HYI, LIHAKSIA!

Aika kauas ollaan tultu siitä, kun naiset kiersivät kuntosalit kaukaa ja suuntasivat ainoastaan lenkkipolulle tai jumppaan, haaveissaan unelmien vartalo. Vartaloihanne on kokenut muutoksen sporttisempaan suuntaan ja nykyään lihaksikkuutta arvostetaan eri tavoin myös naisten keskuudessa. Ne, jotka ihailevat lihaksikasta vartaloa ja toivovat saavansa hieman massaa kroppaan, tietävät että on aika kovan työn takana saada ne pyöreät olkapäät tai muodokkaat jalat.

Lihaksikkuustrendistä huolimatta, uskon että suurin osa naisista (etenkin ns. kuntoilijoista) ihailee silti edelleen melko tavanomaista/siroa naisvartaloa, jonka vuoksi vieläkin saan paljon kyselyjä, kuinka treenata tulematta kuitenkaan karpaasiksi. Voin luvata, että sitä ei ihan hetkessä tapahdu, että lihakset kasvaisivat räjähdysmäisesti. Kyse on useemminkin siitä rasvakerroksesta lihaksien päällä. Eli jos ainoastaan lihas kasvaa, mutta rasva pysyy on tuloksena tietysti suurentunut ulkomuoto. Usein kuitenkin lihaskasvun seurauksena, myös rasvaa palaa jonkun verran, ellei nyt syö ihan tarkoituksella jatkuvasti yli kulutuksen. Omalla kohdallani olen huomannut, että koska keskivartalon lihaksisto on todella hyvin kehittynyttä ja lantio taas melko kapea, täytyy rasvojen pysyä alhaalla, jotta vyötärö erottuisi jollain tavoin.

IMG_6768_Fotor_Collage

Vaatteet Kari Traa (saatu)

Muistan, kuinka itsekin nuorempana ruinasimme valmentajalle, että ei haluta mennä salille, sillä sielä tulee vaan ”kauheeksi kaapiksi”, valmentaja vaan tokaisi että kyseessä ei taida olla teidän kasvaneet lihakset, vaan rasvakerros, mikä kyllä piti paikkaansa. Silloin urheilujen lomassa tuli myös käytyä humpalla harva se viikonloppu. :D Pitkään ainoa oikea treenimuoto oli sellainen, jossa tulee kunnolla hiki ja hengästyy. (Ei taidettu osata treenata ihan kunnolla siellä salilla tuolloin)

Voiman hankinta tekee erittäin hyvää myös terveydelle, sillä lihakset suojelevat kehoa erilaisilta vammoilta ja onnettomuuksilta. Lihas kuluttaa kivasti energiaa, joten kun on hieman lihaa luiden ympärillä, voi syödä aika reippaasti lihomatta. Voimailu salilla ei ole ainoa tapa saada voimaa tai lihaksia, vaan ihan kaikenlainen liikunta vahvistaa kroppaa! Itse olen löytänyt hyvän yhdistelmän tekemällä sekä voimaharjoittelua, aerobista ja myös HIIT ja plyometrisiä harjoitteita.

_MG_4076

vaatteet: Kari Traa (saatu) kuva: Anna Snickars

Saan aina silloin tällöin kommentteja, että näytä mieheltä joissain kuvissa. :D Tämä on mielestäni lähinnä huvittavaa, sillä peiliin katsoessa, ei kyllä vois erehtyä kummasta sukupuolesta on kyse. Tietysti se, miten poseeraa tai millaiset meikit/hiukset ovat kuvassa, vaikuttavat ihmisten mielikuviin. Jos supistaisin huulet törölle ja vetäisin viimesen päälle pakkelit naamaan ja pyllyn pitkälle, tuskin tuollaisia kommentteja tulisi. Ylimmäisen kuvan kaltaiset ”pullistelut”, jotka on otettu lähinnä huumorimielessä, voi taas aiheuttaa näitä ”hyi lihaksia” tai ”kasvoista näkee, ettei oo saanu sokeria” – kommentteja. :D

Miettikää, miten paljon kuvilla voi oikeasaan huijata? Kuva on yksi pienen pieni hetki, johon lukittuu sen aikainen asento, olemus, ilme jne. ja sen perusteella tehdään kuitenkin hyvin paljon päättelyjä, etenkin nykyään, kun suurin osa jengistä elää aika ison siivun päivästä sosiaalisessa mediassa. Mielestäni tämä on aika mielenkiintoinen aihe.

kuvat otettu samana päivänä

kuvat otettu samana päivänä

Tänään, kun katselin tuota ihan ylintä kuvaa, aloin miettiä että jaahas, oliskohan aika vähentää noita salitreenejä kun alkaa olemaan omaan silmään pikkusen liian hulkin näköinen, mutta sitten muistin, että normaalissa asennossa tai yleisestikin siinä yleisessä tilassa, en taida olla mikään hirveän kookas kaappi, joten annetaan vielä painojen kolista ja vaihdetaan treenityyliä sitten jos tulee sellainen fiilis, että haluaa tehdä jotain muuta! ;)

Mitä mieltä te olette? Lihaksia vai ei?

PS. Indiedaysin Blog Awards 2015 lähestyy ja ehdokkaiden haku on käynnistynyt. Voitte käydä äänestämässä suosikkiblogejanne täältä! Jos mun blogi osuu mielestänne johonkin noista nejästä kategoriasta, olen kiitollinen jokaisesta äänestä. :)


25 Responses to “HYI, LIHAKSIA!”

 1. Avatar Elli sanoo:

  Moikka!
  Et sä näytä hulkilta ollenkaan! :D Lihakset näyttää hyvältä. :)
  Itse treenaan CrossFittia ja ulkonäköajatukset ovat siirtyneet enemmäin vain niihin urheilutuloksiin. Kroppa saa muokkautua siinä miten haluaa. Toki tän lajin parissa on tyypillistä olla vähän tavallista lihaksikkaampi, joten se oma silmäkin on muokkautunut tykkäämään lihaksista. Mun mielestä voi kyllä näyttää tosi hyvältä lihaksilla tai ilman sekä isommalla tai pienemmällä rasvaprosentilla. Mikä nyt sopii kellekin parhaiten. :)
  -Elli

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitti! Crossfitissä (kuten muissakin lajeissa) tosiaan pääpaino menee enemmän siihen kehittymiseen, kuin ulkonäköön. Laji kyllä muokkaa kehosta sitten oman näköisensä! =)

 2. Avatar Anu sanoo:

  Hyvältä sä Aino näytät, väittää kuka muu mitä tahansa! Itse pidän lihaksista, vaikka pieni ja siro nätti onkin. Lihakset tuovat samalla fiiliksen hyvästä olosta, itsestä huolehtimisesta ja terveellisestä elämäntyylistä, asioista, joita arvostan.

 3. Avatar Anna sanoo:

  Lihaksia ehdottomasti! :D Noita negatiivisia kommentteja tulee aina jostai näyttipä oikeesti miltä hyvänsä :D Itse tykkään että lihakset erottuu ja se on mielestäni äärettömän hyvän näköstä, miehillä JA naisilla :) Siihen pyritään, todellakin selvillä siitä ettei se käy yhdessä yössä! (voi harmi…)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Näin se menee, kyllä siihen jo tottuukin tavallaan. Mutta tosiaan, ei käy ihan yhdessä yössä tuo lihaksien hankinta, saati lihaserottuvuuden saaminen. :)

 4. Avatar Tiina sanoo:

  Minä tykkään, että on lihaksia mutta näyttää kuitenkin naiselliselta. On mukavaa kun jaksaa kantaa neljä kauppakassia kerralla! ;D Eli haluan olla vahva, mutta ”siro”.

 5. Avatar Mimi sanoo:

  Ääh, mä en kestä noita ”näytät mieheltä” -tyyppejä! Siis, miten vanhanaikaisia ja seksistisiä ihmiset osaakaan olla?!! Se, että naisella on lihaksia, ei tee naisesta miestä. Se, että miehellä ei ole lihaksia, ei tee miehestä naista. Muutenkaan harva nainen täyttää ikinä median luomaa kuvaa niin sanotusta naisten naisesta (esim. Kim Kardashian). Jotkut ovat hoikkia ja rasvattomia luonnostaan. Toisilla taas lihakset kasvavat herkästi (itse kuulun tähän ryhmään). Inhottaa, kun porukkaa valittaa että ”etkö pelkää, että näytät miehekkäältä”, ”mitä jos susta tulee liian lihaksikas?”, kun puhutaan mun treenistä. Liian lihaksikas? Öömm.. tuskinpa ilman hormoneja. Miehekäs? Öömm… tuskinpa tätäkään ilman niitä hormoneja. En ymmärrä, miten joku saa susta miehen näköisen muutenkaan. Tuntuu, että taustalla on jonkin sorttista kateutta tai turhautumista, jos tollasia täällä kirjottelee.

 6. Avatar Sofia sanoo:

  Mun mielestä sekä miehet että naiset näyttävät paremmilta, kun on edes vähän lihaserottuvuutta. Sun kroppa on juurikin mun mieleen! :) Liian lihaksikas omasta mielestäni on tämä herra Jari ”Bull” Mentula, mutta makunsa kullakin! :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos paljon Sofia! Tosiaan makunsa kullakin, mutta munkin mielestä sellainen ihan överilihaksikkuus on jo vähän too much omaan makuuni :)

 7. Avatar ella sanoo:

  Itse tykkään hyvin paljon victoria secret mallien kropasta=pieni ja siro, sopivasti lihaksia. Sullakin on hyvin tämän tyylinen kroppa ;)

  Pakko kysyä, miten poikien mehuhaaste on mennyt?:D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Oho, no mutta kiitos. Olipa kohteliaisuus! :)

   Poikien mehuhaastehan stoppasi heti tiistai-illalla. Tuli niin kova nälkä, että menivät raxiin :D (kirjoitin tästä tiistain postauksessa)

 8. Avatar Myy sanoo:

  Mä tykkään myös sirosta, mutta kuitenkin lihaksikkaasta naisvartalosta. Vatsa täytyy olla timmi six-pack. Oon usein kuullu kavereilta, että mulla on liian laiha ihannevartalokäsitys, mutta jokaisella makunsa! :-) Timmi kroppa on musta myös miehellä eniten silmää hivelevä. Ite tykkään hoikista miehistä, jotka ei oo kauheen pitkiä.

 9. Avatar Tuija sanoo:

  no et kyllä näytä mieheltä.. tai kaapilta, höpsishöö!

 10. Avatar Satu sanoo:

  Aika harvoin näkee oikeasti lihaksikkaita naisia, useimmilla tämä ”lihaksikkuus” johtuu alhaisesta rasvaprosentista jolloin parempi lihaserottuvuus luo illuusion isoista lihaksista, vaikka tytöt itsessään olisivatkin kovin pienikokoisia. Kyllä ei naisesta natuna kaappia saa. Toki jokainen mieltää tämän kaappi-käsitteen omalla tavallaan, esimerkiksi sinun vartaloasi en pidä mitenkään erityisen lihaksikkaana, vaikka siittä näkee kyllä että töitä on tehty ja paljon. Pieni olet minun silmääni silti :) Kateellisten kitinää taitaa nuo mies-kommentit olla, jatka samaa rataa!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Juuri näin. Etenkin jos näkee kuvan, jossa ei ole vieressä mitään vertailukohdetta, voi kuvasta välittyä illuusia suuristakin lihaksista.
   Kiitos kommentista! =)

 11. Avatar anne sanoo:

  Moikka,
  Oon lueskellu sun blogias jo jonkun aikaa ja tosi mielenkiintoisia aiheita on ollu! Voisitko tehä joskus postauksen macrojen jakautumisesta? (Rasvat, hh, protskut) Ja kuinka erilaiset yhdistelmät vaikuttavat kropaan? esim. haittaako jos rasvan saanti on alle 20% tai protsku on 40%?

  Hyvää pääsiäistä <3

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Juu, voisin kirjoitella aiheesta kyllä =) Kiitos vinkistä!

   Hauskaa pääsiäistä sinnekin!

 12. Avatar Dieettidaami sanoo:

  Seuraan paljon erilaisia treeniprofiileja Instagramissa, mm. Kayla Itsinesia, joka on erittäin siro mutta treenattu sekä Crossfit-urheilijoita, jotka ovat taas isompia. Itse tykkään saada treenimotivaatiota ihan joka suunnasta, minulle on siis ihan sama onko tyyppi hiihtäjä vai ballerina, mutta olen jokaisen profiilin kommenteissa huomannut, että _aina_ tulee negatiivista palautetta… milloin hän on liian lihaksikas, milloin lihasta saisi olla lisää tuossa ja tuossa kohtaa, milloin on liian hoikka, liian lihava, liian naturelli ja saisi käyttää enemmän meikkiä, liian feikki ja silaritkin sillä on hyi että… jne jne, lista on loputon! Kaikkia ei voi miellyttää, ja se on fakta. Pointtini tässä taisi olla, että suunnistetaan kaikki vaan kohti sitä ikiomaa ihannetta, oman kropan ehdoilla, eikä kuunnella muita :)! Eikä tietenkään käydä kommentoimassa muiden kuvia yllä esitettyyn tyyliin ;).

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Juu näinhän se on, etenkin noita suosittuja profiileja seuratessa törmää välillä niin älyttömiin kommentteihin ettei mitään järkeä. Eihän noista kannata välittää, mutta ei se tietysti kivaltakaan tunnu. :)

 13. Avatar nella sanoo:

  Siis mä tykkään lihaksista :D ja joo ne ei tosissaan hetkessä kasva ja muutenkin muokkaa kroppaa kivasti :) ja toi sun viimenen kommentti ku ei ne levossa ne kädet noin kai pullistu niin :D mulla on yks kaveri jolla on oikeesti VALTAVA yläkroppa..siis treenattu. Vähänkun miehet ja sit ihan tikku jalat eikä pyllyä ;p niin mitkään paidam ei istu kivasti joten ei ihan niin paljoo sit kuitenkaan ;D itellä omasta mielestä täytys vähän rasvaa tiristää.. kun omasta mielestä aina jotain kehitettävää ;D

Kommentoi