulla, mutta muuten vapaaehtoinen. tuon pohjalta olisi kiva saada joku ohjelma. myös olisi kiva, sellainen urheilunilon löytämisohjelma, jossa tavoitteena olisi tehdä liikunnasta rutiini ja se hyvä hetki päivässä 🙂

  ps. muistan kuinka kirjoitit kesällä? että vielä ei ole lapsen aika, haluat treenata vapaasti silloin kun huvittaa. nyt kun luin postauksia, joissa liputat rentouden nimeen tekemisessä, tuli heti mieleen, että oletko jotenkin alkanut valmistautua lapseen :DD

 22. Marika sanoo:

  Hei! Minua kiinnostaisi myös kotitreenit erityisesti aloittevalle kuntoilijalle suunnatuna ja yhdistettynä vegaaniseen ruokavalioon = elämäntaparemontti.

 23. Tiinatuulia sanoo:

  Jes, olisipa kiva saada joku liikkuvuutta lisäävä, samalla hiet pintaan nostava kehonpainotreeni joka onnistuu kotona ilman kuntosalilaitteita 🙂

 24. Petra sanoo:

  Todellakin mukana! 🙂 Joku sellanen haaste, mihin on sisällytetty viikko-ohjelmaan tiettyjä ryhmäliikuntatunteja ois hauska 😀 Eikä yllämainitut kehonhuolto jututkaan ois pahitteeks 🙂
  Etköhän sä jotain hauskaa keksi ja saa paljon osallistujia matkaan!

 25. Kata sanoo:

  Ehdottomasti kiinnostaa! Tälleen perinteisesti itseäni kiinnostaisi bikini bootcamp tyylinen juttu!

 26. HenriikkaV sanoo:

  Itse koen että mulla on tuo treenipuoli hanskassa, mutta ruokavaliojuttuihin tartteis jotain ohjenuoraa. Ei välttämättä mitään grammamääräisiä juttuja, mutta siis miten pääsee alkuun elämäntapamuutoksessa. Mitä syödä ja milloin (ja minkä verran suunnilleen)? Lisäravinteet kiinnostaisi kans, sun neuvosta olen ottanut jo magnesiumin osaksi jokapäiväistä lisäravinnearsenaalia 🙂

 27. Xristie sanoo:

  Haaste jossa olisi kokovartalo treeni, jonka pystyy tekemään kuntosalilla tehokasti mutta suht. nopeasti alle 1h 2-3 krt/vko. BB 2015 oli hyvää mutta multa loppui kunto ennen kuin sain kaikki liikeet tehdyksi ja aikaa meni yli 1 tunti niin motivaatio ei pysynyt loppuun asti.

 28. Lotta sanoo:

  Kehonhuolto + hormonitasapaino kuulostais houkuttelevilta. Aika paljon tule jo mietittyä näitä juttuja, mutta joku haaste joka keskittyisi oman kehon tehojen (niin treeni, vireys kuin yleinen toimivuus) maksimoimiseen auttais alkuvuoden kiireessä 🙂

 29. johanna sanoo:

  Semmonen joka keskittyis pakaroiden kiinteytymiseen erityisesti ois tosi hyvä!

 30. Veera sanoo:

  Hei miten olis semmonen ihan back to basics? Ihan tälläset rapakuntoset ja huonotapaiset vois saada sen kautta hyvän alun ja pohjatietoa? 😀

 31. aliisa sanoo:

  HIIT, rasvanpoltto ja kehonpainolla tehtävät harjoitukset! Oon löytänyt todella paljon iloa vanhoista bikini body bootcampeista!.

 32. Mira sanoo:

  Venyttely, liikkuvuus ja kehonhuoltohaaste olis mahtava! 🙂

 33. HeKa sanoo:

  Jotain tällästä kaipaisin kanssa. Kannatan myös kasvisruokavaliota 🙂

 34. Noora sanoo:

  vihostaviimein on varaa alkaa käymään kuntosalilla vuoden alusta, muunlaista urheilua on tullu harrastettua koko ikäni eli kunto on hyvä! Eli kiinteytys ja lihasmassan lisäys on tähtäimessä, olis kiva päästä tekemään ohjelmalla! 🙂

 35. Lotta sanoo:

  Liikkuvuutta 🙂

 36. Lotta sanoo:

  Liikkuvuutta 🙂

 37. Maija sanoo:

  Kuulostaa täydelliseltä joululahjalta!
  Mahtavaa nähdä miten moni on myös yhtä innostunut kuin minä. 🙂
  Tuli tosi hyviä esimerkkejä ja ideoita jo aiemmissa kommenteissa, mutta munkin mielestä paras olisi:
  1. Kasvisruokavalio
  2. Bikini boot camp vol. 2

  Noi kun yhdistäis niin VOI POJAT 🙂

 38. Henna sanoo:

  Hormonitasapaino kuulostaa hyvältä 🙂

  Mitä lisäravinteita suosittelet käytettäväksi opiskelijabudjetilla? Eli mitkä on sun mielestä tärkeimmät lisäravinteet? Urheilen itse 5-6 kertaa viikossa mutta varmasti muitakin samalla budjetilla eläviä kiinnostaa mihin pitäisi satsata 🙂

 39. Anit sanoo:

  Olisi kiva saada ohjeita,ett miten saa kilot kuriin keho kiinteäksi.

 40. Salla sanoo:

  Olisi kiva saada puhdistava, hoikistava ja energisoiva vegaani-/kasvisruokavalio. 🙂

 41. Anumaaria sanoo:

  Jos haasteeseen liittyy kehonhallinta, liikkuvuus jne., lupaan olla mukana ekaa kertaa! ;D

 42. Heidi sanoo:

  Mahtavaa, uutta haastetta vaan kehiin! 🙂 Mulle passais kyllä kotona tehtävät liikkeet, itsellä kun on kuntosali monien kymmenien kilometrien päässä, niin helpompi olisi kotona haaste suorittaa.

 43. Reetta sanoo:

  Mukana ehdottomasti! Liputan myös HIIT/ tehokkaiden salitreenien puolesta eli rasvaa pois! Lisäksi ruokavalio, jolla kiinteytyisi esim ensi kesään mennessä olisi ihana. Kiitos tästä huipusta blogista! Jokainen päivitys luettuna vuoden aikana.

 44. Lea sanoo:

  Jotain HIIT tai bootcamp kiinnostais, ja mielellään tosin pienessä tilassa, ilman mahtavaa välinearsenaalia. . Ja muuten, hyvä blogi sulla, niitä harvoja joita seuraan! 🙂

 45. Anna sanoo:

  Joku kehonhuoltoon, liikkuvuuteen ja venyttelyyn painottuva juttu ois tosi jees, ja sellaiseen voisin itsekkin lähteä mukaan ensimmäistä kertaa 😉 lisäksi kasvisruokavalio/vegaanisuus kiinnostais kovasti! 🙂 Ihanaa kun jaksat järkätä tällästä ja pitää ihan huippu blogii!

 46. Pauliina sanoo:

  Sellainen haaste jossa toteutuu niin kuntosali kuin kotitreenit, olisi kiva. salille kun ei aina kerkeä, mutta siellä tulee silti käytyä pari kertaa viikossa. 🙂

 47. Lempi sanoo:

  Kyllä, joku haaste tuohon alkuvuoteen olisi tosi kiva! Toivoisin monen muun tavoin HIIT-tyyppistä kotona (rajallisessa tilassa ja oman kehon painolla) tehtävää treeniä, jossa olisi tosiaan tarpeeksi skaalausta/vaihtoehtoja eri kuntoisia ihmisiä ajatellen. Siihen vaikka vielä lisäksi joku liikkuvuus-/kehonhuoltohaaste, jota voisi treenata vielä lyhyen, mutta tehokkaan HIITin jälkeen. Eli sellainen kaksiosainen haaste samanaikaisesti. 🙂

 48. Ingrid sanoo:

  Ehdottomasti kaipaisin haastetta ja niiiiin innolla jo odotan! Itse toiveissa olisi ainakin lihaton ruokavalio!

 49. riina sanoo:

  ehdottomasti uutta haastetta kehiin! oot aina hyvin ajan harjalla niin uskon et mikä tahansa haaste minkä keksit, on osallistumisen väärti 🙂

 50. Marjut sanoo:

  Moikka!
  Kiinnostaisi sellainen johon kuuluisi treenien lisäksi hieman tavanomaisempi ruokavalio. Jota voisi esimerkiksi soveltaa ja turha hifistely jäisi ruoissa. (Viherpirtelöt). Ruokavaliossa voisi olla esimerkiksi yksi vapaampi päivä. Jos jaksat ohjelman tehdä, täällä ollaan ainakin messissä! ☺️

 51. Emma sanoo:

  Rapakuntoisen aloittelijan kotitreeni olisi ihan mahtava 🙂

 52. Mea sanoo:

  Liikkuvuus/kehonhallintahaaste ois super hauska! Esim joku käsilläseisomisen opettelu 🙂 ois kiva jos haasteen pystys toteuttaa omien treenien lisäks.

 53. Tiia sanoo:

  Minkä vaan haasteen päätätkin toteuttaa olen iloinen joka tapauksessa, kaikki edellisetkin ovat olleet ihan huippuja! Mutta itse voisin ehdottaa että mitä jos tekisitkin sellaisen vähän ehkä juurikin vähän rennoman elämäntapa remppa-haasteen? Tavallaan sellaisen jossa pienin askelin tulis lisää unta ja lepoa, ruokavalioon enemmän kasviksia ja muita hyviä juttuja ja treenaaminen monopuolistuisi? Vaikka joka viikko tulis aina yksi uusi asia esim se vois alkaa ihan vaan tammikuussa sillä että ekan viikon ajan koittaisi joka päivä juoda vettä enemmän, seuraavalla viikolla lisäisi liikuntaa tai ottaisi ruokavalioon magnesium lisän yms. Olisi kiva jos siihen sisältyisi myös kehonhuollon ja venyttelyn lisäämistä joista itse luistan. Tuntuu että tammikuussa olisi kiva saada uuden haasteen innoittamana ja isomman ryhmän tukemana elämäntapa muutokset sillä oikealla tavalla käyntiin! Ei taas niin että tammikuu vedetään tipattomalla, sokerittomalla, rasvattomalla ja jumpataan aamuin illoin ja viimeistään ystävänpäivänä ollaan ihan loppu 😀 en tiiä oisko tää ajatus monen muun mielestä tylsä mutta kuten olet itsekin mielestäni antanut ymmärtää että pikkuhiljaa tehdyt parempaan suuntaan menevät muutokset ja niistä oppiminen voisi viedä pidemmälle kun ne nopeat kuurit;) Tässä siis oma ehdotukseni, oon huono selittämään mutta ehkä sait pointista kiinni!
  Oikein ihanaa joulun odotusta sinne ! Aino oot vaan ihan paras ja tykkään tästä nykyisestä hieman ehkä rennommasta menosta täällä blogissa ihan älyttömästi!!<3 🙂

  • Sue sanoo:

   Meinasit itse ehdottaa juuri samantyyppistä, eli pienin askelin eteenpäin. Esim. teemaviikoin… Koska jotenki vaan nykyään sotii niin vastaan kaikki kuurit!:)

   Ps. Joulutorttuohje testattu, tuli täydellisiä!! Kiitos, oikein ihana ja rentouttavaa joulua Aino!

 54. Anna sanoo:

  Haaste olis huippu. Vegaaninen ruokavalio ja hiit-treeni ja kaikkee pakaratreeniä ym. Pliis, tää olis ihan lottovoitto! Mulla ei ole opiskelijana varaa ostaa valmennusta, mutta sun haasteeseen lähtisin täysillä mukaan ja vegeohjeet olis niinparasta. Kiitos sinulle ja kivaa joulua 🙂

 55. Niina sanoo:

  Mikä tahansa haaste olisi hyvä, mutta itse kaipailisin ehkäpä enempi kotitreenaamiseen ja liikkuvuuteen/kehonhallintaan liittyvää 🙂

 56. Kaurapuuro sanoo:

  Nää haasteet on ihania! toivoisin myös jotain kehonhuoltopuolta, ainakin osaksi, sillä itselläni esimerkiksi salilla tuntuman saaminen takapuoleen on jäätävän hankalaa todennäköisesti siksi, että jalkani ovat vähän kestojumissa, etenkin takareidet. Sen takia myös esimerkiksi kyykkyjen tekeminen ei oikeasti onnistu millään, mikä kuulostaa kyllä hassulta.. Oon kuitenkin oman googlettelun ja tutkimisen perusteella päätynyt siihen, että oon niin jumittunut ettei kroppani pääse oikeaan liikkeeseen saatika sitten tuntumaan.. ?
  Tällainen yhteinen haaste ois hauska, koska sellaisen noudattaminen on totta kai sata kertaa helpompaa kuin yrittää muistaa itse venytellä sillon tällön kun mieleen pälkähtää.
  Kasvisruokavalio ei sinänsä kiinnosta, mutta myönnetään että kasvisten käyttö rajottuu helposti niihin samoihin tomaattia leivänpäälle -setteihin, jonka takia uudet ideat siihen ois erittäin tervetulleita.

 57. kukkis sanoo:

  Odotan perushaastetta….Hyvä ruokavalio, kasvisvaihtoehto olisi hyvä, koska omat taidot / tiedot ei riitä sen toteutukseen. Kuntosaliohjelma yksi tai kaksijakoinen, tehokkaat liikkeet. Toivoisin haasteelta, että huomio olisi painon pudotuksesta ja tiimin vartalon metsästyksessä. itsellä tarve -20 kg! Tehokkuutta, lihasta peppuun, löysät pois vyötäröltä ja reisistä sekä jytyä käsivarsiin. Kovaa työtä ja kovat tulokset 🙂 Kiitos Aino, oot mahtava tsemppari!!!

Kommentoi