Kenkäkokoelmani ja vinkkejä treenikenkien valintaan

Moikka! Treeni- ja juoksukenkiä löytyy nykyään joka lähtöön. Mulla onkin kerääntynyt ihan hyvä kokoelma erilaisia kenkiä erilaisiin urheilusuorituksiin.

DSC02084Yllä olevan kenkäkokoelman lisäksi, mulla on kahdet spinning-kengät, joita käytän tietysti spinnatessa. Ohjaan kahdella salilla, joten säilytän osaa kengistä Lady Linellä ja muutamat ovat sitten WSC:n puolella, jotta ei tarvitse raahata kenkiä mukana, vaan ne ovat aina valmiina odottamassa. Tällä hetkellä käytän eniten noita liloja Asicsen Nimbuksia. Siniset Nimbukset ovat jo niin romuna, että niitä käytän vain satunnaisesti ulkona kävelyllä.

DSC02087Näitä ennen mulla on ollut jo kahdet Nimbukset, joten arvata saattaa, että olen ollut tyytyväinen malliin. Kengät ovat todella tukevat ja pienen käytön jälkeen ne muotoutuvat kivasti oman jalan malliin. 

Toinen lemppari on Niken Free-kenkä, joita mulla löytyy kolmin kappalein. Vaalean lilat ovat vanhimmat, kuten huomata saattaa. Pinkit suunnittelin itse Niken sivuilla ja siniset ovat Flyknitit, joita olen käyttänyt vähiten. Flyknitit ovat todella kivat jalassa, mutta jostain syystä käytössä mulla puutuu aina toinen jalanpohja, jonka vuoksi en ole niitä pystynyt käyttää. Ajattelin siirtää kengät ulkokäyttöön arkikenkengäksi nyt kun ilmat lämpenevät.

DSC02086Suunnitelmissa olisikin hankkia uudet Freet. Haluaisin jotkut oikeen kirkkaan väriset. Lime, keltainen, vihreä ja pinkki himottelee mielessä. Myös mintunvihreät Niket voisivat olla söpöt.

Muutama viikko sitten sain PUMA:lta lähetyksen, jossa oli mukana PUMA Mobium XT training-kengät. Olen ehtinyt kokeilla kenkää vain salikäytössä ja ne olivat hieman Nike Freen kaltaiset, kevyet ja mukavat.

DSC02089Kuntosalikäyttöön mulla on vielä Adidaksen Power Lift-kengät, joita käytän siis vain jalkatreeneissä. Näissä on todellakin eroa. Kengillä on todella tukeva tehdä kaikki jalkaliikkeet, kuten kyykyt yms! 

DSC02090

Kaikki eivät tarvitse näin laajaa kenkäarsenaalia kuin meikäläinen, joka käyttää treenikenkiä enemmän kuin tavallisia kenkiä. Hyvät kengät ovat kuitenkin todella tärkeät ja niihin kannattaa satsata. Pahimmillaan huonosti istuvat kengät pilaavat koko treenin. Olen monesti ennenkin kirjoittanut tästä, mutta kenkiä hankkiessa kannattaa aina pyytää myyjiltä apua. Kengissä on nykyään monenlaisia tukia ja myyjät osaavat katsoa millaista tukea sinun jalkasi tarvitsee vai tarvitseeko lainkaan! Netistä tilatessa ei voi tietää sopiiko kenkä juuri sinun jalkaan ja väärin tukeva kenkä voi aiheuttaa inhottavia ongelmia. Kannattaa siis ottaa selvää oman jalan tarpeet ja hankkia siihen sopiva kenkä. 🙂

Käytiin perjantaina Akvamariinin Showroomilla, missä oli näytillä vaikka mitä kiinnostavaa. Kirjoittelen toisaan niistä lisää vielä myöhemmin. Meille tehtiin Footbalancen jalka-analyysi, jonka jälkeen saimme omaan jalkaan kustomoidut pohjalliset. Analyysin perusteella jalkani tyyppi on neutraali. Aion ottaa pohjalliset testiin heti seuraavaan treeniin.. 🙂 Pohjallisten avulla voi korjata jalan mahdollista virheasentoa. Jalan virheasento voi vääristää koko muun vartalon asennon ja aiheuttaa kipua polviin, selkään tai jopa niskaan saakka. Mun jalan koko on 36-37, mutta tämä koko oli loppu, joten otettiin 38, jota voi sitten hieman leikata jotta se mahtuu kengän sisälle. 🙂 

IMG_6013_Fotor_Collage

Itse olen kokenut parhaaksi vaihdella kenkiä erilaisissa treeneissä. Välillä tukevampaa ja välillä kevyempää free-kenkää, jolloin jalanpohjan omat lihakset joutuvat tehdä enemmän työtä.


16 Responses to “Kenkäkokoelmani ja vinkkejä treenikenkien valintaan”

  1. elina sanoo:

    Hei ja kiitos, tämä osui kyllä juuri oikeaan aikaan tämä kirjoitus! Itselläni on nike freet ja jalkaan ne ovat oikein mukavat ja kevyet , mutta ongelmani on polvet. Ne kipeytyvät monesti esim. Bodyattackissä tai -stepissä. Olen miettinyt että olisiko aiheellista ostaa paksupohjaisemmat kengät, jotka joustaisivat ja tukisivat polvia paremmin? 🙂

    • ainor sanoo:

      Moikka! Attackissa ja stepissä tulee aika paljon iskua jalkaan, joten tukevammat kengät voisivat auttaa sun vaivaa. Ehkä voisit hankkia yhdet tukevammat free-kenkien rinnalle ja vuorotella näitä 🙂

  2. riittis sanoo:

    Moikka, mainitsit itsekin, että yksien kenkien kanssa jalkapohja tuppaa puutumaan. Mulla on sama ongelma, että usein jalkapohjat puutuu ja myös kipeytyy. Esimerkiksi hyppyjä tehdessä jalkapohjat tulee todella kipeiksi, se tuntuu oikeastaan siltä kun jalkapohjissa olisi suonenveto. Johtuuko tälläinen sitten huonoista kengistä ja mikä niissä tarkalleen mättää (liian kova pohja/riittämätön tuki tms)?

    • ainor sanoo:

      Voi johtua huonoista kengistä tai siitä että pohjeet ja jalanpohjat ovat jumissa. Vaikee sanoa näin virtuaalisesti, että mikä tarkalleen sun kengissä mättää. 🙂

    • Ymmi sanoo:

      Kuule kun ei se yhteiskunta pyöri niin, että täälä jotain jalka-analyyseja tehtäisiin virtuaalisesti. Mutta veikkaanpa että se on sun vasemman jalan kantapää tarkalleen ottaen, josta mättää. Aivan, aivan, todellakitodellakitodellaki!

  3. mandi sanoo:

    Ihan totta tuo että huono kenkä voi pilata koko treenin! Itsellä kramppasi vasen jalkapohja pahimmillaan joka treeneissä ja pillalle meni koko juttu kun piti lopettaa aina kesken. Otin uudet kengät käyttöön n. kuukausi sitten eikä ole kramppaillut kuin kerran. Liikunta on paljon kivempaa hyvillä kengillä 😀

  4. Hanna sanoo:

    Moi! Mitä kenkiä käytät vapaa-ajalla? Sopivatko esimerkiksi Nike Freet kaupungilla kävelyyn vai onko pohja liian ohut jne? Vai mitkä niken tai muiden merkkien kengistä sopisivat tällaiseen tarkoitukseen mielestäsi? =)

    • ainor sanoo:

      Käytän eniten Niken Air Maxeja ja Converseja, mutta kyllähän nuo freet siihenkin soveltuu. 🙂

  5. Mira sanoo:

    Kukkuu

    Minä innokkaana myös ostin Nimbukset ja siihen loppui juokseminen. Kaikille sopii Nimbus , no miksi ei mulle? Mikä mun jaloissa on vikana, kun kaikki niitä kehuu ja kehui?:))))))))

    Aluksi ne tuntui hyvältä ja ahaa elämys oli valtava. Kuitenkin kävi niin että jalanpohjat alkoi puutua ja oli uskottava että ne nyt vaan ei sovi mun jalkaan.

    Voitte uskoa kun harmitti. No, kengät on saaneet uuden kodin ja kiinnitän vielä enemmän huomiota kenkien ostotilanteessa miltä ne jalassa tuntuu:).

    Iloisia lenkkejä, hyvillä kengillä mitkä ne sitten ovatkaan.

    Mira
    http://istillcount.blogspot.fi

    • ainor sanoo:

      Mulla on Nibuksien kanssa sama juttu, että parissa ekassa treenissä jalka puutuu, mutta sen jälkeen ne jotenkin muotoutuu jalkaan ja puutuminen ei enää vaivaa. 🙂
      Kaikille ne ei kuitenkaan varmaan sovi. 🙂

  6. Sofia sanoo:

    Hei paljonko maksaa teettää Footbalancen jalka-analyysi (pohjalliset) ja missä sen voi tehdä? 🙂

    • ainor sanoo:

      Tuolta löytyypi lisää infoa: http://www.footbalance.fi

      • Pihatossut sanoo:

        Komea rivi kenkiä ja varmasti tuossa työssä kengät on tärkein yksittäinen työkalu. Itsekin jalkavaivoja kärsineenä ymmärtää aktiivikäytössä hyvän ja istuvan kengän tärkeyden. Kenkien värimaailma on vuosien varrella kyllä mennyt hyvin pirteään suuntaan. Kenkien kulutus sulla varmasti kovaa kun päivittäin ohjaa työkseen. Mihin muuten sun kaikki vanhat treenikengät menevät aktiivikäytön jälkeen? Älä ainakaan heitä vanhoja pois, jos ei sulla ei ole niille käyttöä niin kelpaisivat hyvin näin keväällä pihatöihin ja tuleviin pihatalkoisiin.

        • ainor sanoo:

          Vanhat kengät on yleensä menneet meidän salille varakengiksi (jos joku asiakas unohtaa kengät) ja sitten olen jakanut niitä eteenpäin, jos kengät eivät ole olleet vielä huonossa kunnossa. 🙂

  7. Nimetön sanoo:

    siis käytätkö samoja kenkiä salilla sekä lenkillä?

    • ainor sanoo:

      En käytä. Eri kengät ulkokäyttöön ja sisäkäyttöön, tällä hetkellä en oo käynyt treenaas ulkona, ainoastaan kävelyllä, jolloin käytän sinisiä nimbuksia!

Kommentoi