Superfoodit ja vitamiinit joita käytän

Moikka! Olin lauantaina kavereiden kanssa kahvilla ja tuli puheeksi meikäläisen laaja vitamiini-superfoodi-arsenaali. Kaverit kyselivät mitä kaikkea käytän säännölisesti ja ajattelin kertoa niistä myös teille. Mulla on tosiaan paljon erilaisia juttuja, joita käytän vaihtelevasti. Tällä hetkellä aamulla menee oma aikansa, kun sekoittelen kaikki pulverit. Naureskelinkin itse yksi päivä, että on aika hullua, kun juo ihan vapaavalintaisesti savea ja merilevää isot kupilliset. 😀

DSC01610

Heti herätessä laitan kahvin tippumaan ja annan saven liota isoon n. 0,5 l tuoppiin vettä. Toiseen tuoppiin heitän poretabletin, chorellaa, ohranorasta ja opti-MSM-jauhetta. MSM imeytyy paremmin c-vitamiinin kanssa, jonka vuoksi käytän poretablettia, joskus laitan vielä Feel Vividin Acerolaa sekaan (luonnolinen c-vitamiini). Tuo poretabletti myös piilottaa levän maun aika hyvin.

 • Chlorella (Chlorella vulgaris) on yksisoluinen makean veden levä, joka sisältää valtavan määrän elimistöllemme tarpeellisia vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, rasvahappoja ja lehtivihreää. Chlorella on mainio proteiinin lähde ja se sisältää huimat 60 % puhtaasti imeytyvää proteiinia.
 • Ohra on yksi parhaiten tunnetuista ruohokasveista ja sen oraan tiedetään olevan erittäin ravitsevaa. Nuoret ohranoraslehdet sisältävät runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja proteiineja. Kuivatun ohranorasjauheen ravitsemukselliset ominaisuudet ovat lähellä luonnollista olotilaa ja ihmisen tarvitsemat ravinteet ovat siinä luonnonmukaisissa mittasuhteissa. Ohranorasjauheen voimakas vihreä väri ilmaisee sen sisältävän tummalehtisten kasvisten tapaan runsaasti lehtivihreää.
 • Opti-MSM on CocoVi Premium-sarjan tuote, joka on maailman puhtainta MSM-jauhetta. MSM eli metyylisulfonyylimetaani on rikkiyhdiste, jota esintyy kehossamme luontaisesti. MSM-jauhe soveltuu erityisen hyvin ihon kunnosta kiinnostuneille ja liikkuvuutta vaativien urheilulajien harrastajille. 
 • Spirulina (Arthospira platensis)Spirulina on mikroskooppinen, yksisoluinen levä, joka on elänyt maapallolla siitä lähtien, kun täällä on ollut elämää. Spirulina on ehkäpä planeettamme ravinnetihein yksittäinen ruoka ja se on pakattu täyteen varsinkin urheilijoille ja kasvissyöjille arvokkaita ravinteita. 

Lisää infoa voi lukea Cocovin sivuilta.

DSC01611

Ensin kulautan savijuomani alas. Vihreän saven sanotaan luovuttavan elimistölle tärkeitä mineraaleja (mm. magnesium, kalium) ja hivenaineita ja se sopii myös:

-Elimistön puhdistukseen
-Mahalaukun ja suolistotulehduksien hoitoon
-Seitsemän sisäelimen aineenvaihdunnan tasapainottamiseen
-Väsymykseen ja lievään masentuneisuuteen
-Sydäntautien ennaltaehkäisyyn
-Luuston hyvinvointiin

Näiden jälkeen syön aamupalan ja juon aamukahvit. Aamiaisen jälkeen kulautan vielä uuden lasillisen vettä alas ja nielaisen samalla omegat, D-vitamiinit ja spirulinatabletit. Spiruliinaa en käytä joka päivä. 

Sellainen aamuprojekti mulla joka aamu. Välillä vaihtelen tuotteita ja käytän esim. FeelVidin macaa yms. Iltasella mulla on vielä ihan eri jutut mitä otan.

Minä olen kokenut tämän sopivaksi itselleni, en ole esimerkiksi ollut kipeänä tooodella pitkään aikaan. Olen ollut kunnolla flunssassa viimeksi 2-3 vuotta sitten. Jotain pieniä flunssia on ollut sen jälkeen muutama. Vatsataudissa oon viimeksi ollut v. 2002. Kaikki eivät usko luonnontuotteisiin, eikä tarvitsekaan, mutta olen kokenut ne itselleni hyväksi lisäksi ravinnon rinnalla. Kaikkea mitä minä teen ei kaikkien toki tarvitse kopioida. 😉

Näin paljon lisäravinteita ei toki tarvitse käyttää, mutta mielestä olisi tärkeää ottaa ainakin D-vitamiini ja omegat lisänä monipuolisen ravinnon lisäksi. Jos urheilee ja hikoilee paljon myös magnesiumia on hyvä käyttää. C-vitamiinikaan ei ole pahitteeksi, ellei syö todella paljon marjoja ja kasviksia. Kala-allergisille vinkkinä (jotka eivät voi käyttää tavanomaisia kalaöljy-kapseleita), että E-EPA kapselit saattavat sopia kala-allerigasta huolimatta. E-EPAsta muodostuu myös DHA-rasvahappoja jotka ovat molemmat elintärkeitä. Kapselin voi kokeilla rikkoa ja laittaa pienen tipan kielelle. Mun pikkuveli on esim. pahasti allerginen kalalle, mutta E-EPA ei aiheuttanut reaktiota.

Nyt viimeistelen vielä BODYCOMBAT-treenit ja ohjaan kokonaan uuden ohjelman tänään 18:45! BOOM! 😉

Cocovin, Feelvividin ja Fitnessgurun tuotteet saatu blogin kautta.


25 Responses to “Superfoodit ja vitamiinit joita käytän”

 1. Pauliina sanoo:

  Hei Aino! Tämä asiani ei varsinaisesti liity kirjoittamaasi asiaan, mutta ajattelin, että osaisit kertoa vastauksen minun kysymykseeni 🙂 Jos salilla tekee jalkaprässillä, onko se raskaampaa, mitä enemmän jalat ovat haaralla? Ja onko joitain muita keinoja kuin painon lisääminen, jotta jalkaprässin saisi paremmin tuntumaan?

  • ainor sanoo:

   Moi! Jalkojen asento ”määrittää” minne liike tehoaa parhaiten. Esim. jalat leveällä tukilevyn ylös nostettuna tehoaa paremmin pakaraan (jos sellainen missä maataan jalat ylöspäin nostettuna). Riippuu siis mihin haet tuntumaa? Jos liike ei tunnu missään niin sitten kyllä painoja on liian vähän. 🙂

 2. Ässä sanoo:

  Hellou! Ostin juuri ensimmäisen purkkini Cocovin spirulinatablettaja, mutten ole vielä ehtinyt niiden napsimista aloittaa. Mietin, olisiko syytä jättää erillisen magnesiumvalmiste sivuun, kun spirulina näyttää jo itsessään sisältävän runsaasti magnesiumia? 🙂

  • ainor sanoo:

   Moikka! Hmm nyt en osaa oikeen sanoa mitään kun en oo tutkinut niin tarkkaan tuon spirulinan magnesiumpitoisuuksia. Kannattaa varmaan tsekata annoksen magnesium määrä ja verrata sitä pävittäiseen saantisuositukseen. Itse todella paljon urheilevana ja hikoilevana oon ottanut magnesiumia tupla-annoksina, mutta tosiaan mun tapauksessa vähän eri asia. 🙂

 3. vasaaaa sanoo:

  Voisitko joskus tehä laajemman ”mielipideanalyysin” jostain lm ohjelmasta. Esim just combatista että mitä mieltä oon mistäkin tän ohjelman kappaleesta. Ois mielenkiintonen kuulla, koska omasta mielestä vaikka tän uusimman ohjelman 7 on aivan kuraa

  • ainor sanoo:

   Moi! Olen joskus tehnytkin vastaavia analyyseja ohjelmista. Enköhän mä sellaisenkin saa tehtyä nyt kun pääsee kokeileen useemman kerran näitä uusia ohjelmia, kiitti vinkistä! 🙂

  • Jonnajon sanoo:

   Hei tällästä mäkin odotan, kiva kuulla ympäri Suomen mielipiteitä näistä ohjelmista, etenkin kun Les Mills Suomi-forumiakaan ei oo enää 🙂

   • Nimetön sanoo:

    On se foorumi, mutta se on muuttanut uuden osoitteen alle lesmillssuomi.boards.net
    🙂

 4. sari sanoo:

  Hei!
  Itselläni ei ole mitään sitä vastaan, että nykyisin suositellaan paljon esim. omega 3 käyttöä-enkä missään nimessä kiistä sen tuomia terveyshyötyjä. Mutta pakko muistuttaa terveydenhuollon ammattilaisena sen vuotoriskiä lisäävästä vaikutuksesta. Sinullakin taitaa olla paljon eri ikäisiä ja erilaisen terveydentilan omaavia treenattavia? Omega 3 tiedetään lisäävän vuotoriskiä esim leikkauksissa. Se on rasvaliukoinen eli varastoituu rasvasoluihin. Sen häviäminen elimistöstä kestää noin 3kk. Sairaalassa suosittelemme potilaita lopettamaan hyvissä ajoin omega 3 käytön ennen toimenpidettä.
  Kiitos blogistasi! Sitä on mukava lukea! Jatka samaan malliin!

  • Anu sanoo:

   Tässä muuten Sarilla hyvä pointti. Mua käy aina rassaamaan kun jengi kysyy syönkö Omega 3:sta ja kun vastaan, että en syö, kysellään ja arvostellaan miksi, miksi, suntodellakinpitäis. Fakta on se, että Sarin sivuamista syistä en voi Omegaa ottaa. Pitäis jättää yksi toinen tabletti ottamatta, ja jos sen tekisin, saattaisin pian olla arkkukamaa.

   Mutta ilman muuta hyvä lisäravinne niille, joilla ei vuotoriskejä. 🙂

   • ainor sanoo:

    Oon kans tietoinen tästä asiasta, mutta oletan että kun ihmiset ovat esim menossa leikkauksiin, niin lääkärit kertovat asiasta ennen toimenpiteitä. Ja jos jollain on samankaltaisia ongelmia kuin Anulla niin varmasti osaa olla itse ottamatta omegaa 😀

    • sari sanoo:

     Tietenkin lääkärien pitää informoida potilaita asiasta. Mutta kyllä jokaisella on vastuu itse siitä mitä syö. Me kaikki saatamme joutua ns. päivystysleikkaukseen (esim tulehtuneen umpilisäkkeet takia) jolloin etukäteisinformaatiota ei ole pysytty antamaan. Omega-3 lisää vuotoriskia kaikilla, ei vain ihmisillä joilla on tiedossa oleva vuotohäiriä. Mutta niinkuin aiemmassa viestissäni sanoin, en ole kiistämässä tämän valmisteen terveyshyötyjä, mutta kunhan kaikki vaan ymmärtävät, että vaikka saa jotain hyvää-se voi tuoda mukanaa myös riskejä.
     Jatka Aino saamaan malliin, itse koen saavani paljon ajateltavaa sinun jutuista!

     • Anu sanoo:

      Eikä tässä tosiaan Ainoa (viittaan tuohon Ymmin kommenttiin) arvosteltukaan. Haluttiin vain tuoda vielä tämä Omega 3-valmisteiden varjopuoli esille. Itselläni todella perinnöllinen sairaus, ja olin hyvin tietoinen siitä, ettei minun parane näitä ottaa. Kaikki eivät ehkä kuitenkaan ole yhtä tietoisia. Ja sitten tietysti myös tuo Sarin mainitsema yllättävyysaspekti. Leikkauksia ei tosiaan aina suunnitella.

      p.s. söisin paljon mieluummin Omega 3-valmistetta kuin sen käytön blokkaavaa lääkettäni. Toivottavasti esim. Ymmi säästyy näiltä ”sukurutsilta”…

     • ainor sanoo:

      Juu ja se on tosi hyvä että tällaisia asioita tuodaan esille. Vaikka olenkin asiasta tietoinen niin ei tullut mieleen mainita ja tuo on tosiaan ihan mainitsemisen arvoinen asia! 🙂

  • Ymmi sanoo:

   Kuule kun ei se yhteiskunta niin pyöri, että Aino täällä kaikkien leikkauksista ja sukulaisten sukurutsauksistakin huolehtisi 🙂 Mutta lueppa mun uusin bestsellerteos ”Kuinka voisin tässä täydelliseksi ravintolisäksi muuttua?”

  • Aino 2 sanoo:

   Juuri samasta asiasta meinasin kommentoida 🙂 ja leikkauksissa huomaa kyllä aika hyvin ketä on käyttäny omegaa, veristä hommaa 🙂

 5. Mari sanoo:

  Moi!
  Itse käytän tota spirulinaa c-vitamiinin ja omegan rinnalla, olen todennut kyllä hyväksi! vaikka maku ei miellytytä yhtään, kun en ole levän ystävä. Kiitti vinkistä, että c-vitamiini peittää sen levän maun, en ole itse tullut ajatelleeksi asiaa- täytyypä siis kokeilla seuraavan kerran sekoittaa samaan lasiin c-vitamiini poretabletin kanssa ! Olen itse huomannut, että tyrnimehu peittää todella hyvin myös levän maun ja tyrnihän sisältää myös paljon kaikkia hyviä vitamiineja 🙂
  Tätä sun blogia on todella kiva lukea, tästä saa itselleen oikein kunnon treeni innon päälle ja hyviä vinkkejä ! 🙂

  • ainor sanoo:

   Kiitoksia ja Kiva nos sait vinkin tästä, mun mielestä poretabun maku peittää hyvin kaiken ”ei niin hyvän” 😀 Tyrni on varmasti myös hyvä keino tähän, mulla ei sitä nyt just löydy kaapista. 🙂

 6. Miia sanoo:

  Kiitos Aino uudesta compat-ohjelmasta, oli ihan huikia tunti! Välillä meinas tulla todellinen ”burn out”, mutta sää ossaat tsempata sikahyvin-> se toimii ja mää ainaki jaksan paremmin. Oon aivan hulluna compat-tunteihin! 🙂
  uudesta ohjelmasta voisin sanoa sen verran, että polvenvetoja oli aika paljon ja sit kyynärkoukut taakse tuntu jotenki vähä hankalalta.

  • ainor sanoo:

   Jee, kiitos! Munkin mielestä oli kivaa, aika hikinen meno täytyy sanoa. 🙂
   Muay Thaissa oli tosiaan ”muutama” polviveto, eiköhän ne siitä ala helpottua kun pääsee treenaamaan ohjelmaa useemman kerran! 🙂

 7. Ella sanoo:

  Oon itsekin Spirulina, chlorella ja vehnänoras ”addikti” sillä tasolla, että huomaan heti kun ei ole tullut nautittua. Löysin Leader’sin viherjauheen ja siinä on yhistetty nuo kaikki, plus ohranorastakin vielä! Semmone pari rkl päivässä sitä tulee otettua (melkein joka päivä), ja hyvä tulee 🙂

  Ihanaa kun muutkin kuin mä tykkää näistä luonnonjutuista, ei ole niin yksinäinen olo!

  • ainor sanoo:

   Oon itsekin tutkaillut tuota viherjauhetta, mutta nyt kun mulla on niin paljon noita purkkeja niin täytyy ensin käyttää niitä. Sitä täytyu varmaan jossain välissä testata!

   Et ole yksin, täälä on toinen luonnontuotehurahtanut 😉

 8. Sonja sanoo:

  Hei, Kiitos tosta vinkistä että sekottaa chlorellan ja MSM-jauheen poretablettiin 🙂 Ehkä mun tulee vihdoin käytettyä erityisesti tota chlorellaa kun se ei oo muuten uponnut.

  Tiedätkö muuten mitä eroa on Opti-MSM ja MSM jauheilla? En saanut selkoa pakkauksia vertailemalla.

  • ainor sanoo:

   Oleppa hyvä! Opti-MSM on puhtaampaa kuin pelkkä MSM ja sen vuoksi ”parempaa” ja tietääkseni myös kalliimpaa. 🙂

 9. Sami sanoo:

  Hei. Vieläkö vastailet näihin kysymyksiin. Osaatko sanoa sopiiko vehnänoras verenohennuslääkkeen kanssa? Sehän sisältää k-vitamiinia, joka vaikuttaa em lääkitykseen. Itselläni on tuo lääkitys ja ostin juuri vehnänorasta ennenkuin huomasin tarkastaa mahdollisen k-vitamiinipitoisuuden. Kaikista valmisteista ei haittaa ole ollut, mutta esim Puhdistamon kasviplankton sai veriarvot sekaisin…

Kommentoi