LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET VAASASSA (+ HYVÄ TARJOUS!)

Tiedän, että siellä ruudun takana on paljon Vaasalaisia. Luonnollisesti Vaasasta tuleekin toiseksi eniten lukijoita, koska se on mun kotikaupunki. Suurin lukijämäärä tulee kuitenkin Helsingistä. 🙂 Aina välillä kysellään Vaasan liikuntamahdollisuuksista ja ajattelin kertoa omia vinkkejä ja paikkoja, missä voi treenailla tai nauttia parhaista maisemista. Muut paikalliset saavat mielellään kertoa omia lempimestoja kommenttiboksiin! Syksyn tullen tänne on taas virrannut paljon uusia opiskelijoita, joten siinäkin mielessä pieni liikuntakierros tuskin on pahasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuntosalit: Vaasassa on kokoonsa nähden todella laaja kuntosalivalikoima, mikä taitaakin kertoa siitä että täällä asuu paljon liikunnallista jengiä. Muistan kuulleeni joskus faktan, että Suomen mittakaavassa Vaasassa on prosentuaalisesti eniten kuntosalijäsenyyksiä kokoonsa nähden. Ymmärrätte varmaan, että en luonnollisesti lähde mainostamaan muuta kuin parasta ja monipuolisinta kuntosalia, eli Wasa Sports Clubia!;)

Suomen suurin kuntosali käsittää 2 erillistä rakennusta, eli keskustassa toimivan Ladies Club & Span sekä palosaarella sijaitsevan Sports Gymin. Yhdellä kortilla pääsee siis molempiin paikkoihin treenaamaan. Sports Gymin kuntosalipuoli on ihan omaa luokkaansa, kun taas Ladies Clubilla on ihanan kotoisa tunnelma ja mahdollisuus rentotua Spa osastolla, jossa siis sauna, infrapunasauna, solariumit, uima-allas sekä hieronta tuolit. Ryhmäliikuntavalikoima on aika vaikuttava ja sieltä löytyy kaikille jotain.

Monesti kuntosalia valitessa esiin nousee hinta. On totta, että laatu tietysti maksaa enemmän, mutta mielestäni paljon parempaa investointikohdetta ei ole kuin oma hyvinvointi, terveys ja jaksaminen. Jos ajatellaan 60 € summaa (joka on noin keskimääräinen kuukausimaksu) joka maksetaan kerran kuukaudessa. Vertaa tätä vaikka ravintolareissuun, baariin tai shoppailukierrokseen, jolloin aika helposti kuluu tuo sama summa pienessä hetkessä. Salia saa kuitenkin käyttää 30 päivää kaikkine palveluineen. Jos tästä huolimatta jää hillosta kiinni, muistakaa tulla Ladies Clubille tulevana lauantaina 26.8 kun on avoimet ovet. Pistetään vielä pieni porkkana, että 5 ensimmäistä oman kortin ottajaa saa henkilökohtaisia tavoitteita tukevan ravinto-ohjelman mun tekemänä. Nyt olisi siis supermahdollisuus pistää paremmat elämäntavat aluilleen. (Huom! Koskee vain Ladies Clubilta otettua korttia)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Villan maasto

Ulkoilumaastot: Ulkoilu on aina ilmaista ja täällä onkin hyvät mahdollisuudet siihen. Itse tykkään tehdä mäkivetotreenejä joko Öjbergetillä, joka on siis ”laskettelukeskus”. Öjberget sijaitsee Sundomissa ja sinne on aika hyvät kyltit kun lähtee ajelemaan Sundomin siltaa kohti. Mäen lisäksi siellä on eri mittaisia luontopolkuja, joita on kiva kävellä tai hölkkäillä läpi.

IMG_6171

Öjberget

Toinen paikka missä on tullut ravattua mäkeä ylös, on hieman pienempi Gerbyn rapatunturi. Sijaitsee Gerbyn ja Västervikin ”rajalla”. Rapatunurin vierellä menee myös pururata, missä voi hakea alkulämpöä hölkkäillen.

Multa on kysytty useaan otteeseen, että löytyykö täältä pitkiä rappusia treenaamista varten ja parhaat rappuset ovat varmaankin Kaarlenkentällä, joka on siis urheilukenttä ja sijaitsee hietalahdessa. Hietalahden ja suvilahden rajalla on myös Vaasa Areena, eli jäähalli, jonka takana on myös rappusia juostavana. Mustasaaressa sijaitsevassa Botniahallissa ja sen vieressä on myös urheilukenttä jossa on hyvä mahdollisuus esimerkiksi veto- ja loikkatreeneille.

10621729_10152584127274774_477478218_o

Botniahallin urheilukenttä

Lenkkimaastoja on tietysti vaikka millä mitalla, oma lempparini on rantaa pitkin kulkeva tie, jota on mukava hölkkäillä kauniiden maisemien kera. Villan maastossa (hietalahti) löytyy myös painoja ja leuanvetomahdollisuus lenkkeilyn lomassa.

Onko siellä ruudun takana uusia Vaasalaisia? Heräsikö lisää kysymyksiä aiheesta?


5 Responses to “LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET VAASASSA (+ HYVÄ TARJOUS!)”

  1. Outi sanoo:

    Vaasassa tosiaan on todella paljon liikuntamahdollisuuksia. En usko, että moni tajuaakaan miten paljon eri lajeja harrastetaan tai voisi harrastaa, ennen kuin alkaa jostain syystä ottamaan niistä selvää.
    Yksi ihan loistava juttu nuorille on metsäkallion parkouralue, joka on onnistuttu piilottamaan tosi hyvin. Tässä on yksi kuva sieltä: https://instagram.com/p/6Xtu6Qs2yf/
    Jostain syystä Vaasassa ”näkyy” vaan salit, mutta tekemistä on paljon muutakin.

  2. Marjo Kinnunen sanoo:

    Wsc ja Ladies Spa on Vaasassa ehdottomasti parhaita kuntosaleja!

    Itse tykkäsin Vaasassa juosta myös Kaarlenkentän rappusia. Toinen ok paikka on Hovioikeuden rappuset takapihalla. Niitä saa hinkata monta krt, mutta se ei haittaa kun maisemat on niin mahtavat.

    Terkkuja Shanghaista ja ei niin hyvältä salilta

    -Marjo-

  3. Caroline sanoo:

    Juoksumaastosta oon tykänny ihan öjbergetin hiihtoladuista sekä toinen suosikki on mennä hubertus ratsastuskoulun takaa olevaa tietä ja sieltä vielä kääntyä että pääsee kivihaka/bölen pururadalle. Jos teen kympin juoksuja niin juoksen sinne kotoa isolahdesta, hubertukselta ja rata ympäri ja takastulomatka singsbyntien kautta, tällä tavalla ei tarvi juosta pitkiä matkoja asfaltilla eikä monta kertaa saman radan ympäri mikä olisi tylsää 😀

  4. Sonja sanoo:

    Moikka Aino! Ei liity tähän postaukseen, mutta ootko ollut vielä tyytyväinen sun Rawmixiin? Tein eilen raakakakkua ja parempi blenderi olisi ollut ”ihan kiva” 😀 Muistatko mikä malli sulla on eli paljon löytyy tehoja? Kiitos jos ehdit vastata 🙂

Kommentoi