Paljon ruokaa vähemmällä kalorimäärällä

Hyvää iltaa! Pitkästä aikaa myöhäispostaus, kotiuduin juuri töistä ja ruokaa laittaessa sain idean tehdä kirjoituksen, kuinka voi syödä määrällisesti paljon, saamatta kuitenkaan järisyttävää kalorimäärää kroppaan. Oon kertonut aiemminkin, että mulla on hyvä ruokahalu! 😀 Pystyn ja tykkään syödä paljon, siis isoja annoksia. No, tämä ei ole ehkä ihan niin hyvä yhtälö, jos haluaa pitää kropan jonkinlaisessa kuosissa. Harrastan siis kalorihuijausta, eli syön paljon, mutta lisäilen ruokiin ja annoksiin vähäkalorisia juttuja tuomaan lisää volyymia.

Kuvasta on vaikea hahmottaa, mutta kyseessä on suurikokoinen lautanen :)

Kuvasta on vaikea hahmottaa, mutta kyseessä on suurikokoinen lautanen 🙂

Lisää täytettä lautaselle, vähemmän kaloreita kehoon:

  • Kun valmistan ruokia, tapaan lisätä sekaan paljon kasviksia, kuten parskakaalia tai kukkakaalia. Lisään sekaan myös herkkusieniä, jotka ovat vähäkalorisia mutta tuovat ruokaisuutta mukaan. Myös katkaravut ovat kevyttä täytettä, tosin melko kalliita. Jos olisin valmistanut yllä näkyvän ruuan vain jauhelihasta ja riisistä, olisin syönyt siitä ehkä 2 kertaa, kun täytteenä on läjä parsakaalia ja sieniä tästä riittää ainakin 3-4 syöntikertaan. Pannulle meni n. 400 g ylämaankarjan jauhelihaa, 1,5 dl riisiä (kuivapaino), 500 g parsakaalia ja 180 g herkkusieniä.  
  • Aina kun teen ruokaa, laitan ensimmäisenä lautaselle salaatin ja varmistan, että se vie noin puolet tilasta. 
  • Kun olen erittäin nälkäinen (kuten tänään) valmistan ruuan kylkeen vielä vihannesmuusin, useimmiten kukkakaalista. Lautasella näkyvässä läjässä on 450 g kukkakaalta, pari valkosipulin kynttä ja mausteita. Kaloreina se tekee n. 100 kcal. Vatsa täyttyy takuuvarmasti!
  • Fitnessnuudelit ovat myös oiva keino lisätä ruokaisuutta, ilman kaloreita. Tietysti kaikki vähäkalorinen pitää nälkää hieman vähemmän, mutta esim. illalla jumppien jälkeen, kun voisin syödä pari heppaa ja jääkaapin siihen jälkkäriks, auttaa nämä keinot. Vatsa pysyy täytenä nukkumaan menoon saakka…Mikään ei ole veemäisempää, kuin mennä nälkäisenä nukkumaan. 🙂
  • Kasvissosekeitot ovat loistava vaihtoehto, kun tahtoo syödä kevyemmin. Tapaan tehdä sosekeiton käyttämällä erilaisia vihanneksia (parsakaali, porkkana, kukkakaali, sipuli jne..), paljon mausteita as usual sekä loraus mantelimaitoa sekaan. Helppoa, terveellistä ja täyttävää! Toki näiden rinnalle on hyvä lisätä jotain proteiinipitoista myös. Sosekeitto menee myös hyvästä alkuruuasta, jolloin pääruualla ei tule syötyä liikaa.
  • Jos pitää sääntönä, että jokainen syöty ateria sisältää jotain vihreää/vihanneksia, tulee vihanneksia syötyä runsaasti päivittäin ja annokset saavat täytettä.

DSC02771

Haluan vielä painottaa, että syön toki riittävästi, mutta nyt, kun tavoitteena on kiristellä hieman, tulee myös mun olla tarkempi ruokailujen kanssa. Kuten kuvastakin näkyy, kyseessä ei tosiaan ole mikään kituuttelukuuri. 🙂

Moni on kysellyt ruokien maustamisesta ja täytyy sanoa, etten ole mikään ekspertti asian suhteen. Mä käytän mausteita aina reilulla kädellä ja lemppareita ovat valkosipuli, chili, herbamare sekä laadukas suola. Olen kuitenkin kirjoitellut tästäkin aiheesta aikaisemmin. Postauksen voi lukea täältä: http://a-rou.fitfashion.fi/2013/11/18/terveellisesta-ruuasta-herkullisempaa/.


11 Responses to “Paljon ruokaa vähemmällä kalorimäärällä”

  1. MiraK sanoo:

    Herkulliselta näyttää 🙂
    Seurailen blogiasi nyt toista kuukautta ja joka päivä löydän paljon hyviä vinkkejä ja mielenkiintoisia kirjoituksia.vaihtelevat aiheet ruuan ja liikunnan ympärillä pitävät mielenkiintoa yllä 🙂

    • ainor sanoo:

      Herkullista olikin 🙂 Kiitos paljon, toivottavasti viihdyt mukana jatkossakin!

  2. Enni sanoo:

    Millä maustat ton kukkakaalimuussin? 🙂

  3. Maija sanoo:

    Tää oli kiva postaus! Mulla on vielä ihan hakusessa maustaminen, mutta noi erilaiset maustesekoitukset vois olla hyvä juttu! Itse en siedä yhtään valkosipulin makua, joten se poissulkee jotkin makuvaihtoehdot. Toi linkki sun aikaisemmin kirjoittamaan postaukseen oli myös hyvä. 🙂
    Hauskaa treeni -ja työviikkoa Aino!

  4. Kivaa lukemista, itsekin noudatan suurinpiirtein samoja perusteita! Minäkin olen sellainen, joka ei tyydy pieniin annoksiin 🙂

  5. sari sanoo:

    Hei!
    Miten valmistat ja maustat kukkakaalimuusin? Minullakin tuo ongelma: nälkä vaatii isompia ruokamääriä. Kiitos vinkeistä!
    Sari

    • ainor sanoo:

      Heippa! Keitän kukkakaalit ja pari valkosipulinkynttä, sen jälkeen vedän sauvasekoittimella muusiksi, maustan reilulla määrällä herbamarea, valkosipulia ja chiliä 🙂 Maustan ja maistelen välillä, kunnes olen tyytyväinen!

  6. Tuulia sanoo:

    Moikka Aino! Onko sulla kukkakaali ja parsakaali aiheuttaneet vatsanväänteitä? Mulla tahtoo ilmaa kertyä normaalia enemmän..

  7. hippaliinu sanoo:

    Hei!

    Haluaisin kysyä, mikä etu bataatissa on perunan sijaan? Glykeeminen indeksi, koostumus, mikä? Itse en pidä perunasta, mutta bataatista kyllä. Kiinnostaisi tietää, että millä tavalla bataatti voittaa perunan(?) 🙂 Googlailu tuottaa hassuja vastauksia…

  8. piitzi sanoo:

    Nam, nälkä tulee kuvaa katsellessa! Just tämmöstä info olenkin kaivannut, itse kun syön myös kuin hevonen… Pikkuhiljaa tässä koittaa aloittaa parempaa ruokavaliota ja koitan tsempata itteeni liikkumaan =)

Kommentoi