Viikonlopun festarieväät

Osallistuin maanantaina Greenstreetin järjestämään Raakasuklaa Workshoppiin. Kurssin ohjaajana toimi Fitfashionissakin bloggaava iloinen ja osaava Aino. Oma historiani raakasuklaan parissa on aika pitkä ja olen väsäillyt jos minkälaisia viritelmiä suklaasta. Yhdessä vaiheessa tein todella usein raakasuklaata ja mulla oli melkein aina pakkasessa palasia odottamassa. Jossain vaiheessa kuitenkin ”kyllästyin” koko touhuun ja en ole sen jälkeen jaksanut valmistaa suklaata… Kurssilla kerrattiin kuitenkin kaikki raakasuklaan mielettömät ominaisuudet ja positiiviset vaikutukset, jolloin mielenkiinto ja innostus heräsi uudelleen. Valmistimme tietysti myös suklaata, hieman eri tavalla mihin olen itse tottunut.

DSC02642

Kurssin jälkeen on suklaa pyörinyt mielessä joka päivä, joten päätin tänään valmistaa oman satsin. Suklaassahan on mielettömän hyvät ravintoarvot ja pienestä satsista saa hyvät energiat ja hyvän fiiliksen. Raakasuklaa sisältää siis hyvää oloa aiheuttavia fenyylietyyliamiinia, anandamidia ja teobromiinia.

Suklaa sisältää myös todella paljon magnesiumia ja siinä on todella korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä ja kuparia ja c-vitamiinia. Päätinkin ottaa suklaata mukaan viikonlopun Himos festareille. Siellä tuskin tulee syötyä kovin monipuolisesti, joten saa ainakin jotain ravinteita ja energiaa! Jokainen voi sitten miettiä, että mihin sitä magnesiumia tarvittiinkaan.. 😀

DSC02645

Yllä olevissa näkyvät suklaat valmistin tänään Workshopissa oppimalla reseptillä, johon tuli:

  • kaakaovoita
  • raakakaakaojauhetta
  • lucumaa
  • macaa
  • ripaus laadukasta suolaa (kalaharin suola)
  • tocoa (riisinlesejauhetta)
  • makeutusta (esim. luomuhunaja)
  • piparminttuöljyä

Määristä en osaa sanoa paljoakaan, sillä heittelin kaikkea sekasin, välillä maistellen. Kaadoin massan rasiaan ja heittelin jokaiseen palaan täytettä. Täytteeksi kelpasivat tällä kertaa mansikat, pensasmustikat, pähkinät ja mulperimarjat. Tein myös levyllisen suklaata, mihin en laittanut mitään ”täytettä”.

DSC02646

Pensasmustikkasuklaata 😛

Suosittelen lämpimästi osallistumaan tällaiseen Raakasuklaa Workshoppiin jos mahdollisuus tulee! Nyt taas taivas on rajana kun lähtee kehittelemään erilaisia superherkkuja!

 


6 Responses to “Viikonlopun festarieväät”

  1. Iina sanoo:

    Nam, näyttää herkulliselta! 🙂 Taidankin tehdä tänään raakasuklaata tai -kakkua. Tohon workshoppiin ois kyllä huippua päästä, ku sais ammattilaisten neuvoja raakasuklaan tekoon. Tein viime viikonloppuna tosi hyvää mustaherukkaraakasuklaata, jonka reseptin voi tsekata täältä, jos kiinnostaa: http://shapeandcake.blogspot.fi/2014/06/mustaherukkaraakasuklaa.html

    Mukavaa juhannusta Aino! 🙂

  2. Beatrice sanoo:

    Moikka Aino! Lueskelin ihan innoissani tuota sun kirjoittamaa kiintetys-ohjelmaa jonka ohjeistus tuntuu varsinkin ruokavalion kannalta älyttömän hyvältä!

    Nyt multa löytyykin kysymys, kun tarkoituksena olisi pudottaa painoa niin olisiko ok jos noudattelisin tuota kaavaa mutta puolittaisin annokset? Tämän lisäksi kun mun tulisi korvata lounas kouluruoalla niin lisäisin tuohon lounaaseen päivällisen verran hiilihydraatteja (jolloin lounas olisikin samanlainen kuin päivällinen, heh) mutta edelleen nauttiminen tuota ”ruokavaliota” puolikkaan? 🙂

    Sitten vielä, kun mietiskelin välipala/iltapalavaihtoehtoja joita olisi helppo kuljettaa mukana niin mieleeni tuli esimerkiksi hedelmä (esim. omena) ja pieni kourallinen pähkinöitä, olisiko tämä kelpo vaihtoehto?

    Tämä kaava vaikuttaa ainakin mulle oikein hyvältä, mutta mitä sä olet mieltä? 🙂

    • ainor sanoo:

      Moi! En kyllä lähtisi vähentämään ruokaa enää tuosta määrästä vaikka painoa pudotatkin. Kokeile ensin noilla määrillä ja jos paino ei tipu niin vähennä vasta sitten. 🙂 Tuo mainitsemasi välipala on ihan hyvä vaihtoehto.

  3. iida sanoo:

    moi aino!
    mulla on ongelma ja toivoisin sulta vinkkejä asian ratkaisemiseen:
    oon menossa viikoksi leirille, jossa tarjotaan maittavaa kotiruokaa mutta se on pääasiassa hiilari- ja sokeripainotteista. tässä esimerkki päivä:
    aamu: hiivaleipää meetvurstilla ja juustolla, muroja, mehua, hilloja ja maustettua jugua
    lounas: nakkikeittoa, suklaavanukasta
    päivällinen: makaronilaatikkoa
    iltapala: sama kun aamiainen

    kasviksia on saatavilla joka aterialla riittävästi, samoin rasvatonta maitoa, ruisleipää yms. mutta proteiinipitoista ei oikeastaan.

    käytössä on pieni jääkaappi, mikro sekä vedenkeitin. mitä suosittelisit mun ottavan mukaan ”varalle” proteiininlähteeksi, jos ruoka on tyyliin makaronilaatikkoa joka on liian hiilaripitoista mun ruokavalioon, jota voisi säilyttää jääkaapissa sen viikon tai sitten ihan huoneenlämmössä varjossa? maitorahkaa olen ajatellut että ottaisin mukaan, se on hyvää ja säilyisi jääkaapissa, tai sitten skyriä. tonnikalaa mietin myös, mutta sehän ei avattuna säily jääkaapissa tarpeeksi kauaa kun siitä tölkistä lähtee metallinen maku kalaan tms.
    proteiinipatukoita en pääse ostamaan mistään ja haluaisin ihan ”kunnon ruokaa”. jos ei hyvää ratkaisua löydy ruoan suhteen, olisiko hyvä esim. jos söisin salaattia joka aterialla, joisin maitoa ja omassa mökissä vaikka proteiinishaken? jauhetta minun on mahdollista luultavasti ostaa.
    liikumme leirillä joka päivä mutta hyvin kevyellä tavalla. laihdutan tällä hetkellä joten se proteiinipitoisuus olis oikeesti tärkeää.

    olen äärimmäisen kiitollinen jos maltat vastata! auttais mua suuresti. 🙂

    • ainor sanoo:

      Mites keitetyt kanamunat? Nehän säilyy jääkaapissa keittämisen jälkeen aika pitkään (oma kokemus) ja niitä on helppo syödä ja lisätä ruokaan, myös raejuustoa on helppo lisätä tavallisiin ruokiin nostamaan proteiinipitoisuutta. Hera, eli proteiinijauhe on tietty helppo otttaa mukaan ja juoda esim. välipalalla jos sulla sitä löytyy niin ota ihmeessä mukaan.:)

Kommentoi