5 syytä miksi kannattaa välttää alkoholia

Treenaat viikolla säännöllisesti ja syöt hyvin, mutta jokaviikonloppuiseen ohjelmaan kuuluu alkoholi ja roskaruoka? Jos kuulostaa tutulta, kannattaa lukea tämä postaus.

kuva

kuva

1.  Alkoholin käyttö sekoittaa aineenvaihdunnan ja hormoonitoiminnalla voi kestää jopa viikko palautua yhden päivän ”ryyppäyksestä”.

2. Alkoholi sisältää paljon kaloreita, melkein yhtä paljon kuin sama määrä rasvaa. Jos alkoholi on vielä sekoitettu sokerisiin drinkkeihin/mehuun/limsaan on lopputuloksena jäätävä kaloripommi. Leptiinin ansiosta aineenvaihdunta ei toimi normaalisti, jolloin sokeriset litkut, grilliruuasta puhumattakaan jumittuvat helpommin lisäkiloiksi kroppaan.

3. Jos haluat kasvattaa lihasta, alkoholi vaikeuttaa sitä, koska se laskee testosteronitasoja.  Miehillä testosteronitasot laskevat alkoholin takia, jonka vuoksi elimistö alkaa paikata sitä estrogeenillä. Olenkin kuullut sanottavan, että alkoholin vaikutuksenalaisena miehistä tulee naismaisia ja naisista miesmäisiä :D

4. Alkoholin käyttö huonontaa myös unen laatua. Vaikka olisi nukkunut bileillan jälkeen normaalin määrän tunteja, se ei kuitenkaan tarkoita samaa, koska unenlaatu ei ole sellaista jossa kroppa palautuu. Tämän ansiosta unirytmi sekoittuu, jolloin voi kestää päiviä ennen kuin unentarve on jälleen paikattu.

5. Krapulassa urheilu voi olla vaarallista. Keho on joutunut ”myrkytystilaan” ja nestehukkaan, jonka jälkeen on tärkeää levätä, syödä terveellisesti ja juoda paljon vettä. 

Hyi että! Tuli aivan huono olo kun tätä kirjoitin. Tosin tässäkin asiassa pätee kuitenkin se ”kohtuus kaikessa”. Lasi viiniä silloin tällöin ei tee pahaa, mutta säännöllinen jokaviikonloppuinen ottaminen tekee. Alkoholi aiheuttaa myös masentuneisuutta, joka johtaa yleensä siihen, että haetaan uutta fiilistä juomalla lisää.

Lue myös vanha postaukseni vinkkejä krapulan hoitoon.

lähde, lähde


9 Responses to “5 syytä miksi kannattaa välttää alkoholia”

 1. Avatar Vinkkis sanoo:

  Heippa, hyvä kirjoitus tärkeästä aiheesta, mut haluaisin tuoda tähän eri näkökulmaa mukaan! En todellakaan sano että ryyppääminen olis fiksua tai kiista sen terveyshaittoja, MUTTA, kerronpa silti oman stoorini.

  Eli oon aika paljon treenaileva tyttö, ja tykkään myös silloin tällöin käyttää alkoholia. Menee vähän kausittain, mutta kesällä etenkin tuli oltua humalassakin välillä parina viikonloppuna peräkkäin. Juodessa söin kuitenkin terveellisesti ja krapulassakin söin ihan tavallisia ruokia. Krapulassa en tietenkään treenannut jne.. Joka tapauksessa kesän jälkeen olen paremmassa kunnossa kuin keväällä, rasvaprosentti alempana, voimat lisääntyneet, näytän paremmalta. Voin paremmin :D Tietysti ilman juomista voisin olla paremmassakin kunnossa, mutta oon oikein tyytyväinen näin. Pointti oli kai, että kaiken ei tarvii olla niin mustavalkosta ja paljon riippuu siitä miten se kokonaisuus toimii. Esimerkiks humalassa voi olla pienemmästäkin alkoholimäärästä, välttämättä siihen ei liity yömyöhään valvomista ja jos skippaa ne mätöt, niin lopputulos ei välttämättä ole se äärikatastrofi.

  Lyhyestä virsi kaunis? Kiitos olen puhunut :D

  • Avatar ainor sanoo:

   Heippa! Tosiaan, kuten sanoit kokonaisuus ratkaisee myös. Eli syömällä hyvin ja liikkumalla muuten minimoi varmasti ne haittavaikutukset. Kaikki on myös yksilöllistä.. Ja tietysti esim lihomiseen tarvitaan se kalorilisä–> jos vaikka syö muuten todella kevyesti niin kalorit voivat pysyä kulutuksen rajoissa vaikka käyttäisi alkoholia. Se on kuitenkin aika harvinaista, sillä usein alkoholi herättää ne mättöhimot ja on muutenkin vaikeampi hallita itseään.
   Juhlin itsekin kesällälomallani melko paljon, mutta söin sen mukaan, jolloin en lihonnut, onneksi! :)

 2. Avatar Sunshinee sanoo:

  Olipa hyvä postaus tärkeästä aiheesta! Moni ei tule ajatelleeksi tätä asiaa vaikka haluaisikin elää terveellisesti. Alkoholi on jotenkin semmoinen juttu että sitä kuuluu juoda eikä sen terveysvaikutuksia tarvitse miettiä.. Välillä tuntuu että jos haluaa ottaa alkoholia sivistyneesti sen huonojen terveysvaikutusten vuoksi niin sitä vähätellään eikä sitä ei pidetä tarpeeksi hyvänä syynä olla ottamatta. :O

  • Avatar ainor sanoo:

   Heippa ja kiitos! :)
   Niinhän se on, että enemmänkin ihmetellään miksei joku juo. Juominen on tietysti kaikkien yli 18-vuotiaden oma päätös,mutta toivottavasti joku sai lisää ajateltavaa miten paljon haittaa siitä voi olla.

   • Avatar Lipittäjä sanoo:

    Hei! Hurjan paljon kiitos kun olet nostanut alkokissan pöydälle!Tästä asiasta puhutaan sen omalla nimellä han lan vähän, siis alkoholin haittavaikutuksista treenaamisen näkökulmasta ja sen vähentämisen/lopettamisen hyvistä puolista. Olen aloittanut salitreenit toosi pitkän tauon jälkeen ja voin sanoa että 25 kiloa lian myöhään, mutta parempi sekn kuin kotona löhöömässä ja kasvattamassa sohvalla lisää rasvaa lyhyeen kroppaani. Mulla on just tuo viini suuri ongelma.Olen todellakin tietoinen stä että viini ja treeni ja varsinkin tavoitteellinen treeni ei halua kaveerata hapatettujen rypäleiden kanssa, mutta kun nitä repsahduksia sattuu ja sitten sattuu henkisestise repsahdus kun tuli taas kerran pilattua hyvät treenit ja kauhunsekaisin tuntein kipuan vaaálle..Salille tekis mieli, vaan kun ei uskalla viinin jälkeen jos vakka piuha katkee päästä, kun on tuota verenpanettakin. No, sitten uus yritys ja toivottavasti pysyn ruodussa. Mten IHANA tunne seuraavana päivänä treenistä kun olen pysynyt kovana ja sanonut vinipirulle EI!Ps.Tunnistan itsen tuosta sun ”ennen” kuvastasi. Paitsi että tse en suosi sokeriliemeen sekoitettuja juomia. Juon ”vaan” sitä viiniä. Voisin mainita että salilla aloitin treenit 2 viikkoa stten ja käyn tällä hetkellä 3 krt/vko.Mutta aion lisätä koska vapaapäivät tossa välissä ei sovi mulle koska slloin vaan löhöön ja helposti tulee haettua se pullo. Kerran vielä: KIITOS!postauksesta!

 3. Avatar K sanoo:

  Hei! Treenaan 5krt viikossa salilla yrittäen saada lisää lihasmassaa,ja sen kuuluisan packin näkyviin (hehe)
  Kuinka paljon kannattaa harrastaa aerobista samaan aikaan kun yrittää saada lihasmassaa? nyt lämmittelen joka kerta 20min. ja teen HIIT-treenin 3krt viikossa.”Estääkö” tämä määrä aerobista lihasmassan kasvun?
  Kiitos!

 4. Avatar maya sanoo:

  Hmmmm. Kyllähän me kaikki varmasti tiedetään alkoholin haitat, mutta silti sitä käytetään. Paheensa kullakin. Ite erosin tuossa loppukesästä ja siitä sitten lähti varsinainen biletysputki ja olen ollutkin lähes joka viikko alkoholin kanssa tekemisissä. Silti voin sanoo että kiloja on lähtenyt pari-kolme kesästä ja muutenkin koen olevani melkein elämäni kunnossa. Ainahan voi toki miettiä, missä kunnossa olisin jos tekisin lauantai-iltaisin jotain muuta, mutta silloin mielenterveyteni olis kyllä varmaan aika mennyttä :D

 5. Avatar S sanoo:

  Ah miten vastentahtoisesti luin nämä asiat. Ei sillä, etteikö kaikki olisi tiedossa, mutta tällä hetkellä on menossa ensimmäinen syksyni yliopistossa, ja rientoja (joissa lähes poikkeuksetta on mukana alkoholi) on vähintään kerran viikossa. Juu, ei tarvitsisi juoda aina, mutta suoraan sanottuna on ollut niin hemmetin hauskaa pitkästä aikaa antaa vaan mennä ja hellittää otetta, että ei ole paljoa tullut mietittyä että otanko sen alkoholin mukaan! On ollut jopa todella silmiäavaavaa tämä rentoutuminen. Ja oon siinä mielessä tylsä, etten oikein jaksa olla menoissa mukana selvinpäin, ainakaan myöhään, jos muut juovat.
  Kesällä en käyttänyt alkoholia juuri ollenkaan, mutta tänä syksynä kyllä sitten senkin edestä. Välillä ahdistaa tämä alkoholinkäyttö siinä mielessä, että dagen eftereinä ei tietenkään voi urheilla, ja joskus täytyy antaa parikin päivää keholle aikaa palautua. Onneksi ruokapuoli on pysynyt erittäin hyvänä, enkä ole mättöillyt kertaakaan. Jos en kännissä kykenisi kontrolloimaan syömisiäni, tulisin ehkä hulluksi enkä todella voisi jatkaa tällä linjalla. Uskon vakaasti että tämä ensimmäinen syksy vain on tällainen ja että myöhemmin rauhottuu, mutta ihanaa etten ainakaan ole jäänyt mistään paitsi ja poikkeuksetta on ollut erittäin hauskaa.

  Anyway, tämmönen pohdiskelu tähän väliin hehs, näköjään huvitti enemmänkin kirjoitella, vaikka pointtina oli tulla linkkaamaan tähän tekstiin mainiosti sopiva kuvasarja:

  http://thechive.com/2013/09/19/if-you-put-inspiring-fitness-quotes-over-pictures-of-drinking-they-get-significantly-more-awesome-32-photos/

 6. Avatar nimetön sanoo:

  Hei! Kysyn nyt vähän outoo juttua, muuta kun meillä on koulussa lihaskestävyys testit ja siinä pitää siis eripainosia käsipainoja putkeen nostaa 20 toistoa. Mutta mä treenaan salilla enemmän 8-12 toiston sarjoilla, niin jos ensin teen normaalin käsitreenini noilla 8-12 toistoilla ja sen jälkeen harjoitan sit ton lihaskestävyys testin liikkeen ni onks siitä hyötyä vai meneekö treeni hukkaan vai onks tää ok? :) kiitos jos vastaat tähän vähän outoon kysymykseen, mutta haluisin kuulla mielipiteesi :)

Kommentoi