TOP 3 ARKIRUUAT

Ainahan se on mielessä, ruoka nimittäin. Omat arkiruokailut koostuu melko yksinkertaisista resepteistä ja raaka-aineista. Kirjoittelin viime viikolla ruokavalion monipuolistamisesta ja olen edelleen yrittänyt lisäillä jotain uusia ruoka-aineita kokeiluun. Kasvisruokapäivä on edelleen pysynyt kerran viikossa mukana ja tuntuu, että siinäkin asiassa kehittyy pikkuhiljaa. Viime viikolla paahdoin maustesia kikherneitä uunissa ja niistä tuli erinomainen iltasnacksi. Kikherneet siis huuhdellaan, sekoitetaan öljy-mausteseoksen kautta uunipellille ja sieltä uuniin paistumaan noin 10 minuutiksi. Helppoa ja hyvää!

P1220220_Fotor_Collage

Tällä hetkellä mun top 3 arkiruuat satunnaisessa järjestyksessä. Kaikki reseptit ovat maidottomia ja gluteenittomia.

1. Lohi-rapupasta

Tää on vaan niin hyvää! Voisin syödä vaikka joka päivä. Resepti on hyvin yksinkertainen ja nopea valmistaa. Tapaan tehdä suuren määrän kerralla ja syödä useampaan otteeseen. Resepteissä ei ole määriä, sillä jokainen voi määritellä niitä syöjien lukumäärän mukaan.

 • graavilohta
 • katkarapuja
 • herkkusieniä
 • kookosmaitoa
 • mausteita
 • riisipastaa

Keitä pasta. Paista graavilohi ja pestyt, pilkotut herkkusienet pannulla, lisää ravut, kookosmaito ja mausteet. Sekoita vielä pastat sekaan ja voila, ruoka on valmis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Lihapyörykät bataatti-porkkana-kukkakaalimuussilla sekä paistetut punajuurilohkot

Lihapullista tulee helposti mieleen kaupan valmiit einespullat. Itsetehtynä nämä ovat helppo ja terveellisempi vaihtoehto, mausta puhumattakaan. Itse tapaan käyttää luomulaatuista lihaa, mutta tavallinen jahelihakin passaa.

Lihapullat:

 • jauhelihaa
 • mausteita

Sekoita reippaasti mausteita lihan sekaan ja muotoile pieniä pyöryköitä uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 min. Samalle pellille voi laittaa myös kuoritut, pilkotut sekä mausteiset punajuurilohkot paahtumaan.

Bataatti-juuresmuusi:

 • 1 iso bataatti
 • 450 g kukkakaalta
 • 300 g porkkanaa
 • loraus mantelijuomaa/mantelimaitoa
 • mausteet
 • (luomu kirnuvoi)

Kuori bataatti ja pilko se osiin. Keitä kaikki ainesosat kypsäksi, jonka jälkeen soseuta sauvasekoittimella. Lisää neste ja reippaasti mausteita. Kirnuvoi tuo muusiin tajuttoman makupotkun, joten jos ei tarvitse nipistella kaloreiden kanssa, kannattaa kokeilla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Valkosipuli-bataatit jauheliha-kanttarelliseoksella

Tämä on ehkä hieman vaativampi ja aikaavievämpi ruoka, mutta jos et ole vielä kokeillut tätä bataattireseptiä niin tee se nyt! :D Mulla on tällä hetkellä myös jonkinlainen sieni-kausi. Lisäilen herkkusieniä ja kanttarelleja melkein joka ruokaan.

Valkosipuli-bataatit:

 • muutama bataatti koosta riippuen
 • reippaasti valkosipulin kynsiä
 • kookosmaitoa
 • mausteita (valkosipuli, chili, suola)
 • lihaliemikuutio

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori bataatit ja pilko ne siivuiksi. Paista bataattisiivuja hetki pannulla, jotta niiden pintaan tulee kullanruskea väri. Bataattien ei ole tarkoitus kypsentyä, vain saada rapea pinta, jotta eivät mene mössöksi uunissa. Paloittele samaan aikaan valkosipulinkynnet. Asettele uunivuokaan bataattisiivuja ja valkosipulinkynsiä kerroksittain, lisää jokaiseen kerrokseen pienen pieni ripaus suolaa ja valkosipulirouhetta. Kaada kattilaan 1,5 dl vettä sekä yksi lihaliemikuutio, lämmitä vesi. Kun kuutio on liuennut veteen, kaada seos bataattien päälle. Kaada seuraavaksi kattilaan koko kookosmaito tölkin sisältö ja hämmennä miedolla lämmöllä niin, että maidon paksu osa muuttuu nesteeksi. Mausta kookosmaito ripauksella chiliä, valkosipulirouhetta ja suolaa, maistele ja lisäile mausteita jos tarve. Kaada myös kookosmaitoseos bataattien päälle. Vuoka uuniin 45 minuutin ajaksi.

Paista kaveriksi jauhelihaa, pilkottua sipuliseosta sekä pestyt kanttarellit. Myös uunilohi passaa erinomasesti näiden kanssa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hyvää ruokahalua!


11 Responses to “TOP 3 ARKIRUUAT”

 1. Avatar - sanoo:

  Nam, kuulostaa super hyvältä vaikka en sienistä ja katkaravuista piittaakaan. Just tälläset vähän terveellisemmät versiot perus kotiruuista on parhaita, lisää reseptejä vaan tulemaan sitä mukaa kun niitä syntyy!:)

 2. Avatar Ida sanoo:

  Sun ruuat näyttää ja kuulostaa aina niin ihanilta !:) lisää vaan respetejä sitä mukaa kun sulla tulee mieleen tai joku tekemäs ruoka maistuu super hyvälle :)

 3. Avatar Uusavuton sanoo:

  Moikka!

  Pakko kysyä yhtä juttua,mikä ei varsinaisesti tähän asiaan liity,mutta ruokaan kuitenkin. Käytät sun smoothiessa monesti inkivääriä. En ole koskaan sitä käyttänyt, eikä siksi ole siis hajuakaan kuinka sitä käytännössä tulisi käsitellä. Tuleeko se kuoria, raastaa? Missä muodossa lisäät sen tehosekoittimeen? :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Smoothiekäytössä inkivääri kannattaa kuoria ja heittää joukkoo vaan. Suosittelen aloittamaan hyvin pienellä määrällä, on nimittäin aika tuju maku! :)

 4. Avatar Kuutio sanoo:

  Sun ruuat on muuten terveellisiä mutta ihmettelen miksi käytät lihaliemikuutioita? Sun kannattaa tsekata niiden tuoteselosteet…
  Itse maustan ruokani mielummin tuoreilla yrteillä ja ihan suolalla ja pippurilla :) Mukavaa viikonloppua!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Käytän kuutioita hyvin harvoin ja tiedän kyllä mitä ne sisältävät. Suosin juurikin itse maustamista ja ”puhtaiden” mausteiden käyttämistä, mutta joskus saatan käyttää valmista kuutiota. Koen että se ei horjuta mun elämää niin pahasti =)

   Mukavat vloput!

 5. Avatar Anne sanoo:

  Heippa! Ensimmäistä kertaa kommentoin vaikka oon Lukenut blogiasi jo kauan. Mut nyt pakko kertoo miten paljon potkua ja intoa mä oon saanut täältä terveellisempään elämään. 90% on sun ansiota että oon saanut itseä niskasta kiinni ja alkanu kattoo mitä syön ja saanu itseä liikkumaan! Olen vasta alussa mutta tästä on suunta vain ylöspäin!! Joten kiitos! Syön kaikkia perus ruokia ja haluaisin kokeilla kaikkia uusia juttuja mutta luulen että mulla on sama ongelma kuin monilla muillakin, nimittäin se etten tiedä mitä kaikki ”superfoodit” on. Olisi kiva jos teksit postauksen eri ruoka-aineista mitä on mikin ja miten käytetään. Yksi outo minulle on esim. Manteli ja kookos juomat ja maidot. niitä on kaupassa vaikka mitä mutta en tiedä mitkä on mihinkin tarkoitukseen kun niitä on montaa eri purkkia mikä on riisipastaa? Miksi käytät heraa monessa smoothiessa ja mitä se on? Ja monista muista ”erilaisista” aineista olisi kiva saada vähän jotain tietoa niin osais alkaa kokeilee niitä ruuissa kiitos jo etukäteen

 6. Avatar Ida sanoo:

  Hej! Jag undrar vad du har för kryddor i lax-räkpastan? :) superbra blogg annars! :)

Kommentoi