Lomaruokavalio – lounas

Moikkamoi! Ilmasto alkaa selkeesti näyttämään hieman parempia merkkejä kesästä. Toivotaan, että kelit lämpenisi ihan kunnolla niin pääsee kunnolla lomafiilikseen. Käytiin eilen kavereiden kanssa tekemässä mäkivetotreeni paikallisessa laskettelukeskuksessa. Vedin hapenottokykyä parantavan treenin, eli paremmin intervalltreeninä tunnetun setin. 15 tiukkaa vetoa ylämäkeen, jokainen niin, että lopussa happi loppui ja keuhkot pauhasi. Tänään tuntuu ihan kivasti pakaroissa ja reisissä, joten taidan vetää yläkroppasalin illalla. Jotenkin tuntuu hullulta mennä työpaikalle kun on lomalla, etenkin siihen aikaan kun omat tunnit on käynnissä. Onneksi meillä on myös tuo toinen sali, missä mulla ei ole niin montaa omaa tuntia. Jotenkin tuntuu järkevämmältä käydä siellä treenaamassa. En halua kuitenkaan olla viittä viikkoa käymättä salilla lainkaan.

DSC02499

Kerroin eilen aamiaisestani ja nyt ajattelin availla hieman, minkä tyyppisiä lounaita tulen nauttimaan. Ruokailujeni aikataulut on aikalailla mitä sattuu ja esim. eilen söin lounasta vasta kl 16. :D Erilaiset salaatit maistuvat kesällä, toisaalta tykkään syödä lämmintä ruokaa. Yhdistin siis nämä kaksi ja söin lämpimän salaatin.

DSC02683

Pilkoin lautaselle ruukullisen romaine- ja tammenlehtisalaattia, babypinaattia, luomulaatuista kurkkua ja tomaattia. Keitin 450 g parskaalia ja paistoin jauhelihaa. Paistelin pannulla parsakaalit, jauhelihat yhden tomaatin sekä pussillisen (250g) pakastepinaattia. Paljon mausteita (chili, valkosipuli, kalaharinsuola) ja koko seos salaatin päälle! Sulanut pinaatti ja tomaatti muodostivat ikäänkuin kastikkeen jaukkiksen ympärille, jolloin ei tarvittu enää salaatinkastiketta lainkaan. Kuulostaa oudolle yhdistelmälle, mutta oli hyvää ja täyttävää! :D

DSC02684

Mä tapaan itse kokeilla outojakin yhdistelmiä, sillä tavalla voi keksiä uusia makuelämyksiä. Lounaspöydässä tullaan siis näkemään luultavasti paljon erilaisia versioita salaateista.


No Responses to “Lomaruokavalio – lounas”

 1. Avatar Utelias sanoo:

  Anteeksi mutta ymmärsinkö oikein että skippasit aamupalan ja joit vain kahvin, 16.00 söit lounaan ilman hiilareita? Aiotko tosiaan selvitä loman ajan ilman hiilareita?

  • Avatar ainor sanoo:

   Taisin selittää vähän hölmösti! Söin siis välipalatyyppisesti aamiaisen jälkeen, mutta ”kunnon ruuan” vasta iltapävällä..Tosin heräsin vasta hieman ennen 12 joten kaikki ateriat venähtivät aika myöhälle. :) Syön kyllä hiilareita mutta vähemmän kuin normaalisti!

 2. Avatar Sippu sanoo:

  Hei! Jos ehdit/jaksat/viitsit, niin mielelläni lukisin ohjeet tuohon mäkivetotreeniin! :) Kuulostaa mahtavan hapokkaalta! ;)

 3. Avatar laura sanoo:

  montako annosta tosta tuli, pari isoa tai kolme pikkuista? paljonko suunnilleen laitoit jauhelihaa? voisin kokeilla samaa soija- tai quorn-rouheella:)

Kommentoi