Makaronilaatikko goes 2014

Moikka! Lauantai on hyvä päivä pyhittää kokkailemiseen ja uusien reseptien kokeiluun. Mulla on juuri jäähtymässä päärynä-kinuski raakakakku. Katsotaan mitä siitä tulee ja laitetaan reseptiä jakoon, jos maistuu hyvälle! Aamulla oli taas perinteiset jumppaohjaukset ja voitteko kuvitella, että mulla venähti kämmenessä jotain, niin että sormia on vaikee suoristaa. Ja tämä tapahtui spinning-tunnin venyttelyosuudessa. :D Hahaa, Bodyssä oli hieman vaikea pitää käsipainoa kädessä, mutta kyllä se jotenkin sujui. Nyt tuntuu jo hieman paremmalta, toivottavasti menee ohi yhtä nopeasti kuin tulikin.

Jumppien jälkeen oon vietellyt aikaa hellan ääressä ja päätin tuosta noin vaan kokeilla tehdä hieman erilaista ”makaronilaatikkoa”. Hain Ekosopista Esse highland luomujauhelihaa ja torstaina kauppareissulla mukaan tarttui myös kanttarelleja. Siitä se ajatus sitten lähti…

DSC02893

En tapaa käyttää paistamiseen mitään rasvaa. Mulla on sen verran hyvä pannu, että sujuu ilmankin. Paistoin siis ensin nuo jauhelihat ja sen jälkeen paistoin jaukkiksesta jääneellä rasvalla kantarellit. Isoon uunivuokaan meni noin 900 g jauhelihaa, 250 g kantarelleja, 200 g herkkusieniä, 250 g parsakakaalia, saman verran porkkanaa sekä yksi paketti (250g) riisi-kvinoa spaghettia. Maustoin koko homman suolalla, valkosipulijauheella, cayennepippurilla ja chilillä.

DSC02895

Munamaidon valmistin kolmesta luomumunasta, neljästä desistä proeggo valkuaista ja makeuttamattomasta mantelimaidosta, jota meni melkein litra. Mulla on tuo kätevä smoothie twister, jonne sekoitin nämä kaikki aineet + mausteita. Blendasin hetken ja kaadoin seoksen vuokaan. Munamaitoa tulisi olla sen verran, että muut aineet peittyvät kevyesti, mutta ei kokonaan nesteen alle. Paistoin vuokaa uunissa 250 asteessa noin 30 minuuttia. Mulla oli tosiaan todella suuri vuoka, joten vuoan koon mukaan sitten noita määriä sekaisin.

DSC02898

Oli kuulkaa hyvää! Pidän kovasti kantarellien mausta ja ne sopivat erittäin hyvin tähän ruokaan. :) Sienissä on muuten myös jodia, joka on kilpirauhasen toiminnalle välttämätön hivenaine. Yleinen jodin saantisuositus on 150 mikrogrammaa/vrk. Jos käyttää raffinoimatonta suolaa, kuten merisuolaa tai ruususuolaa, kannattaa kiinnittää huomiota jodin saantiin. Jodia löytyy runsaasti myös merilevästä, jota voi ostaa vaikka jauheena tai rouheena, ellei esimerkiksi sushin syöminen kiinnosta. :)

Oon opettanut meidän pennulle ”istu” käskyn ja nyt hän on niin hassu, että kävelee kokoajan mun vieressä/jaloissa ja heti kun katson häntä, niin menee istumaan. :D Toivoo varmaan saavansa jotain ”palkintoa”, raasu. :D

DSC02892

Obelix

 


18 Responses to “Makaronilaatikko goes 2014”

 1. Emmi sanoo:

  Voimaruualta löytyy ainakin valmis sekoitus, jossa himalajan suolaa ja jodia merilevästä.
  Merilevän maku on mielestäni huomaamaton! Ihan vaan vinkkinä jos jodia kaipaa (:
  Itsellä joka päiväisessä käytössä ja tykkään!(:

  • ainor sanoo:

   Kiitos vinkistä! Enpä tiennyt tätä ja meinasin jo tänään ostaa jotain merileväjauhetta, mutta täytyy testata tuo ensin! :)

 2. Janna sanoo:

  Ei apua mikä ihanuus ! :3 Ja hei tuo reseptikin kuulostaa hyvältä, täytynee kokeilla :)!

 3. Amanda S sanoo:

  Mä maistoin tänä syksynä pitkästä aikaa kanttarelleja ja olivat mielettömän hyviä! Täytyy varmaan kokeilla tätä reseptiä, kuulostaa superhyvälle!
  Ps. En kestä kuinka söpöltä koira voi näyttää! Ihana! <3

  • ainor sanoo:

   Ne on kyllä tosi herkkua, ja tää resepti oli ainakin mun mieleen, joten kokeile ihmeessä :)
   Mä voisin kyylätä tota koirulia vaikka kuinka pitkään, se on niin söde :D

 4. Laura K. sanoo:

  ÄÄÄ ihana pentu :)!!

 5. Cele sanoo:

  Voi mikä suloinen koiranluttana! <3 Niin ja makaronilaatikko ja piirakka kuulostavat kummatkin herkullisilta. Sienet
  on ihania! Mulla paistuu just uunissa omena-rahkapiirakka-kokeilu. Saa nähdä onko lopputulos syömiskelpoista ;D

  • ainor sanoo:

   Toivottavasti sun piirakka onnistui :) Koiruli on kyllä todella suloinen tapaus!

 6. Anonyymi sanoo:

  Miten saan lähdettyä viikonloppuna aamuna lenkille? Vinkkejä?

  • ainor sanoo:

   No eipä siihen auta kuin lähteä. Yleensä jos alkaa liikaa pohtimaan lähtiskö vai eikö, motivaatio ehtii jo laskea. Päätä ja sen jälkeen toimi :) Seuraavalla kerralla homma on jo huomattavasti helpompaa!

 7. Minä sanoo:

  Heippa! Nää sun ruokajutut on niin parhaita! Kiitos! Kerrotko mitä eroa on tavallisella spagetilla ja spelttipastalla? Tai vehnäjauholla ja spelttijauholla? Entä maidolla ja mantelimaidolla?

 8. Pauliina sanoo:

  Hei, kun blogisi muuttaa, jääkö bikini body treeni ohjelmat tänne vai poistuvatko ne kokonaan? Täytyy kopioida ne talteen jos niitä ei enää mistää jatkossa näe :)

  • ainor sanoo:

   Hei! Ne tulee blogin mukana indiedaysille, eli kaikki blogin aiemmat postaukset seuraavat sinne mukana, nou hätä!

 9. Ann-Marie sanoo:

  Hei!

  Olen jo pitkään seurannut täältä takavasemmalta blogiasi. Nyt kuitenkin oli pakko kommentoida yksi vinkki. Teillähän on nyt menossa ”Sokeriton syyskuu” ja sulle tuli kysymyksiä että saako tummaa suklaata syödä. No onhan siinäkin sokeria, mutta tässä olis suklaata joka on ihan kokonaan SOKERITON!! Myös muut ruoka-aina allergiat on hyvin huomioitu (esim. gluteeniton suklaa, maidoton suklaa) ja tuote on vielä kaiken lisäksi Suomalaista!!
  Voi löytyä myös isommista marketeista ja itse en ole vielä ehtinyt maistaa kun äsken ton vinkin itsekkin löysin :)

  http://www.dammenberg.fi/category/12/sokeriton-suklaa

 10. Sonja sanoo:

  Voi Obelix, varmaan maailman suloisin otus mitä olen nähnyt! :’)

Kommentoi