Superfoodeilla superfiilis

Sain uusia Feel Vivid tuotteita testaukseen ja ajattelin kertoa niistä myös teille. Olen todella innossani näistä uutejauheista, etenkin kahdesta tuotteesta.

DSC00443

Kirjoittelin muutama viikko sitten vinkkejä unettomuutta koskien. Tuolloin en ollut vielä kokeillut rohtovirmajuuri ja kärsimyskukka uutejauheita!

Rohtovirmajuuri (Valeriana officinalis) on monivuotinen kukkiva kasvi, jolla on pitkä historia rohdoskasvina. Sitä ollaan perinteisesti käytetty unilääkkeenä, lihasten rentouttajana, kipulääkkeenä, migreenin hoitona sekä immuniteetin vahvistajana.

Useissa In vivo tutkimuksissa saatu näyttö osoittaa valeriaanan parantavan unen laatua varsinkin huonounisilla. Säännöllinen käyttö antaa paremman tuloksen kuin tilapäinen.

DSC00446

Kärsimyskukka eli rohtopassio on vanha rohdoskasvi, jota kasvaa runsaasti Keski- ja Etelä-Amerikassa. Alunperin se on kotoisin Yhdysvalloista. Inkaintiaanit käyttivät kärsimyskukkaa aikoinaan rauhoittumiseen, kipujen lievitykseen sekä unettomuuden hoitoon. 

DSC00445Eilen Lady Linellä oli erikoispäivä, jonka vuoksi minulla oli vakiotuntien lisäksi vielä HIIT ohjaus. Vedin siis 2,5 h kovaa treeniä putkeen. Koko päivä oli muutenkin melkoista säntäilyä sinne tänne, kiirettä ja stressiä. Tällaisten päivien jälkeen mulla on ongelmana rauhoittua, tuntuu että pää ja kroppa vetää ylikierroksilla iltamyöhään.

Illalla päätin kokeilla uusia tuotteita ja laitoin iltateen sekaan sekä valerianaa että passion floweria (näin minulle suositeltiin). Paketissa lukee, että kannattaa ottaa juoma n. tuntia ennen nukkumaan menoa, mutta jo 5 minuutin kuluttua tunsin kuinka kroppa rentoutui ja silmät alkoivat valua umpeen. Oli pakko raahautua sänkyyn vetämään unta palloon. Tuotteet toimivat todella hyvin! Annoin miehelle samaa juomaa, ja myös hän sanoi sen tepsivän, ei tosin yhtä voimakkaasti ja nopeasti kuin minulla. 

Suosittelen lämpimästi kaikille joilla on uni -tai rentoutumisvaikeuksia ja oikeastaan kaikille jotka haluavat nukkua sikeät ja laadukkaat yöunet 🙂

Sain myös kolapähkinäuutetta..

DSC00444

Koolapuuta viljellään ravintokasveina niiden runsaasti kofeiinia ja teobromiinia sisältävien siementen takia. Kolapähkinät sisältävät lisäksi teofylliiniä (laajentaa keuhkoputkia, käytetään mm. astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon) , flavonoideja sekä niille punertavan värin antavaa antosyaania.

Kolapähkinää on perinteisesti käytetty parantamaan fyysistä suorituskykyä, hoitamaan astmaa, keuhkoahtaumatautia, yskää sekä stimuloimaan sydämen toimintaa.

Acerola on yksi maailman eniten C-vitamiinia sisältävistä hedelmistä ja sitä käytetäänkin usein C-vitamiinitiivisteiden valmistukseen.

DSC00447

 

Acerola sisältää C-vitamiinia noin 30 kertaa enemmän kuin appelsiini, ja se sopii hyvin myös sitrusallergisille. Hedelmä sisältää lisäksi runsaasti A-, B1-, B2-, B3-vitamiineja, karotenoideja ja bioflavonoideja. Yhdessä nämä fytoravinteet tehostavat C-vitamiinin imeytymistä ja voimistavat sen antioksidatiivisia ominaisuuksia.

Tein tänään aamiaiselle oikean superduper-smoothien! Sekoitin kulhoon jäisiä mustikoita, yhden banaanin, soijamaitoa, pari rkl maitorahkaa, acerolaa, colapähkinää, macaa, cordycepsiä, acaimarjauutetta,villityrniuutetta sekä vanilja steviaa. Koko seos tehosekoittimeen ja kurkusta alas. Oli muuten herkullista. 🙂 

Sain myös mukavan jutun teille jaettavaksi! Koodilla AINO saa -10% alennuksen Feel Vividin tuotteista lokakuun ajan!

Tuotteet saatu

 


Kommentoi