TASAPAINO

Moikka! Täällä vietellään ihanan rentoa perjantaita ja päivä on mennyt pitkälti nukkuessa myöhään, metsälenkillä ja nyt kotona puuhaillessa. Täydellinen vapaapäivä jos multa kysytään! Mulla on parhaillaan karitsan paisti uunissa ja tein niin herkulliset (ainakin herkullisen näköiset) valkosipulilohkoperunat sen kaveriksi, ettei millään jaksaisi odottaa ruuan valmistumista! On niin kiva kokkailla ja touhuilla kotona kiireettä. Ihan parasta kokkausmusaa tarjoilee Kygo. Sopivan rentoa ja rauhoittavaa.

Aluksi mua harmitti, kun en töiden vuoksi päässyt lähtemään reissuun kaveria moikkaamaan, mutta nyt on kyllä hyvä ja onnellinen olo. Pienet asiat, kuten vapaapäivä, tuli takassa, hyvä ruoka ja rentoilu toimii meitsille loistavasti. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA IDOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Normaalisti valmistan lohkoperunat uunipellillä ja suihkuttelen päälle kevyesti öljyä sekä mausteita. No nyt mä oikeestaan kylvetin nuo lohkot mausteisessa öljyseoksessa. :D Lohkot vaan pussiin ja öljyseos perässä, jonka jälkeen ravistelua ja pyörittelyä niin mausteet tarttuu hyvin perunoihin! Pilkoin sekaan vielä kasan valkosipulia ja päälle rosmariinia. Jos haluaa perunoista rapeita, kannattaa niitä paistaa aika kovassa lämpötilassa reilun ajan. Itse tapaan laittaa uunin ihan 250 asteeseen ja pidän niin pitkään, että pinta on selkeästi rapea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääsiäinen on sen verran lyhyt juhla, etten oo jaksanut laittaa kotiin mitään kummempia pääsiäiskoristeita. Työkaveri, joka taas on kunnon sisustusguru kyseli viikolla, että joko oon laittanut kotiin pääsiästä ja vastaus oli että en oo edes ehtinyt miettiä koko asiaa. No, kamu olikin ihanasti kerännyt mulle noita pajunkissoja, niin saatiin tännekin hieman keväistä tunnelmaa. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilisellä kauppareissulla ostettiin kämppä täyteen sitä ruokaa ja myös kaikenlaisia herkkuja. Oon tässä napsinut noita pieniä suklaamunia ja jälkkäriks mua odottaa paljon kohistu Ben&Jerrysin cinnamon buns. Kirjoitan paljon tasapainoista ja omaan tasapainoon kuuluu myös se, että pystyn syödä hyvällä omallatunnolla myös oman ruokavalion ohi välillä. Haluan syödä ruokaa, josta tulee hyvä olo ja joskus se hyvä olo tulee siitä että poikkee normaalista ja syö mitä mieli tekee. Huomenna on taas energiaa hypätä pollen päälle ja jumpata oikeen huolella! ;)

Jumpista puheenollen, oon uudistellut viime aikoina musalistoja tunneille.

Kokeilkaapas pistää toi eka päälle ja laulaa kertsiin ”onko näkyny reijoo, ei oo” .. :D

https://www.youtube.com/watch?v=emTOaBPX9k0

Muistakaahan tekin nauttia näistä pyhistä, vapaapäiviä ei taida olla koskaan liikaa! <3


16 Responses to “TASAPAINO”

 1. Avatar Jenna sanoo:

  Hyvää pääsiäistä!

  Olen miettinyt että kuinka öljyn saisi hyvin levitettyä tasaisesti ruokaan esim just lohkoperunoihin tms. Kerrot että itse yleensä suihkuttelet öljyn. Elikkäs millasella vekottimella se tapahtuu? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Joo! Mulla on siis oliiviöljy sellaisessa suihkepullossa. Oon joskus ostanut sellaisen citarista ja nykyään aina täytän tuota pulloa sen mukaan kun tyhjenee. =)

 2. Avatar sartsa sanoo:

  Hei kerro sit mitä tykkäsit tosta cinnamon bunssista :p?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No mun mielestä se oli kyllä hyvää. Tykkään kyllä vielä enemmän siitä Core dough – ble impactista! =)

 3. Avatar Sara sanoo:

  APUA miten täydelliseen saumaan tää teksti tulikaan! Oot mulle ihan älyttömänsuuri inspiraationlähde ja anoreksiasta parantumaan päin olevana mulle on ollu hankala herkutella yhtään, koska pyrin syömään terveellisesti. Ihana siis nähdä että sun ruokavalioonkin siis kuuluu myös herkuttelu aika ajoin, jotenkin oon koko ajan elänyt siinä uskossa että ”se Aino ei varmasti ainakaan syö ikinä herkkuja kun on niin tiukassa kunnossa.” Itelläkinnkun treenailu on lähellä sydäntä, vaikkei ihan samassa sfääreissä pyöritäkään määrien suhteen niin silti saan sulta energiaa ja puhtia!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No mutta hieno juttu, kiitos! Kannattaa tosiaan muistaa, että kohtuus toimii aika pitkälle monissa asioissa. Mäkin oon monesti sanonut, että jos pidän ”tiukempaa vaihetta”, silloin jätän ylimääräisen pois, mutta muuten mulla on kyllä se perinteinen karkkipäivä viikossa. =)

 4. Avatar Tuija sanoo:

  Herkullisen näköisiä perunoita! :-)

 5. Avatar Elli sanoo:

  Ihanan näköisiä lohkoperunoita, taidanpa itekin tehdä pitkästä aikaa niitä! Kiitos inspiksestä :)

 6. Avatar Maija sanoo:

  Meillä on aika samanlainen musamaku, samoja biisejä mäkin oon kuunnellu :)
  Ja just nyt lähipäivinä oon innostunut hirveesti Kygosta. Jotku biisit toimii lenkilläkin. ;)
  Mukavaa Pääsiäistä!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Joo itekin oon tykästynyt Kygoon, sopii varmasti myös treenimusaksi! =)

 7. Avatar ella sanoo:

  Ihanalta kuulostaa sun pääsiäisen vietto!:)
  Söin itsekkin tuota cinnamon bunssia eilen, mutta petyin, ihan liian makeaa ja jotenkin ällöttävää:( mut mikäs on sun mielipide?:)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos =) No olihan se aika makeeta, mutta mä tykkään makeasta joten tykkäsin kyllä! :P

 8. Avatar Tarja sanoo:

  namm! muakin himottais syödä pääsiäismunia, mutta dietillä vielä ritistellään:D olis muuten kiva jos laittaisit välillä jotain salimusaakin tänne, tai ainakin ehdotuksia mistä löytää tai ketä kuunnella! ite tykkään salilla yleensä kuunnella sellasta sopivan aggressiivista ja adrenaliinia nostattavaa musaa, mutta hirveen työn alla on löytää sopivaa musaa, kun en kuitenkaan mistään hevistä pidä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No dieetit hoidetaan aina kunnailla ja sen jälkeen ehkä sit kohtuudella vähän muutakin herkkua :P Mulla pyörii salilla aika pitkälti noi jumppamusta, kun niitä tulee eniten etsittyä ja ladattua alas. =)

Kommentoi