Suklainen kookoskermajäätelö ilman sokeria

Moikka! Multa pyydettiin lisää jäätelöreseptejä ja eilen tein uuden kokeilun. Tämän voi tehdä jäätelökoneella tai ilman, kokeilin molempia 🙂 Olen testaillut erilaisia juttuja ja fakta on se, että jäätelö ei maistu jäätelöltä ilman kermaa. Kokeilin poistaa sen toisen ”pahan”, eli sokerin ja oikeasti tästä tuli todella, todella hyvää. Alla ainesosat mitä minä käytin, mutta annan vaihtoehtoja korvaaviin, koska kaikilla ei varmasti löydy kaapista samoja juttuja kuin minulla. 

IMG_3693Käytin:

  • purkillisen (250 ml) Blue Dragon kookoskermaa 
  • 2 kanamunaa
  • 2-4 rkl sukrinia
  • vaniljaa
  • loraus Walden Farms (kaloriton) suklaakastiketta

Vatkaa kookoskermaa vaahdoksi (ei mene samanlaiseksi kuin kerma). Vatkaa toisessa kulhossa sukrini ja kanamunat vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, lisää vanilja ja suklaakastike, sekoita. Tämän jälkeen seoksen voi laittaa joko jäätelökoneeseen tai pakkaseen. Pakkasessa muutamia tunteja ja koostumus on jäätelömäistä.

Suklaakastikkeen voi jättää pois tai sen sijasta voi käyttää raakakaakao jauhetta tai tavallista kaakaojauhetta, jolloin jäätelö tosin ei ole enää sokeriton tai hiilariton 🙂 Sekaan voi lisätä myös esim. pähkinöitä tai pähkinärouhetta, joka sopii varmasti hyvin sekaan. Itselläni ei löytynyt kaapista niin en voinut kokeilla. Sen varalta, että joku kysyy niin olen tilannut Walden Farmsin tuotteita Fitnesstukusta. 

Sukrini on siis kaloriton sokeri, eli makeutusaine. Sukrinin koostumus on samanlaista kuin sokerilla, joten se sopii hyvin leivontaan. Sukrinin tilalta voi kokeilla steviaa, hunajaa, tms. Hunajaa käytettäessä jälleen sokerittomuus katoaa, luonnolisesti 🙂 

vaniljasukrinproduct_2328_largeTiedän, että osa teistä välttää teollisia makeutusaineita ja se on ihan fine. Itsekään en käytä kuin harvoin, steviaa lukuunottamatta. Jos et pidä makeutusaineista tai muista ylläolevista jutuista, niin reseptiä ei tarvitse kokeilla. 🙂 Makeutusaineen voi toki vaihtaa aitoon sokeriin, tai vaikka siihen hunajaan jos haluaa tehdä ihan kunnollista kermasokerijädee!

Kivaa sunnuntaita 🙂

 


3 Responses to “Suklainen kookoskermajäätelö ilman sokeria”

  1. Jonsku sanoo:

    Nyt on pakko kysyä, miten sulla on toiminut toi jätskikone? Mulla aina kun yritän tehdä jotain niin se massa vaan jäätyy koneen reunoihin kiinni ja keskeltä jää ihan löllöks..:/ kuinka kauan pidät noita kulhoja pakkasessa ennen kun alat tekemään? Ääh ois kiva kokeilla erilaisia reseptejä mut ei oo kiva heittää aina puolia pois…:D

    • ainor sanoo:

      Moi! No nyt on munkin kone alkanut tekeen tota samaa hommaa. Huomasin ainakin ettei kannata antaa sen käydä liian kauan koska jätelö jatkaa jäätymistä vielä pitkään sen vaivaamisen jälkeenkin 🙂 Mulla on ne kulhot kokoajan pakkasessa, en sitten tiedä olisko parempi jos ne olis vaan sen 8h sielä ettei jäädy liikaa?

  2. […] mustikka versio oli myös todella hyvää. Ajattelin kokeilla nauttia piirakkaa aiemmin tekemäni kookosjäätelön kera, nami […]

Kommentoi