Bileprinsessasta sporttimimmiksi: miten vartaloni on muuttunut vuosien aikana

Moikka! Nyt saatte nähdä ja kuulla ihan uuden puolen musta. Oon kertonut aiemmin, että oon aina urheillut ja ollut kiinnostunut ravinnosta. Tämähän ei sitten tarkoita, että olisin aina toiminut järkevästi molempien suhteen. Aika kultaa muistot, eikä sitä aina muista ihan kaikkea omasta menneisyydestä. Voi apua mitä kuvia mä löysin eilen! 😀 Oon jotenkin ajatellut, että oon aina ollut melko samassa kunnossa, eikä paino ole heitellyt hirveesti, muutamaa ajankohtaa lukuunottamatta. Nuo kuvat löydettyäni huomasin olleeni väärässä ja oli pakko tulla näyttämään ne myös tänne. En ole siis minäkään aina ollut tikissä! 😀

Valokuva0281_Fotor_Collage

Otetaas alkuun ensin hieman taustaa. Lapsena ja nuorena olin aina hyvin pienikokoinen ja hoikka. Tätä kesti ylä-asteen loppupäähän saakka, kunnes kiloja alkoi kertyä vyötärölle helpommin. Silloin aloitin ensimmäisen laihdutuskuurini, joka oli aika hurja ja täysin järjetön! Laihduin runsaasti ja olinkin todella laihassa kunnossa aina lukioon toiselle saakka. Lukiossa taas jossain vaiheessa paino alkoi nousta, kiitos aktiivisen alkoholin käytön. Tai sanotaanko näin, että rasvaa alkoi kertyä, sillä veikkaan painon olevan alla olevissa kuvissa lähes sama. Kehonkoostumus vain täysin eri! Olen siis aina treenannut, mutta tuo ruokapuoli ei ole ollut läheskään yhtä hyvin hanskassa kuin nykyään.

1090855_Fotor_Collage

Lukion toisella vs. nyt

Noihin aikoihin (kuva, jossa on tuo vaaleanpunainen paita), alettiin satsaamaan enemmän aerobicciin ja treenaamiseen, jonka ansiosta kroppakin muuttui pikkuhiljaa parempaan suuntaan. Aerobicin ansiosta mun ruokailut järkevöityi aika paljon ja pysyi järkevinä monta vuotta..

181_33845355576_9828_n

181_35307875576_2521_nElin aika tasaista elämää kaiken suhteen, kunnes henkilökohtaisessa elämässä tapahtui muutoksia ja ne sai mut taas kuihduttamaan itseäni. En tajua miten oon ollut niin tyhmä, mutta ne ruokamäärät oli ihan järjettömän vähäisiä treenimäärään nähden. Laihduinkin tosi paljon ennen muuttoa ulkomaille.

Valokuva0281

Paino n. 48-50 kg

Ulkomailla en pystynyt enää vetää tuttua treenirumbaa, sillä matkaoppaan työ oli aika haastavaa ja työajat todella erilaisia mihin olin tottunut. Enää ei ollutkaan aikaa treenata, kuin kerran päivässä ja sekin tuntui vaivalloiselta, sillä kaikki oli niin uutta. Kroppani oli aivan sekaisin aiemmasta laihdutuksesta, jolloin kaikki ruoka tarttui kroppaan. Olin hyvin ahdistunut omaan olooni tuolloin, vaikka olin ihan normaalipainoinen. Tuolta ajalta ei ole juurikaan kuvia, koska olin omasta mielestä läski. Suomeen palattua pääsin taas treenaamaan ja aloitin ohjaamisen uudelleen oikeen kunnolla. Aloin syödä taas normaalisti ja sain itseni balanssiin. Elin taas normaalia tasaista elämää monta vuotta…

taas vähän pienemmässä koossa :D

 

371_103284390576_6648_nKesällä 2009 aloin saada huomautuksia läheisiltä, että olisin laihtunut liikaa. En ollut missään vaiheessa yrittänyt laihduttaa, ainakaan tietoisesti. Ärsyynnyin siitä, että mua käskettiin vähentämään treeniä ja vähentämisen sijaan lisäsin treenimääriä. Tämän kaiken lisäksi mun silloinen suhde päättyi ja se oli aika raskas juttu meikäläiselle. Siitä alkoikin sitten kunnon alamäki… Juhlin todella paljon ja alkoholi oli aina mukana kuvioissa. Vuoden aikana kiloja alkoi taas kertyä ja olo oli erittäin turvonnut, väsynyt ja huono. Turvonneen olon takia treenasin enemmän ja enemmän. Yritin vähentää ruokamääriä, jotka johtivat ”ahmimiseen” ja kierre oli valmis. Voin erittäin huonosti tuolloin sekä fyysisesti että psyykkisesti.

IMG_6220_Fotor_Collage

heinäkuu 2009 vs maaliskuu 2010

Keväällä 2010 päätin laittaa korkin kiinni ja elämäni järjestykseen. Kroppakin alkoi taas palautumaan normaaliksi ja myös olotilani parani kovasti. Elämä alkoi taas muuttua hieman positiivisemmaksi muutenkin. Kesän tullessa aloin taas olla normaalimitoissani..

Nyt tuleekin sitten jäätävää faktaa siitä mitä alkoholi voi tehdä hyvin lyhyessä ajassa! Alla olevan kollaasin kaikki kuvat ovat samalta kesältä. Ensimmäinen juhannuksena, toinen heinäkuun lopulla ja viimeinen elokuun lopussa….

37291_10150210320705577_8238116_n_Fotor_Collage

Koko kesän ajan urheilin ja söin melko hyvin, mutta meno oli muuten aika kosteeta. Tuo uima-altaalla kuva on otettu turkin reissulta, jonka aikana paisuin varmaan 5 kg :D. Syyskuussa huomasin taas, että ei helevetti! 😀 Ja siitä sitten pikkuhiljaa paino lähti alas, kun rauhotin elämäni ja keskityin muihin asioihin kuin bilettämiseen. Tosin kroppa oli taas aika sekaisin kaikesta jojoilusta, joten mulla kesti ainakin 6 kk ennen kuin pääsin takaisin tasapainoon. Sen jälkeen olenkin ollut aika samoissa mitoissa, mitä nyt nykyään vielä tiukemmassa kunnossa kuin aiemmin. Olen kulkenut aika kivikkoisen tien näiden ravintojuttujen kanssa ja voin kertoa että jos on olemassa joku dieetti mitä mä en ole kokeillut, niin se on jo ihme se. Sen vuoksi voin kokemuksen syvällä rinta-äänellä kertoa, että ei ole olemassa mitään muuta tapaa päästä pysyvään hyvään kuntoon, kuin löytää itselleen sopivat ruokailu- ja liikuntatavat, joita voi noudattaa aina, ei minkään tietyn ajanjakson tai kuurin ajan.

Tässä vielä vertailuun vanhoja kuvia tuolta kesän 2010 lopulta vs. nykyhetki..

IMG_5920_Fotor_CollageIMG_5856_Fotor_Collage

maistissa vs selvinpäin

maistissa vs selvinpäin

Myös minä tiedän miltä tuntuu olla tyytymätön omaan kehoon ja sen, kuinka hankalaa laihduttaminen voi olla. Joskus olen yrittänyt pudottaa painoa kuukausia ilman mitään tulosta. Hoen aina, että ahkeruus palkitaan ja jossain vaiheessa se tulos alkaa kyllä näkyä! Kaikki on mahdollista, jos vaan on valmis tekemään työtä. 🙂

Ootteko nyt ihan shokissa?? 😀


74 Responses to “Bileprinsessasta sporttimimmiksi: miten vartaloni on muuttunut vuosien aikana”

 1. Sannis sanoo:

  Hyvä postaus Aino!! Repeilen tolle vimpalle..kunnon kännimuija 😀

 2. Marinka sanoo:

  Mahtava postaus! Kiitos tästä, antaa varmaan monelle ”vähän” ajattelemisen aihetta 😉

 3. Satu sanoo:

  Myisin mummoni saadakseni ton bikinikuvan kropan!! 😀

  • ainor sanoo:

   Haha, päivän paras! 😀 😀

  • pimpam sanoo:

   Niin minäki!!! 🙂 Oisin ihan super-itsevarma jos näyttäisin tolta ku tos bikinikuvas! 😀

   • ainorouhiainen sanoo:

    No siis onhan se hyvä body, mutta totuus on vaan se, että se miten tohon kuntoon hankkiuduin ei ollut mikään kovin terveellinen valitettavasti. Toki voi olla hyvässä kunnossa myös terveellä tavalla, mutta tuolloin ei vaan ollut vielä riittävästi tietämystä, miten asiat hoidetaan. 🙂

 4. Suvi sanoo:

  Huh! Oon käynyt sun jumpissa just jostain 2009-2010 asti, mutta en kyllä oo tajunnut minkälaisen muutoksen oot säkin käynyt läpi. Ei kai sitä niin kiinnitä huomiota, kun ei ihmistä tunne 😀 Tuo kolmen kuvan sarja on kyllä aika jäätävä esimerkki siitä, miten viina (ja darramätöt) vaikuttaa kroppaan… Hrr, ei kyllä just nyt huvittais lähteä dokaamaan 😀

  • ainor sanoo:

   Ei sitä varmaan niin hoksaa katsoa jos ei tunne ihmistä sen kummemin, lisäksi mun kropan malli on aina ollut aika samanlainen, välillä vaan vähä tuhdimpi 😀 😀

 5. Nimetön sanoo:

  ihan mahtava postaus Aino! Olisit varmasti hyvä esimerkki monelle nuorelle, joka bilettää ja käyttää alkoholia ilman, että tajuaa, mitä se aiheuttaa nuoren kroppaan, saati pääkoppaan. Kaikkien ei tarvi, eivätkä varmasti pystykään olemaan niin mahtavassa kunnossa kuin sinä tällä hetkellä, mutta terveet elämäntavat ja kohtuus muistuu varmasti mieleen tällaisen esimerkin kautta.

  • viininlipittäjä sanoo:

   Hyvä postaus juu!
   Ja sopii myös meille hieman vanhemmillekin ja antaa potkua jättämään ”keitto” elämästä vähemmälle..Kyllä viina kaikessa muodossa on totista myrkkyä kropalle. Pirun keittämä keitto joka koukuttaa pahasti..Onnee ja tsemppii kaikille siitä eroon pyristeville!

 6. Anonyymi sanoo:

  Wow! Tää oli kyllä loistava postaus. Ihanaa päästä näkemään tollasen teräsmimmin menneisyyttäkin! Tää antaa hurjasti motivaatioo, että säkin oot kulkenut noin pitkän tien. Kiitos tästä, tää oli todella antoisaa luettavaa:)

 7. Maija sanoo:

  Kiitos Aino tästä postauksesta! Oot tosi rohkee kun kirjotit tän kaikille luettavaks kuvineen päivineen. 🙂
  Antoi paljo ajateltavaa ja lisää motivaatioo pysyä terveissä elämäntavoissa!

 8. Lemmi sanoo:

  Kiitos Aino! Todella rohkeaa olla rehellinen.

 9. Minnli sanoo:

  En nää missään kuvassa että olisit ollut lihava:D Kehon koostumus kyllä muuttunut huimasti! Paljon olit pitkä tuolloin kun painoit vain 48-50kg? Upeassa kunnossa olet nykyään!

  • ainor sanoo:

   En ole väittänytkään olleeni lihava, mutta turvonnut ja olo todella epämukava! 🙂 Olen ja olin 168 cm pitkä kaikissa kuvissa!

 10. R sanoo:

  Ja jotkut ihmettelee miks nykyään käytän niin vähän alkoholia! 😀 en tosiaankaan oo missään hyvässä tikissä, vaan tällänen perus plösö. En kuitenkaan haluu just sitä alkoholin aiheuttamaa kauheeta pöhötystä. Kroppa ja mieli toimii paremmin nyt kun on pari vuotta käyny viihteellä vaan sillon tällön eikä vedä överikännejä. Vielä kun sais ruokapuolen ja liikunnan kuntoon niin olis hyvä!

  Tää postaus oli niin hyvä! Tästä näki, että säkin oot vaan ihminen 😀

 11. Sonja sanoo:

  Vau, hyvä postaus! Antoi todellakin ajattelemisen aihetta 🙂

 12. iive sanoo:

  Tuo kolmen kuvan sarja on mahtava!
  Se on jännä miten ihmisten pitääkin vetää sitä sidukkaa ja kaljaa aina vaan. Toki itsekin olen biletysvaiheen elänyt ja jälkikäteen ajateltuna, niin yhtään mitään hyvää se ei mun elämään tuonut. On kivaa kun voi olla oma itsensä ja olla vaan mä, ilman sitä alkoholiakin tai muita päihteitä. Toivottavasti moni nuori tyttö katsoo nämä sun kuvat ajatuksella ja miettii mitä se alkon kiskominen tekee ulkonäölle. Kyllä festareilla viime kesänä aika moni todella kaunis tyttö oli kännissä niin kamalan näköinen 🙁
  Itse joudun käyttämäni lääkkeen vuoksi olemaan kokonaan ilman alkoholia, ehkä koko loppuelämän. Alussa olin vähän et joo… mutta nyt muutaman vuoden jälkeen tää onkin tosi jees juttu <3

  iive
  http://voimaahoitsulle.blogspot.fi/

 13. suski sanoo:

  Siis hei mikä mahtava postaus!! Just tässä voivottelin, että voi kun vappuviikon juomisjuhlat jää väliin kun en oo Vaasassa. Mut huhhh mikä onni 😀 korvaankin ne suosiolla nyt sit kunnon juoksulenkeillä ja bikinibody bootcampilla !

 14. alisa sanoo:

  vitsi tää oli tosi avaava postaus! tai et just erot näkyy hyvi, varsinki toi alkoholin käyttö kollaasi! tost sai uutta puhtii, et kyl tää kiinteytys voi onnistuu 😀

 15. Ss sanoo:

  Wou, älyttömän hyvä postaus 😀 kiva että osaat pistää ”itsesi likoon”.
  Sä oot kyllä kuvien perusteella näin ”vanhennuttuasi” puhjennut kukkaan, todella kaunis susta on tullut, vau!

 16. RiikkaL sanoo:

  Mahtava postaus ja sä tosiaan laitat itsesi likoon!
  Samaa mieltä kuin Suvi; oon käynyt sun jumpissa niin kauan kuin oot ladylla ohjannut ja en ole huomannut mitään muutosta vuosien varrella.

 17. outi sanoo:

  Ohhoh, tää oli hyvä postaus! Sitä ei kyllä kenestäkään tiedä millaiset tausta kelläkin on ja on hienoa kun näistä rohkenee kirjoittaa avoimesti! Ja tuo ohhoh tuli sun muutoksesta. Tuosta vikastakaan kuvavertailusta ei samaksi ihmiseksi tunnistaisi.

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

 18. Tipi sanoo:

  Tää oli huippu postaus, Aino! Tuli semmonen olo, et säkin oot ihan inhimillinen olento siinä missä muutkin 😀 Silleen positiivisella tavalla. Oon myös iloinen sun puolesta, että oot nyt löytänyt semmoisen tasapainoisen syömisen/liikkumisen ilman jompaakumpaa ääripäätä. Se näkyy semmosena hyvinvointina sussa nykyään 🙂

 19. Kia sanoo:

  Kiitos hyvästä postauksesta! Susta sen näkee, että ahkeruus palkitaan 🙂

 20. Anneli sanoo:

  Kiitos päivän nauruista! Mut jos nyt ihan tosissaan puhutaan, niin tästä sen kyllä huomaa et oikotietä ”onneen” ei ole, tai yleensä käy niin et matka on tärkeämpi kuin sen ”onnen” saavuttaminen 🙂 Tsemppiä treeneihin!

 21. heidi sanoo:

  Wau, tää todella teki vaikutuksen! Rohkeaa avautua ja heittäytyä kertomaan ajoista, jolloin oma elämä ei ole ollut niin hyvillä raiteilla kuin se olisi voinut olla. Itselleni, ja uskon että monille muullekin, joilla treenien ja ruokavalion yhteensovittaminen ei ole aina ollut helppoa, tämä antoi rohkeutta ja varmaatta uskoa itseensä ja siihen, että menneet voi jättää taakseen ja suunnata kohti uutta ja tulevaa! Itse olen ollut ruokavalioni kanssa useaan otteeseen aivan hukassa, eikä se vieläkään ole täysin kunnossa.. tämän luettuani kuitenkin ymmärsin, että minun on aivan turha syyttää itseäni siitä, miten olen asioiden kanssa joskus aikaisemmin menetellyt- se ei johda mihinkään, saan aikaan vain morkkiksen ja jatkuvaa pahaa oloa itselleni. Olen hyvässä kunnossa (vaikken itselleni niin haluakaan myöntää) ja tahdonvoimalla voin saavuttaa sen minäni, joka sisimmässäni haluan olla ja jolta haluan näyttää! Kaikki on kiinni itsestä, voimme muuttua ja saavuttaa unelmamme! Joskus sitä ei itse heti tajua, mutta onneksi on sinunkaltaisiasi mahtavia persoonia, jotka jakavat rohkeuttaa ja uskoa muillekin <3 KIITOS AINO <3

  • ainor sanoo:

   Turha murhehtia menneitä! Tärkeintä on keskittyä siihen mitä tekee seuraavaksi! 🙂 KIITOS <3

 22. kake sanoo:

  Hyvä postaus! Tulin vain mieleen että kauan olet treenannut tuota sicpakkiä?

  • ainor sanoo:

   Kiitos! Sixpäckiö olen treenannut koko elämäni 😉 ..No ei, en ole koskaan treenannut vatsalihaksia mitenkään erikseen, ne on vain vahvistuneet suurien liikuntamäärien ohessa. 🙂

 23. anni sanoo:

  Kiitos, Aino, loistavasta kirjoituksesta! Vielä jäi kiinnostamaan, että miten paljon sitä alkoholia tulit käyttäneesi tuona kosteana kesänä? Monta päivää viikossa?

  • ainor sanoo:

   Kiitos! Silloin kun olin töissä se oli kerta viikkoon, joka lauantai. Kesälomalla enemmän, 1-2 kertaa viikkoon ja jos oli jotain häppeninkiä niin ehkä enemmänkin. 😀

 24. kaisa sanoo:

  Ihana postaus! Ite oon 19 ja oon vähentäny omaa alkoholinkäyttöä tosi paljon ja huomaan kyllä eron niin ulkoisesti ku sisäisestikin! Viime kesänä tuli istuttua terassilla muutamalla ja ei-niin-muutamalla aika usein ja joka aamu herätessä katoin itteeni peilistä ja tuskailin miten hirveeltä mun kroppa ja naama näyttää. Söin tosi vähän ku ajattelin että se kompensoisi jotenki niitä alkoholin kaloreita. Kävin lenkillä jatkuvasti ja siitä seurasi penikkatauti ja pakkolepo. Loppukesästä vähensin juomista ja syyskuussa alotin nykyisessä työssäni ja sen jälkeen oon juonu yhteensä about 5 kertaa. Lisäksi aloitin salitreenin ja aloin syömään enemmän parempaa ruokaa. Nyt voin henkisesti ja fyysisesti tosi hyvin ja oon pääosin tyytyväinen mun kroppaan. Tottakai itessään näkee aina parannettavaa, mutta nyt olen itsevarma ja motivoitunut ja tiedän tekeväni asioita oikein jolloin tuloksiakin tulee. 🙂

 25. suski sanoo:

  Olet todella rohkea, kun uskallat julkaista noita menneitä kuvia, kun niissä kaikissa et kuitenkaan oo parhaimmillasi 🙂
  Mutta hienointa todella on tuo ”kasvu”, jonka henkisesti oot tehnyt tuolla vuosien matkalla! Ja nyt voit ylpeänä, ja varmana elää oikeata, tervettä elämää, ja voit hyvin. Mahtavaa!

 26. Jonna sanoo:

  Arvostan, miten laitoit itsesi likoon tän blogautuksen myötä. Hienoa!

 27. Mieee sanoo:

  Kun olit juuri tuossa hoikassa kunnossa, niin miten tiputit silloin painoa? Tippuiko nopeasti? Haluaisin kovasti tietää!!

  • ainor sanoo:

   Painonpudotukseen pätee aina samat säännöt, syöt vähemmän kuin kulutat! 🙂

 28. Punttimimmi sanoo:

  Huippu postaus! Ihana tai kamala toi viimeinen kuva, ihan kun olisit nuorentunut 10v kun lopetit juomisen 😀 olisi muuten kivaa lukea ajastasi matkaoppaasta, ellei sellaista postausta jo löydy!

  http://punttimimmi.fitfashion.fi/

  • ainor sanoo:

   Joo se viimeinen kuva on ihan jäätävä, hyi hyi 😀 En ole sen kummemin matkaoppailusta kirjoitellut, mutta ehkä sitäkin aihetta vois avata laajemmin joskus 🙂

 29. Noora Turunen sanoo:

  Ihan täysin shokissa! Sua ei meinaa tunnistaa osasta kuvia!
  Kiva että laitoit nää tänne tosin, tästä saa kivasti motivaatiota 🙂

 30. Maamit sanoo:

  Hei! oli kyllä huippu postaus ja antoi kyllä ajattelemista. Itse en ole neljään vuoteen ottanut alkoholia laisinkaan ja eniten minua ottaa päähän se, että joudun hirveästi selitellä ihmisille miksi viina ei maistu. Ei tunnu menevän läpi, että ennemmin rentoudun juoksulenkillä metsässä kun kuppia ottamalla 🙁
  Ihanan erilaisia postauksia sinulla ja oikein odotan innolla taas seuraavaa 🙂

 31. Marika sanoo:

  Hei!

  Oon jonkun verran seuraillut blogiasi, mutta nyt kyllä kolahti!! Itse olen tuolla samaisella tiellä tällä hetkellä… vuosikaudet on mennyt juhliessa ja painon jojoillessa..välillä myös tosi hoikassa kunnossa. Loppuvuodesta olin lihavimmillani moneeen vuoteen ja päätin että nyt saa tälläinen elämä loppua, ja nyt on savutonta ja alkoholintonta elämää takana 5kk enkä ole koskaan voinut näin hyvin!! Alkuvuosi meni omin neuvoin, mutta nyt kuukauden päivät PT:n ohjauksessa :)) Paljon on vielä tehtävää omassa kropassa, mutta oikealla tiellä ollaan :)) Tähän astisen elämäni paras päätös!

 32. sirja sanoo:

  Hei kiitos tästä postauksesta! Tästä sai ihan kauheesti motivaatiota.

 33. Tarja sanoo:

  Rohkea veto, Aino! Mutta kiitos tästä. Kaikilla on siis toivoa saada itsensä kuntoon, mutta kaikki on kiinni omasta päästä, täytyy vaan tajuta ja tehdä päätös ihan yksin. Muuten se ei onnistu, vaikka toiset antaisi kuinka hyviä vinkkejä.

 34. Jade-Yolanda sanoo:

  Tälläiset vanhat kuvat ja postaus niistä on aina ihan huippuja! En ole ikinä ollut mitenkään alkoholin ystävä ja välillä sitä tuntuu olevan vaikea selitellä muille. Nyt ainakin voi näyttää sen yhden vaikuttavan tämän postauksen kollaasin alkoholin vaikutuksista yhden kesän aikana 😉 Kiitos rohkeudestasi julkaista nämä kuvat!

  -Jade
  http://busybeingbodylicious.fitfashion.fi

  • ainor sanoo:

   Hei ja kiitos! Juu se on ikävää jos alkoholittomuutta pitää jotenkin selitellä. Kannattaa vain pitää oma linja ja olla välittämättä muiden sanomisista. Kukin taplaa tyylillään. 🙂

 35. AuroraB sanoo:

  Voisin sanoa, että tää herättää enempi tunteita kun jos oisit laittanut itsestäs kuvia +100kg vs nykyhetki 😀 Vaikka ikää on tullut lisää, niin oot vaan nuorentunut ainakin ulkosesti, mutta varmasti ”kypsynyt” henkisesti -> Parempi niin… =D Itsellä koko nuoruus 15-19v välillä oli alipainon puolella (pahimmillaan BMI 14,9) ja 9. luokan keväällä kun paino oli vielä ylipainon puolella =D Nyt kuitenkin oon itsekkin löytänyt ton balanssin ja rasvaprosentti on alempana kuin koskaan vaikka painoa on se +10kg enempi =D Sainpahan esiteltävää pikkusiskolleni, joka on jo useamman vuoden jojoillut +-10-15kg välillä, sekä alkoholipainotteisen bilettämisen ja liikunnallisen elämäntavan kanssa. Itsellä kun ei ole oikein koskaan tehnyt vaikeaa kulkea alkoholijuomien ohi kauppareissulla, vaikka suvun edustus kattaa +50% alkoholisteista + tupakoijista….. =) Eikä noi ”pahimmatkaan” kuvat näytä kovin pahaa kuvaa niistä ”pahimmista” nuorista, ketkä siellä baareissa kukkuu (varsinkin valomerkin aikaan)… Kovan työn oot tehny ja harmi kun ei oikein voi postata blogiin mitenkään henkistä kehittymistä, ne muutokset varmaan huimia olisivatkin! Onnea! =)

 36. Nimetön sanoo:

  pikkuisen siinä rajoilla näissä uusimmissa kuvissa, että onko enää terveen näköistä….toivon toki että kaikki on ok.

 37. Tiina sanoo:

  Wau, sulle sopii muuten tosi hyvin tummat hiukset ja otsis! 🙂 Ja siis hyvä ja mielenkiintonen postaus kaiken kaikkiaan, mutta kiinnitin vaan heti huomiota noihin hiuksiin. 🙂

 38. Kiira sanoo:

  Tuli iha kyynel silmään, kun luin tämän! Olin aivan mieli maassa, kun olen TAAS kipeänä (olen yrittänyt päästä parempaan kuntoon monta monta kuukautta, mutta olen sairastanut paljon. Aina kun saa terveellisen arjen hyvin rullaamaan, vilustun, rakennevamma saa kropan kipeäksi tai pöpö iskee) ja ryhdyin selaamaan inspiroivia blogeja, että jaksan taas nousta tästä sängyn pohjalta kuhan sairaus menee ohi ja yrittää taas kerran uudestaan liikunnallista elämäntapaa. Olen aijemmin lukenut blogistasi, että olet aina ollut hoikka ja urheillut paljon, itse taas ihan syntymästäni lähtien ollut pullean puoleinen ja vihannut liikuntaa viime syyskuuhun saakka, ja kironnut geenejäni ja sitä, etten ole aina rakastanut liikuntaa. Nyt minua piristi, että sinäkin olet joutunut joskus kamppailemaan ja sinullakin on mennyt oman tasapainon löytämiseen aikaa, mutta nyt olet tuollainen kun olet, sellainen kuin haluat olla 🙂 Eli kyllä minäkin vielä tavoitan sen, mitä minä haluan olla!

 39. Janna sanoo:

  Huhhuh kivikkoisen tien oot kulkenut nainen! Hienooa jos tasapaino on löytynyt, tästä moni saa kyllä varmasti inspiraatiota 🙂

 40. Sonja sanoo:

  Tosi mielenkiintoinen postaus ja oot tehnyt ihan hirveesti työtä ja se näkyy :)!

 41. *s* sanoo:

  Ootpa upee tyyppi. Rehellisyys- itsetuntemus – jalat maassa -kombo.
  Tämä oli hieno postaus. Toivottavasti kaikki nuoret tytöt (jotka treeniblogeja haluavat lukea) lukevat sun blogia.

 42. S sanoo:

  Onko kuvat tulossa tänne uuden blogin puolelle ?:) Kuvissa on nyt vain tyhjä ruutu missä lukee tiedostonimi tai kuvateksti ja kun ruutua klikkaa, se vie fitfashion.fi sivulle.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Kiitos infosta, laitoin viestin eteenpäin ja yritetään korjata asia mahdollisimman pian. Kuvat tosiaan pitäisivät olla jo täällä! 🙂

 43. TanjaP sanoo:

  Kiitos postauksesta ja rohkeudesta julkaista kuvia.
  Itseäni tämä tsemppaa treenin aloittamisesta jonka tein monen vuoden jälkeen ja saada painoa myös samalla alas..ja alkoholi on nyt no-no-listalla. 🙂

 44. Ems sanoo:

  Hei kiitos tasta postauksesta! Muutin itse vajaa puolisen vuotta sitten Australiaan, olin hyvin pienikokoinen ja tarkka ruokavaliostani Suomessa. Taalla ongelmaksi on muodostunut vaarallainen ruokavalio ja painoa on kertynyt vahasen. Treeni kulkee hyvin salillle liittymisen jalkeen, mutta en tieda mita soisin. Olisiko jotain simppelii ohjetta? Miten sa toimit ulkomailla tyoskennelessasi? Kiitos 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Selaamalla tuolta blogin ylälaidasta löydät bikini vody bootcampin kaksi ruokavalio esimerkkiä, jotka sopivat aika hyvin pohjaksi kenelle tahansa 🙂

   Kun olin itse ulkomailla, meni homma siihen että söimme melkein joka päivä ”ulkona” jonka vuoksi olo ei ollut ihan hirveen hyvä kauden loppuessa. Kaikki on kuitenkin itsestä kiinni, täytyy vaan mennä sinne kauppaan ja etsiä hyviä vaihtoehtoja! Sieltä löytyy varmasti jopa paremmat valikoimat kuin suomessa 🙂

 45. Eve M. sanoo:

  Hei! Ihan mahtavan inspiroiva postaus! Oma matkani kohti unelmavartaloa on edelleen pahasti kesken, mutta tähän astisesta projektista tein postauksen tänne: https://ireachforthestars.wordpress.com/2015/01/24/elamanmuutos/
  Sun blogista saa kyllä aina niin paljon intoa ja ajateltavaa! Kiitos 🙂

 46. raj sanoo:

  Tälläisiä postauksia tulisi löytyä enemmänkin! Tästä on valtavasti hyötyä mulle, kun yritän nousta samanlaisesta alamäestä ylös mitä sulla joskus oli. Tapauksena mä oon kyllä pahempi, itsetunto on ihan nollissa ja työtä on paljon. Pelkään että kunhan pääsen uuteen duuniin niin stressin myötä ahmiminen alkaa, siitä se on aikaisemmin lähtenyt. Pidän kyllä mielessä tämän oman alamäkeni, etten enää joutuisi samaan tilanteeseen.

 47. Sanna sanoo:

  Hei Aino!
  Täällä on uusi seuraaja sinun blogillesi. Sulla on aivan mahtava blogi!
  Itse olen reenannut pt:n kanssa melko pitkään mutta en saanut motivoitua itseäni edes sillä. Voin sanoa suoraan, että olen saanut blogistasi kymmenen kertaa enemmän motivaatiota, kuin mitä sain kalliilta pt:ltäni ollessani hänen ohjauksessaan.

  Kiitos!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Voi kiitos, et arvaa miten kiva kuulla tällaista palautetta!! 🙂

 48. Emilia sanoo:

  On niin helppottavaa kuulla, että jonkun muunkin kehon ulkonäkö ja paino on jojoillut paljon! 😀 Mun kropan tie tähän päivään menisi jotakuinkin näin: normaali, hieman ylipainoinen, ylipainoinen, normaali, normaalin alarajalla, anoreksia, normaalin alarajalla, normaali, hieman ylipainoinen, normaali, hieman ylipainoinen, ja nyt tämä hetki, eli normaali. Ihan järkyttävää mun mielestä. Ei ehkä näin sanoilla kuulosta yhtä järkyttävältä, mutta jos näkisit muutokset kuvalitaniana… Ja vieläpä kun kuusi viimeistä kohtaa on tapahtunut vuosina 2010-2014, niin eihän siinä oo aikaa nimeksikään. Tän hetken tavoitteena on saada lisää lihasmassaa ja pitää ruokailut säännöllisinä ja terveellisinä KOKO LOPPUELÄMÄN AJAN – eikä mitään kuureja!!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos ja tsemppiä muutokseen, onnistut kyllä kun löydät itelle sopivan tyylin voida hyvin! 🙂

 49. Ingam sanoo:

  Olen nyt vasta löytänyt blogisi ja tämä kirjoitus on kyllä kuin olisin sen itse kirjoittanut, ainoastaan taidan olla vielä palautumismoodissa syömisen suhteen. Alkoholia en juurikaan käytä ja treenaan 4-5krt viikossa, ja pitkään olen ollut kitudieetillä, syönyt liian vähän. Painoa olen saanut alas mutta lihakset ovat hävinneet ja läski jäänyt Nyt olen syönyt kulutuksen verran ja ylikin ja salilla teen lyhyitä sarjoja isoilla painoilla ja en juurikaan tee aerobista, että saisin vähän lihasta kasvatettua. Nyt tuntuu että olo on kuin mikäkin paksu patukka ja henkisesti vaikea suhtautua tähän ”isoon’ oloon. Lihakset ja voimatasot mulla kasvaa suht nopeasti, joten pohdin että kannattaisiko tässä vaiheessa vaihtaa treenit enemmän sykettä nostavaan ja silti pitää ruoanmäärä +/- nolla tilanteessa että saisin aineenvaihdunnan palautettua? Nyt tuntuu että kaikki vaan kerääntyy kroppaan. Tietenkin 1 tyypin diabeetikkona aineenvaihdunta ei muutenkaan ole se optimaalisin.

 50. ,. sanoo:

  Vanha postaus, mutta aina ajankohtainen muistutus. Luin myös vanhempia alkoholia käsitteleviä postauksia, ja olivat kyllä silmiä avaavia ja ajatuksia herättäviä. Kiitos, sain lisää motivaatiota olla juomatta treenipäivien välillä. 😀

 51. fossiili sanoo:

  ”Olen kulkenut aika kivikkoisen tien näiden ravintojuttujen kanssa ja voin kertoa että jos on olemassa joku dieetti mitä mä en ole kokeillut, niin se on jo ihme se.”

  Mielestäni tuo näkyy sun nykyisissä teksteissä. Että on kokemustakin takana eikä pelkkää tekstilukua.

  Dieetti. Se on rahalle tehty termi. Syö normaalisti, unohda dieetit ja voit paremmin.

  Se ei ole dieettaamista missä syömiseen kiinnittää huomiota, vaan se on ajattelua. Ei se ole dieettaamista missä mässäiltäessä mässäämsen lopettaa.

  Ps. Nykyiset dieettifanaatikot ovat tämän asian edessä joutuneetkin polvistumaan ja ovat alkaneet puhumaan, että sana dieetti itse asiassa tarkoittaa ruokavaliota.

  ..mikä on ihan fiksua heiltä.

Kommentoi