KÄYTTÄMÄNI LISÄRAVINTEET

Moikka! Lisäravinteet on mielenkiintoinen aihe – toiset pitävät niitä huuhaahana ja toiset ovat sitä mieltä, että ilman ei pärjää. Kerron tässä postauksessa käyttämistäni lisäravinteista, milloin käytän ja miksi. Oon aina käyttänyt vitamiinilisiä suhteellisen aktiivisesti. Liikunnallinen elämäntapa kuluttaa ravinteita ja mineraaleja elimistöstä, joten pelkällä ravinnolla ei pärjää, tai ehkä pärjää, mutta lisäravinteiden avulla koen voivani ja jaksavani paremmin. Lisäravinteet toimivat ravinnon tukena ja monipuolinen, riittävä ravinto on mulle kuitenkin se numero yksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aiemmin en miettinyt kovin tarkkaan vitamiinipurkkien sisältöä, vaan ostin vähän mitä sattui, yleensä jotain halvempia markettituotteita. Nykyään koen, että jos kerran toivon vitamiinien ja mineraalien toimivan kuten haluan, tulee niiden olla laadukkaita. Esimerkiksi omega-valmisteissa voi olla suuriakin eroja, sama koskee magnesiumia ja melkeinpä kaikkia lisäravinteita. BioSig-mittauksessa mulle tehtiin myös suunnitelma omien tavoitteiden pohjalta, mitä lisäravinteita suositellaan ja milloin. Tilasin Poliquin Performance -merkkisiä tuotteita, jotka ovat laatutavaraa. Niiden lisäksi olen löytänyt muutamia toimivia tuotteita, joita voin suositella muillekin! 

Päivittäisessä käytössä mulla on:

 • Multi-intense monivitamiini (Poliquin)
 • EPA-DHA 720 Blend (kalaöljy) (Poliquin)
 • D-vitamiini 125 mg (Puhdas +, Poliquin)
 • Sinkki picolinate (Solgar)
 • Magensiumin 4 eri laatua (Poliquin, Puhdas+, Bioteekki)
 • MSM-jauhe (Puhdistamo)
 • Merilevärouhe (Bioteekki)
 • Viherjauhe (Emerald Balance)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hormoniprofiilin mukaisen suunnitelman mukaan, otan vitskut seuraavalla tavalla:

Aamulla: Multi-intense , EPA-DHA, Ubermag (magnesium), D-vitamiiini

Lounaalla: Multi-intense, EPA-DHA, Ubermag (joskus super MG)

Illalla: Multi-intense, EPA-DHA, magnesium sitraatti

Olen itse lisännyt joukkoon vielä sinkin, jota otan aamuisin. Viherjauhe, MSM-jauhe ja merilevärouhe menevät kaikki aamulla smoothien joukkoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hieman harvemmin tulee käytettyä inositolia, tauriinia ja kollageeni&biotiini lisää. Inositoli toimii iltaisin rauhoittajana ja olen huomannut että sitä otettaessa nukun sikeämmin. Nykyään mulla on tuo multi-intense, jossa on myös inositolia, joten sitä tulee harvemmin otettua erikseen. Tuo multi-intense on kyllä niin monipuolinen valmiste, että parempaa saa etsiä. Sisältää tosi monipuolisesti kaiken tarvittavan ja vielä hyvissä määrin! Näiden lisäksi mulla on kaapit täynnä erilaisia pulvereita, uutteita ja superfoodeja, joita käytän satunnaisesti esim. smoothien seassa. Tää on se treenibloggaamisen yksi (omasta mielestäni) hyvä puoli, kun saa paljon erilaisia tuotteita testiin! Nämä tuotteet oon kuitenkin ihan itse maksanut. Mainitsen erikseen, jos jokin tuote on saatu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuo Emerald balance on ihan mielettömän hyvä viherjauhe, lisäksi se myös maistuu hyvälle. Oon lukenut kaikenlaisia tarinoita, kuinka joku on päässyt allergioista eroon sen avulla ja saanut helpotusta erilaisiin sairauksiin. Tiedä häntä, mutta sisällysluettelon perusteella on ihan laatutavaraa ja voin suositella! Purkki on tilattu iherbistä. Toinen hyvä tuote on Greens Organicsin Superfood Wild Berry – jauhe, joka tuo marjaisaa makua smoothieen. Löytyy myös iherbistä.

Mulle tehtiin siis suunnitelma oman hormoniprofiilin perusteella, joka kertoi että estrogeenin määrä saattaa olla hieman korkeahko. Tällä suunnitelmalla pyritään tasapainottamaan kropan tilaa ja lisäksi suurien treenimäärien aiheuttama kulutus vaatii hieman suurempia annoksia ravinteita. En tiedä, tulenko huomaamaan suurta eroa, mutta utelias kun olen, halusin kokeilla hifistellä ihan kunnolla ohjeiden mukaan. Mulla olisi ollut mahdollisuus käyttää myös muiden merkkien lisäravinteita, mutta halusin vetää varman päälle ja kokeilla näillä Poliquin tuotteilla!

Kaikki tuotteet saatu

Kaikki tuotteet saatu

Vitamiinien lisäksi käytän säännöllisesti heraa ja epäsäännöllisesti colan makuista (nam!) aminohappoja sisältävää juomaa sekä One Heat burnereita. Olen kokeillut monia erilaisia heravalmisteita, enkä ole löytänyt Fitnessgurun makuja päihittävää, joten siitä en ole vielä luopunut, vaikka puhtaampiakin tuotteita olisi tarjolla. Hyvänmakuinen hera on smoothieni kulmakivi, sillä sen alle peittyvät niin salaatit kuin muutkin pulverit. Suosikkimaut ovat vanilja, cappuccino sekä erilaiset valkosuklaayhdistelmät! :)


32 Responses to “KÄYTTÄMÄNI LISÄRAVINTEET”

 1. Avatar Eetu sanoo:

  Heippa! Mulla olis kysymys tosta insolaatista! Nykyisessä elämäntilanteessani treenini ajoittuvat iltaan ( juoksulenkki 13km tai salitreeni n. 2h 30 min sisältäen paljon aerobista juoksumattoa yms. Vuoropäivät ) jonka takia ” kärsin ” treenin jälkeisestä yli energisyydestä iltaisin klo 21-22 aikoihin! Koen nukahtamisen vaikeaksi vaikka kroppaa väsyttääkin ja lihakset kaipaavat lepoa! Saan unta monesti vasta puolen yön jälkeen! Ongelmana on että aikaisten aamuherätyksteni takia yöunet saattavat jäädä alle 6 tuntiin!!! Ei hyvä! Olen harkinnut pitkään melatoniinin kokeilua iltaisin, mutta en ole vielä testannut! Olisiko insolaatti mielestäsi parempi vaihtoehto? Tarkennuksena että juuri nyt en käytä D- vitamiinia ja prtskujauhetta lukuunottamatta mitään lisäravinteita ja olen 20-vuotias mies.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Inositoli voisi kyllä auttaa sun ongelmaan, myös melatoniini toimii, mutta sitä ei ehkä säännölliseen käyttöön kannata ottaa. Lisäksi suosittelisin ottamaan laadukasta magnesiumia iltaisin, se rentouttaa ja auttaa myös unensaannissa :) esim. tuo magnesium sitraatti on aika hyvä tuote ja löytyy terveyskaupoista!

   • Avatar keijo sanoo:

    ruusunjuuri tabletit toimi mulla lukkopaini treenien päätteeksi unen saantiin!

 2. Avatar Sleepless sanoo:

  Hei
  Tuleeko sulle omegasta mustelmia? Olen kolme eri kertaa alkanut käyttämään omega valmiste mutta olen joutunut lopettamaan kun tulee niin paljon ja helposti mustelmia. En tiiä mitä siihen keksis olen kuitenkin käyttänyt Fast:in omega valmiste.

  • Avatar Eveliina sanoo:

   Heippa!

   Joillakin ihmisillä Omega-3 ohentavat verta jonkin verran ja voivat aiheuttaa mustelmia näin ollen herkemmin. Asia sinänsä ei ole vaarallinen, mikäli verenvuototaipumusta ei ole.

   Itse huomasin omegoiden aiheuttavan myös mustelmaisuutta herkemmin. Pienensin annosta ja mustelmaherkkyys katosi. :)

  • Avatar Sleeplesd sanoo:

   Ostin tänään MSM jauhe ja mietin kun siinä sanotaan että vähitellen nostaa annosta. Onko sulla vinkki kuinka nopeesti, onko se viikon välein tai kuinka?

   • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

    No siihen ei varmaan oo mitään tarkkaa ohjetta, mutta esim just viikon välein on varmaan ihan ok =)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   En oo huomannut että tulisi mitenkään enemmän, mutta tosiaan tuossa tulikin jo vastaus mistä mustelmat johtuu =)

 3. Avatar Marjaana sanoo:

  Moikka!
  Miksi käytät burnereita? Rasva% sullahan oli jo muutenkin alhainen eli voisiko normaalipainoinenkin hyötyä noista?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No lähinnä siksi, että oon saanut nuo tabletit ja ne pölyttyis muuten kaapissa :D Hehe. Ja lisäksi niistä saa hieman treenibuustia, kun otan aamuisin =)

 4. Avatar Anne sanoo:

  Hei
  Tuliko sinulle mitään vatsaoireita kun aloit käyttämään MSM-jauhetta? Itse olen käyttänyt pari viikkoa puhdistamon MSM-jauhetta, jossa mukana c-vitamiini. Aloitin ohjeen mukaan hyvin pienellä annoksella kerran päivässä (aamuisin). Vatsaoireet (löysät ulosteet ja ilmavaivat ) alkoivat lähes heti eivätkä ole laantuneet. Annosta en ole nostanut. Häviävätköhän nuo oireet vai pitääkö käyttö lopettaa?

  Kiitos vastauksestasi jo etukäteen!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Ei ole ollut mitään vatsaoireita mutta se voi tosiaan aiheittaa hieman vatsaongelmia. Ehkä kannattaa tehdä niin että käyttää ensin vain joka toinen pvä ja pikkuhiljaa totuttelee uuteen aineeseen :)

 5. Avatar Janni sanoo:

  Moi! Maistuuko tuo cappucino hera paljonkin kahville?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hmm, en nyt sanoisi että kahville, enemmänkin cappucinolle..hehe :) Mutta siis se on tosi hyvää ja sopii ihan loistavasti esim. raakasuklaanki sekaan. :)

 6. Avatar Tuija sanoo:

  Menee varmasti ihan mukavasti rahaa noihin, mutta onneksi terveys on sijoitus :)

 7. Avatar hensu sanoo:

  Miksi otat magnesiumia aamulla ja päivällä, eikös se suositella otettavaksi illalla? Näin suosittelee mm.niinkin pätevä nainen kuin Paula Heinonen.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Juu tiedän ja ennen tein juuri niiin, mutta nyt magnesium annos on sen verran suuri että imeytymisen kannalta se kannattaa jakaa osiin. Suurimman annoksen otan kuitenkin iltaisin. :)

 8. Avatar Puputin sanoo:

  Hei Aino, kaipailisin apuasi ^^ ostin tuota samaista magnesiumia kun sinulla on, tuo jauhemainen puhdas +. Mutta miten ihmeessä saat sen juotua??? O.o olen kokeillut vaikka mitä kompoja, mehu muuttuu harmaaksi ja magnesium tuntuu jyräävän kaikki maut alleen. Tuo on ihan järkyttävän makuista! Teenkö jotain väärin? :/

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Juu eihän se tosiaan mitään hyvää ole, mutta itse sekotan sen veteen ja vaan kaadan kurkusta alas mahdollisimman nopeesti :D Smoothiessa se voisi ehkä mennä muiden makujen alle??

 9. Avatar Silja sanoo:

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista ja kattavasta lisäravinne postauksesta:) onko sinulla mitään kokemusta Fit Line ravintolisistä? Toimivatko muita vitamiineja jne tehokkaammin vai ovatko kalliimpia vain myyntitapansa vuoksi?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos. Ei ole kokemusta, joten en oikeen osaa sanoa kun en oo tutustunut tuotteisiin :)

 10. Avatar Emmi sanoo:

  Kiitos tästä postauksesta!

  Ja taas mä kyselen. Ihanko tosissaan hera peittää salaatit ja muut? Oon Fastin ja Massin heraa yrittänyt vihersmoothieen ja meni entistä pahemmin metsään

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mun melestä kyllä! Siis nimenomaan toi Fitnessgurun hera ja parhaiten toimii isolaatti vaniljan makuisena. Tämä mun mielipide, mutta oon tosiaan kokeillu monia eri merkkejä. :)

   • Avatar Emmi sanoo:

    Ai ettien että, pakko laittaa kokeiluun! Silläpä olenkin toiveikkaana, kun oot kokeillut useampia. Pahin yhdistelmä minkä sain, oli laittaa minttusuklaata salaatti-kurkku-tms viherjuttuun. Kuvittelin että se minttu toimis raikkaana. Voin kertoa että meni roskikseen koko setti ja yrjö meinas olla herkässä vaikka yleensä oon aika sitkeä ja ennen kaikkea nuuka :D

 11. Avatar Riikka sanoo:

  Heippa!

  Olisin kysynyt noista heroista.. Kumpaa kannattaa käyttää, konsentraattia vai isolaattia? Isolaattihan on lähes pelkästään proteiinia, mutta kuinka paljon merkitystä tällä on, jos ajatellaan tavallista urheilijaa/kuntoilijaa?

 12. Avatar Kirsi sanoo:

  Hei! Kiitos mielenkiitoisesta postauksesta. Mistä olet ostanut multi-intenseä? Olisin kiinnostunut, mutta näytti että ulkomailta saa vain tilaamalla…

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ostin sen Eero Hakalalta joka teki mulle sen BioSig-mittauksen. Olen ymmärtänyt että näitä tuotteita ei voi ostaa ominpäin, ainoastaan valmennuksen kautta. :/

 13. Avatar Pinja sanoo:

  Heippa!
  Mitäs mieltä oot, onko treenin jälkeen heran kanssa syöty banaani hyvä vaihtoehto maltolle, tai mikä ylipäätään mahtaisi olla paras valinta? Hiilareita pitäisi jostain saada, mutta musta malto tekee kaikesta niin äklömakeeta, että mieluummin mussutan sen banskun.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Banaani toimii kyllä ihan hyvin heran kaverina, toki malto imeytyy vieläkin nopeammin mutta en näkisi että se on ihan noin pienistä asioista kiinni. :)

 14. Avatar Liisa sanoo:

  Aino, onko yksi annos viherjauhetta Emerald Balance, todellakin kuin yksi lautasellinen vihersalaattia:)?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Suunnilleen näin. Olikohan se Foodin-merkki joka oli tehnyt ihan kokeen että paljonko vihanneksia mahtuu yhteen viherjauhe-annokseen ja aika reilu annos siihen mahtuu! =)

Kommentoi