ALKOHOLIN VAIKUTUS TREENIIN JA ULKONÄKÖÖN

Kuningas alkoholista on tullut kirjoitettua joskus aiemminkin, mutta ei ehkä tästä näkökulmasta. Alkoholissa on paljon kaloreita ja se vaikuttaa kehonkoostumukseen negatiivisesti, mutta miten alkoholi ja treeni menee yhteen? Nollaako ryypiskely viikon treenit vai onko sillä edes sen suurempaa merkitystä? Riippuu aina miltä kannalta asiaa katsoo, siis lähinnä mikä on niiden treenien tavoite. Jos tähtäimessä on laihdutus tai kiinteytyminen, vaikuttaa alkoholi tuloksiin – negatiivisesti. Laihtuminen ja lihominen riippuu toki kokonaisenergiansaannista, mutta kehon koostumukseen eli rasvaisuuteen alkoholi tuo oman osuutensa. Timmi mimmi ei dokaa joka viikonloppu, eikä edes joka toinen.

Käytän tässä tekstissä kuvia itsestäni vertailun vuoksi. Toisessa on keitto maistunut vähän liiankin hyvin ja toisessa ollaan oltu nollatoleranssilla jo pidemmän aikaa. Luojan kiitos nuo ennen-kuvat ovat jo historiaa! :D

aino_Fotor_Collage

maisti vs. selvinpäin

Uuden tutkimuksen mukaan alkoholi vaikuttaa erityisesti lihaskasvuun ja palautumiseen. Alkoholi vaikuttaa merkittävästi lihaskasvuun useita päiviä juomisen jälkeen. Testosteronin ja toisen kasvuhormonin IGF-1:n tuotanto vähenee 25 prosentilla jo yhden päivän alkoholikäytön jäljiltä. Mitä enemmän juo, sitä enemmän se vähentää kasvuhormonien eritystä. Useamman päivän kestävä hörpyttely vähentää kasvuhormonien määrää veressä jopa  70-75 prosenttia!

Samassa tutkimuksessa oli myös tutkittu palautumista kahden henkilön välillä. Molemmat olivat vetäneet kovan, treenikipuja aiheuttavan salitreenin. Toinen oli juonut tämän jälkeen ja toinen ei. Ei-juonut henkilö oli palautunut harjoituksesta 60 tunnin kuluessa, kun taas toinen oli tässä vaiheessa vielä kaukana palautuneesta. Jokainen voi itse laskea, mitä esim. jokaviikkoinen alkoholin kanssa humputtelu aiheuttaa niille treenituloksille. Nimittäin, jos ei palaudu, ei myöskään kehity.

Alkoholi vaikuttaa siis paljon voimaharjoitteluun, toisin kuin kestävyystreeniin. Tutkimuksen mukaan alkoholin nauttiminen huononsi suoritusta ainoastaan 2-3% seuraavana päivänä. Silti, olen sitä mieltä, että jos juo, ei kannata lähteä vetämään kovasykkeistä harjoitusta seuraavana päivänä, sillä keho on joutunut “myrkytystilaan” ja nestehukkaan, jonka jälkeen on tärkeää levätä, syödä terveellisesti ja juoda paljon vettä. Kävelylenkki raittiissa ilmassa toimii varmasti piristävänä vaikutuksena.

10392186_289084010576_3207473_n

Tunnistaisitteko mut?

Sen lisäksi, että alkoholi tuhoaa salilla tehtyä työtä, alkoholin käyttö sekoittaa aineenvaihdunnan ja hormoonitoiminnalla voi kestää jopa viikko palautua yhden päivän dokauskeikasta.

En halua kuulostaa saarnaavalta mutsilta, enkä ole itsekään absolutisti, mutta silloin kun keskityn treeniin ja haluan tuloksia, on itsestäänselvää jättää alkomaholi ulkopuolelle. Mun mielestä on mukavampaa käydä ulkona hieman harvemmin, jolloin se tuntuu vähän ”spesiaalilta”, eikä jokaviikkoiselta, samalta kaavalta. Arvostan myös nykyään sitä, että saan levätä viikonloppuna kunnolla, jolloin uuden viikon aloituskin tuntuu tuhat kertaa paremmalta.

IMG_5920_Fotor_Collage1

Kosteen kesän jälkeen vs. tiukan treenikauden ja puhtaan ravinnon jälkeen

Olen joskus avannut tätä aihetta ihan kunnolla tekstissä ”Bileprinsessasta sporttimimmiksi – miten vartaloni on muuttunut vuosien aikana”

Käy tsekkaamassa myös teksti: 5 syytä miksi kannattaa välttää alkoholia

lähdehttp://www.svt.se/nyheter/vetenskap/sa-paverkar-alkohol-din-traning

http://www.gih.se/OM-GIH/Press-och-media/Pressmeddelanden/Sa-paverkar-alkohol-din-traning/ (koko tutkimus sivun alalaidassa)


53 Responses to “ALKOHOLIN VAIKUTUS TREENIIN JA ULKONÄKÖÖN”

 1. Avatar Anni sanoo:

  Moi Aino! Mun kysymys menee vähän ohi postauksen aiheen, mutta oon miettiny treenejä ja niistä palautumista. Treenaan salilla 3-5 kertaa viikossa ja teen jonkun aerobisen treenin n. kerran viikossa. Treeneissä teen aina mahdollisimman suurilla painoilla, ja niin että jaksan tehdä puhtaasti n 12 toistoa. Saan oikeaan lihakseen tuntuman ja ne väsyvät treenissä. Kuitenkin saan lihakseni kipeiksi todella harvoin ja silloinkin vain jos teen jotakin liikettä/treeniä ensimmäistä kertaa ikinä. Seuraavalla kerralla lihakseni eivät enää kipeydy. Ja nyt vihdoin siihen kysymykseen :D eli tapahtuuko silti kehitystä vai onko tämä merkki siitä etten treenaa tarpeeksi kovaa?
  Kiitos inspitoivasta ja paljon infoa sisältävästä blogista!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! On ihan luonnollista, että säännöllisesti treenatessa lihaskivut eivät enää tunnu samalla tavalla. Se ei tarkoita etteikö kehitystä tapahtuisi silti. Toki on hyvä välillä vaihdella liikkeitä tai vaikka toistomääriä saadakseen uutta ärsykettä, mutta jokaiseen treeniin ei tarvitse keksiä ”jotain uutta” :D .
   On olemassa tutkimuksia, joissa on todettu että lihasten koko ja voima on kasvanut riippumatta siitä aiheuttaako treeni merkittävää viivästynyttä lihasarkuutta treenien jälkeen vai ei. Joten nou hätää!

 2. Avatar Elisabeth sanoo:

  Olet oikeassa siinä palautus asiassa. Jutta g on sanonut että jos saa lihaksia Niin ne eivät häviä! Treenasin puol vuotta ja join kaksi kertaa kk tai useammim eikä se näkyny missään. Treenamisessa kuluttaa ja kun juo alkoholia nii se on plus miinus nolla. Humala ja selvinpäin kuvassa toisessa on meikkivoidetta ja puuteria yms ja selvinpäin kuvassa ei ole mitään niin sen takia näyttää siltä. Nyt jengi luulee etteivät tai uskalla juoda vaikka on ihan yksilöllistä. Monet juhlivat ja ovat kunnossa. Samassa kuin sinä tai vähän vähemmän. :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kyllä vaan lihaksetkin häviää jos esim. laihduttaa liian suurella kalorivajeella tai ei käytä niitä, jolloin lihakset surkastuvat. Kuulostaa kyllä aika oudolta tuo Jutan juttu :D ??

   Alkoholi itsessään ei tuhoa lihasmassaa, mutta puhuin tekstissä lähinnä kehittymisestä, eli jos haluaa kasvattaa lihasmassaa, niin en sekottaisi alkoholia mukaan, ainakaan kovin usein.

   Toki tääkin asia on yksilöllistä, enkä väittänyt että alkoholi itsessään lihottaa, mutta riski siihen on todella suuri. Voihan sitä sitten syödä tosi vähän ja ryypiskellä ne kalorit, jos se on itselle tärkeämpää! :)

 3. Avatar lasse kuusisto sanoo:

  ennen kuvat on kyl itseasiassa huomattavasti parempia. :/

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No, ei muuta kun kuppillaan etsimään oma pubiruusu kainaloon ;)

   • Avatar sara sanoo:

    Minä taas sanon kyllä, että nuo raitistumisen jälkeen otetut kuvat on kyllä parempia! ;) Hehkeitä! On tosi hieno juttu, että et käytä alkoholia! Tekis ”muutamille” muilleki ihmisille hyvää lopettaa/ vähentää sen käyttöö! :)

  • Avatar john sanoo:

   Ei kyl voi pubiruusuks kutsua ennen kuviakaan. Paremmat ne kyllä on.

 4. Avatar Maija sanoo:

  Kyllä huomaa, että sun iho ja kasvot näyttää enemmän hyvinvoivilta ja terveiltä nykyään. Aina oot ollu kyl nätti! Oon itekin monta vuotta sitten näyttänyt niin paljon karmeemmalta kun vaan dokasin ja söin suklaapatukoita. ;D

  Onneks aika moni kaveri on vähentänyt myös omaa alkoholin kulutustaan ja voi tehdä yhdessä vaikka mitä viikonloppusin selvinpäin. Oon kans onnellinen kun juodaan yhtä harvoin poikaystävän kanssa. Juhlitteko tekin puoliskosi kanssa yleensä yhdessä jos juhlitte?

  Hei tuli mieleen kun kysyin joskus vuosi sitten ootko ollu koskaan les millsin rpm tunnilla. Ja silloin et ollut niin miten nyt vuosi eteenpäin? Mun mielestä se on paras ryhmäliikuntatunti. :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos <3

   Mulla on sama, että kaveritkaa ei käy niin usein ulkona, jolloin itekään ei tuu mentyä. Mennään juu yleensä puoliskon kanssa yhtä aikaa, tosin joskus se käy ilman mua, jos mulla on näitä vaiheita :D

   En oo edelleenkään päässyt testaan RPM-tuntia. Aion kyllä mennä jos tilaisuus tulee!! :)

 5. Avatar Tuija sanoo:

  Minun mielestä koko olemus on nykyisin ”freesimpi”, ihan kuin kaikki pahat aineet oisivat kadonneet ja keho puhdistunut, niinkuin varmasti onkin käynyt. Kyllä se vaan niin on että alkoholi kerää nestettä ja koko olemus tuntuu paisuneelta. Tai ainakin tätä mieltä mä olen. Ja uskon vahvasti että jokaisen kohdalla alkoholin vähentäminen parantaa omaa oloa :-)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Oon samaa mieltä sun kanssa. Jokainen saa tehdä miten itse tahtoo, mutta mä koen kyllä olon paremmaksi ilman :D ..Vaikka en kiellä etteikö välillä oo kiva lähteä myös rimpsalle!

 6. Avatar Heidi sanoo:

  Heippa! Mulla menee ehkä vähän sivun sun aiheesta, mut mulla on hirveen kauan ollu operaationa saada vattalihaksia näkyviin, ja muutenki saada ylinmääräisiä kiloja pois. Voisitko auttaa, millaisella ruokavaliolla ja liikunnalla saisi hyviä tuloksia? Eihän tarvi joka päivä tehä 100 vattalihasta että saisi vatsalihaksia?:D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   kurkkaappas tuolta vuorokauden suosituimmista postaus ”näin sain erottuvat vatsalihakset” :)

 7. Avatar Kukka sanoo:

  Hei! Kiitos hyvästä tekstistä jälleen kerran! olen itsekin miettinyt miten paljon alkoholin nauttiminen oikeasti vaikuttaa tehtyyn treeniin, ja nyt sain siihen vastauksia. Kiitos siitä. Itse en ole absolutisti mutta juon erittäin vähän, joten asia ei suoranaisesti vaikuta minuun,mutta olenpahan pohtinut asiaa. Jälkeen kuvat ova sinulla kyllä selkeästi terveemmän näköisiä lähinnä ihon ja yleIsen olemuksen osalta (oma mielipide), vaikkakin olet aina ollut hyvässä kunnossa :)

 8. Avatar muikku sanoo:

  Mikähän tää uusi tutkimus on tässä lähteenä?
  Joo viina on paha aine, mutta on sulla varmaan ollu hauskaakin, kun olet sitä nauttinut, vaikka et niin edustavalta välttämättä kuvissa ole näyttänytkään.

  • Avatar muikku sanoo:

   Ah oho lähde löytyi, tosin vähän vaikealukuisena :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   En todellakaan kiellä, etteikö olisi ollut hauskaa. Nuorena saa mennä ja viilettää jos siltä tuntuu =)

 9. Avatar Taija sanoo:

  Tosi hyvä summaus! Olen itsekin huomannut, että alkoholin todella radikaali vähentäminen – vaikka en mikään ryypiskelijä varsinaisesti koskaan ollutkaan – sokerin lisäksi on tuonut suurimmat voitot ravintopuolella!

 10. Avatar Sanni sanoo:

  Mitenkäs jos alkoholin käyttö on sellaista ”illallisella lasi tai kaksi punkkua” -luokkaa? Eli nauttii vaikkapa viikon aikana 2-4 lasia viiniä koska tykkää viinistä ruoan kanssa, ei päihtymystarkoituksessa :) Miten tällainen alkoholin kulutus vaikuttaa palautumiseen? Onko siis sama, onko edellisenä iltana nauttinut 2 vai 8 annosta alkoholia treenin kannalta? Eli yhtä huono ajatus lähteä vetämään punttitreeni?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kopioin tän saman vastauksen, kun oli sama kysymyskin!

   “Nivåerna av testosteron och även andra tillväxthormoner som IGF-1 minskar med 25 procent dagen efter att du druckit en normalstor mängd alkohol. Och ju mer du druckit, desto mer minskar tillväxthormonerna. Om du dessutom druckit flera dagar i rad så ligger minskningen av tillväxthormoner i blodet på hela 70-75 procent”

   Tässä viitataan siis “normaalimäärään alkoholia” onko se sitten 2 vai 5 annosta, riippuu varmaan aika pitkälle myös henkilön koosta ja toleranssista :)

   Tietenkin pienempi määrä vaikuttaa vähemmän ja toisinpäin, eli myös muutamalla annoksella on jonkinlainen vaikutus näiden hormonien toimintaan, jotka siis osallistuvat lihaskasvuun.

 11. Avatar Lina sanoo:

  Valtava ero kyllä noiden kahden vikan kuvan välillä :D

  Mulla olis kysymys aika lailla ohi aiheen, mutta tuli tässä vaan mieleeni. Olen tässä viimeiset pari viikkoa remontoinut elämäntapojani. Olen nostanut liikunnan määrää 2-3 kerrasta viikossa 3-4:ään, pienentänyt annoskokoja ja syönyt muutenkin terveellisesti. Herkkuja söin ennen noin kuutena päivänä viikossa ja niiden syönnin olen näin alkuun lopettanut kokonaan, jatkossa olisi tarkoitus pitää yksi herkkupäivä viikossa. Ongelmani on, ettei painossa ole tapahtunut mitään muutosta kahden viikon aikana. En halua nopeita tuloksia, vaan muutaman kilon tiputuksen pitkällä aikavälillä, mutta kuvittelin, että parissa viikossa ehtisi tapahtua jo jotain. Osaatko heittää arvauksen, mistä kiikastaa?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! 2 viikkoa on vielä niin lyhyt aika, ettei se välttämättä näy painossa. Myös liikunta voi nostaa painoa hetkellisesti, eli lihaksiin kertyy nestettä jolloin ne ”painavat enemmän”. Eli vaikka rasvaa olisi lähtenyt pieni määrä, voi olla että taas lihakset ovat turvonneet jolloin painossa ei näy eroa. Maltti on valttia! Kannattaa suosia vaa’an lisänä mittanauhaa myös.

 12. Avatar Pauliina sanoo:

  Jäin miettimään, minkä verran alkoholia näissä tutkimuksissa oli juotu? Että lasketaanko ”alkoholinkäytöksi” jokainen lasillinen, vai vasta runsaampi käyttö?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   ”Nivåerna av testosteron och även andra tillväxthormoner som IGF-1 minskar med 25 procent dagen efter att du druckit en normalstor mängd alkohol. Och ju mer du druckit, desto mer minskar tillväxthormonerna. Om du dessutom druckit flera dagar i rad så ligger minskningen av tillväxthormoner i blodet på hela 70-75 procent”

   Tässä viitataan siis ”normaalimäärään alkoholia” onko se sitten 2 vai 5 annosta, riippuu varmaan aika pitkälle myös henkilön koosta ja toleranssista :)

 13. Avatar Suvi sanoo:

  Respect, että pystyt heittämään itsestäsi noita edustuskuvia tänne :D Oot kyllä kovassa kunnossa nykyään, mutta… Sulle sopii mun mielestä vaan niin paljon paremmin tuo tumma tukka! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Thanks! Tummat kyllä sopii, mutta vaalee on mun luonnollinen väri ja se on jotenkin helpompi pitää, ei tarvi värjäillä jatkuvasti :D

 14. Avatar Anni sanoo:

  Mitä siitä jos joku haluaa sekä dokata että treenata kovaa?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No ei yhtään mitään, jokainen on vapaa tekemään mitä itse haluaa :)

 15. Avatar Huikku sanoo:

  Näihin olisi hyvä laittaa lähteetkin jos vedotaan tutkimuksiin.

  Olli Haataja kirjoittaa blogissaan seuraavasti:

  ”Alkoholin käyttö ei todellakaan nosta elimistön leptiinitasoja. Päinvastoin: alkoholin juominen laskee akuutisti elimistön leptiinitasoja (Röjdmark et al., 2001). Vastoin bloggaajan sanomisia korkeat leptiinitasot ovat yhteydessä vähentyneeseen ruokahaluun ja lisääntyneeseen energiankulutukseen (Margetic et al., 2002). Korkeat leptiinitasot eivät todellakaan estä rasvan palamista vaan vaikutus on lähinnä päinvastainen.”

  Miten vastaisit tähän vai jätätkö julkaisematta kokonaan? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Tekstin lähde on tekstin lopussa, pääosassa oli siis tuo alkoholin vaikutus treeniin. Leptiinihän on kylläisyyshormoni, joka säätelee ruokahalua ja elimistön energiankäyttöä ja kuten sanoit leptiinin määrän lisääntyessä ruokahalu vähenee ja leptiinin vähetessä syntyy näläntunne. Mä kopioin tuon kohdan aikaisemmasta tekstistäni (vuodelta 2013), jonne on varmasti tullut puhtaasti virhe siitä, että leptiini nostaa tasoja, kun olisi pitänyt olla että laskee. Sen, miten se vaikuttaa rasvanpolttoon, olin lukenut lähteestä joka…on kadonnut :D Myönnän virheeni tässä leptiini asiassa! Tuo Haatajan kirjoitushan on tammikuulta 2014, joten se ei voi koskea tätä tekstiä.

   Omakohtaisesti alkoholi on aina muuttanut kehonkoostumusta rasvaisemmaksi, vaikka olisin treenannut ja syönyt hyvin sen käytön ympärillä.Alkoholi vaikuttaa myös aineenvaihduntaan ja hormonitoimintaa, joten en näkisi sen olevan kuitenkaan hyvästä, jos haluaa polttaa rasvaa.

   Kiitos kuitenkin korjauksesta, korjaan sen myös tekstiin. :)

 16. Avatar Tuulikki sanoo:

  Jokseenkin naurettavaa, että jotkut siideriprinsessat (jotka on tehny uudenvuoden lupauksen ”paremmista” elintavoista) ravaa sitten kummiskin joka viikonloppu baarissa ja on vielä ihan alottelijoita salilla. No, se on tärkeintä että saa faceen tai instaan päivityksen ”salilla” ;) Mun mielestä alkoholi ja treeni ei vaan kuulu missään nimessä yhteen! Ja ennen kun alottaa treenaamaan, niin pitäisi opetella terveet elintavat. Joskin välillä kesäisin on kiva polkasta pyörällä kaupunkiin rimpsalle :) näytät hyvälle, jatka samaan malliin!

 17. Avatar Tissuttelija sanoo:

  Tärkeestä aiheesti kirjoitat, mutta jos isketään näin paljon tieteellisiä faktoja tiskiin niin olisi hyvä myös ilmoittaa lähteet, jotka ovat esittäneet nämä sinun edelleenesittämäsi tutkimustulokset. Totta on, että joka viikonloppuinen nollat tauluun-ryypiskely ei ole pidemmän päälle tervettä kenellekään, silti vaikutus treeneihin, tuloksiin ja kroppaan on mielestäni hyvin henkilökohtaista. Itse tykkään nauttia alkoholia, lähinnä lasin viiniä tai olutta 3-5 kertaa viikossa sekä myönnän, että kunnon kännit tulee riipaistua keskimäärin kerran kolmessa viikossa. Treenaan monipuolisesti (lihasta ja aerobista treeniä) 4-6 kertaan viikossa ja kaikesta alkoholin nauttimisesta huolimatta kroppani on timmi, lihakset erottuvat selvästi jopa vatsasta, ja kokonaiskuntoni on todella hyvä. Olen ollut myös kuukausia nauttimatta tipan tippaa alkoholia ja en huomannut kropassa mitään muutosta normaaliin verrattuna. Ja tuttavapiirissäni vastaavia tapauksia on useita.

  Joten toivoisinkin, kun tälläsiä asioita noin vakavalla ja kieltämättä aika paasaavalla otteella kirjoitat, niin perustelisit ne tieteellisten lähteiden kautta, josta olet asiat lukenut tai ainakin korostaisit henkilökohtaisten ominaisuuksien vaikutusta myös tähänkin asiaan. Eihän kaikki treenimenetelmät puhumattakaan ruokavaliosta vaikuta samalla tavalla kaikkien kohdalla, joten miksi asia olisi eri alkoholin kanssa.

  • Avatar natalia sanoo:

   Samaa mieltä :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Tarkoitus ei ollut paasata. Mainitsin etten ole itsekään mikään absolutisti :)
   Monet eivät ymmärä alkoholin vakavuutta ja tuomia haittavaikutuksia, minkä vuoksi halusin ottaa asian esiin. Joka asiaan löytyy aina muutama ”ei vaikuta ainakaan minuun” – ihminen ja hyvä jos olet pystynyt säilyä timminä alkon käytöstä huolimatta.

   Harvemmin kuitenkaan sielä baaritiskillä/pubissa näkee kovin sporttisen näköisiä, timmejä ihmisiä?! Uskon, että suurin osa paljon alkoholia käyttävistä on huomannut sen vaikutuksen kehoonsa.

   Olen sitä mieltä, että nuorena saa rellestää jos siltä tuntuu, mutta on kuitenkin hyvä tietää, että jos tahtoo satsata esim. urheiluun/kilpa-urheiluun, vaikuttaa alkoholin käyttö myös siihen suoritukseen. Esimerkiksi jotkut urheilijat voivat käydä keitolla perjantaina ja mennä pelaamaan pelin sunnuntaina. Tällöin kordinaatio ei ole samassa kunnossa kuin ilman alkoholia ja esim. loukkaantumisriski saattaa olla suurempi.

   Lähti ehkä hieman aiheesta, mutta en tosiaan halunnut aiheuttaa mielipahaa tai syytellä ketään vaan lähinnä herättää ajatuksia, mitä teksti on näköjään tehnytkin.

   Kiitos kommentistasi! :)

   ps. tekstin lähde on tekstin lopussa

   • Avatar Sami Toivanen sanoo:

    Itseasiassa siellä baarissa juuri nämä salitytsyt esittelee itseään.;) Ja pojat myös. Baarissa käynti ei tarkoita aina juomista. Seuranhaku yms. on yleistä sekä toivottavaa.

 18. Avatar LN sanoo:

  Samaa mieltä kirjoituksesi kanssa ja lisäksi vaikuttavana seikkana on se, että käsittääkseni kun maksa työstää alkoholia niin rasvanpoltto on stopissa, koska molemmat tapahtuvat maksassa.

 19. Avatar caroline sanoo:

  Huvittavat nämä kommentit jossa ihmiset pakosti haluaa ”puollustaa” alkoholin juontia :D
  tässäkin toinen entinen bileprinsessa, ja vielä kun yhdistin liikunta/viihde niin tulokset tuli hitaasti, oli vaikeata palautua kunnolla ja löytää se motivaatio lähteä taas maanantaina salille kun koko sunnuntai meni peiton alla tärisen.
  Jossain vaiheessa kyllästyin siihen etten itsekkään tiennyt kuka olen keskellä kaikkea, ja jätin bileprinsessatittelin toisille ja jatkoin tervellistä elämää ja se on ollut parasta ikinä!
  Kehonkuva muuttui totaalisesti, mullaki lähti ”löysyys” pois ja yhtäkkiä oppi tietämään miten keho toimi ja se myös ilmoittaa heti jos jotain on pielessä :D ja ehkä tärkein on se että on todellakin selvinpäin ajatuksiensa kanssa eikä enää maanantai ahdista, ja pitää oikeasti hauskaa silloin harvoin kun ystävien kanssa viihteelle menee :)

  Olet nätti kaikissa kuvissa mutta tyytyväinen ja iloinen loiste näkyy silmissä enenmmän jälkeen kuvissa, näin ainakin mun mielestä :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos kommentista! Tällainen asia kun jakaa aina mielipiteet niin löytyy toki puolustajiakin. Hyvällä asialla tässä kuitenkin yritin olla, koska oikeesti alkoholin haittavaikutuksista treeniin ei puhuta hirveesti, ja kyllä se kuitenkin vaikuttaa jonkun verran.

   Hienoa, että oot löytänyt parhaan tavan elää, mäkin huomaan tosi ison eron psyykkisessä olossa jos vertaa siihen kun biletti paljon. :)

 20. Avatar Jonna sanoo:

  Hei! Haluaisin kysyä kun itse olen alkanut liikkumaan, ja salilla käynnin aloitan ensi kuussa, niin juon alkoholia ehkä 1kerta/kk, joskus 2. Joskus saatan olla 2kk kokonaan juomatta, vähän riippuu aina kun yleensä olen muutenkin viikonloput töissä niin ei pääse eikä tee edes mieli. Niin, tuommoinen ei varmaankaan pitäisi vaikuttaa treeniin? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kohtuus kaikessa pätee tähänkin. Silloin tällöin naatiskelu tuskin tekee pahaa tuloksille, jos muut asiat on kunnossa :)

   • Avatar Jonna sanoo:

    Juu, aika harvoin tulee kerralla juotua isoja annoksia. Muuten kyllä ruokatottumukset on kunnossa ja onkin alkanut näkymään kropassa :) yleensä ennen kun lähden viihteelle, vedän esim pidemmän lenkin ja teen muutenkin vähän enemmän niin ei esim ole juomisen jälkeen niin inhottavan turvonnut olo. Enne join joka viikko, se kyllä tuntui ja näkyi. Nyt kohta vuoden ajan olen juonut keskimäärin 1krt/kuukausi ja pelkkä juomisen vähentäminen tuntuu ja näkyy! Kiitos sinulle vastauksesta ja hyvää kevättä :)

 21. Avatar Bella sanoo:

  Olen Aino niin samaa mieltä kanssasi :)
  Itsekkään en ripittäydy absolutiksi vaan juhlin muutaman kerran vuodessa. Silloin, kun siltä tuntuu. Itselläni aiemmin keitto maistui pari vuotta putkeen, jota tuli nautittua melkeinpä joka viikonloppu. Se oli sitä täysikäisyyden huumaa. Alkoholin käytön vähennyttyä paino tippui 5kg, treeni lähti kulkemaan ja iho ei enää kukkinu samalla tavalla. Tästä on kulunut nyt kolme vuotta, enkä kyllä voi sanoa kaipaavani krapulaisia sunnuntaipäiviä :D

  Ja btw aiheesi, joista kirjoitat ovat mielenkiintoisia ja pidän kirjoitustyylistäsi.

 22. Avatar Jeba sanoo:

  Tieteellisesti pätevän oloista tekstiä. Kuvat hyvänä todisteena mukana.

 23. Avatar jaaaha sanoo:

  Hienosti haetut klikit, mutta kyllä harrastavan pitäisi tietää ettei vanhojen treenien hyödyt katoa mihinkään. Esim lihastohtorilta hyviä tekstejä aiheesta, ja oikeampi koulutus tiedon hyödyntämiseen. Normaali salilla kävijä näkee usein alkoholin liian pahana kun suurimmat haasteet realistisesti ovat kalorit ja kännistä ”palautuminen”

 24. Avatar Emilia sanoo:

  Tää kommentti tulee nyt puol vuotta myöhemmin, mutta oli pakko kommentoida, kun aihe oli niin hyvä! Mä oon niin samoilla linjoilla sun kanssa. Onko henkilöllä edes hyvää syytä juoda ja bilettää, jos kuitenkin treenaa säännöllisesti ja tavoitteellisesti? Mikä se hyvä syy voisi olla? Monet käy vaan baanalla, koska elämässä ei oo muuta sisältöä. Mä olin itsekin vielä 2012-2013 aikamoinen bilehile ja nyt siitä tittelistä on vaikeeta päästä pois (tietyt kaverit edelleen, dieetilläkin, kyselevät baariin ja illanistujaisiin). Puoltoista vuotta on nyt tultu käytyyn ahkerasti salilla ja lenkillä, enkä enää aio palata siihen Emiliaan, jolle lempiviikonpäivät olivat perjantai ja lauantai. Mun mielestä elämästä kuuluu nauttia, mutta ei päihteiden avulla. Tietysti oon kans sitä mieltä, että jokaisella täytyy olla vapaus tehdä sitä mitä haluaa, mutta toisaalta, jotkut ihmiset ovat vielä erittäin teillä tietämättömillä – he eivät oikein tiedä, mitä he haluavat ja päätyvät nautiskelemaan kaikkea muuta kuin elämää.

 25. Avatar ViiVi sanoo:

  Itseä kans kiinostais kovasti lopettaa tää vuosia kestänyt juominen/juhliminen kun ei kohtuukäyttö enää onnistu, ja harrastukset miltei jääny. Itellä tuo alkoholin käyttö välillä todella rajua jos ajatellaan määriä mitä illan aikana on kulunut.

  Ite harkinnu vakavissaan jo puolivuotta että alottas kans blogin pidon ja ottaas elämään uuden suunnan.

Kommentoi