Ohjaustaidot nextille levelille

Väsyneet maanantaimoikat täältä! Alettiin viikonloppuna seuraamaan uutta sarjaa nimeltä ”the killing” ja eilen meni aika myöhälle tuon sarjan parissa. Aivan liian koukuttavaa, kun jokaisen jakson jälkeen piti katsoa ”yks vielä”. Kolmen aikaan yöllä oli pakko luovuttaa ja mennä nukkumaan..Harvemmin tulee valvottua noin myöhään ja nyt kyllä huomaa, ettei ole ihan maailman virkein olo tänään. :D

IMG_6059

Olen pitkään miettinyt, että haluaisin kehittyä ohjaamisessa paremmaksi ja toki jatkuva ohjaaminen kehittää ja opettaa, mutta olen silti kaivannut jotain uutta, mutta en tiedä mitä! Olisiko jokin uusi Lesmills-laji sopiva tähän paikkaan, ja mikä se voisi olla? Antaisiko jokin ryhmäliikuntaan suuntautuva koulutus uusia näkökulmia, vai mitä ihmettä voisin tehdä? Tällaisia ajatuksia on pyörinyt päässä, ja tänään, kuin taivaan lahjana, kuulin Eveltä huhuja (huom. tietääkseni ei siis varmaa tietoa vielä), että syksyllä olisi luvassa Bodystepin ATM-koulutus (Advanced Training Module). ATM- koulutus on siis peruskoulutuksen käyneille, jo hieman kokemusta omaaville ohjaajille ns. seuraava askel. Yleensä  ATM-koulutukseen kuuluu kuusi ohjausharjoitusta, joista saa yksilöllistä palautetta. ATM-koulutuksesta pääsee läpi silloin, kun saa arvosanaksi hyväksytyn kaikista viidestä perustekijästä, jotka ovat tekniikka, koreografia, coaching, vuorovaikutustaidot ja fitness magic. Koulutuksiin voi ilmoittautua kaikki ne ohjaajat, joilla on kyseisen ohjelman ohjaajalisenssi.

Nice Run lämppäri-ohjaus kesäkuussa

Nice Run lämppäri-ohjaus kesäkuussa

Lesmillsin lajeista koen olevani parhaimmillani juuri Bodyattackissa sekä Bodystepissä. Bodyattack on näistä kahdesta ehkä vieläkin vahvempi, aikaisemman liikunta-uran vuoksi, sekä siksi että ohjaan sitä enemmän kuin muita LM-lajeja. Ennen mulla oli kaksi steppi-ohjausta viikossa, josta huomaan eron tähän yhteen kertaan, sillä nykyään ”joudun” melkein joka viikko kerrata jotain juttuja stepin ohjelmasta. Ohjelma ei nimittäin jää mieleen niin tarkasti, kuin muut tunnit joita ohjaan useamman kerran viikkkoon. Etenkin kun ohjaan vuoroviikoin perinteistä ja atleettista versiota. Tässä mielessä olisi siis parempi jos olisi se kaksi ohajusta viikossa, mutta mielekkyyden kannalta yksi kerta on parempi. :)

DSC02383

Omien ohjelmien, eli jumppien jotka suunnittelen itse, parissa haluaisin myös kehittyä. Olenkin pyöritellyt päässä ideoita, kuinka voisin kehittää tunnin rakennetta, tekemättä tunnista liian monimutkaista tai sekavaa. Haluan keksiä ”uusia” liikkeitä ja juttuja, mutta sekin on haastavaa kun tässä viimeisten 8 vuoden aikana on tullut käytettyä aika monet muuvit ja koreot. :D Toisaalta taas, mulla on toimivat tuntirakenteet, joita en halua liiaksi lähteä muokkaamaan, sillä miksi vaihtaa hyvää pois.

Kaipaan siis uutta haastetta ja uskon että jotain sellaista tulee eteen tulevan syksyn aikana, en vain vielä tiedä mitä se tulee olemaan! :)


12 Responses to “Ohjaustaidot nextille levelille”

 1. Avatar Mari sanoo:

  Arvaa mitä minä kaipaisin! Sellaista vanhan aikaista aerobicia, jossa tehtiin v-askeleita :D Miksei sellasta ole missään?

 2. Avatar Hanne sanoo:

  Ilmoittauduin alustavasti Bodystepin ATM:ään jo keväällä :) sitä ei vain näy webshopissa vielä. Aloinkin jo epäillä, että toteutuuko se. Mutta upeeta jos Eve oli peruskoulutuksessa kuullut että edelleen se on tulossa! Nähdäänkö siellä sitten Aino :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Kirjotin sulle jo tuonne FB:n puolellekin, mutta jos sellainen tulee niin siellä nähdään! :)

 3. Avatar Norppa sanoo:

  Koulutusidea! LM Grit strength, sopisi sulle ja ymmärtääkseni se sinulta uupuu? ;)

 4. Avatar Ink sanoo:

  The Killing on paha. Mun oli pakko katsoa kaksi ekaa tuotantokautta melkein putkeen ja se oli aikamoista maratonia. Huhhuh! Eikä mitään muuta ei ollut tehtävissä! Kolmatta en ole uskaltanut aloittaa, sillä se koukku oli Todella Paha.

 5. Avatar Sini sanoo:

  Suosittelisin ehdottomasti Grit plyoo sulle!! Oikeestaan haluaisin sen myös itse Vaasaan. Plyo on grittiä kivempi, kun ei kädet väsy tangosta, vaan pääsee uuvuttamaan itsensä todenteolla hypyillä ja muilla vartaloa kuormittavilla liikkeillä ja kehittämään myös ponnistusvoimaa, mitä ”perusjumpissa” ei samalla teholla saa treenattua!!

  • Avatar ainor sanoo:

   Gritti kyllä kiinnostaisi ja oon jo hetken miettinyt että kävisin sen. Näköjään olisi vaan yksi gritin peruskoulutus syksyn aikana, täytyy kattoo jos vaikka lähtis sinne!

 6. Avatar Anneli sanoo:

  Moi! Tää ei nyt varsinaisesti liity tähän, mutta onko sulle tullu aiemmin kyselyjä polvisäryistä ja niiden hoidosta? Tai ootko jo kirjoittanut aiheesta? Mä olin heinäkuussa tosi aktiivisella urheilulomalla, ja sen jälkeen mun polvea on särkenyt.. lähinnä kävellessä ja istuessa. Juoksijan polvesta ei siis ole kyse. Onko sulla ollut koskaan ongelmia polvien kanssa ja miten ennaltaehkäiset polvikipuja?

  • Avatar ainor sanoo:

   Heippa! Polviongelmista en ole kirjoitellut, sillä mulla ei ole niistä niin paljon tietämystä. Kysyisin asiasta mielummin esim. fyssarilta tai lääkäriltä. Tosi vaikee sanoa näin virtuaalisesti mitään…Mulla ei ole koskaan ollut polvien kanssa ongelmia ja uskon sen johtuvan siitä että teen aina tosi huolellisella tekniikalla kaikki mitä treenaan.

Kommentoi