VAHVA KORSETTI – 3 TEHOKASTA LIIKETTÄ

Oon aikasemminkin maininnut, että liputan paljon ns. toiminnallisten liikkeiden puolesta. Keskivartaloa kannattaakin mun mielestä treenata liikkeillä, jotka haastaa myös muita lihasryhmiä ja nostaa sykkeen ylös. Pelkkien vatsarutistuksien veivaaminen on loppupeleissä aika tehotonta. Toki niitäkin voi käyttää, mutta monipuolisuus tuo parhaat tulokset. Ajattelinkin jakaa muutaman tehokkaan liikkeen joita olen viljellyt omilla tunneilla viime aikoina.

IMG_6719_Fotor_Collage

Taitto-lankku

Tässä liikkeessä yhdistyy niin staattinen pito, taittoliike kuin rutistuskin. Korjaisin omaa suoritustani vielä sen verran, että liike tulisi pysähtyä lankkuun, eikä mennä yli niin että lantio putoaa lattiaan. Liikkeen aikana polvi vedetään rintaan kiinni ja samaan aikaan taitetaan lantiosta ylöspäin, jonka jälkeen paluu lähtöasentoon.

Hyppy-lankku

Liikkeessä tarvitaan hyvää keskivartalon hallintaa ja myös ylävartalon voimaa. Haastavampi versio porraspunneruksesta, jossa siis kävellään ylös ja alas.

Kuppiasento + haaralinkkari.

Tämä yhdistelmä on suoraan core-tunniltani, jossa kyseinen combo vedetään mooonta kertaa läpi. Biisin lopussa on keskivartalon polte taattu. Itseasiassa omat vatsalihakset ovat edelleen hellänä maanantain ja keskiviikon tunneilta. 😀 Liike on haastava, mutta joskus pitää olla myös haastetta että kehitys menee eteenpäin. Kuppiasennossa lavat pysyvät ilmassa ja jalat suorana lähellä lattiaa. Räjähtävät liikkeet tekevät korsetista timmin ja kestävän. Monesti suoritusnopeus on hidas, joten räjähtävillä liikkeillä saadaan uutta ärsykettä.


2 Responses to “VAHVA KORSETTI – 3 TEHOKASTA LIIKETTÄ”

  1. Tuija sanoo:

    Nää oli kivoja liikkeitä 🙂

  2. Mari sanoo:

    Toi taittolankku on kyllä hauska! 😀

Kommentoi